Başlangıç kiti
Ben de beslenmemden bahsebilirim. 6 yıldır veganım. Bu işin en güzel tarafı abur cuburu bırakmam oldu. Çok fazla cips, çikolata yiyen birisiydim. 1.80 - 60 kilo bir insanım ve kilom hiç değişmedi. Vegan abur cuburlar da var elbet oreo, doritos yeşil paket, ruffles klasik ve ketçaplı gibi.. Çikolata da bolca var fakat vegan olunca ister istemez yeşillikle daha fazla temas ediyorsunuz ve bu size temiz beslenme hissi yaşatıyor. Ağzınıza zararlı bir şey sokasınız gelmiyor. En azından bende böyle oldu.
Ben sabahları yulaf, muz, elma smoothiesi içiyorum. İçerisine protein, kalsiyum, omega 3 açısından çok değerli olan chia da ekliyorum.
Klasik kahvaltı yapmak istersem fırında patates, humus, simit, zeytin, domates, biber, ceviz, pekmez gibi gıdalarla yapıyorum.
Bunun dışında öğle ve akşam yemeklerinde baklagil ailesinden faydalanıyorum. Özellikle nohut, fasulye gibi yemekleri çok severim. En sevdiğim yemek ise ıspanak olduğundan çok sıkıntı çekmiyorum
En önemlisi ise kuruyemişi eksik etmiyorum. Ceviz, badem, fındık ve kabak çekirdeği çok bol tüketirim.
İstanbul'da yaşadığım için dışarıda da hiç sıkıntı çekmiyorum. Özellikle Kadıköy'de vegan burgerden tutun lahmacuna, yoğurda, dürüme kadar her şeyi bulabilirsiniz.
Ben çok sık satın almasam da ara sıra vegan peynir, sucuk ve seitan alarak güzel yemekler hazırlıyorum. Fırında yaptığım sebze köfteleri de çok güzel oluyor.
Süt içmezsek kalsiyumu nereden alabiliriz diyen arkadaşlar için..
Ayrıca chia tohumu ve koyu yeşil yapraklı sebzelerden de yüksek oranda kalsiyum alabiliriz. Ispanak, semiz otu, maydonoz gibi..
@Gökhan Toros
Ben de epey ülke gezme fırsatı bulmuş bir arkadaşımdan duymuştum. Bizim ülkemize ait bir sorun değil demişti