Öncelikle jantın dağ bisikletinde sürüşü bu kadar değiştirebileceğini ve etkileyebileceğini hiç düşünmezdim.
Geçen sene 04 Haziran 2016'da sol kolumu humerus kemiğinden kırmıştım beni takip edenler hatırlayacaktır.
15 Nisan 2017 Cumartesi 10,5 ay sonra, tekrar kolumu kırdığım "Eymir Arka İniş" parkuruna tırmandım ve indim. Kolumu kırdığım yerden geçtim değişik duygulardı
Jantlara gelecek olursak kullanılması gereken ilk ve en belirgin kelime "RİJİT" olmalı bence.
Kollarınız vasıtasıyla gidona uyguladığınız kuvvetin her bir zerresi direk olarak lastiklerden yere ulaşıyor diyebilirim. Jant adeta esnemiyor.
Bu arada ikinci ve uzun videoda izlediğiniz 3,5 dakikalık tüm o inişi bisiklet sırtında 30 dakikada dinlene dinlene çıktım
.
Daha önceki mesajda bahsetmiştim. Ruble - Aktarıcı ve zinciri değiştirmiştim.
11-46 rublenin tırmanırken sağladığı faydayı anlatamam. Gerçekten 150mm'lik Reverb ile birleşince canavarlar gibi tırmanabiliyorsunuz. Yokuş kondüsyonu sadece yokuş çıkarak kazanıldığından bulduğum her fırsatta bu tür tepeleri tırmanacağım ve ineceğim. Neticede bu bisikleti zaten bunun için tercih ettim. Her keçi gibi tırmanıyor hem de bir Downhill gibi kontrollü şekilde hızlıca inebiliyor.
Bu arada kazara arka rotora tekme atmam nedeniyle kendisini baya bir yamulttum yerine
@Erdoğanlar Bisiklet 'ten yaklaşık 190 TL'ye daha kısa köprüleri olan ve bu sayede daha zor yalpa yapıp yamulacak bir rotor olan Avid XX 185mm Clean Sweep X aldım. Rotor G3 ve CenterLine'a göre daha çabuk soğuyor ve daha az çamur tutuyor. Arazide işime yarayabilecek özellikler bunlar. eğer memnun kalırsam ön rotorun değişim zamanı geldiğinde onu da xx ile değiştirebilirim.
Ayrıca roturun yanında gelen 6 vida da titanyumdan imal, rotorun kendi de hafif.
Bu şekilde, bisikleti 14 KG'ın altına indirebildim sanırım
Bu arada olumlu olumsuz yorumlarınızı, fikirlerinizi de yazın arkadaşlar
Kendi kendime yazıyor gibi oluyorum sürekli, ...... Mesajınızı beğendi bildimi geliyor
Ama yazan yok
---------------------------------
Güncelleme 20.04.2017
Bugün gene araziye çıktım oldukça keyifli bir sürüştü, bu kış yeni keşfettiğim inişi denerken ufak çaplı bir düşüş de yaşadım.
Gerçi geçen sene haziranda bunun 5 katı daha hafif ve yavaş bir düşüş yapmış ve sol kolumu kırmıştım
Bazen şanssızlıklar oluyor.
Gene dizlik dirseklik kask goggle armor gibi koruma ekipmanlarım tam olduğundan sadece ufak tefek çizik sıyrıklar ve eziklerle atlattım.
Bu da hepimize bir kez daha koruma ekipmanlarımızın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.
İyi seyiler dilerim.