Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Dostlar selam, karbon jantın fren yüzeyinde fotoğrafını eklediğim küçük noktalar var, ele belli belirsiz geliyor sivilce gibi bir his, frenleme yaparken herhangi bir hissiyatı etkileyen bir durum yok ama bu fren papucu ile alakalı oluşan bir şey olabilir mi? Fabrikanın yanında gönderdiği papuclar sertti, orjinal campagnolo karbon fren papucu alınca hissiyatı daha rahat oldu. Ama bu küçük noktalar bir sıkıntı yaratır mi tecrübeli arkadaşların fikrini almak isterim, sevgiler.
273953 dosyayı görüntüle273952 dosyayı görüntüle

Bir konu açıp bahsetmiştim, fotoğraflar zamana yenik düşmüş ama yine de incelenebilir: Jant fren yüzeyi temizliği

İzlerin karbonla bir alakası yok, zamanla oluşan izler. Temizlemek gerek :harika: Pabuçları da iyice temizleyin çünkü bu kirliliğe pabuçlar zamanla sebep oluyor. Sanırım pabuçlardan zamanla kopan ufak parçacıkların ezilmesi sonucu oluşuyor bu izler :harika: Frenleme performansını da olumsuz etkiliyorlar

Scudo
Bir konu açıp bahsetmiştim, fotoğraflar zamana yenik düşmüş ama yine de incelenebilir: Jant fren yüzeyi temizliği

İzlerin karbonla bir alakası yok, zamanla oluşan izler. Temizlemek gerek :harika: Pabuçları da iyice temizleyin çünkü bu kirliliğe pabuçlar zamanla sebep oluyor. Sanırım pabuçlardan zamanla kopan ufak parçacıkların ezilmesi sonucu oluşuyor bu izler :harika: Frenleme performansını da olumsuz etkiliyorlar
Teşekkür ederim, bahsettiğiniz temizliği karbon jant için mi yapıldı? Fotoğraflar olmadığı için soruyorum. Birde cif karbon yüzeyin yapısına ciddi bir zarar verir mi acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Teşekkür ederim, bahsettiğiniz temizliği karbon jant için mi yapıldı? Fotoğraflar olmadığı için soruyorum. Birde cif karbon yüzeyin yapısına ciddi bir zarar verir mi acaba ?

Zipp 404 firecrest jant seti için yapıldı gugıldan görsellerine ulaşabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
274378 dosyayı görüntüleHerkese merhaba çok kararsız kaldığım konuyu sizlerede danışmak istiyorum.

Karbon kadroya geçtim bisiklet üzerinde fabrika çıkış shimano Rs300 ile geldi, hali hazırda vision team 30 da var elimde. Kullanmadan önce team 30lari takma taraftariydim ama Rs300 çok konforlu ve akıcı geldi karbon kadro etkisimidir bilmiyorum ne dersiniz Rs300 dursun mu Vision team 30 mu takayım?
(Hemen hemen aynı ağırlıktalar
(Biri rulman biri bilya kafalar allak bullak🤦‍♂️)
sayın @trainspotting35 'e katılıyorum. RS jantları uzun süre kullandım, Vision jantları da kullanan bir arkadaşım var. İkisi arasında neredeyse hiçbir fark yok. RS jantlar gerçekten sağlamlar, akort vs bozma durumu ben hiç yaşamadım onca zaman. Şimdilerde Rollen elite kullanıyorum. Şimdilik iyiler. Eğer bir arayışta iseniz Vision'ları satıp başka jant seti alın derim.

@kemal.bahadır Shimano RS300 lerin göbeği ''cup and cone'' denen bilyalı sistem, team 30 ise rulmanlı. Vision team 30 ların zamanla fren yüzeylerindeki boya çıkacak simsiyah görüntüsü bozulacak. RS300 lerin shimanonun giriş seviyesi jantlarına göre bilyalı sisteminin çok sağlam ve uzun ömürlü olduğunu söylüyorlar, gaddar jant diyorlar. Artıları eksileri bildiğim kadarıyla böyle ama diğer arkadaşların tavsiye ettiği Colle Rollen Elite jant seti de yabana atılır seçenek değil doğrusu

Arkadaşlar merhaba Scott spesteer 20 yol bisikleti kullanmaktayım üzerinde stok syncros race 23 jant seti ve schalwe lugano 2 stok jant ve lastik var.Cole rollen jant seti düşünüyorum sizce stok jantlara göre çok fark eder mi?Ayrıca lastik de değişeceğim.Bulunduğum yer genelde tırmanış odaklı.Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Arkadaşlar merhaba Scott spesteer 20 yol bisikleti kullanmaktayım üzerinde stok syncros race 23 jant seti ve schalwe lugano 2 stok jant ve lastik var.Cole rollen jant seti düşünüyorum sizce stok jantlara göre çok fark eder mi?Ayrıca lastik de değişeceğim.Bulunduğum yer genelde tırmanış odaklı.Teşekkürler
Jant ağırlığınız 1990 ,diğer jant 1590gr,400gr janttan düşüş gerçekten iyi bir rakam,hafif bir katlanır lastikle 200gr düşse,toplamda 600gr düşüş olur,bisiklet evrim geçirir bence👍😃

Eder. Kesinlikle değer.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Herkese Merhabalar.
Teknik Desteklerinize ihtiyacım olduğu için buraya yazıyorum.Yanlış yapıyor isem şimdiden özür dilerim. 1 Yıldır Ümit Alanya 2810 bisiklet sahibiyim.Haftanın 6 günü işe gidip gelirken kullanıyorum.Hafta sonları da bazen keyif turları yapiyorum kendimce.Bilirsiniz ki Ümit Alanya 2810 çok ta kaliteli bir bisiklet değil.Düz yollarda bile yoran, yokuşlarda çok yoran bir bisiklet. Tabi bütçem (16 taksitle aldım.Taksitleri hala devam ediyor) ona el verdiği için tercih etmiştim. İşyerimden aldığım yol paralarını bisikletimde bazı degisiklikler yapmak üzere biriktiriyordum.Simdi bisikletimde en azından sürüş kolaylığını ve akıcılığını arttırmak adına bütçem kısıtlı olsa da bazı değişiklikler yapmak istiyorum.Bu konu da parca v.s önerilerinize ihtiyacım var.
Yapmak istediğim değişiklikler;

Ön ve Arka Jant Göbekleri
3 Yapraklı Ayna Kol
Orta Göbek
7 li Ruble/Kaset Dişli
Zincir

Hangisi Marka/Model ürünler bisikletime uyumlu olur ve Hangileri az da olsa sürüş kolaylığını sağlar bilemediğimden sizden yardım istiyorum

Bütçe : 1500 TL :(

Bisikletimin teknik özellikleri
KADRO 700C ÇELİK KADRO
MAŞA 7000C ÇELİK MAŞA
JANT 700C ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
LASTİK RUBENA FLASH V66 42x622
FREN ALÜMİNYUM V-FREN
VİTES 21
VİTES KOLU SHIMANO SL-RS36 7X3
ARKA ARTIRICI SHIMANO RD-TY21
ÖN ARTIRICI SAIGUAN
RUBLE INDEX 7-14/28T
AYNAKOL 48/38/28TX170MM

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Önemli Not: Bisikleti Satmayı/Değiştirmeyi Düşünmüyorum.Çünkü;

Çocukluğum bisiklet hayalleri/hasreti ile geçti. Yaşım 39 ve ben 38 yaşımda ilk bisikletime sahip olabildim. Marka/Kalite v.s anlamında olmasa da Tipini/Tarzını seviyorum bu bisikletin.Bütcem el verirse bunu satmadan ileride 2.bisiklet düşünebilirim.O da uzun zaman sonra ancak.Ayrica 4 yaşında kızım var ve O benden daha çok seviyor bu bisikleti.Arkaya Kendim Demonte şekilde direksiyon ve ayaklık yaptım.Kızım rahat ve güvende olsun diye.Kızimla birlikte kısa ama çok tatlı geziler yapıyoruz. Elimdeki bütçe ile bahsettiğim değişiklikleri yapıp sürüş kalitesini bir nebze de olsa arttırmak istiyorum. Kesinlikle değistirmem/satmam bu bisikleti.Yapacağım masraf ile ilgili de bisikleti asla satmayı/değiştirmeyi düşünmediğim için,bisiklete değer katsın v.s gibi bir beklentim asla söz konusu değil.

• Beğen
Tepkiler: krank ve ghostt
Jant ağırlığınız 1990 ,diğer jant 1590gr,400gr janttan düşüş gerçekten iyi bir rakam,hafif bir katlanır lastikle 200gr düşse,toplamda 600gr düşüş olur,bisiklet evrim geçirir bence👍😃
Hocam jant seti syncros 23/24 diye geçiyor.Ağırlığı ben de merak ediyordum .1990 gr olduğundan emin misiniz?
Son bir soru arkadaşlar jant seti alınca mandallar ile birlikte mi geliyor?Yani jant seti hangi parçalarla geliyor?Teşekkürler

Son düzenleme:
Son bir soru arkadaşlar jant seti alınca mandallar ile birlikte mi geliyor?Yani jant seti hangi parçalarla geliyor?Teşekkürler
Evet içerisinde mandallar oluyor

• Beğen
Konudan yarı bağımsız bir sorum var.
Sokma mil jantın avantajı nedir?

• Beğen
Benim bir tane daha var dişlileri eski jantımdan çıkarıp takacam değil mi?Bir de takması rahat mı?Bulunduğum yerde çok iyi bisikletçi yok 😉

Cole Rollen kullanıcısı olarak söylüyorum gayet akıcı ve rijitliği güzel bir jant seti alıcısı olan varsa düşünmesin kesinlikle alınır ilaveten jantın fabrika verisi 1590 gram yazıyor ama mandalsız kendim ölçüm yaptım 1730 gram geldi bilginiz olsun arkadaşlar.

3k civarına rollen elite 4k 4.2k civarına zonda sanırım fp jantlar.

• Beğen
Tepkiler: Sametali ve ghostt
Benim bir tane daha var dişlileri eski jantımdan çıkarıp takacam değil mi?Bir de takması rahat mı?Bulunduğum yerde çok iyi bisikletçi yok 😉
Evet hocam rublenizi söküp yeni jantiniza takacaksınız, gerekli aletleriniz varsa kendiniz halledebilirsiniz, YouTube'da videolara göz atabilirsiniz.
Cole Rollen kullanıcısı olarak söylüyorum gayet akıcı ve rijitliği güzel bir jant seti alıcısı olan varsa düşünmesin kesinlikle alınır ilaveten jantın fabrika verisi 1590 gram yazıyor ama mandalsız kendim ölçüm yaptım 1730 gram geldi bilginiz olsun arkadaşlar.
Ben de ölçmüştüm mandallarla birlikte 1795 gr yazmışım, mandallara da 70 gr demişim, tabi ne kadar hassas ölçüm yapabildim o tartışılır. Forumdaki arkadaşların tavsiyesine göre ben de bu jantı tercih etmistim, şimdilik iyi gidiyoruz kendisiyle.

• Beğen
Tepkiler: Sametali ve ghostt
Evet hocam rublenizi söküp yeni jantiniza takacaksınız, gerekli aletleriniz varsa kendiniz halledebilirsiniz, YouTube'da videolara göz atabilirsiniz.

Ben de ölçmüştüm mandallarla birlikte 1795 gr yazmışım, mandallara da 70 gr demişim, tabi ne kadar hassas ölçüm yapabildim o tartışılır. Forumdaki arkadaşların tavsiyesine göre ben de bu jantı tercih etmistim, şimdilik iyi gidiyoruz kendisiyle.
Gerçekten güzel bir jant seti aldığıma pişman değilim ama fabrika verisiyle ölçtüğümüz rakamlar biraz farklı hocam sağlık olsun akıcılığı gayet güzel beni üzmüyor.☺️

• Beğen
Tepkiler: tahrefa ve ghostt
Hocam jant seti syncros 23/24 diye geçiyor.Ağırlığı ben de merak ediyordum .1990 gr olduğundan emin misiniz?
Hocam forumda aratırsan bir arkadaş 1987gr olarak tartmış jant taķımını,fabrika verisini değil bunu baz aldım garanti olsun diye,jant takımı bağlantı mandalları ile ile beraber geliyor.
Şimdi arkadaşlar forumda cole rolen jant için 1590 gr diyorlar,bazıları1790 gr çıktı diyor,acaba modeller mı farklı,200gr fabrika verisi ile çok fazla,hani10-20 gr olsa neyse ama bu işte bir terslik var bence,1790gr ölçenler mandallar ile mi ölçüyorlar acaba.

Son düzenleme:
200 gramlık bir sapma çok çok büyük bir değer. Yoksa çakma Cole Rollen'ler mi sürüldü piyasaya?
Geçen ay kampanyadayken 2700'lere inmişti fiyat, şimdi 3200 civarı.
Ancak Antalyalı meşhur Duran bisiklet halen 2750'den satıyor 9 taksitle. Aklımda deli sorular :kötü:

Geri