Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

@volkan ismail
Hayvanlara işkence ortadan kalkınca tüm veganlar vicdanı rahat bir şekilde işkence edilmeden elde edilmiş hayvansal gıdayı tüketir.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Scudo
@Mehmet Metin Levent O zaman aynı fikirdeyiz, ben de kendisinin toplum sağlığı açısından çok tehlikeli birisi olduğunu düşünüyorum.

Buralar karışmış:)
Konuyla ilgili bir video ekleyeyim bende..Bir iki gün önce izledim..Daha önce hiç deve kesildiğini görmemiştim..Bir bakın,hayvanı nasıl kesiyorlar..

@Ilter Elmas

okulda, 1993 yılı bu arada olayın geçtiği tarih, arnavutluktan bir arkadaşımız vardı. bir gün bana "bülent ersoy kim?" diye sordu. bülent hanım o zamanlar bir tolkşov sunuyordu.
arnavut arkadaş ekledi, "italyada tolkşovları, üniversitedeki profesörler hazırlar hatta sunar, propaganda amaçlı arnavutluğa tv yayını yaparlar, arnavutluktaki herkes meramını anlatacak kadar italyanca bilir." demişti. i"talyan tolkşovlarında, insanların dikkatini çekmek için dekolte giymiş hostes kadınları kullanırlar ama izleyen insanlar birşey öğrenir" demişti. "bülent ersoy profesör mü" diye sordu, güldüm ben.

ülkemizin tvsine, birilerinden icazet almadan kimse çıkamaz.

@volkan ismail
Sağlıklı bir tavuk döllenme olsun olmasın her gün yumurtlar. Yumurta dişi üreme hücresidir sadece. Yani yediğiniz yumurtalar döllenmemiş hücrelerdir sadece. Üremeye bir müdahale yok yani bu olayda.
(Döllenme olsa bile kuluçkaya yatmadan önce embriyo oluşmaz bu arada. Yani yumurta yerken doğmamış bir civciv değildir yediğiniz)

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
@BerkEvren

Kesinlikle haklısınız. Fakat bunu, yumurtası alınan tavuk bilmiyor, ve yumurtalarının alınmasından da hiç memnun değil.

Bu noktada da Varol arkadaşım o yumurtayı yiyerek bir tavuğun duygularını hiçe saymış olacaktır.

Neden halen vegan beslenme ile ilgili bilgilerin verilmesi yerine konu bitkilerin canı, tavuğun duyguları gibi alakasız yerlere çekilmeye çalışılıyor gerçekten anlamakta zorluk yaşıyorum. Başka bir veganlarla dalga geçiyoruz başlığında tartışılsa bunlar daha mantıklı olacak. Hem veganlığı benimseyen yada saygı duyan arkadaşlar o konuya uğramaz gönlünüzce eğlenirsiniz hem de bu konu kirlenmeye devam etmez.

@BRSZNR

Hoş görün lütfen. Veganlık kolay anlaşılır bir konu değil. Aslında veganlıkla dalga geçme niyetim yoktu, belki sağlam kanıtlar bulurum da, ben de vegan olurum diye umdum. Umduğumu bulamadım. Kaldı ki hayal kırıklığına bile uğradım. Veganlığı tartışılamaz bir mertebeye çıkarmışsınız kafanızda sanırım. Ya da belki çok genel olan bu konu başlığının ''sadece veganlara özgü vegan beslenme şekli reçetesi kılı yünü'' idi de ben fark edemedim. Ya da veganlıkla keyfimin kahyalığını yapabileceğiz neyi tartışabileceğime karar verme yetkisi vardır belki, kim bilir.

@asibol
Arkadaşı saçmalamakla itham etmişsiniz fakat asıl saçmalayan siz olmuşsunuz. Veganlığın temelinde yaşam hakkına saygı vardır. Yani inekler işkence edilmeden öldürüldüğünde veganlar et yemeye başlamayacak.

@Ilter Elmas taşnak örgütüne kadar bağlamış düz mantik ...nasılsa dünya da zaten .

@ahlaksız
Video çok uzun. 30 sn de 5 6 devenin tek kişi tarafından boğazlanmasini izlemistim. Ip falan yok. Ayakta iken bıçağı çalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Dünyada bu kadar az okuduğu halde bu kadar çok şey bildiğini sanan kişi başka nerede vardır acaba. Belki ABD, ama yok ya, bu kadar yoktur gene oransal olarak. Maaşallah, tebliğcisinden, şakalar komikliklercisine herkes doluşmuş konuya. (vegan değilim, süt ürünleri tüketiyorum, et yemeyi de yeni bıraktım sayılır)

• Beğen
Tepkiler: sonerogul
Ben şahsen hem et hem, ot yerim ben ne oluyorum 'hybrid' galiba.

Son yıllarda tvde popülerleşen Canan Karatay ismindeki hanımefendi,akşam haberlerde şöyle dedi;
''VEGANLAR HASTA''
Neymiş,bu insanlar hiç hayvansal gıda tüketmiyormuş,vejetaryenler yine süt/yumurta filan tüketiyormuş,vejetaryenler anlaşılabilirmiş ama veganlığın bir hastalık olduğu barizmiş filan..
Abla SEN KİMSİN?
Bu insanlara HASTA deme cesaretini nereden alıyorsun?
Ben ne veganım,ne de vejateryenim ama bu insanlara saygılıyım..Saygı duymak zorundayım..Herkes saygı duymak zorunda..Kimse kimseyi böyle yaftalayamaz ki..Hem de yemediği bazı şeylerden dolayı..Yahu,istersem,Celal Şengör gibi akşam oturup dışkı yerim,kimene..!
Sen şunu yedin iyisin,sen bunu yemedin hastasın filan..
Ne oluyor ya:bsmagryr:
Nasıl insansınız siz?!

bizim ülkenin insanı, kendisi gibi olmayana, kendi yaptıklarını yapmayana, kendi yaşadığı gibi yaşamayana hatta kendi yediği şeyleri yemeyenlere tahammül edemez ve dışlar. vegan bir insan kendi halinde, kimseye zararı olmadan, inandığı ilkeler doğrultusunda kendi başına mücadelesini yaparken, öteki tarafta küçümsemeler, dalga geçmeler ve nefret duymalar... şu başlık altında öyle saçma sapan yazılar ve fikirler gördüm ki, normalde bu tür muhabbetlere bulaşıp sinirlerini bozmak istemeyen beni bile bir şeyler yazmak zorunda bıraktılar. meseleyi veganlara özel biyolojik savaşa ve israil'e bağlayan mı dersin, ayetler ile açıklama yapıp ikna çabasında olan mı dersin, bitkilerin de acı çektiklerini iddia edip karşıt görüşler sunmaya çalışanlar mı dersin. yahu burada adamlar vegan beslenme ile ilgili bilgilenmek ve bilgilendirmek amacıyla başlık açmışlar. bırakın faydalanmak isteyen faydalansın. sen yine git kavurmanı ye, sana yapma etme diyen yok. ama buraya gelip de saçma sapan, bilimden uzak düşüncelerini paylaşma. yok ama olur mu, bilgisi yok ama kendisinden farklı bir şey gördü ya illa ki bulaşacak, uzaktan seyredemez.

not: vegan değilim.

Bir de gerçekten bir şey anlamayıp herhangi bir fikri olmadan, fikri olanın ne dediğini anlayamadan, işin esprisini kavrayamadan duyar kasarak mertebesini pekiştirdiğini düşünen klasik insan tipi var ki onlar, forumları kısırlaştıran yavan zihinleriyle, yurdum insanını da aşağılayarak cümleye başlarlar ve anlamsız bir şekilde duyar kasmaya devam ederler. Kasarlar kasarlar kasarlar. Varacakları nokta her zaman düşünce özgürlülğü, diğer kişilerin düşüncelerine saygı duyulması gerekliğidir, yaptığı ile söylem şekli tezattır ama mühim değildir, o bir kere yukarıdan giriş yapmıştır yeri sağlamdır. :harika:

@volkan ismail
yazdıklarıma güzel bir örnek vermek için kendini feda etmişsin. teşekkür ediyorum sana. vegan değilsin, olmaya niyetli de görünmüyorsun. ama bu başlıktan çıktığın da yok. çıkmaya da pek niyetli görünmüyorsun. fikirlerimi pekiştirdiğin için tekrardan teşekkür ediyorum sana. şimdi müsadenle ben çıkıyorum bu başlıktan. çünkü ben senden farklı düşünerek, vegan olmayanların ve olmayı düşünmeyenlerin bu başlığı meşgul etmelerini veganlara yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum.

@soner83 Duyarını kasmıştın zaten. Fikir alışverişine katkın yoksa çıkardığın sesler boş teneke sesi gibidir. Uzaktan bile hoş gelmez bu ses, pek saygıdeğer duyar eleman.

Veganlara çok büyük saygım var.
Özellikle, hayvansal gıdaların sebep olduğu hastalıklara bakınca ve bu hastalıkların (kanser vs) yeni dönem hastalıkları olduklarını gördükçe, hayvansal gıdanın ne kadar kötü olduğuna değil, şu anda bize hayvansal gıdayı sağlayan endüstrinin ne kadar kötü olduğunu görüyorum.
Bununla ilgili belgesellerde de görüyoruz zaten, hayvanları resmen işkence ile yaşatıp, şişirip, katkıları dayayıp, bize satıyorlar.
Bu çok üzücü ve sağlık açısından çok riskli.

Peki benim bir sorum var, kendi köyümde, kendim hayvan beslesem ve bunların gıdalarıyla (ineğin sütü, tavuğun yumurtası vs) beslensem; bu da veganlığa ters mi? Et yemekten bahsetmedim, o hayvanları beslesem zaten duygusal bağ kurup kesip yiyemem ben ):

Bu arada, şu anda ayı gibi et yiyen, et sevdalısı bir adam olarak yazıyorum bunları.

@Pawcraft
@Yoldaki SoloTürk

Hocam lütfen Veganlar için üzülme , bu kafadakiler hiç üzülmesin, beynindeki komplo teorileri olanlar için psikolog yada B12 takviyesi iyi bir tercih olacaktır.
Ne demek saygı duyuyorum" ??? Sanki gayri ahlaki - yasadışı bişey mi yapıyor Veganlar .. cahil cahil konuşmayın , azıcık araştırın okuyun önce Veganlık nedir diye .. Veganların saygı duyulmaya ihtiyacı yok , saygı duyacaksanız tabaklarınızdaki, ağzınızdaki öldürülmüş hayvanlara saygı duyun..
Nüfüsunda yüzdesel olarak en vazla Vegan olan ülkeler; Almanya, Hollanda , Kanada , İngiltere gibi ülkelerdir. Suudi Arabistan , Ürdün ,Suriye , İran, Endonezya, Malzeya değildir. En azından bunu bilinde azıcık kültür sahibi olun. Elin Almanı,Hollandalısı,Kanadalısı, sanatçıları, müzisyenleri, GS şampiyonları , UCI şampiyonu, Formula 1 şampiyonları neden VEGAN olmaya başlıyor acaba diye merak edeceğinize ; "saygı duyarım" lı lafları küçümsemek-alay etmek kılıflı cümlelerdir.
Tekrar söylüyorum , Veganlara saygı duymanız gerekmiyor, Veganlar saygı duymanızı beklemiyor... iyi bişey yapmak istiyorsanız tabaklarınızdaki ölü hayvanlar için yapın ve et yemeği bırakın .

Syg

Geri