Scudo Sports

Xiaomi Mijia hava pompası

Arkadaşlar merhaba,
bu tip pompaların daha ufak ve hafifleri var mı ? Pili az gitsin hiç sorun değil forma cebinde fazla sırıtmayacak 200-300gr. lık bişeyler...

Scudo
@Güney Tuncer benim suana kadar gördüğüm 2 model var birisi suluk tarzında baska bir markanin birde bu konu başlığında adı geçen model,

@sspl Hocam bende sipariş verdim. Ama forma cebinde taşınacak kadar hafifmi ki? 🤣 bu arada 257 ₺ geldi. Amazonda
Ben şahsen problem yaşamıyorum. Bu pompa, yedek iç lastik, yama seti, iki levye, cüzdan, anahtar vs. Taşıyorum :)
Sırt çantası veya yarısı dolu kadro çantası taşımaktansa daha rahat benim için.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Bugün Amazondan vermiş olduğum sipariş elime ulaştı. İLK Bakışta büyük gibi gözüksede ürün yaptığı işe göre gayet kullanışlı ve hafif, yol bisikleti kullanan arkadaşlarda yanlarında taşıyabilir. Ürünün orjinal olup olmadığınıda xaomi sitesinden kontrol ettim sıkıntı yok. Umarım uzun yıllar sıkıntısız işini yapar.
İyi Forumlar.. Screenshot_20200929-185127.png

Bugün elime geçti. Sabahtan akşama kadar usb ile şarja bağladım ve sürekli beyaz ışık yanıp söndü. Beyaz ışık dolduğunu mu dolu olduğunu mu gösteriyor anlamadım.

@ÆSir cep telefonu şarjını kullanın. Usb'den aşırı yavaş şarj olur. Şarj olurken beyaz ışık yanıp söner, şarj bittiğinde sürekli beyaz ışık yanar.

Şu anda hepsiburada da indirim var. Bu ilan yurt dışından geliyor. 15 gün kargo yazmış alınabilir diye düşünüyordum ama alışverişi tamamlamak için girdiğimde kargo : 53,54 TL Gümrük : 47,09 oldugunu gördüm. 150 tl üstü alışverişlerde hepsiburada 20 lira indirim yaptı ama toplam : 318,63-TL ye geliyor. Bu fiyata beklemek yerine Tr satıcılarından almak daha mantıklı sanki

(link)

@Safa Kaplann Hepsiburada'dan almak için sepete ekleyince 50 lira kargo, 50 lira da gümrük vergisi ile 350 liralara geliyor. Benim de hiç aklımda yokken başlığa denk geldim almaya karar verdim. Trendyol fiyatı 277 lira, ürünün Çin'de satış fiyatı 230 lira zaten. Mantıklı geldi oradan alacağım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Safa Kaplann
@Safa Kaplann Hepsiburada'dan almak için sepete ekleyince 50 lira kargo, 50 lira da gümrük vergisi ile 350 liralara geliyor. Benim de hiç aklımda yokken başlığa denk geldim almaya karar verdim. Trendyol fiyatı 277 lira, ürünün Çin'de satış fiyatı 230 lira zaten. Mantıklı geldi oradan alacağım.
(link)
aynen bende mesajı gümrük ve kargoyu görünce düzelttim. trendyoldan almak mantıklı.

Bugün deneme imkanım oldu. Çok rahat 75e kadar bastı. Sesi korkutucu değil.

Benimde cumartesi ulaştı elime açar açmaz iki adet otomobil lastik havalarını tamamladım. Birde 26 jant bir bisikletin lastiklerini şişirdim. Gayet kullanışlı ve güzel bir ürün. Bisiklet ile yanında taşıma olayı tercihen taşınabilir. Ben arabaya bıraktım sürüşe çıkmadan bununla kontrol edip yolda başıma birşey gelirse el pompasıyla eve gelene kadar idare edecek havayı basıp halletmeyi düşünüyorum. He bu arada sesi ve ağırlığı beni rahatsız etmedi.

Bende aynı üründen aldım, lastiğin üzerinde 80 PSI yazıyor . Bende 80 PSI bastım fakat lastik çok sert oldu patlayacak gibi duruyor. Doğru mu yaptım?

Ürün hediye olarak geldi bana Mayıs ayında, ben de kendi deneyimlerimi anlatayım.

İlk olarak, iki adet yol bisikleti kullanıyorum. Biri latex iç lastikli (lastikleri her gece kendiliğinden sönen, her sürüş öncesi şişirmek gereken) asıl yol bisikletim, diğeri ise şehirde ulaşım için kullandığım eski çelik bisiklet.

Kısacası pompayı bu iki bisiklet üzerinde kullandım.
Ona ek olarak evde normal kullandığım Birzman marka yer pompası ve seyahatlerde kullandığım Lezyne marka mini yer pompası kullanıyorum.
Sürüşe çıktığım zaman ise mesafeye bağlı olarak ya küçük bir el pompası ya da CO2 tüpleri taşıyorum yanımda.

Kompresör ilk hediye geldiği zaman günlük olarak kullanırım diye düşünmüştüm.
Özellikle sabah sürüş öncesi hazırlanırken, bisikletin üzerine bırakıp şişmesini sağlamak için.
Fakat kompresörün lastikleri şişirme süresi oldukça uzun. Ayrıca çok da gürültülü. Sabah 6'da apartmanda, özellikle de evde eşiniz - çocuğunuz uyuyorsa kullanmak çok mantıksız. Bir sabah test ettikten sonra tekrar yer pompamı kullanmaya başladım. Hem sessiz hem lastikleri sıfırdan şişirmek çok kısa sürüyor.

İkinci seçenek turda yanınızda taşımak. Fakat çok ağır ve yer kaplıyor. O alana 3-4 CO2 tüpü bir de üstüne küçük bir el pompası koyabilirsiniz. Forma cebinde taşımak vs. zaten mümkün değil. Kısacası o iş için de uygun değil.

Peki neden alınabilir?
Eğer bisikletle çok seyahat ediyorsanız.

Eski işim nedeniyle bisikletle onlarca seyahat yapmak zorunda kalmıştım.
Kullandığım EVOC bisiklet valizine yer pompasını koyamıyordum, o nedenle bahsettiğim Lezyne mini pompayı kullanıyordum.
Her sabah çekim öncesi ufacık pompayla lastikleri şişirmek de zaman alıyordu.
Eğer o zaman bu kompresöre sahip olsam muhtemelen seyahatlerde yanımda götürürüm.

Fakat onun dışında benim için kullanışlı bir ürün olduğunu söyleyemem. Şimdilik arabanın bagajında benimle dolaşıyor acil bir durum olursa diye...
Eğer düzgün bir pompanız yoksa ve bu ürünü ana pompa olarak kullanmayı düşünüyorsanız almayın, yerine düzgün bir yer pompası alın derim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Ürünü 1 seneden beri kullanıyorum,istediğim psi değerini giriyiyorum,basit ve uğraştırmadan lastiği şişiriyor,gayet kullanışlı,bene ayaklı pompa filan almayı düşünüyordum,bu ürünü kullanmaya başlayınca onada gerek kalmadı,150psi kadar şişirebiliyor,ben lastik limitleri dahilinda 120psi kadar basıyorum.Herkese tavsiye ederim.

Ben de sipariş verdim , sürüşe çıkmadan ayaklı pompayla basmak eziyet 115ps civarı. Hayır sorun hadi bastık diyelim ama gerçekten istediğimiz psi mı basıyoruz emin değiliz. Bunu al , evde bas yanına al . Böylece evde ayaklı pompa , bisiklet üstünde mini pompa kullanmaya gerek kalmayacak. Aslında 2 pompa fiyatına bunu alıp geçmek çok mantıklı.

Manuel pompaları satarım artık :)

Bu pompa gezinmek için biraz fazla değil mi? Yani hem ağırlık hem boyut olarak biraz hantal gibi.
Sayın @TatanQa_tr evde ayaklı pompa ile hava basmakta hiç o kadar eziyetli değil yahu.😅

@Cemal Ç. Ayni pompa bendede var normal siradan bir bisiklet kullanıcısı icin 300 gram ne kadat önemli olabilir ki? tek tuş miss😂😂

Son düzenleme:
Ben de sipariş verdim , sürüşe çıkmadan ayaklı pompayla basmak eziyet 115ps civarı. Hayır sorun hadi bastık diyelim ama gerçekten istediğimiz psi mı basıyoruz emin değiliz. Bunu al , evde bas yanına al . Böylece evde ayaklı pompa , bisiklet üstünde mini pompa kullanmaya gerek kalmayacak. Aslında 2 pompa fiyatına bunu alıp geçmek çok mantıklı.

Manuel pompaları satarım artık :)

115 psi değerini nerden edindiğinizi bilmiyorum ama 100+ kilolardaysanız 115 psi'a falan ihtiyacınız olur genelde. 25'lik tekerler için konuşuyorum tabii. kullandığınız markanın sitesinde kilo - psi tablosu olabilir, eğer o kilolarda değilseniz bir inceleyin. basmasını geçtim, o kadar sert bir tekerle konforunuzdan çok ciddi anlamda ödün verir ve tekerin patlama riskini baya arttırırsınız.

Geri