Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Evet ilk defa 100 üstünü devirdim yetmedi 30 üstüne koydum. Nasıldı diye sormayın toto acılıydı. 🤣 Onun dışında makina gibiydim. Ama dönüş yokmu hayatım kaydı.@hamlet2006 sözümü tuttum bir osmancık tamam. İkincisini demaaa :D .

231549 dosyayı görüntüle

Evdekala ordada yakalandım.:)231550 dosyayı görüntüle
👏🏻👏🏻👏🏻
Sonunda yav. Şeytanın parmağını kırdınız, şimdi devam.😁 Sayın @Süper Dede'nin dediği gibi, en azından haftada bir 100 çok güzel oluyor.😅

Beni de gaza getirdiniz .. 100 km ve üzeri için iyi zaman ayırmak lazım , bu yüzden de mümkünse sabah saatlerinde veya öğleden sonra 1-2 gibi en geç çıkıp vakitlice dönülebilir... Ben bi rota bakayım maps 'den :ssrtcbya:

Beni de gaza getirdiniz .. 100 km ve üzeri için iyi zaman ayırmak lazım , bu yüzden de mümkünse sabah saatlerinde veya öğleden sonra 1-2 gibi en geç çıkıp vakitlice dönülebilir... Ben bi rota bakayım maps 'den :ssrtcbya:
Rotaya baktığınızda pek zevkli olmuyor. Heyecan için saat 05:00'de bir çıkıyorsunuz, Allah ne verdiyse gidiyorsunuz. :ssrtcbya:
Bir yerlerden dönmeyi unutmayın ama.🤣

76,86 km
3 saat 28'
72 RPM ort kadans
Bu gün yokuş çalıştım.
1450 m kazanım...

Ben nereye jandarma oraya,maskede takmıyorum tırstım! En son köy kahvesinde karşılaştık dedim ki,kumandan sen benimi takip ediyon? yok hocam dedi sen bizim devriye rotamızdasın ondan karşılaşıp duruyoruz,on kere selamlaştık herhalde :komik: (link)

Cumartesi, pazar, salı ve bugün sürüş yaptım. Amacım bu hafta her işten çıktığım gibi hazırlanıp 20- 30 km sürüp cuma günü 3.5'ta işten çıkıp Foça'ya gidip kamp yapıp cumartesi dönmekti. Pazar günü gece vardiyasına geçecektim gündüzde iyice dinlenirim diyordum. Hafta şefimiz işten ayrıldı, tabi sağlık kuruluşu ve 3 ay işten çıkış yasak olunca başka proje kaydırdılar. Yerine şef geldi ama bilmediği için bizden bir kişiyi ona yardım için tahsis ettiler benim hafta sonu planı olduğu gibi suya düştü. Ama bu hafta ciddi anlamda sağanak olmadıkça hafta sonuna kadar sürüş yapmak olacak.

@Süper Dede maşallah Allah nazardan saklasın benim 4-5 sefer de sürdüğüm senin tek seferin. @necmeddin abi seni de 100 kilometrelik sürüşün için tebrik ederim. En son yarışın tarihi değişmesi ile katılmama durumu var diyordun o bitti her halde. TTBUR hiç kolay olmayacak her gün 200 km arka arkaya olunca hali ile bir yerde vücut isyan edecek "ne yapıyorsun" diye.

Bu arada yeni gördüm, ayın 23'ünde ne olduysa en yüksek 101km yapmış görünüyorum orada nasıl bir iniş veya güç geldiyse artık siz düşünün :D Spil'den aşağı atlasam o kadar hızlı olamam.

Dosyalar

• 20-06-2020.JPG
    20-06-2020.JPG
    82 KB · Okunma: 16
  • 21-06-20.JPG
    21-06-20.JPG
    85,4 KB · Okunma: 17
  • 23-06-20.JPG
    23-06-20.JPG
    75,5 KB · Okunma: 16
  • 24-06-20.JPG
    24-06-20.JPG
    74,9 KB · Okunma: 16
İstanbul'da maskesiz dolaşma yasağı geldiği gün ben daha bunun farkında olmadan Silivri'den geliyordum onca yol hiç bir olumsuz durum olmadı. Sonra yasağı da ilk buraya bakınca gördüm.

Piyasada bulunan maskeler bırakın bisiklette nefes aldırmayı yolda yürürken bile adamı pert ediyor. Ama tabi ki 3.150 TL. üzerinde kumar oynanmayacak bir risk.

Bir de aklıma geldi bizim ilk okulda aynı sınıfda sınıf öğretmenimizin her hafta tırnak mendil kontrolü için görev verdiği 3 arkadaştan biri bizim tarafa bakan en önde oturan sınıfın ineği olan bir cins herif bir hafta başı bende olan kağıt mendili beğenmeyip, neymiş efendim o peçeteymiş bana öğretmenden (-) aldırdıydı. Yıllar sonra facebook da sınıf grubunda bile denk geldiğime pişman oldum, cins ya.

Neyse normal maskeleri yürürken aynı zamanda çekiştirmesi bile (burun altı falan) baya zor. Youtube da tavsiyelerde daha önce bir çok kez maske yapım videoları denk geliyordu. Bu kez kendim araya araya güzel basit bir çözümü buldum.

Bu video da olan basit çözüm ile 2-3 makas darbesi ile en eski (yıkanmış) çorabın tekini maskeye çevirdim ve bugün denedim.

Sürerken yine tam maske ile sürmek baya zor, bir de maske den gelen buhar gözlüğü de etkiliyor. Genelde burun altına kadar tutuyorum. İndirip çıkartması çok rahat. Bir de yokuş da nefes verme ihtiyacı artınca burada ağzında altına indiriyorum kolayca.

41.jpg

42.jpg

Ha bir de şu var maske yine de gerekli. Bir ara durduğum yerde arka tarafa bir taksici durdu ağızda sigara ile indi, maske çene altında bir de öksürmeye başladı, hemen maskeyi burun üstüne çektim ve atlayıp uzaklaştım.

Ben şimdilik çözümü bu şekilde buludum, çorabın diğer tekine de yedek olsun diye aynı işlemi uygulayacağım.

Güya maskesiz çıkmak yasak olduğu halde ortada bir çok maskesiz dolaşan varken, onlara bir şey denk gelmez de bana gelir, neme lazım çözümü buldum yasak bitene kadar böyle devam ederim.

Burun altında denk gelsem bile kardeşim, gitsinlerde bir zahmet onca maskesiz dolaşan yaya var, onlara baksınlar bir zahmet.

Son düzenleme:
Bugün kızımla motor gezisi yaptık, öncesinde 155 ten soralım dedik, 2 kişi binebiliyor mu, maske takmak mecburimi kaskla beraber diye...Aile üyesi 2 kişi binebiliyor, maske mecburi..Yolda çevirme vs yoktu ama hep maskeyle dolaştık...Dalyan çok tenha yine...Tekneler 200 tl ye kadar düşürmüşler grup fiyatını, eskiden kişi başı 75 TL alıyorlardı İztuzu turu için..Zaten bakanlık en çok 12 kişiye izin veriyormuş..Çok moralsiz tüm esnaf...😐

@MakRo dün çok kasmadım fırsatım olmuyordu ve sıcak hava nasıl etkileyecek diye bir arkadaşla sözleştim bismillah deyip çıktık. Zorlamadan 3 saate yakın bir sürede vardık. Orda bizi bekleyen bir arkadaşla 3 saat kadar vakit geçirdik. Dönüş sürekli yokuş benim bisiklette 16-17 kilo kadar vardı. Hatta arkadaş erinmedi çantaların içine baktı taşmı var abi diye. :koptum: Dönüş hepten yokuş sürdük, 4 saati buldu.

Toto acısı oldu biraz. 40 km kadar daha rahat atabilirdim. Çok bir güç kaybı yaşamadım. Boyun ağrısı oluyor. Aralık ayı gibi başlamıştı ona rağmen 200 km rahat atabilirim. Planımda var zaten yakında olacak İnşallah.
TTUBR takviminin 21 haziran olması , boş zamanıma denk geliyordu. Malum sebeblerden ötürü mecburi tehir gerektirdi. Bende çalışmalarıma yeniden başladım.Şu an yarışta olmuş olsaydım kesin çuvallamıştım. Dünkü tur güç olarak bende bu izlenimi verdi.1 gün rahat sürerim. Sorun 2. yada 3. gün. nasıl bir yol alacağımla alakalıydı. Bunu yapmakta kesin zorlanırdım 200 km ve üstü için deyim. Olay güç yada motivasyonda değil. Boyun ağrısı oldu ,ellerde uyuşma oldu sele hemen hemen hazır fakat uzun süre oturmada sıkıntı var. Daha yolun başında bir acemi olduğumun farkındayım. Çalışıp çabalayacağım , gerisi Allah'tan diyelim. :harika:

@necmeddin kardeşim, karıncaya sormuşlar: - Nereye gidiyorsun? diye.
- Hacca gidiyorum- demiş.
-Sen hiç Hacca gidebilir misin ki ? demişler.
O da ;- Olsun, gidemesen de yolunda ölürüm - demiş..
Bu bağlamda biraz kaygılıyım açıkçası...
Azim ve kararlılık elbette büyük motivasyon kaynağı..Niyet ve akıbetin birbirini yemediği bir macera olur umarım.. :)

@EnginK. doğrudur bir çok yerde farklı rakam telafuz ediliyor. Sonuç da ikisi de modele göre birer bisiklet parası.

@HakanAydn abi İnşallah hayırlısı.

@cazci abi macera zaten olayın güzelliği burda. Kesinlikle katılıyorum yarış olayı beni aşıyor. Boş zamanlarımda ya çıraklık yapıyorum veyahut bisiklet sürüyorum. Olayın güzelliği burda. Hem teknik ve beceri hemde güç ve motivasyon olarak gelişim sağladım. Bu yarış olmasaydı sadece sürecektim. Ha gerisi nasip. Birde benim bisiklet çok ağır yarışa yakın bana bir güzellik yap change yapalım 20 günlüğüne . 🤣 Üzerine yazarım abim sağolsun diye.

@necmeddin kardeşim keşke kadro uysa ..
Benim boy 1.84, bacaklar leylek...
Aslolan o heyecanı yaşayıp deneyimleri sonraki süreçte dikkate almaktır..
En güzel macera henüz yaşanmamış olandır.. :)

Geri