Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

bisiklet sporunu bilemem ama tenis sporunun en üst düzey isimlerinden bazıları vegan besleniyor, ki teniste yeri geliyor 6-7 saate varan maçlar olabiliyor. yani bisiklet kadar, hatta daha da ağır bir spor olabilir tenis:

(link)

bu arada emin olmamakla birlikte peter sagan'ın da vegan beslendiğini duymuş ya da okumuştum, hatta birileri de bu forumda bundan bahsetmişti bir yerlerde.

Scudo
@aeneskral veganlık bir tercih. Herhangi bir "Din"i seçmek de bir tercihtir. İslamiyeti veganlık konusuna veya başka bir dini aynı konuya bulaştırmak doğru değil. Çünkü, alanları farklı. Herşeye dini açıdan bakmak doğru olmaz.

Ben ve esim hayvanlarda ortaya cikan sarbon hastaligi yuzunden cok yakin zamanda 30-40 gun kadar vejeteryan beslendik spor manasinda gayet olumlu etkilendigimi soyleyebilirim.

Evimden sahile inerken kullandigim yokusun bir kismi cok dik, yolun bir kismini yurusemde arada mola vermeden yokusu hic cikamamistim, bu sefer o dik olan yeri gectikten sonra hemen devam ettim. Dahasi acikma hissim oldukca azaldi ve ozellikle kan sekerinin ani dusmesi olayi hic basima gelmedi.

Esime gelirsek, kendisi inanilmaz gergin bir insan oldu bu surecte :) ama kendisininde acikma hissi epey azaldi.

Ozetle eti hayatimizda 2-3 haftada 1 e indirmeye karar verdik.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Arkadaşlar bir bilgiyi paylaşmak isterim; "Hayvansal besin endüstrileri küresel ısınma gazlarının yarısından fazlasını üretiyorlar. Et, kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri ve balık endüstrileri en büyük ve denetlenmeyen çevre kirleticisidirler." Dr. Mc Douugalls.
Konuya bir de buradan bakalım.

Vegan olmayan ama veganlık ile ilgili mantık çerçevesinde tartışan veya veganlık hakkında bilgi sahibi olmak için bu başlıkta yazanları anlayabiliyorum da şunu anlayamıyorum ''adam vegan değil, veganlıkla ilgili bilgi alışverişinde falan da bulunmuyor'', gelmiş başlığa ben hayvansal ürünleri tüketiyorum, et süt yumurta yiyorum yazıp gidiyor. Bunu yapmanın mantığının ne olduğunu gerçekten çok merak ediyorum.

Arkadaslar
@BerkEvren
@BerkEvren ekteki yaklaşık 4 dk lık İngilizce video da, çeşitli vegan sporcuların görüşleri var. Son bölümdeki ultra maratoncu Rich Roll un yaptığı Epic Five açıklaması sizin sorunuzun cevabı olabilir. Bu vegan abimiz ve arkadaşları Hawai adalarında 1 hafta içinde 5 tam Iron Man tamamlıyorlar... Ben de kendi çapımda commuter ve amator bisikletci olarak sürüş mesafesi ve recovery husunda faydasını gördüm. ilgili video dünya çapında ses getiren ama bizim gibi ortadoğu toplumlarının yüzüne bakmadığı "what the health" belgeselinden alınmadır, ilgi duyanlar tamamına youtube dan Türkçe altyazılı olarak ulaşabilir.

@alcest

Alıntı yapan arkadaş benden görmüş sanırım ben veganlar emzirmeye karşı demedim zaten.Bunu yazdığım sıralarda çok haber olmuştu kadın hayvansal gıda olduğu için kendi sütünü vermemiş ve çocuk hastalanmış bu yüzden,devlette velayetini almış çocuğun kadından.Yurt dışında geçiyor olay.Hanımefendi olayı çok yanlış almış ben onu eleştirdim veganlıktan ziyade.Yoksa sayım sonsuz bu beslenmeye.

@DurgunDeniz
Anlıyorum. İnsanların yaptıkları hata bu işte. İnsanların yaptığı kötü uygulamalar için veganlığı eleştiriyorlar. Bu çok sık gördüğüm B12 mevzusuna da benziyor.

Vegan olduğum için B12 seviyem düşüyordu. 200 çıkmıştı son ölçtürdüğümde. Daha sonra B12 emilen vitaminlerden kullanmaya başladım ve 600 civarına yükselmişti.

Her neyse B12 seviyem düşünce eniştem veganlığı ve beni iyice eleştirmeye başladı (aslında eleştirmek dediğim dalga geçmek). Kendisi sebzeden nefret eden sürekli tavuk ve et yiyen, mangal hastası bir adam. Daha sonra bu adam belirli şikayetler üzerine hastaneye gitti ve B12 seviyesi benden bile düşük çıktığı için iğne ile B12 takviyesi aldı.

Vegan sporcuların daha önce paylaştığım 3 dk lık videosunun bu sefer Türkçe alt yazılı versiyonunu ekliyorum. You tube da altyazılı bir buçuk saatlik uzun versiyonu da var.
Syg

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Bu beslenme tarzı yaşadığımız çağın ve gelişen teknolojinin nimeti gibi geliyor bana, tarımda hayvan gücüne veya gübresine ihtiyacımız olmadığı günden beri vegan olmak çok kolay. Düşünsenize öküzü atı bağlamışlar sabana çektiriyorlar, hayvanlara eziyet ediyorlar buğday yetiştirmek için, ineklere habire ot yediriyorlar gübre versin diye veya atı eşeği bağlamışlar kağnıya arabaya yük taşıtıyorlar. Artık yüzlerce öküz gücünde traktörlerimiz kamyonlarımız var gelişmiş kimya sayesinde yapay gübrelerimiz var. 400 sene önce veganlık büyük ihtimalle ağaçtan toplanan meyveleri yiyerek yapılabilirdi, ulaşım için koşardınız belkide posta arabalarında atlar koşturuluyor diye mektup yazmazdınız, hadi yine iyisiniz.

@UtkuSener

@UtkuSener Bahsettiğin traktörü arabayı kamyonu öküzler atlar sömürülmesin diye veganlar bulmuştur.. hadi yine iyisiniz veganlar sayesinde sen de arabaya motora kavuştunuz..

@Abdullah ozturk

İçten yanmalı motoru bulan insan vegansa ne mutlu ona, bende bir vegan sayesinde arabama kavuşmuşum ne mutlu bana. Seviye muhabbeti yakışık almıyor sohbeti çirkinleştirmeden devam edelim lütfen.

@UtkuSener
@UtkuSener Üstadım ögrenmek için okuyorum,araştırıyorum. 100 kere okuyorsam, okuduklarımdan ders çıkarıp 1 kere yazıyorum, edindiğim faydayı sağlıgı heyecanla yaymak için yazıyorum,paylaşıyorum. Sonra dalga geçer gibi, hatta çoğu zaman "gibi" değil doğrudan dalga geçerek yorum yapanlara gerçekten üzülüyorum, kayıtsız kalamıyorum. Sizi kırdıysam kusura bakmayın , bir önceki mesajımı düzeltiyorum.
Syg

@Abdullah ozturk

Ben 500 sene önce veganlık nasıl olurdu diye parodi birkaç örnek verdim, en başında dediğim gibi "modern teknoloji sayesinde ortaya çıkabilen bir beslenme biçimi" dedim. Et yemeyenin kafası çalışmaz gibisinden yazı yazsaydım sonuna kadar haklı olurdunuz. Bahsettiğiniz gibi konuya eleştirel yazanların çoğu dalga geçer "gibi" olduğu için gösterdiğiniz tepkiye alınmıyorum, tamamen yanlış anlaşılma dediğimiz durum oluştu.
saygılar selamlar bizden.

@Abdullah ozturk
Bununla ilgili kaynak gösterebilir misiniz?
Mesela ilk içten yanmalı motoru icad eden kimmiş ve veganmıymış?

@gezgin gezer
:) bu cevabı ironi amaçlı bir üstteki mesaja yazmıştım @gezgin gezer .
Cevap yazdığım asıl idda sahibi arkadaşımızdan ben de kaynak belge vs istemedim, istemeyeceğim.
Syg

Paylaşım için teşekkür ederim.

Yorumsuz olarak CNN TÜRK'te yayınlanan bir programa çıkan Canan KARATAY'la ilgili haberi paylaşayım:

(link)

Programda Aydın’ın 40 sorusuna cevap veren Karatay, halktan bazı gerçeklerin saklandığını belirterek, vejeteryanların kendisine neden tavır aldığını da açıkladı.
"VEJETERYANLIKLA VEGANLIĞI KARIŞTIRMASINLAR"
Karatay, “Benim vejeteryanlara lafım yok, saygım var. Ben veganlardan bahsediyorum, veganlık hastalıktır. Vejeteryanlıkla veganlığı karıştırmasınlar. Leman Sam’ın bana hücum etmeye hakkı yok. Veganlara söylüyorum; bizim 4 tane köpek dişimiz 8 tane de azı dişimiz var, bunlar etleri parçalamak içindir. Yaradılışımız, fıtratımız böyledir. Onun için akıllarını başlarına alsınlar” ifadelerini kullandı.

"BROMÜRÜ KALDIRIN"
Canan Karatay “Bu bütün dünyada konuşuluyor, gençlerimiz bizden daha kısa ömürlü olacak. Tedbir alınması gerekiyor, mesela İngiltere’de şekerli içeceklere çok yüksek vergi getirdiler. Bizim çocuklarımız neden bu kadar hasta? Eskiden genç hanımlarda haşimato mu vardı, tiroid nodülü mü vardı, bu kadar meme kanseri mi vardı? Biz okurken bunlar yoktu, son 20-30 yıl içerisinde çıktı. Çünkü yanlış beslenme en büyük faktör. Yanlış yaşama en büyük faktör. Elektrik, manyetik alanlar, hava kirliliği en büyük faktör. Temizlik ürünlerinin içinde bulunan klör en büyük faktör. Bromür dediğimiz ekmeğin içindeki katkı maddesi en büyük faktör. Bromür bir kere kanser sebebi, bu niye konuşulmuyor Türkiye’de? Tarım Bakanlığı’na sesleniyorum, ekmeğin içinde bulunan Bromür’ü kaldırın” diye konuştu.
"ÇIKAR ÇEVRELERİNİ KIZDIRDIM"
Karatay “Genetik hastalık yok diyorum. Niçin? Çünkü bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu son 20-30 yıl içerisinde çıktı. Bunun sebeplerini araştıralım diyorum. Bunu böyle söyleyince genetikçiler sinirleniyorlar. Hepimizde her gen var, kanser geni de var. Bu genler uykuda, bunları uyandırmamamız lazım. Bunları söylediğim için, bazı çıkar çevrelerinin yuvasına çomak soktuğum için dışlanıyorum” dedi.

Geri