Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Xiaomi Kamera

@Murat Ü.
Başlangıç bütçesi nedir eğitim ve brove için ne kadar sürüyor

Scudo
@soneryen @chnkrmz okul zamanımda TV'de yarı zamanlı çaışıyordum kurgu departmanında. Adobe Premiere, Final Cut, Avid gibi programlar biraz daha üst düzey programlar. Şu anda yapamıyorum çünkü elimde kurgu programını çalıştıracak bir bilgisayar yok. :) Export alırken Adobe Premiere'de seçeneklerden ayarlanabiliyor diye hatırlıyorum.

@Murat Ü. export da 1080 den aşağı düşmemek için her türlü ayarı denedim 50gb nin altına düşemedim :D

@soneryen

Farklı dalış sertifika sistemleri var. CMAS, SSI, PADI vb. CMAS Türkiye Sualtı Federasyonunun tanıdığı sistem. Ancak dava sürüyor diye biliyorum. Bir ara CMAS dışında daldırmıyorlarmış sanırım. Tekel olmak yasak ülkemizde. Ben SSI sisteminden almıştım. CMAS dünyada yaygın kabul görmüyor. Ancak SSI tüm dünyada geçerli. CMAS'da alabilirmişim yani sanki sürekli yurt dışına gidiyorum dalmaya :D O zaman Sinan Hoca ile konuşup SSI almıştım. Neden hatırlamıyorum :D

Eğitimler 3 - 4 gün sürüyor ancak eğitim ücretini bilmiyorum şu anda. (link) telefon ile ulaşıp sorabilirsiniz. Deneme (Discovery) dalışı yapın ama nereden alırsanız alın. Eğitimden önce tecrübe olur. Böylece isteyip istemediğinize karar verirsiniz.

@chnkrmz

Evet boyutlar yüksek tutuyor. Ben 7 dakika çektim 1,5 gb tuttu bir video. Daha sonra ayarlarla ilgili sorularım olacak. Meslea kamerada 1080p de 60 FPS yok muydu? Ben 50 FPS'i gördüm ayarlarda. 720'de 120 ya da 240 Fps görmedim. Ama tam emin değilim. Akşam bakıp soracağım yine :D

Üründen yaklaşık 2 hafta önce ben de almıştım. Tam 7 günde evime geldi. Gopro kullanan biri olarak çok net söylüyorum Xiaomi çok kaliteli iş çıkarıyor. Denizin içinde yaptığım çekimlerde de çok iyi iş çıkardı. Düşünmeden alın, kullanın.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Atahan Eker

Hızlı gönderim seçeneği ile mi aldınız? Ayrıca dalış için hangi filtreleri almamız gerekli? Tavsiye edeceğiniz aksesuarlar var mı?

@Murat Ü. Kargo takibine baktığımda uçakla gönderildiği yazıyordu. Ekstra kargo parası ödemedim. Dalış amaçlı almadığımdan herhangi bir filitre de almadım. Ama suyun altında kırmızı filtre kullanıyorlar. Linkteki videodan aradaki farka bakabilirsiniz.

Kamerada çözünürlük seçenekleri

1920x1080 50P 16:9
1920x1080 25P 16:9
1920x1080 48P 16:9
1920x1080 24P 16:9
1280x960 50P 4:3
1280x960 48P 4:3
1280x720 50P 16:9
1280x720 48P 16:9
1280x720 100P 16:9
848x480 200P 16:9

Merak ettiğim konu 1920x1080 60P olması gerekmiyor muydu? 1280x720'de ise 240P deniliyor diye hatılıyorum. Acaba ben mi yanlış hatırladım. Ya da P ile ifade ettiği değer başka bir şey mi?

Loop Recording tam olarak ne oluyor. Lens Rectification, lens düzeltmesi sanırım. Bu ayarlarda tercihleriniz neler merak ettim.

@muratü. Time lapse seçeneği var mı? Xiaomi de

@Atahan Eker
Merhaba
aşağıdaki filtre lense takılı iken housing takılabiliyor mu? Almamız gereken filtre aşağıdaki ürün müdür?
(link)

@soneryen Ben kullanmadım ama internette gördüğüm birkaç örnekte filitre housinge takılıyordu(Gopro serileri için). Xiaomi'nin DSLR makinelerde olduğu gibi bir sistemi yok. Sanıyorum bunun için ayrı bir aparat almak gerekiyor. Ve su altında kullanılacağını düşünürsek housinge takılabilecek bir aparat almak gerekiyor.

@Murat Ü. 1920x1080 60P
1280x720 120P Olarak geçiyor ayarlarda

• Beğen
@Atahan Eker Benim makine gelsin ben test ederim. Elimde 52mm filtre olması lazım. Filtre takılıyken housinge girip tam oturuyorsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Benim ürün gelsin. Elimde 52mm objektif için filtre var takıp deneme yaparım. Eğer filtre takılıyken housing takılıyorsa sorun yoktur demektir.

@Atahan Eker

Ben ayarlarda o seçenekleri kamerayı ilk aldığımda gördüm. Ancak daha sonra ayarlarda bu seçenekler bir daha çıkmadı. Biraz önce kamerayı güncelledim ancak yine bu seçenekler çıkmadı. Fabrika ayarlarına geri döndüreceğim.

Fabrika ayarlarına dönünce düzeldi.

@soneryen Filtre takılıyken housinge gireceği pek mantıklı gelmedi ama denemekte fayda var. SOnucu paylaşırsan sevinirim birşey daha öğrenmiş oluruz.

• Beğen
@Atahan Eker
Bi bakalım olacak mı. Bende emin değilim

Youtube kanal çekimlerimde gopro hero4 silver kullanıyorum su altı için aldığım filtre direkt housing üzerine takılıyor :)
Bu arada su altı için kırmızı filtre almayın bende aldanıp aldım hatta kanalımda yayınlayacaktım ama arkadaş görüntüler bildiğin pavyona dönmüş kıpkırmızı :) Pembe filtre alın kırmızı işe yaramıyor... :)

@Anonim
Go pro da okey sorun yok. Sorun xiaomi yi kamerada nasıl oluyor housing filtresi göremedik ama normal 52mm filtresi her renk var ama lense takılıyor. Su altı nasıl olacak onu çözemedik

@soneryen linke bakınca farkettim :) sanırım housing içine takılıyo...Xiaomi sıkıntılı kamera ya tamam iyi hoş güzel çekiyo da, ben bu hafta Keecooyu inceledim çarşamba kanalımda görüntülerini yayınlayacağım bence Xiaomi den iyi...:)

Geri