Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@amasseia Tabiki de kadroyu kıracak kadar zorlamam fakat bariz fark edilir diye endişeliyim.

Sizde Claris var ve jant göbekleri gri renkte ve sitede bakınca göbekler Sora çıkıyor fakat Sora olması için siyah olması gerek o konuyu anlayamadım.

Cidden jantlar 2850 gram ise jant çemberi değiştirirerek ciddi oranda hafifler.

RX9200 le çok fark yok galiba sadece orta göbek farkı var orta göbeklerde pahalı değil zaten Tiagra orta göbek var Bisanda.

Scudo
@BAHADIR34 benim Cavalier Claris'te orta göbekte BB-RS500 Hollowtech 2 TİAGRA var.

Jant gobeklerinde ise HB-FH RS300 SORA göbek mevcut. Siyah renklisi degil, krom-metalik renklisi var.

@amasseia Evet şimdi fark ettim peki sizdeki Claris Set 2000 serisimi yani son çıkanlardan olup kablolar gidon bandı altından geçenden mi ? Eğer 2000serisi ise jant göbeklerinde sadece Shimano mu yazıyor yoksa Shimano yazıp altına Claris temi yazıyor ?

@BAHADIR34 kablolar gidon bandinin altindadir fotoğraflara baktiysaniz görürsünüz. Yeni r2000 Claris'lerde Claris logolu jant göbeği bulunmaz.

Burda Mosso Tiagra kullanmayi tercih etmis.

@amasseia Tamamdır şimdi oldu. Rx9200 le hiç bir farkı yok ve jant çemberini değiştirince Rx9200 den daha hafif olcağına göre kararımı vermiş bulundum. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Çinden karbon parçalar alarak alimünyum bisikletimi hafifletmek bisikletimi yeterince hızlandırır mı? Yoksa asıl önemli olan grupset vb. midir?

@AeroKnight çok bir hafifleme olmaz titreşimi biraz daha azaltmış olursunuz. hafifletmek istiyorsanız jant imkan varsa daha iyi bir bisiklet

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@AeroKnight çok bir hafifleme olmaz titreşimi biraz daha azaltmış olursunuz. hafifletmek istiyorsanız jant imkan varsa daha iyi bir bisiklet
O zaman bu bisikleti eskitebildiğim kadar eskiteyim ekonomi düzelince yenilerine bakarız artık.

Merhaba. Ben bir yol bisikleti almak istiyorum yalnız yaklaşık 7-8 yıldır bisiklet kullanmıyorum. Sizce direkt yol bisikleti ile o 7-8 yılın acemiliğini atabilir miyim yoksa normal bir bisiklet alıp onunla mı gezmeliyim bir de bana bir yol bisikleti önerebilir misiniz boyum 1.78 kilom 81 bütçem 2000 tl civarı.

Merhaba. Ben bir yol bisikleti almak istiyorum yalnız yaklaşık 7-8 yıldır bisiklet kullanmıyorum. Sizce direkt yol bisikleti ile o 7-8 yılın acemiliğini atabilir miyim yoksa normal bir bisiklet alıp onunla mı gezmeliyim bir de bana bir yol bisikleti önerebilir misiniz boyum 1.78 kilom 81 bütçem 2000 tl civarı.

Ben 23 yıl aradan sonra tekrar yol bisikleti aldım ve daha dün binmiş gibi hiç ama hiç acemilik çekmedim (üstelik eski bisikletim o zamanların klasik yarış bisikleti idi; hani vitesleri furş denilen yerden attırmalı olanında; sistem ve kadro yapısı tamamen farklı olmasına rağmen uyum sağladım) fakat çevremden de gözlemleyebildiğim kadarıyla, yol ve diğer bisikletler arasında ciddi bir bölünme var. Kısacası, mtb bisiklet kullananlar genellikle yol bisikleti gördüklerinde dahi "olay budur ama ben yapamam" diyorlar (daha dün başıma geldi) fakat (biraz ön yargılı birazda deneyimlerimden yola çıkarak belirtmeliyim ki) sanıyorum yol bisikleti kullananlar (teknik olarak) rahatlıkla mtb ve benzerini kullanabilirler.

52cm - turuncu kadro (verniksiz olan)

Kendime düzeltme:

Verniksiz boya sandığım şey mat vernikmiş. Üst boruda 1 cm çapta bir nokta kendi kendine kabarınca anladım. Devamı gelir diye tahmin ediyorum.

Mat boya pişmanlıktır demişti forumdan bir arkadaş. Haklıymış.

• Beğen
Tepkiler: Imp
slm arkadaşlar daha önce sizin tavsiyeniz ile riverside 500 almıştım decathlondan işe gidip gelirken kullanıyorum şimdi eşime de almak istiyorum decathlanda malum fiyatlar uçmuş durumda riverside 500 den baya memnununm ben fiyatı 1850 tl olmuş tekrar bu fiyata gene riverside almaya değermi yoksa aşağıdaki iki bisikletten birine mi yönelsem bilemedim siz değerli arkadaşlara fikir alışverişi yapayım dedim gene deneyimli bigilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim

Kron Tx 150 HdHidrolik Disk Fren Kilitli Maşa 1750 tl
Mosso Legarda 2021 Msm V Şehir Tur Bisikleti V 28 Jant 21 Vites 1700 tl

fiyat aralığı 1800 1900 olabilir sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum

@Cem Coşkun sizinle bu boya konusunu konuşmuştuk. Eğer mat vernik varsa üzerine parlak vernik atılır mı ? Yada mat vernik var mı yoksa hiç vernik yok mu nasıl anlarız ? Çünkü bende yol bisikletine geçicem fakat boyaları mat ve mat istemiyorum çünkü hem çok toz bıraktırıyor, temizliği zor, çizilmesi kolay, kılcal çizikler parlağa dönüyor dezavantajları çok yani kısaca.

@BAHADIR34 Açıkçası benim boya konusunda pek bilgim yok. Sizi yanıltmak istemem.

Tek diyebileceğim şu: Mat boyanın/verniğin olumsuz yönleri çokmuş gerçekten. Dediğiniz gibi çok kolay çiziliyor. Yağ bulaşıyor mesela, temizlemeye çalıştıkça yayılarak kadroya yapışıyor. Kimyasal kullanmadan temizlenmiyor. İçinde nasıl bir madde varsa artık, BİM'in yeşil pakette satılan 100'lü ıslak mendili çok başarılı ama.

Olayı konu başlığına bağlamak için belirteyim, sözettiğim bisiklet Carraro RC 022. Forumda daha önce yazılmıştı, bazı kullanıcılar boyasında solma problemi yaşamış. Benimkinde solma olmadı ama birkaç mesaj yukarıda belirttiğim gibi bir noktada vernik attı. Kadro boya işinden memnunum diyemem.

Oğlumun ve eşimin bisikletlerini de sayarsak evin dördüncü bisikleti olarak almıştım. O yüzden biraz ucuza kaçmam gerekmişti. Hata yaptım belki de.

@Cem Coşkun solma problemi her yeri parlak olup ön kısmı beyaz arka kısmı turuncu olan cr022 lerde. Sizinki mat turuncu galiba. Şu virüs bitsinde bi çaresine bakıcam cidden mat boya hiç mantıklı değil. Kablo kadroya sürtüyor kadro parlağa dönüyor ayrıca say say bitmitor dezavantajı. Aklımdaki modelde hatta artık karar verdiğim diyebilirim Mosso Cavalier.

Herkese iyi forumlar,

Bisiklet sporuna yeni başlayacağım. Geçmişe yönelik koşu sporu profesyonel geçmişim bulunmaktadır. Aktif olarak performans sporcusuyum. Sizden isteğim ilk bisikletimi alırken aklıma takılan soruları cevaplandırmanız ve aynı sorulara cevap arayanların da sorularına cevap bulması. Uzun süredir forumda bulunan başlıkları okumaktayım. Sizlerin sayesinde öğrendiğim bilgilerin üstüne yenilerini katmak isterim.

Öncelikle forumlardan anladığım kadarıyla bisiklet alırken önceliğin vites setinden ziyade kadro ve jant setine önem verilmesi. Bu konu hakkında ikinci el bisiklet alırken kaç yıla kadar hangi kadroları tercih etmeliyiz veya kadrosuna bakarken hangi faktörleri göz önünde bulundurmalıyız? Satıcıya ne tür sorular yöneltmeliyiz?

İkinci olarak forumda fazlasıyla vites setlerine dair başlıklar bulunduğunun ancak jant setlerine ait yeterli başlık bulunmadığını düşünüyorum. Hiç değilse jant setleri arasında sıralama yapabilir misiniz? Veya konu hakimiyet eksikliğinden kaynaklı soruyu yanlış sormuş olabilirim.(Affola)

İkinci el sitelerinden ilgimi çeken ve aklıma takılan ilanlar var bu konuda ki tecrübeli arkadaşlardan danışma konusunda yardımcı olanlar olursa sevinirim.🙏

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
(link)

Bu bisikleti alsam ne kadar süre güncellemeydi parça değiştirmeydi vb. uğraşmadan sürebilirim. Şu an kullandığım carraro'nun Tourney setli bir bisikleti ve açıkcası beni tatmin etmiyor. Çok ağır ve verdiğim gücü bana geri yansıtamıyormuş gibi hissediyorum.

@AeroKnight Uzun bir süre sizi idare eder ama sizin tatminsizliğiniz ile doğru orantılı olarak elbette. Bu fiyatlara çıkabiliyor olsam açıkçası önümde çok fazla seçenek olurdu.

Geri