Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Scudo
Arkadaşlar merhaba yeni zonda c17 ler 10 lu sisteme uygun mu?Direk takılıyor mu yoksa ayrı bir aparata gerek var mı?
Rubleyi takmadan önce spacer takıp 10 lu sistemde kullanabilirsiniz spacer kutu içeriğinde var

Bende team 30 jant seti var
Şöyle bir problemim var galiba benden kaynaklı geçen hafta cumartesi günü akort yaptırdım janta fakat bugun ufaktan sağa sola oynama var yine bi kaç kere çukura falan düştüm acaba benden kaynaklı mı bu problem sizdede oluyor mu hiç çukura girince veya aniden öne çıkan engeli zıpyayarak atlamak gibi şeylerin çok sorunu olur mu janta

Zondanın içinde tel boşlukları yok. Yani tubeless sibobu taktığınız gibi tubeless kullanımına hazır oluyor. Ben sıfır campagnolo aldığımda kutunun içinden siboplar vs çıkmıştı.
Ayrıca 16k km dir campagnolo kullanıyorum akortta gram oynama yok.
@sadi imren dostum, evet bilgiler doğrudur. Orta düzey ve kaliteli bir set olarak Zonda alıp pişman olana denk gelmedim.
Tubles ilgimi çekmediği için o dönüşüme girmedim...Eski kafalıyım galiba 😂....

Kesin bilgidir Türkiye'de satılan tüm zondalar clincher miş yeni nesil jantlarda veya yurt dışından alınanlarda 2-Way Fit yazıyor ise tubeless uyumluymuş bilgilerinize.

98 kg yum bende akort sorunu yaşamadım campagnolo ile gittiğim gravelde cabası
ben de yaklaşık 1500 km kullandıktan sonra soğuk asfalt yolda arka jant teli kırıldı zondanın. İlk aldığımda hub sesi hiç gelmiyordu sürdükçe ses açılmaya başladı normal mı bu?

Hub sesi göbeğinde zondanın çok yağ var açıp temizlerseniz hub sesi gelir.Ben açmadım gerçi.Diğer arkadaşlarım bu şekilde açıp sesi çoğalttı.

Arkadaşlar rulmanlı ve bilyeli jant arasındaki fark nedir ?Hangisi avantajlı zondalar bilyeli mi?

@ghostt Shimano ve Campagnolo en üst seviye jantlarında bile bilyalı göbek kullanıyor. Rulmanlı ve bilyalı göbek arası farklar çokça başlıkta konuşulmuş durumda.

• Beğen
Tepkiler: ghostt ve Ali Eren
Arkadaşlar n11 de King of bike adlı satıcıda Zonda c17 jant 4260 diyor.Wiggle de 411 dolar.N11 den almayı düşünüyorum Yanlız satıcıyı hiç duymadım.Ne diyorsunuz ?Trendyol muş

Arkadaşlar n11 de King of bike adlı satıcıda Zonda c17 jant 4260 diyor.Wiggle de 411 dolar.N11 den almayı düşünüyorum Yanlız satıcıyı hiç duymadım.Ne diyorsunuz ?Trendyol muş
Satıcı ile ilgili bir deneyimim yok fakat aklınızda bir fikir oluşması açısından şu linki paylaşmak istiyorum.Hem söylediğiniz satıcıdan 50 TL daha ucuz 😁
Campagnolo Zonda C17 Jant Seti İlan No: 961700026
(link)

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Satıcı ile ilgili bir deneyimim yok fakat aklınızda bir fikir oluşması açısından şu linki paylaşmak istiyorum.Hem söylediğiniz satıcıdan 50 TL daha ucuz 😁
Campagnolo Zonda C17 Jant Seti İlan No: 961700026
(link)
Taksit yok galiba 😉

ben de yaklaşık 1500 km kullandıktan sonra soğuk asfalt yolda arka jant teli kırıldı zondanın. İlk aldığımda hub sesi hiç gelmiyordu sürdükçe ses açılmaya başladı normal mı bu?
Hub sesi normal. Bende Eurus modeli vardı. Zonda ile aynı göbeklere sahip. 2-3 bin km sonra düzgün hub sesi gelmeye başlamıştı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Abi ses istiyorsanız Chris King Hub alacaksınız ! :D

Yarıştayken karbon profilli jantının hub sesiyle kulağımın içinden geçen biri vardı bu göbekten kullanıyor olabilir mi ?
Zondanın sesi kulağa hoş geliyo ama bazı jantlar artık kulağımı ağrıtıyo

• Beğen
Hub sesi normal. Bende Eurus modeli vardı. Zonda ile aynı göbeklere sahip. 2-3 bin km sonra düzgün hub sesi gelmeye başlamıştı.
Bende campi Shamal kullanıyorum campilerin freehub larında aşırı gress kullanılıyor fazlasını temizledim gayet yeterli sesi var ama bi Chris King değil 😁
Abi ses istiyorsanız Chris King Hub alacaksınız ! :D

Hub dan ses gelmiyor böğürüyor resmen 😁

• Beğen
Bir şey sormak istiyorum Van rysel edr af 105 bisikletim var üzerinde fulcrum racing 6 jant var toplam ağırlık sınırı 105 kg belirtilmiş bense 120 kiloyum sıkıntı olur mu başka jant seti ile değişiklik yapmaya gerek var mı.daha ağır jant daha sağlam olur mu

Bir şey sormak istiyorum Van rysel edr af 105 bisikletim var üzerinde fulcrum racing 6 jant var toplam ağırlık sınırı 105 kg belirtilmiş bense 120 kiloyum sıkıntı olur mu başka jant seti ile değişiklik yapmaya gerek var mı.daha ağır jant daha sağlam olur mu
Ağırlık sınırı olarak 105 belirtilmiş sizde 120 kg iseniz bence riske etmeyin jantın ağırlığı istihap haddini belirlemez 120 kg sürücü ve bisiklet ağırlığını taşıyabilecek jant kullanmanızı tavsiye ederim

Bazı jant setlerinde belirtilen "toplam ağırlık sınırı"na sürücü, bisiklet ve tüm aksesuarlar dahil ama Fulcrum Racing 6'da sadece "Cyclist" olarak belirtilmiş.
Sitesinde limit 105 değil 109 kg olarak görünüyor: (link)
Başka jant seti bakarsanız ağırlık sınırının sadece kişi mi yoksa toplam yük mü (kişi+bisiklet+aksesuarlar) olduğuna mutlaka dikkat edin.

Ek: Şurada ağır bisikletliler için bisiklet seçim tavsiyeleri var, başlangıcını jant seçimi tavsiyelerinin başına ayarladım:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevaplar için kilo sınırını yanlış hatırlamışım o zaman fazladan masraf etmeye gerek yok anladığım kadarıyla. Dağ bisikletimde shimano mt 35 jant seti mevcut 5 senedir dağ taş hunharca kullandım akort dahil hiç sıkıntı çıkarmadı bu da muhtemelen sıkıntı çıkarmaz.

• Beğen
Geri