İstanbul'da maskesiz dolaşma yasağı geldiği gün ben daha bunun farkında olmadan Silivri'den geliyordum onca yol hiç bir olumsuz durum olmadı. Sonra yasağı da ilk buraya bakınca gördüm.
Piyasada bulunan maskeler bırakın bisiklette nefes aldırmayı yolda yürürken bile adamı pert ediyor. Ama tabi ki 3.150 TL. üzerinde kumar oynanmayacak bir risk.
Bir de aklıma geldi bizim ilk okulda aynı sınıfda sınıf öğretmenimizin her hafta tırnak mendil kontrolü için görev verdiği 3 arkadaştan biri bizim tarafa bakan en önde oturan sınıfın ineği olan bir cins herif bir hafta başı bende olan kağıt mendili beğenmeyip, neymiş efendim o peçeteymiş bana öğretmenden (-) aldırdıydı. Yıllar sonra facebook da sınıf grubunda bile denk geldiğime pişman oldum, cins ya.
Neyse normal maskeleri yürürken aynı zamanda çekiştirmesi bile (burun altı falan) baya zor. Youtube da tavsiyelerde daha önce bir çok kez maske yapım videoları denk geliyordu. Bu kez kendim araya araya güzel basit bir çözümü buldum.
Bu video da olan basit çözüm ile 2-3 makas darbesi ile en eski (yıkanmış) çorabın tekini maskeye çevirdim ve bugün denedim.
Sürerken yine tam maske ile sürmek baya zor, bir de maske den gelen buhar gözlüğü de etkiliyor. Genelde burun altına kadar tutuyorum. İndirip çıkartması çok rahat. Bir de yokuş da nefes verme ihtiyacı artınca burada ağzında altına indiriyorum kolayca.
Ha bir de şu var maske yine de gerekli. Bir ara durduğum yerde arka tarafa bir taksici durdu ağızda sigara ile indi, maske çene altında bir de öksürmeye başladı, hemen maskeyi burun üstüne çektim ve atlayıp uzaklaştım.
Ben şimdilik çözümü bu şekilde buludum, çorabın diğer tekine de yedek olsun diye aynı işlemi uygulayacağım.
Güya maskesiz çıkmak yasak olduğu halde ortada bir çok maskesiz dolaşan varken, onlara bir şey denk gelmez de bana gelir, neme lazım çözümü buldum yasak bitene kadar böyle devam ederim.
Burun altında denk gelsem bile kardeşim, gitsinlerde bir zahmet onca maskesiz dolaşan yaya var, onlara baksınlar bir zahmet.