Hazır mevsimi gelmişken bir hort yapayım şu konuya dedim;
Bahsedeceğim ürün Türkiye'de piyasa yakın zamanda girmiş Asssaver Fendor Bendor arka çamurluk ve Speed Mullet ön çamurluk. (Bonus ürün; Mudder Mini)
Ürünlerin kendi web sayfası (link)
Bu da Türkiye'de satışını yapan Probike (link)
211985 dosyayı görüntüle
Öncelikle daha önce kullandığım SKS Raceblad Long modelinden sonra bu çamurluklarla 400 gr'ın üzerinde bir hafifleme olduğunu söylemem lazım.
(Arka Çamurluk - 50 gr Ön Çamurluk- 30 gr Ön Ufak Çamurluk - 21 gr)
- 3 Parça da sadece cırt kullanarak takıldığı için kadroda bir çamurluk deliğine, ek aparatlara ihtiyaç yok.
- Hızlıca söküp takılabiliyor (Işık takmak kadar kolay)
- Gerektiğinde söküp katlayabilirsiniz. (Ben arka çamurluğu ufak bir çanta ile taşıdım aldığımda)
- Yolda gereksiz sesler çıkartmıyor, çukura girdiniz diye ayarı kaçmıyor ve en önemlisi tekere sürtme gibi bir durum yok.
211986 dosyayı görüntüle
Standart sele altına takılan asssaver gibi işlevsiz değil Fendor Bendor. Sele altına takılan ufak modeller tekerleğe çok uzak olduğu için çok kısıtlı iş görüyorlar. Ama bu modelde mesafe sorunu çözülmüş.
(Fren tipiniz farketmiyor kullanım açısından ama kadro tipiniz engel olabilir. Bu sebeple gidip denemenizi tavsiye ederim)
211987 dosyayı görüntüle
Ön çamurluk tabiki standart bir çamurluk kadar koruma sağlamıyor ama özellikle tam ortadan gelen esas su için koruması gayet yerinde. Sadece yapısı gereği dönüşlerde işlevsiz kalıyor.
Speed Mullet'in bağlantı yerinde kablo geçişleri için 2 kanal açmayı da unutmamışlar bu arada.
Özetle günlük kullanım için ideal, hafif ve pratik bir çamurluk çözümü oluşturmuş Ass Saver.