Arkadaşlar yazacağım diye söz vermiştim. Ancak fırsat bulabildim. Bildiğim ve anladığım kadarıyla ayarlar menüsündeki seçeneklerin açıklamalarını yazmaya çalıştım. Yanlış bilgi vermişsem ya da eklenecek şeyler varsa ve belirtirseniz yazıyı düzenliyor olacağım.
VIDEO
Quality: Video kalitesini ayarlıyor.
Time Stamp: Çekimlere tarih saat ekliyor sanırım. Denemedim.
Resolution: Çözünürlük
Standard: PAL ve NTSC seçenekleri var. Ülkemizde PAL kullanılıyor.
Metering Mode: Pozlama yaparken neye göre ölçüm yapacağını seçiyoruz buradan.
PHOTO
Resolution: Çözünürlüğü ayarlıyoruz.
Default Photo Mode: Varsayılan fotoğraf modunu seçiyoruz.
Camera Default Star Mode: Kamerayı açtığımızda fotoğraf modu ile mi yoksa video modu ile mi açılsın
Time Stamp: Çekimlere tarih saat ekliyor sanırım. Denemedim.
CAMERA
Preview: Önizleme
Auto Low Light: Otomatik düşük ışık. Her çözünürlükte aktif olmuyor. 1920x1080 50P’de aktif mesela.
Loop Recording: Hafıza kartı dolduğundan çekilen kayıtların üzerine yazıyor olması lazım. Bence kapalı kalması iyi olacaktır.
Lens Rectification: 155 derecelik bir açı ile çektiğinden kenarlarda bozulmalar oluyor. Bu seçeneği aktif hale getirirseniz bozulmalar kaybolacaktır. Edit aşamasında da çoğu yazılımın bunu düzeltme özelliği var. Ben geniş açıda o bozulmaları seviyorum. O yüzden kapatmadım.
Auto turn on Wi-Fi with device: Aktif ederseniz kamerayı başlattığınız zaman kameranın Wi-Fi’si otomatik olarak başlar.
AV Output: AV çıkışı. Kullanım yerleri açıklayabilecek birileri varsa memnun olurum J
Video Rotate: Ters bir şekilde bağlarsanız kamerayı bir yere ve bu seçeneği aktif ederseniz normal olarak çeker. Güzel bir özellik.
Emergency Backup: Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler.
Unbind all bluetooth controller: Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Bluetoothlu bir aksesuar ile mi kullanılıyor acaba? Bu satırları yazarken kumandası hala elime geçmemişti deneyemedim. Bilen biri var mı ne işe yarıyor?
Buzzer Volume: Kameranın çıkardığı sesi yüksek, düşük ya da tamamen kapalı olacak şekilde ayarlıyor.
Wi-Fi Settings: Wi-Fi ayarları.
LED Mode: LED ışıklarını kapatıp açmak için.
Camera Clock: Kamera saat ayarları.
Auto Power Off: Kameranın otomatik olarak ne kadar süre sonra kapanacağını ayarladığını düşünüyorum. Denemedim.
DEVICES
Model: Kamera modeli
Serial Number: Seri numarası
Firmware Version: Kameranın içindeki yazlımın versiyonu
SD Card: SD Card’ın mevcut kapasitesini ve SD Card’ı formatlamak için kullanılan seçenek.
Find Camera: Kamerayı kaybederseniz bu seçenekten kameranın ses çıkarmasını sağlıyorsunuz. Bulmak için J
Restore Factory Settings: Fabrika ayarlarına geri dön.
Firmware Log: Sanırım yazılımın kaydını tutuyor.
@chnkrmz