Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

Scudo
@sinan_zorlu

Ben giriyorum karbon yol bisikletiyle araziye. Bu arkadaş kadar değil fakat (o kadar becerikli değilim :D) asfalt olmasına gerek yok bisikleti sürmem için.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
90' ların ortasında pek bisikletten anlamazken bir abimizin bana vermiş olduğu peugeot yarış bisikleti ile tekirdağ' da ki yazlık evimizin toprak yollarında , rampalarında , ayçiçek ve buğday tarlalarında bu kadar olmasada bunlara yakın şeyler yaptığımı her traş olurken hatırlıyorum. Çünkü çenemi fena yarmıştım. Bisikletim çelik kadro olduğu için birşey olmuyordu. sadece akord ayarı birde frene çok asıldığım için fren teli kopuyordu. Şimdi yol bisikletini verseler yaparmıyım ? 18 yıl sonra acımam gene yaparım. Konu başlığına dönersek şimdiki bisikletler o zamankilerden çok daha iyi ve sağlam.

@Uğur S.

haftalardır martyn ashton konusu açılmıyordu lafı geçti iyi oldu gidişat kötü gözüküyordu :)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
yol bisikletinde benim açıdığım nokta kadrodaki çizikler vs onlarida oje yardımıyla kapattık mı üzerine hafif zımbara küçük dokunuşlar sıkıntısı yok yola devam et :)

bi link atında martyn ashton izleyelim klasiklerimizden olsun :)

Mayıs ayı için Martyn Ashton videosu az önce paylaşılmıştır.
Haziran ayında kim paylaşacak merakla bekliyoruz.

@Ayhan Cihangir

Bence MTB seviyorsan ve uzun yol yapacaksan HYBRID bisikletlerden al derim.Ben de MTB kullanıyordum sonra HYBRID aldım gerçekten çok fark var.Şimdi eski bisikletime bisiklet gözüyle bakmıyorum.... Kendime eziyet ediyormuşum MTB kullanarak.....

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@Berke Kazankaya

Problem değil yine ben paylaşırım.

Bende bir 26" MTB bir de 700x28c lastikli hybrid var.
Düz yollarda hybridi tek geçerim ama MTB arazide güven veriyor.
Henüz tam deneme şansım olmadı ama yağışlı havalar için ne diyorsunuz arkadaşlar?
Bana tekerlerindeki oluklu yapı nedeniyle MTB yağış altında daha güvenliymiş gibi geliyor

@Reha Oğuz Altuğ

Dağ lastiklerindeki dişler çamura / toprağa daha iyi tutunabilmesi için.
Yağmurlu "asfaltta" bu tip lastikler asfalt lastiğine göre çok daha fazla kayar. Asfalt lastiğinin üzerindeki kanallar suyun tahliyesi için yapılmıştır. Bu yüzden, hamuruna bağlı olarak, asfalt lastikleri ıslak zeminde daha az kayacaktır..

Arkadaşlar şunu unutmayınız ki sporun şehir ortamında yapılması ile doğal ortamda yapılması arasında bi ton fark vardır. Doğal ortamda alınan oksijenin spora etkisi çok büyüktür. Doğal ortamlardada yol bisikleti sürmek zor ve işkencedir. Yol bisikletleri genelde düz zemin olduğundan arkadaşlarımda bahsettiği gibi genelde yarış amaçlı uzun yollarda gezmek için kullanılır. Bence bu konuyu tartışmak yerine mtb ciler yol lastiği alsın yol bisikletcilerde mtb bisiklet alsın duruma göre istediğini kullanırlar. Mtb ciler yo lbisikletide alabilir fakat bence gerek yok.. Her gün 30 km + yapan bi insan olarak bu işe kondisyon işi diyorum saatte rahat 45 km görebiliyorum 21. vites de. yarış bisikletinde daha da çok görebileceğime inanıyorum ama bulunduğum bölgede yol durumları sebebiyle ve doğal ortam dağ yoğunluklu olduğundan mtb tercih ediyorum. Herkesin kendi kararı bence insanları caydırmayın isteyen gidip mağazada binip sürüş keyfini görsün tabiki de mtb lastiği daha daanıklı ama bu iş kısmet işi camın üstünden veya çivinin üstünden kimin geçeceğini belli olmaz :) klas kirletmektense bence kendi yapısına göre seçmesini tavsiye etmeliyiz bence.:rolleyes:

@Edip Dinçer
dün çamurda çok büyük bir kaza atlattım mtb lastiği gerçekten çok iyi tutunuyor yola tahliye kanalları doğru fakat yinede yağmur deyince önemli olan lastik yapısıdır o kanallar sadece hızı kesmemek için üretilmiştir.

@Kadir YILMAZER

Kadir Bey zaten belirttim "hamuruna bağlı olarak" diye.
Ama şunu da belirtmeliyim, aynı hamurdaki iki lastikten dişsiz olanı asfalta daha iyi tutunacaktır. Çünkü asfalt ile temas eden alanı daha fazladır.

pardon görmemişim evet düz asfalt da doğru o yüzden daha fazla hız yapabiliyor zaten bunun en büyük kanıtı budur :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Reha Oğuz Altuğ

yol bisikletleri kaymaya biraz daha yatkın maalesef, standart bir lastikle. ama yağmurlu havalarda çok zorlamadan, normalde gittiğiniz hızdan biraz daha yavaş ve biraz daha erken frene basarak sıkıntısızca binilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@Reha Oğuz Altuğ

MTB lastiklerindeki oluklar ıslak asfalt için değil, arazi için yapılmıştır.

Bu konuda şöyle bilgi vereyim;
Araba lastiklerindeki oluklar, lastik ile asfalt arasında biriken suyun tahliyesi içindir. Geniş yüzey alanı nedeniyle su birikintisine giren lastik, suyun üstünde kalıp "yüzme" eğilimdedir. O nedenle de bu yarıklar ile su yanlardan tahliye edilip lastiğin asfalt ile teması sağlanır.
Yol tutuşunu sağlayan yine kauçuk ile asfalt arasındaki sürtünmedir. Kanallar sadece su tahliyesini sağlar.

En incesi, genişlik olarak 20cm'den başlayan araba lastiklerinde bu kanallar zorunludur.

Fakat 2cm'lik yol lastiğinde böyle bir durum söz konusu değil.

O nedenle, kauçuk olarak kaliteli bir lastik aldığınız zaman ıslak zeminde pek de sorun yaşamazsınız.
Tabii ki 5-6cm genişliğindeki dağ bisikleti lastiklerinden daha az sürtünmeniz olacak, eğer aynı hamuru kullanıyorsa 2 lastik de.

Eğer mümkünse, kış için 2. bir lastik seti alıp, kadronuzun izin verdiği en kalın lastikleri kullanın.
Mesela 28mm lastikler, 90PSI civarı bir basınçla size "müthiş" rahat ve güvenli bir sürüş sağlar.

80 lerin sonunda yol bisikletini anadolunun taşlık toprak yollarında kullanan biri olarak ilk mesaja katılıyor ve o bisikletini çok özlüyorum :'(

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

her şey ve her söz tutarsız arkadaş!!!
şimdi bu yazılanları okuduktan sonra almalı almamalı mı anlamadım.
salcano istanbul m nin yanına bir yol bisikleti almak istiyorum fakat kararsızım!!!
benim slacano 1 yılda sadece 1 defa patladı tekeri. bir yol bisikleti alsam perişan olurum diye herkes korkutuyor arkadaş!!
bu işin bir standartı yok mudur? doğru 1 tane değil midir?
şehir yolları ortada! Adana'da bu tarz bir bisiklet nasıl olur?
eğer alısam bununla sıkı idmanlar yapmak istiyorum. salcano ile de şehirler arası tur yapmak istiyorum.
standart bir yorum lütfen

@ilker özmüş

İlker bey çevrenizdeki boş insanları boşverin lastik patlarmış demek öylemi:) dağ ve şehir bisikletlerinde palet varya onlar patlamıyormu?

@ilker özmüş

Yol bisikletini kendi tarzınız zevkinize uygun buluyorsanız hiç beklemeden alın.Ben kırşehirde yol bisikleti kullanıyorum alalı 3 ay kadar oldu daha hiç lastik patlamadı toprak yola bile girdim hiç sıkıntı olmuyor.Lastik basıncını doğru basarsanız hiç problem olmaz.Bana yol bisikleti alma kullanamazsın dediler al mtb tak slick lastik git istediğin yere ama çok mantıksız madem mtb alcaksın dağ tepe git niye slick takıyorsun düz maşa alıyorsun vs.Siz aşırı toprak yola girmiyorsanız alın yol bisikleti.Aksine mtb lastiği çok patlar dağ yollarına girince diken vs.batıyor daha çok patlıyor.

• Beğen
Tepkiler: ilker21
Geri