Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeniler icin grup setler... Yol bisikleti...

@Sterx Bey'e ek olarak, eski ve yeni seri arasında da artık farklar var :)

Mesela yeni nesil 105 -yani 5800-, Ultegra 6700 ile eş değer tutuluyor. Hatta kimisine göre daha iyi.

Çok karıştırdılar işleri. Bir de Di2'lar EPS'ler falan girdi işin içine.

Scudo
Herşeyi geçtimde şu 4 kollu aynakol tasarımını bir türlü sevemedim. Ultegra 6700 yine iyiydi fakat 6800de o da 4 kol oldu. Campagnolo almak lazım sanırım :D

Geçen hafta veledromda salcanolu biri, pinarello, cube , duraace vs geleni tokatliyor gideni tokatliyordu. Adam yuksek tempoda gidiyor kimse birakin bir 10 dakika onunda dayanmayi, arkasında bile gidemiyordu. Herkes dinlenip diblenip tekrar pesine takildi adam tinmadi. O yuzden duraace karbon vs elbet bir fark yratir ama 5kg vermek claris➡duraace performans farkindan daha cok yarar saglar. Dolayisiyla bu isler biraz zevk isi. Lüks sler bunlar, bunun farkindaysaniz eyvallah eglencebize bakin ama 6kg bisiklet alinca ucacaginizi saniyorsaniz yanilirsiniz, sinra yaninizdan salcanolu biri gecer moraliniz bozulur :) 10.000tl verip de pisman olnak da var, simdi hic degilse bahaneniz var degerini bilin :)

@mehmet.ali

En güzeli Cannondale SiSL2.
Şu nasıl bir güzelliktir yahu;

http://fotoyukle.bisikletli.com/images/2015/12/23/WbEhj7.jpg

Ekleme: Fiyatı sadece 975$..
O zaman;
http://fotoyukle.bisikletli.com/images/2015/12/23/7DVOEcS.gif

@Edip Dinçer renk diyen benim. Nasılsa yol bisikletim yok kafam rahat :D
Yalniz o aynakola hastayım Baki bey'in kenından.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
grupsetlerle alakalı başlangıç seviyesi kavramına pek katılmıyorum. Motorsiklet olsa 250 cc ile başlayıp daha sonra 1100 cc ye geçmek anlaşılabilir. Fakat maddi durumunuz müsait ve uzun süre bisiklete bineceğinize inanıyorsanız alabileceğiniz en üst seviye grup setle bisiklet daha çok keyif verecektir.

Apexi nasıl bilirsiniz? (2015)

Kullanan ve tiagra ile kıyaslayabilecek bir arkadaşımız var mı yorum yapabilecek? Tiagra yerine yaklaşık 500 Tl verilip tercih edilmeli midir?

Konuyu yeniden hortlatmaya çalışayım da kafamda soru işareti kalmasın :D Şimdi ben yeni yol bisikletine başlıyorum Claris ve Tiagra arasındaki fark beni ne kadar etkiler hocam yarışmayacağım sonuçta ama milleti geçmekte isterim :D Kondisyonum da iyi, daha da iyiye gidiyor, rahat sürebilirim uzun yollarda. Şimdi aldım diyelim bi Clarisli veya Tiagralı ne fark hissederim hala anlamış değilim ikili atıyor üçlü atıyor gibisinden şeyler okuyorum, tek fark bu mudur :D Ya da kısaca şöyle sorayım İki eşit düzeyde adam yarışıyor birinde Claris set var diğerinde Tiagra set var. Tiagra setli olan çok aşırı fark mı atar. Setler hariç her şey eşit olarak düşünürsek.

Setin performansa katkisi cok az. Fark vites degisom hizi, ayna kol rjitligi, vites kollarinin ergonomisi, fren kaliperlerinin performansi( ba bu fark ediyor) gibi şeylerde var.

Ayni kisi claris ile tiagrali bisikletle muhtemelen duz yolda ayni dereceyi yapar

Yokuşta birsz fark edebilir ama önemli fark performansta değil konfor, güvenlik ve sürüş kalitesinde oluyor.

@Alper Arslantürk Hocam imkanım var hepsini almaya da claris sıkıntılı bir set mi. Mosso clavier 700 Claris almayı düşünüyordum ağırlık olarak 9-9.5 kilo idi spd pedallarla görüntüsü de hoşuma gitti. Şimdi ya onu alacağım, bir de Crs 600 ümde birkaç parça değiştirip onu da tur bisikleti yapacağım, ya da her şeyimi satıp Cr052 alacağım. Aşırı denilebilecek bir fark veya bir rahatsızlığı var mı claris setin. Hiç kullanmadım çünkü ikisini de bilmiyorum, kullanma imkanım da yok malesef :( Eğer fark çoksa alacağım direk, sürekli herkes farklı bi şey düşünüyor kararım saat başı değişip duruyor, sabırsızım da duramıyorum sürdüğümü düşünmeden :D Uyuyamıyorum yardım pls :D

@Auron Sanchez Claris kullanıyorum 2 senedir hiçbir problem yaşamadım baştan söyleyeyim. Shimanonun tüm setlerini neredeyse denedim DI2 hariç aralarında fark var evet ama gerçektende bisiklet üzerinde değiştirilmesi veya fiyata etki etmesi gereken son parça grupsettir bence. yokuşta vites akışının sana kazandıracağı 0,5sn'yi zaten farkedemeyeceğin için o kadar para bağlamaya değmez özellikle başlangıç için. Özellikle 11-32lik cassette ile 50-34 lük crankseti yüzünden başlangıç seviyesinde yokuşlarda diğer setlere göre daha rahat edebilirsin. Ha diğerlerinde bu özellik oluyor tabi ama bulamayabiliyorsun marka bisikletlerde... İLk olarak kalite istiyorsan jant seti ve dış lastik bakabilirsin bence alacağın performans artışı daha fazla olacaktır kesinlikle

@Auron Sanchez sora veya bütçeniz el verdiğince tiagra lı bir makina alın. Nacizane tavsiyem

@Auron Sanchez Kısa vadede ve kısa turlarda Claris bir problem yaşatmaz, bende bunu düşünerek Claris almıştım.Ama yol bisikletinde zaman geçtikçe yaptığınız yollar yeterli gelmiyor 20-30-40 km derken 100-150 km arası turlara, antremanlara çıkmaya başlıyorsun ve o zaman Claris problem çıkartmaya başlıyor, en azından bende öyle oldu.Çünkü uzun turda vites değiştirme sayısı yolun profiline göre inanılmaz artıyor ve Claris bunu karşılayamıyor bence.Eğer ben haftada 2-3 kere çıkacağım derseniz, karbon maşa ve en düşük Tiagralı bir bisiklet almanızı tavsiye ederim ve acele etmeyinde derim.Sonra kesinlikle pişman olunuyor :)

@Ardaa

Kesinlikle katiliyorum. Claris set kullaniyorum, yarismalara katilmiyorum, ve hic bir zaman da yolda birakmadi. Ayarlari guzel yapildigi takdirde tikir tikir calisiyor.

Oncelik sirasiniz bu sekilde olmali : Lastik -> Jant -> Grupset

Ben de sora ve ultegra kullandim sora'da.asla bir kere bile vites gecmemezligi vs olmadı. Saat gibi çalışıyor. Ultegranin farki aynakoku daha rijit. Geçişler daha çabuk ve puruzsuz. Ma yani deger mi? Performans icin degmez, bolca yokus cikiyorsaniz, 150+ km kullanıyorsanız, vs değer. 11li sistemde iki vites arasında bosluk pek olmuyor. Yani atiyorum 6. Vites cok hafif 7. Gites cok ahir gelmiyor. Iki vites arasinda fark az oluyor.
8li clariste sadece bu sikintiniz olursa olur. Bir de yukseltmek isterseniz komple vites sistemini yenilemeniz gerekir cunku 8li sistem atiyorum 11li sisteme uymaz.

Geri