Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş performansı için ruble değişimi?

Ben durumu üzerime alımdım neden yazıktır dediniz anlayamadım. 52-36 ve 11-34 ile gayet mutluyum. Bisiklete sormadım ama. :)
Hocam kızmayın hemen🙂, daha iyi set daha iyi vites geçişleri demek, ama rublenin dişlilerinin arasını açınca o yumuşaklık gidiyor anlamında söyledim ben. Yoksa tabi herkes kendine uygun düzenlemeleri yapar bisikletinde. Kim ne karışır? Ben 44-18 ile vitessiz çıkıyorum %6-7 yokuşları, set bile kullanmıyorum ona bakılırsa. (Tabi pandemi öncesinde çıkıyordum, şimdi antrenmansız çıkmam)
Bu durumda aynakol yapragi degistirmek daha ucuza gelebilir rubleyi degistirmektense. Neredeyse ayni etkiyi saglayacaktir.
Ben de aynı fikirdeyim, madem sürat ihtiyacı yok 52-36’ya da gerek yok, hem ruble dişlileri arası da açılmamış olur.

Scudo
Ben de dişli oranları ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Mevcut yol bisikletimde 105 setli 11-30 arka ruble ile kullanıyorum. Aynı zamanda elite marka trannier ımda da 11-28 105 kaset var. ikide bir bisikleti trannier sök tak yapmaktan sıkıldığım için yeni bir bisiklet almak istiyorum. Sadece trannier da kullanmak için. Ama malum 105 setli bisikletler biraz tuzlu. Ben diyorum ki claris setli(2×8) bir bisiklet alsam bu tranier da ne ölçüde kullanabilirim. Claris aktarıcı arka rubleyi kaça kadar destekler ve zincir sorun yaratır mı? Veyahut hiç uğraşmayıp tranier a direk clarisin rublesini takmak mı iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben de dişli oranları ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Mevcut yol bisikletimde 105 setli 11-30 arka ruble ile kullanıyorum. Aynı zamanda elite marka trannier ımda da 11-28 105 kaset var. ikide bir bisikleti trannier sök tak yapmaktan sıkıldığım için yeni bir bisiklet almak istiyorum. Sadece trannier da kullanmak için. Ama malum 105 setli bisikletler biraz tuzlu. Ben diyorum ki claris setli(2×8) bir bisiklet alsam bu tranier da ne ölçüde kullanabilirim. Claris aktarıcı arka rubleyi kaça kadar destekler ve zincir sorun yaratır mı? Veyahut hiç uğraşmayıp tranier a direk clarisin rublesini takmak mı iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
Bisiklet ve trainerdeki rubleleri aynı yapma ihtimali bulunmuyor mu?

11s ruble ile 8s rubleyi aynı zincirle kullanamazsınız. Zincirdeki baklaların iç boşlukları farklı olduğundan zincir uyumsuz olacaktır. 105 zinciri daha ince yani bakla içi boşluk daha az.

@specific o ihtimal de var. E basiti o gibi. Merak ettiğim için sormuştum. Teşekkür ederim.
@CeRKeZ Teşekkür ederim ilginize.

Claris setli bisiklet alacaksan trainerın 8sp desteklediğine emin ol. Her trainer desteklemiyor bir çoğu 9-11 diye okumuştum biryerde trainer almadan önce.

@Eren Çalışkan Ruble 7li kaset sanırım. Eğer ruble arkasında spacer yoksa göbeğin sadece 7 vites destekliyor olma ihtimali yüksek. Çünkü 7li kaset rubleler 8-9-10'a göre daha dar. Emin olmak için Trek Türkiye'ye bir sorun.
@Rafazan Normalde üçlü aynakollarda 11-36 üst sınır. Ancak sanırım 11 viteslilerde 11-40 da oluyor. Daha büyük ruble için tekli ya da ikili aynakol lazım. Yoksa kapasite aşımı olur.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arka dişli de 32 varsa ve aynakol ne olursa olsun. 50 34 52 36 hatta 53 39. Yokuş çıkarken zorlanıyorsanız antrenman yapmalısınız. Yada sürekli vites kombinasyonları ile kolaylaştırmaya çalışırsınız ama asla kolay olmaz . Çünkü güçlenmezsiniz.

Çok inat etmeyeceğim ama sadece 5 aydır düzenli antreman yapan birisi olarak kendime biraz şans vermek istiyorum. Zaten günlük antreman rotalarımda öyle yokuşlar yok. Keyfi olarak çıkmayı istediğim 5km ile 20km arası %5-10 arası ortalama eğime sahip rotalar var. Ben de dizlerimi seviyorum ve bacaklarıma gelişim için vereceğim birkaç aylık şanstan sonra karar vereceğim.
Aradan gecen 6-7 ayda epey yol aldim. %10 uzeri ortalamaya sahip ve uzun yokuslar disinda 11-28 e uyum sagladim. Ama trainer almaya karar verdim ve rublesiz alacagim o yuzden bu denklemi bir 11 30 rubleyle tamamlamaya karar verdim. 11 28i trainera 11 30u bisiklete takip yokuslarda kadansimi biraz yukarilara cekmek iyi gelecektir.

Aradan gecen 6-7 ayda epey yol aldim. %10 uzeri ortalamaya sahip ve uzun yokuslar disinda 11-28 e uyum sagladim. Ama trainer almaya karar verdim ve rublesiz alacagim o yuzden bu denklemi bir 11 30 rubleyle tamamlamaya karar verdim. 11 28i trainera 11 30u bisiklete takip yokuslarda kadansimi biraz yukarilara cekmek iyi gelecektir.
11 30 çok iyi bir ruble .

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
11-30 bence ideal ruble. Son zamanlarda dikkatimi çeken, üst seviye markalarda endurance kadrolarda geneli ultegra di2 11-30 ile geliyor. Mevcutta 11-32 105 bir set kullanıyorum. Ve form seviyem arttıkça son iki oran neredeyse kullanılmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Ruble alırken 8’li rublede 11-28 ile 11-30 kıyasladığımda 11-30’da daha güzel aralıklar vardı. Aynakolu büyütürken rubleyi bir küçülterek epey eşit aralıklara ulaşılabiliyordu. Ben de onu tercih ettim. Ama 9-10-11’li serilerde de öyle midir bilemem tabi.

Merhabalar hazır konuyu bulmuşken bende sorayım, marlin 5 bisikletin CS-HG200-7 rublesini değiştirmek istiyorum üzerindeki göbek Formula DC27 ancak hiçbir yerde hangi rublelerle birlikte kullanabileceğim yazmıyor. Merak ettiğim ben 10'lu ruble takabilir miyim yada en fazla hangi rubleyi takabilirim?
Merhaba, aynı bisiklete ben de sahibim. 🙃 Eğer 2022 model değilse bisikletiniz 7'li kaset dișlisinden yukarısını takamıyorsunuz.

Bisan Grand Tour 105 setli bisikletimde şu an 11-30 ruble var, yokuş performansı için 11-34 ile değiştirmek istiyorum,mevcutta olanı da trainera takacağım, erdoğanlar bisikletten alacaktım ancak 11-34 desteklediğinden emin olun dediler, desteklediğinden nasıl emin olabilirim.

Bisan Grand Tour 105 setli bisikletimde şu an 11-30 ruble var, yokuş performansı için 11-34 ile değiştirmek istiyorum,mevcutta olanı da trainera takacağım, erdoğanlar bisikletten alacaktım ancak 11-34 desteklediğinden emin olun dediler, desteklediğinden nasıl emin olabilirim.
Arka aktarıcınız kısa bacak ise 11-30 kadar destekler. Uzun bacak ise 11-34 kullanabilirsiniz. Şayet arka aktarıcınız kısa bacak ise ya aktarıcıyı değiştirmelisiniz yada (link) gibi aktarıcıyı uzatmak için aparat kullanmalısınız. Aparat daha ucuza gelecektir.

image.jpg
İki makara arası 85 mm (8,5 cm) se Uzun bacak bir aktarıcınız var ve 11-34 ü destekler.
Bu arada ön taraf büyük aynakol arka taraf 11 ruble de ölçüm yapılmıştır. Aynakolum 52-36

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar rubleyi değiştirmek yerine aynakolu küçük dislisini kucultebilir miyim?

Piyasada ruble kalmamış... 11-30 9v ruble gören haber edebilirse sevinirim😌
Evet yapabilirsiniz..53/39 bir aynakola 36 mümkün ama daha ötesine gitmeyin ciddi sıkıntılar oluşur..
Benimki 50-34, 30t taksam bir sorun olur mu?
Bir de yol biiskletine MTB rublesi takılabilir mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri