Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Xiaomi Amazfit Pace Smartwatch GPS'li Akıllı Sporcu Saati

@Çetin ŞAHİNÖZ

Değil hocam bunun bir önceki versiyonu linkteki saat bende var
Biraz açıkladım şurda

@Yoldaki SoloTürk

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Scudo
Bu arada arkadaşlar maalesef yine saat vasat!
Rakım bilgisi yanlış. Örneğin;QuickMemo+_2018-09-10-20-27-18.png
Bu saatin ölçümüQuickMemo+_2018-09-10-20-27-47.png
Buda stravadaki düzeltilmiş hali.

Ayrıca nabız ölçümü de yine fiyasko özellikle yoldan gelen titreşimlerden midir nedir 4km lik inişte neredeyse hiç pedal Çevirmeme rağmen nabızım 157 bpm e kadar çıktı !!!o_O:D:mad:
QuickMemo+_2018-09-10-20-38-59.png

Yani kızsam mı gülsem mi şaşırdım:eek:

En iyisi ben bir nabız bandı alayım. Önerebileceğiniz bir marka var mı fiyat\performans olarak...

@Mustafa Şahin

Bende GPS kullanmazsam, 4-5 gün temiz gidiyor.

@Ahmet TOPAL Bu alet BT nabız bantlarına bağlanabiliyor. Bende Polar H7 var, sorunsuz çalışıyor. Böylece nabızı kararsız ölçmesi tamamen önlenebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@cem_filiz Haklısınız bende gittim bugün decatlondan 150tl verip:mad: nabız bandı edindim. Çok şükür eşlendi sorunuz. Yalnız saatin optik sensorü yinede açık kalıyor.
Siz kullandığınız aktivitelerde herhangibir kararsızlık görmediniz değil mi? Kendi verilerini yansıtmasın sonra:kötü:

@Ahmet TOPALBen stratos kullaniyorum nabiz bandi bagliyken optik sensor acik kaliyor ama nabiz degerleri banttan geliyor,optik sensorun calismasina ben de anlam veremedim

@furkanbr Hocam ben şunu bir kez daha anladım ucuz etin yahnisi yenmiyor!
Şimdi bu saatin içindeki donanım belki fenix5 ten bile iyidir. Fakat yazılım bilgisi\desteği o kadar kötüki 2.8.0.5 sürümü gibi sorunlu bir sürümden sonra bile yine düzelttik dedikleri konular sorunlu!
Optik sensörün devreden çıkmaması da bunun göstergesi...

@Ahmet TOPALKatiliyorum hocam ama ben zaten bunu bilerek almistim malefes garmin veya suuntoya ayiracak kadar bir butcem yoktu ve ufak tefek sorunlari olsa da benim isimi goruyor antrenmanlarimi gayet yapiyorum bana getirisi guzel oldu garmin alsaydim da bundan cok farkli bi gelisme elde edecegimi pek sanmiyorum

• Beğen
Sabah işe giderken bisiklet antrenmanini açtım. Yine yukseklik,rakim bilgileri gelmedi, grafik duz cizgi. Sizde de ayni sorun var mi?
Eve giderken tekrar kullanacagim, calismasini umuyorum.

@sedat3133

Pusulayı kalibre edin o zaman ölçecektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Mustafa Şahin kalibre edilse bile sadece barometre bazlı ölçümler yeterli olmuyor. Gps den alınan verilerde bir şekilde yetersiz olduğu için kesin rakım bilgisi veremiyor saat. Yalnız strava kullanıyorsanız,rakım verilerini stravanin internet sitesinden duzeltebiliyorsunuz...

Bu saatlerde garip bir durum var, ülkemizde ürünü satan sitedeki yorumlara baktım, iki kişinin saati kutudan arızalı çıkmış iade etmişler.
Bu kadar az satılan bir üründe, birkaç arızalı ürün bile, arıza oranı olarak, çok ciddi sıkıntıyı işaret eder.
Ayrıca bana garip gelen bir durum, ülkemizde salçanın fiyatı bile 2 katına çıkmışken, diğer sporcu saatlerinin fiyatları uçmuşken, neden bu saatleri eski fiyatı ile satmaya çalışıyorlar ?
Ben internetten alırken, sitede son kalan 20 ürün, fırsatın bitmesine 16 saat kaldı vs.yazıyordu. Geriye doğru süre sayan sayaç vs. koymuşlardı. Ne ürün bitti, ne indirim bitti, Aylar geçti yine aynı saati, yine aynı fiyata satıyorlar.

Yazılım desen zaten felaket, benim pace 2 de, koşu ve bisiklet için "auto pause" menüsü bile çıkmamıştı..

Gözlemlerim bunlardır. Yorumu konuyu takip eden ve mağdur olan arkadaşlara bırakıyorum.

"Hiçbir firmanın, insanların başında berberlik öğrenmeye hakkı yoktur. !"

• Beğen
@Alptriatlon. Kesinlikle haklısınız. Tabiki rekabetçi bir marka olduğu için belki fiyatlandırmada bu dediklerinizi yapabiliyor.
İşin açığı optik sensorden bir beklentim kalmadığı için gidip nabız bandı aldım. Umarım ilerleyen zamanlarda kadans ölçer ve powermetre :)ckskc:) gibi cihazlara da destek gelirde saat daha anlamlı hale gelir!

@Alptriatlon Elbette ne firmayla ne de Türkiye'de satan yerlerle bir ilgim var. Ben gearbest'ten almıştım, o zaman TR ile fiyat farkı çoktu. TR'deki ürünler tahminim düşük kurdan gelmiş olduğu için, öyle satılmaya devam ediyordur. Her ürünün fiyatı artıp bunlar artmayınca artık işgillenir olmuşuz maalesef.

Türkiye'den alan arkadaşların saatleri arızalı çıktı ise, zaten yasal olarak iade/tamir/değişim garantisi altındalar, mağduriyet demeyelim de, biraz uğraşmış olabilirler.

Ben Pace (1) olanından almıştım, ne arıza yaşadım, ne mağdurum. Aldığım günden beri keyifle kullandım, ne sunduğu / sunmadığı belli zaten. Gidip 3 kuruşa 15 köfte beklemiyor kimse. Sonradan BT nabız bandı desteği de geldi.

Benim için, pil ömrü, sürekli açık ekran, bildirimler, Strava entegrasyonu önemliydi. Onları da bugüne kadar sıkıntısız yerine getirdi.

Şu kısma katılırım, yazılım ilk başta zayıftı, ama kullanıcı geri bildirimlerini dinleyip sıklıkla güncelleyen bir ekip var.

• Beğen
Tepkiler: alikymk ve erleg
@cem_filiz Merhaba,
Daha önce bu konu içerisinde nabız ile ilgili tam olarak doğru veri vermediğini yazmıştınız.
Durum yazılımsal mı yoksa cihaz ile mi alakalı acaba?

Ben, nabzımı ölçmek, takip etmek istiyorum (ve strava ile senk. edeceğim) fakat bütçem çok yüksek değil. Belki bu cihazın ikinci eli falan alabilirim. Veya mi band 2 veya 3 var onların ölçümü nasıl acaba bilgisi olan var mı?

@BackConnect Şuanda cihazı nabız bandiyla kullanıyorum. Aslında genel olarak saat doğru ölçümler yapabiliyor. Fakat iki kusuru bana göğüs nabız bandı aldırdı.
Birincisi; deri altındaki kan yoğunluğundan ölçüm aldığı için, anlık olarak doğru nabızı alınamıyor. Örneğin; aniden pedala yüklendiğinizde nabzınız 140 bpm olduğunda saat 125 bpm 'leri gösteriyor. 3-4 sn sonra 140bpm 'leri görüyor. Bu çok önemli değil bence.
İkincisi; özellikle son güncellemelerle ortaya çıkan bir hata. Hızlı bir şekilde sarsıntılı olarak iniş yapıyorsanız(pedal çevirmeden) saat nabızı bir süre sonra 160 bpm 'lere kadar çıkmış gösteriyor:confused: Halbuki nabız 110bpm 'lerde:)
Zaten bu bilekten optik ölçümlerde ortaya çıkan bir durummuş...
Ayrıca maalesef saatin yükseklik ölçümleri de stabil değil. Gerçi bu sorunu stravanin düzeltme düğmesiyle halledebiliyoruz.
Son olarakta nabız bandını bağlandığınızda %100 sarj 5 saatlik aktivitede bitiyor.
Peki bu saat 500-600 tl e alınır mı?
Daha fazla paranız varsa gidin garmin vs gibi kendini ispatlamış markalar alın, ama yoksa ve bu tolere edilebilen hataları göz ardı edebilecekseniz( belki bu Çinliler ileride bu sorunları çözer:islik:) alınabilecek tek f\p ürünü:harika:

@Ahmet TOPAL Zaten nabız ölçümü konusunda GARMIN bile bilekten ölçtüğünde o kadar doğru veremiyordur. Kaldı ki sanki herkesin bileği aynı kalınlıkta, derisi aynı incelikte ve bilek yağ durumu aynı değil.

• Beğen
@BackConnect
Hem bandı hem de saati bisiklet ve koşu için kullandım. Diğer tüm optik nabız bantlarında olduğu gibi ortalama verisi genellikle tutarlı ama anlık değişiklikler konusunda genelde geriden geliyor. Ama son güncellemeler ile göğüs bandı desteği geldi ve bu konudaki sıkıntısı komple çözüldü. Bant ile kullanılmasında ise pili, kendi optik sensörüne göre çok daha hızlı bitiyor. Ama 5-6 saatlik kullanımı çıkartır.

• Beğen
Tepkiler: BackConnect
Bende hâla rakım, yukseklik problemi devam ediyor. Guncellemeleriyle calisan bir uygulamayi nasil, ne sebeple bozabilir yaa!!!

@sedat3133 Hocam 1.36 ve 1.38 de de yükseklik tam olarak doğru ölçülmüyordu.
Ama bu kadar da sorunlu değil gibiydi:)

Geri