Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti lastik önerisi

@hamlet2006

Karar veremedim ki hocam.

@Süper Dede en ucuzlardan bir lastik olur demişti. Hatta rubena mitas v-66 flash 700x28 kullanacağını söylemişti.

@ataberkdönmez TCR'de Lifeline Prime Race 28C kullanmış, pahalıya gerek yok yine bundan kullanacağım demişti.

Ben de yuvarlanma direncine takıntılıyım. Sebebi de 28 Schwalbe'yi çıkarınca yerine Decathlondan aldığım 28 Vittoria taktım ama asfalta yapışıyor kerata. Gitmek istemiyor alet, çok fark etti. 10 km.de bu kadar fark ettiren yuvarlanma direnci 2500 km.de nelere mal olur diyorum kendi kendime. Wiggle'da Lifeline Prime Race sepette ekli. Yorumları olumlu, yuvarlanması iyi demişler ama net veri göremedim. Bakalım tam karar vermedim henüz.

Scudo
3 yıldan bu yana yol bisikleti ile tekniğimi geliştirmeye çalışıyorum.
Lapierre Audaci0 300 ile çok km yaptım. Aldığımda üzerinde 700x25 lastik vardı. Daha sonra 700x23 kullanmaya başladım. Daha hızlı olduğumu hissettim. Şimdi ise 700x28 deniyorum.
700x28 uzun yolda beni rahat ettirecek ve hızımdan da eksilmeyecek diye düşünüyorum.

Bu konuda yazılmış bir makale bulamadım. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Teşekkürler.

Chainreaction sitesinden lastik alacağım da bendeki Continental Grand Prix 4000S II modelinden, yalnız bir tanesi normal bir tanesi de OEM diyor aralarında ne fark var? Fark yoksa 1pound ucuza geliyor varsa dert değil OEM olmayandan alacağım.

@KeremOktay

OEM = Original Equipment Manufacturer yani başka bir üretici için üretilmiş ara mal, diğeri ise perakende alan tüketici için üretilmiş mal. Genelde aralarında ambalaj dışında fark olmuyor.

Hiç bakmayayım o zaman alayım madem sağolasın cevap için.

bir konuda yardım isteyeceğim. çocuğun bisikletinin lasiğini değiştireceğim. salcano ng650. jantın içinde 26x1,75 yazıyor. üstündeki lastik orjinal üstünde gelen lastik ve 26x1,95 -50-559 yazıyor. şimdi ben 26 * ile başlayan her lastiği takabilirmiyim bu bisiklete. çocuk okula giderken biniyor biraz daha seri bir lastik istiyor tavsiye veirirseniz sevinirim.bir yerlerde bir tablo bulmuştum ama bi daha bulamadım.

@halil45tr
559mm çaplı her dış lastik uyar.
Süper bi lastik, fiyatı önemli değil diyorsanız "Schwalbe Marathon Almotion" yada "Schwalbe Marathon Supreme" alın.
Fiyatı aşırı olmasın diyorsanız "Schwalbe Marathon Greenguard"
Uygun fiyatlı bişey olsun derseniz Schwalbe City Jet

@halil45tr
Mevcut ölçülerde 559x50 (26x1,95) bulabilirseniz alın.
Bulamazsanız 40mm(1.6") - 60mm(2.4") arası sorunsuz uyar büyük ihtimal.
Kesin cevap verebilmek için jantın ETRTO değerini yazmanız gerek(örnek 559x25. jantın üzerinde biyerde yazar). Teker ile maşa/kadro arasında yeterli boşluk varsa biraz daha geniş lastik te takılabilir.

��
Tire width in mmTire width in mm Rim width in mm (crotchet type rim)
13C15C17C19C21C23C25C27C29C30C35C40C45C50C65C70C75C80C85C90C100C
18X
20X
23XX
25XXX
28XXX
32XXX
35XXX
37XXXX
40XXXX
42XXXXX
44XXXXX
47XXXXXX
50XXXXXX
52XXXXXXX
54XXXXXX
57XXXXXX
60XXXXXXXX
62XXXXXXXX
65XXX
70XXXXX
75XXXXX
100XXXX
110XXXX
120XXXX
189382

@gezgin gezer

etrto ya baktım 559x20 yazıyor
şimdi oğlan ince lastik olsun kalın olmasın diyor, hep şehir içi kullanıyor ama yollar çok düzgün değil. ara sıra arkadaşları ile büyük turlarada gidiyor size zahmet bir tavsiyede bulunursanız değerlendireyim . soru soran çok cevap yazan yok ne yazıkki[/QUOTE]
şimdiden çok teşekkürler
iş görürmü ve uyarmı 26x 1,5
çok mu dandik iş görürmü (link)
(link)
yoksa yurt dışı swelbw mi şu ölçü işini halletsem tamamda....
(link)
(link)
hepsinin ölçü 2 ile başlıyor ama farklı uymazsa sıkınıtı olur

Son düzenleme:
Bir öneride ben alabilir miyim yol bisikleti için?

@Ahmet TOPAL
Herhangi bir kriter olmadığı için şunu öneririm;
Specialized Turbo Cotton
(link)

hem biraz performans hem güvenlik hem uzun ömür diyorsanız da (link)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Patlak koruması
Yuvarlanma direnci
Dayanıklılık
Islak ve kuru zemin yol tutuş

gibi konularda en iyilerde olmasa da ortalamanın üzerinde puanlar aldığını öğrendiğim şu lastiği sipariş etmeyi düşünüyorum
(link)

Bu lastiğin 28 mm lik versiyonunu Trans Anatolia Bike Race'de kullanmayı planlıyorum.Yukarıda belirtiğim kriterlerin hepsinde iyi olan bu lastikten daha iyi bir lastik varsa onu da sipariş verebilirim.Fiyatı kriterlerden çıkardım.

700x25 ya da 700x23 yağmurda iyi tutunan ve cok kolay patlamayan lastik onerisi alabilir miyim?

Fiyat aralığınızı nedir teki 500 tl ye lastikte var 50 tl ye de.

@trainspotting35
En fazla 200tl

@BerkEvren
Aslında herkesin istediği temel kriterler istediklerim. Yuvarlanma direnci düşük olsun, virajlarda güven versin vs.

Dağ tepe gezen biri olduğum için soğuk asfaltta dayanıklı olaması şart.

Benimde bütçem 400-500 tl civarı ama hafiften esneyebilirim?

Geri