Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

Vergi konuau hakkında bir soru sormak isterim. Geçen hafta 150 dolara aldığım ürün bıgün elime ulaştı ama ürünü ide etmek istiyorum. Ödediğim 100 tl şik gümrük vergisini geri alabilir miyim?

@Türka¥ Wiggle da takipli kargo farkı 15 dolar.

Scudo
@ilberto

Vergiyi devlete ödediğiniz için, geri alma durumunuz ne yazık ki söz konusu değil. Wiggle'a ürünü iade etsenizde sadece ürün bedelini size geri gönderir, vergiye karışmaz.

Tam 60 gün oldu, beyefendiler bana anca şu meşhur 3 seçeneği sundular. :( Dünyanın ağzı yüzü kapitalizm olmuş ben ne bekliyorsam.

wiggle wiggle wiggle :D

Firma gözümde bir kez daha büyüdü. 267$’lık siparişi, cimrilik edip 22$ vermeyerek takipsiz kargo ile almıştım. Onlar takipli kargo ile yollamışlar.

@Erdal Yılmaz Kıskandım bak şimdi :aglyrmngaa:

Sen bir de bunu dinle Erdal abi :)

- Aldığım kask kaybolmuş, bey efendiler "investigation" yaptı iki hafta sürdü. Dün mail attım, 60 gün oldu yeter diye seçeneği anca sundular, tekrar gönderin lütfen dedim. Sağolsunlar tekrardan göndermişler, sizin mesajdan sonra girdim baktım şimdi takipli göndermişler, yiğidi öldür hakkını yeme demişler :D

Maşallah.

İki ayrı sipariş geçtim c.tesi günü siteden, dün akşam kargolamışlar. Kilogram ile ilgili bir sıkıntı var mı acaba bilginiz var mı? Epey araştırdım hem site içerisinde hem de internette bir 30kg sınırından bahsediliyor ama o da net olarak geçmiyor sanırım. Biraz yüklü bir kargo oldu 5 ayrı kolide geliyor 2 sipariş toplamda, 1390 dolar bir sipariş diğeri de 300 dolar civarında.

@PurealAbi ne aldın öyle [emoji3] bence sıkıntı olmaz. Yasaklı ürünler olmadığı sürece gümrük vergisi ödeyip alırsınız kolinizi.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

23 kg sadece trainer ağırlığı, ruble, forma, tork seti vs derken muhtemelen geçtim 30 kiloyu :) yasaklı olabilecek şu jellerden var sadece sepete atmıştım kaldırmayı unutmuşum, sorun olursa o olur sanırım

@PurealKız kardeşim doğum günü hediyesi olarak Hollanda'dan bana protein tozu yollamıştı. Aynı koli içersinde anneme sevdiği çikolatalardan ablasına kahvelerden yollamıştı. Benim protein tozu yüzünden koliyi alamadık. Doktor raporu istediler. Koli hiç oldu. İnşallah jeller sorun olmaz.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@SIRADAN ÇİNKO PİL umarım olmaz, o kadar ürünün içinde 5 dolarlık şey sorun çıkarırsa epey üzücü olacak :/

@Erdal Yılmaz takipli olduğunu nasıl anlıyoruz? Ben de ek ücret ödemedim. Bir kısım vardı da, tam bilmiyorum neden orada ek ücret istediğini. Hızlı gönderim içinde olabilir. Ben de seçmedim haliyle :) . 3 gün önce Ayakkabı siparişi vermiştim bugün Londra hava alanındaymış. Parcelforce sitesinden görüyorum. O halde benim siparişte takipli midir?

@enes_vl Evet kargonuzun nerede olduğunu görebiliyorsanız takipli olarak gönderilmiştir kargonuz

@Pureal Teşekkürler.

Birde şunu fark ettim. 95,12 Dolar olan ayakkabı için İş bankası 379,54 TL yansıtmış kredi kartı hesabıma. Banka Doları 3,99 dan hesaplamış. Halbuki o gün dolar satış 3,88' idi. Bankaya onu soracağız birde. :naslyany:

Sordum. İş Bankası alım yaptığımız günkü dolar kuru üzerinden %1 komisyon alıyormuş. Benim alışverişimdeki kurun 10 kuruş fazla hesaplanmasının nedeni buymuş.

@enes_vl kredi kartınızın döviz ekstresi imkanı varsa bunu bankanız ile görüşerek açtırabilirseniz yaptığınız harcamalar ayrıca bir dönüştürmeye uğramaz, döviz bürolarından uygun zamanda uygun fiyata alacağınız döviz ile ödemenizi yapabilirsiniz. Ben yıl içerisinde ufak ufak dolar biriktirip sene içerisinde bir sefer toplu alışveriş yapıyorum biriktirdiğim paralar ile, diğer türlü bankaların inisiyatifine kalıyoruz maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
17 Kasım’da satın aldığım ürünler, 22 Kasım’da gümrüğe gelmiş ve 186tl vergi çıkartmışlar. Beklediğim bir rakamdı, yalnız araya hafta sonu girmesine rağmen çok hızlı geldi ona şaşırdım. Gümrükten bugün çıkar, muhtemelen 1-2 gün içerisinde teslim olur.

@Erdal Yılmaz
benimde öyle. 16 sında kargolandı bugün teslim edildi. Hemde takipli yollamışlar.

Muhtemelen tüm herkesi takipli yolluyorlar bu black friday döneminde.

Geri