Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

  • Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
@taytan sadece profil farkı okadar.
@Anıl Küçükgöksel nerdeydiniz şimdiye kadar. Profil jantın peleton gurubunu takım arkadaşlarını daha az rüzgara maruz bırakıp daha az eforla yokuşa yada sprinte hazırlanmasını sağlamak için bir tür kendini feda etme durumu olduğunu anlatmaya çalışıyorum. 1-2 kişi sokakta egzersiz amaçlı kullanımı anlamsız hatta 40 km ortalamalarla (trafik) gidemiyorsanız dur kalk durumumda normal pirofi janttan daha az avantajlı.
@baykuş97 Bakımı, senelik kontrolleri bedava olur ama bayiden almadığın ürüne bakarlarmı bilemiyorum. Kontrollerini falan bedava yapmıştı. Ayrıca 40 koli jantın konteyner da gelmsi ayrı, 1 koli kargoda gelmesi ayrı.
 
Scudo
@Anıl Küçükgöksel 30mm 38mm 50mm seçenekler içerisinde gezinip duruyordum o sebeple biraz kullanıcı fikri almakta yarar gördüm. tırmanışı seven biri değilim tırmanış için özel bir arayışta değilim fakat yan rüzgarlar konusunda endişeliydim ve merak ettiğim konuda o kısımdı ki zaten kullanıcı yorumlarından anlaşılıyor. 30mm benim işimi hayli hayli görecektir.
 
Aslında ben de yurt içi alışveriş yapmak isterim. Oluşabilecek muhtemel sorunda satıcıyla yüzyüze görülebilmek elbette çok büyük avantaj. Ancak Zonda için söylüyorum; Merlin'de 1000 TL, Aktif Pedal'da ise 1500 TL. 500 TL'lik fark da insanı ister istemez yurt dışı alışveriş sitelerine itiyor.

Ha gidip nakit ne olur diye konuşmadım. Ama yine de benzet bir fiyata düşer mi bilemiyorum. Yurtdışı alışveriş tecrübem yok. 1000 tl lik ürün için bu vergi mergi muhabbetleriyle kaç TL' ye gelecek oba bakmak lazım.

@Zekeriya Çab
 
:) Zonda için karar verirsem, e bi de küçük pazarlık olursa düşünülebilir. @Zekeriya Çab

Fulcrum için yurt içinde satış yapan yer var mı?
 
Fruclum zaten compagnolo ama sanırım Aslı bisiklette var bayi o dtswiss de var onlarda.
 
  • Beğen
Tepkiler: C. Tiryaki
rolf jant seti Türkiyede çok tanınan bir jant seti değil ama sitesine girip biraz dil varsa araştırmanı tavsiye ederim.Uzun zamandır kullanıyorum.Dura ace ayarında seramik göbekli olanları mevcut fiyat olarak duraace e göre uygun
 
@C. Tiryaki bende aynı ikilemi yaşadım aktif ve erdoğanlar da 1500 tl ama 1400 e bırakırlar ( kesin değil ) merlinden aldım zondaları dediğiniz gibi 1000 TL + 180 de vergi gelir kafadan 220 TL kar
 
  • Beğen
Tepkiler: C. Tiryaki
aktif pedal internette yazan %7 havale fiyaı yani nakit fiyatının altında vermez yani vermiyor ben nakitte pazarlık istedim yapamıyoruz kurumsalız bilmem ne olayları. yurtdısında almakta hiç sakınca görmüyorum. bir sürü alan kullanan var daha problem yasıyan duymadım. özellikler campy setler zaten saglam kolay kolay akort gerektirmeyen setler...
 
  • Beğen
Tepkiler: C. Tiryaki ve bua
Zonda havale ile erdoğanlar 1407, aktif pedal 1411, düz hesap 1400 lira diyelim ki ben çingene pazarlığı ile nakitte bir 50 lira daha düşeceklerini düşünüyorum :). Merlin'de vergiyle birlikte 1180 liraya geliyor. Arada çok fark olmaması sebebiyle şu an için Türkiye'den almak bence çok daha mantıklı.
Edit: Scirocco alma arefesindeyim.
 
@Yavuz S. Aysantıyı vision jantla inmişliğin var mı? Orası biliyorsun tatlı virajları olan bir yer.Geçtiğimiz mart ayında Ayaşdan dönüşde en sonda ki sol virajda sağ yanda bir rüzgar yedim ve ne halt edeceğimi şaştım. Antrenman yaptığım güzergahlarda eğimin az olduğu yerlerde 50mm bir jant seti kullanmak istiyorum.Yani bir set yokuş bir set de düzlük için setim olsun istiyorum. Elimde ki satamadığm sram red rubleyide değerlendirmiş olurum diye kendimi kandırıyorum.
 
@ahmetaldag evet birçok kere çıktım. Orası benim antrenman yolum. Haftada hiç yoksa 2 kere çıkıyordum orayı ve indiyordum. Oranın ters rüzgarı gerçekten çok pis. Ama ince profil jantlar ile karşılaştığım zaman her zaman vision ile daha hızlı indim. Sadece temkinli olmak lazım. En azından genelde boş bir yol olması o yolun avantajı. Yokuş aşağı indiğimde bazen kollarım kasiliyor, sıkı sıkı tutmaktan.

Aysanti da kar varken :)
P_20160306_101841_1_p.jpg
 
Zekeriya bey Campangolo ile ilgili yazdığınız yanlış , Türkiye de Campangolo her hangi bir bayisi yoktur. Sadece ithalat yapılıyor. Bu yüzden ha yurtdışından alınmış ha burdan , bir şey farketmiyor. Bence hangisi ucuz ise ordan alınması daha doğru .

Latex iç lastiklerde kullanılacak gibi değil , normal iç lastiklere ayda bir kez hava vuruyorsanız yeterli oluyor fakat latex her gün vurmak zorundasınız ayrıca patlak esnasında yama yapmakta çok zor . Ben Latex iç lastikleri hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum .

Yüksek profil jantlar içinde fikrim bence görüntüsü için bile alınır . Yanal rüzgar meselesi bana göre abartılıyor , bisiklet yokuş aşağı yüksek hızlarda etkileniyor ama kim o hızlarda gidonu gevşek tutar ki ?
 
@Nefer Seti hocam latex konusunda değinize bende katılıyorum,bir çift latex içlastikli tubular lastğim var,her gün ama her gün hava basmaktan bıktım,saçmalık resmen çıkarıdm atım kenara bir daha asla latex almam,hattda patladı tamir yaparken,latex yama olayı çok zor uyuz etdi beni latex resmen pişmanlık
 
  • Beğen
Tepkiler: Nefer Seti
30mm jant yan rüzgarlardan ne kadar etkilenir kullanan tecrube eden var mı ?
 
@C. Tiryaki

Scott üzerindeki syncros race 27 jantlar scottun aero kazanımlarınla ilgili plasma concept 5 diye bir çalışmada üst düzey modellerde test edilen ve aero kazanımları ispatlanmış jantlar. Ağır olabilir ama kadrosu da zaten çok hafif değil ancak rijit ve güç aktarımı başarılı olduğu söylenen bir model ss

Ancak Bi reviewde ön 1,4 arka 2kg gibi okudum eğer doğruysa toplam 1,5 gibi olan setlere geçmek ciddi bir ağırlık azaltımı olur, bu kadar ağır olabilir mi bu jantlar tabi bilmiyorum
 
Merhaba dostlar,
Shimano'nun rs330 jant seti hakkında ne düşünüyorsunuz? Genelde hep ağır olduğuna ama bunun performansının yanında onemsiz kaldigina dair yorumlar var. Bende ağırlığı çok onemsemiyorum -neredeyse 11kiloluk bisiklet kullanınca :)- 65 kilogram geliyor vücudum, daha sık bisiklete bindiğim zaman 59-60 civarı geziyor zaten bu yüzden o kadar da şaapmıyorum. Sert ve akıcı olmasını fazlasıyla onemsiyorum ama.

Sonbahar sonları ve ilkbahar başlarında inanılmaz yanal rüzgar alan bir şehirde olmama rağmen bu janta göz diktim.

Bu fiyat civarlarında onerebileceginiz başka jantlar olursa kabulumdur :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Arkadaşlar abiler ablalarım. Dün crc de gezerken mükemmel bir teklif mi gördüm yoksa ben mi cahilim?

Fulcrum racing 7 jantlar yanında da 2 tane grand prix continental 4000 lastikler toplam 150 euro sakin ama sakın kaçırmayın

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazuya ve bua
24 Mayıs gecesi başlayacak olan bir indirim var. Yüksek profil karbon jant arayanlar kaçırmasın derim.

(link)



https://cdn.tokyowheel.com/files/478/epic-3.4-set-black_super.png
 
Geri