Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@cagri48 062 cok daha üst bir bisiklet, kozmetik ve mekanik anlamda bir sıkıntısı yoksa 062 alın.

Zaten yeni çıkan 042 aero tasarimsal olarak daha cazip dursa da 062 kadrosuna göre de daha ağır. Yani görünüşe aldanmayin.

selamlar herkese iyi forumlar.
yillardir bisiklet surerim son zamanlarda yol bisikletine hevesleniyorum. ancak ne alacagima bir turlu karar verebilmis degilim. 2000tl altina alinabilecek bisikletler basligini okudum ve zihnim biraz berraklasti ancak ikinci el alacagim ve butcem 2000 ile sinirli yine. internette gordugum kadariyla bu fiyatlara guzel bisiklet var olmasina var ancak eski modellerde bazi bisikletler gozume carpiyor. 2013 giant tcr 6500 mesela, 105 ve sora ekipmana sahip. bu fiyatlara yine daha yeni carraro, kron, sedona, btwin, peugeot gibi bisikletler var genelde claris veya tourney sete sahip ancak daha dusuk kaliteli kadro ve jant lastik vs. bu durumda tavsiyeniz ne olurdu?

selamlar herkese iyi forumlar.
yillardir bisiklet surerim son zamanlarda yol bisikletine hevesleniyorum. ancak ne alacagima bir turlu karar verebilmis degilim. 2000tl altina alinabilecek bisikletler basligini okudum ve zihnim biraz berraklasti ancak ikinci el alacagim ve butcem 2000 ile sinirli yine. internette gordugum kadariyla bu fiyatlara guzel bisiklet var olmasina var ancak eski modellerde bazi bisikletler gozume carpiyor. 2013 giant tcr 6500 mesela, 105 ve sora ekipmana sahip. bu fiyatlara yine daha yeni carraro, kron, sedona, btwin, peugeot gibi bisikletler var genelde claris veya tourney sete sahip ancak daha dusuk kaliteli kadro ve jant lastik vs. bu durumda tavsiyeniz ne olurdu?

Tavsiyem, o fiyat aralığında en düşük Claris sistemli bir taşıt alın. Seçenler arasında neredeyse hepsi alu kadro olacaktır ve bazılarının maşasın karbon olabilir. Ben Claris sistemli Sedona 610 kullanıyorum. 2000tl altı fiyat aralığında yeni aldım ve çok memnunum.

Tavsiyem, o fiyat aralığında en düşük Claris sistemli bir taşıt alın. Seçenler arasında neredeyse hepsi alu kadro olacaktır ve bazılarının maşasın karbon olabilir. Ben Claris sistemli Sedona 610 kullanıyorum. 2000tl altı fiyat aralığında yeni aldım ve çok memnunum.
Bianchi slr 400 var bi tane claris set. 2015 sanirim eski claris. bi tane de sora setli mosso cavalier var 2018. sedona 610 var yine claris. fiyatlari yakin birbirine, baska tavsiye de alabilirim

Bianchi slr 400 var bi tane claris set. 2015 sanirim eski claris. bi tane de sora setli mosso cavalier var 2018. sedona 610 var yine claris. fiyatlari yakin birbirine, baska tavsiye de alabilirim

Benim Cavalier'e karşı ayrı bir sempatim var. Ben olsam onu alırdım. Profil jant ve kabloların kadro içinden geçmesi+kadroda kaynak izi olmamasından dolayı karbon görünümü... Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler mutlaka; ben yanıltmış olmayayım.

selamlar.
50 yaş 1.77 boyundayım.yol bisikleti arıyorum.yaklaşık 8-10 bin bandında.
karbon olacak.ve vites sistemi kaliteli olacak.aklımda hep trek var.malum fiyatı yüksek.
2.elde olabilir.bu arada bacak boyum 81. cm.
şu an aktif kullandığım carraro jrace 475 var.bayağı yorucu oluyor.malum dağ bisikleti.
yardımcı olursanız sevinirim.
2.elde sıfırı 15 bin bandında olan bisikleti 10 civarı alabilmek benim için harika olu

selamlar.
50 yaş 1.77 boyundayım.yol bisikleti arıyorum.yaklaşık 8-10 bin bandında.
karbon olacak.ve vites sistemi kaliteli olacak.aklımda hep trek var.malum fiyatı yüksek.
2.elde olabilir.bu arada bacak boyum 81. cm.
şu an aktif kullandığım carraro jrace 475 var.bayağı yorucu oluyor.malum dağ bisikleti.
yardımcı olursanız sevinirim.
2.elde sıfırı 15 bin bandında olan bisikleti 10 civarı alabilmek benim için harika olu

Siz 8-10 bin bütçe ayırmışsınız yine de şu bisikleti bir inceleyin derim.Scott dünyada kabul gören kaliteli bir bisiklet.Ayrıca linkini verdiğim bu model endurance kadro dediğimiz geometri itibariyle rahat, çok eğik olmayan oturuş pozisyonu olan hem günlük kullanıma,hem uzun yola hem de antrenmana uygun bir bisiklet.
(link)

sayın hamlet bu ULTEGRA sistemli bisikletler neden daha pahalıdır?

sayın hamlet bu ULTEGRA sistemli bisikletler neden daha pahalıdır?

105 üzerine çıktığınızda elbette hafiflik ve serilik kazanacaksınız ancak aldığınız fayda karşısında ödeyeceğiniz ücret aynı oranda olmayacak bir birim faydaya karşılık çok birim ücret ödeyeceksiniz.Claristen 105 'e kadar fayda ve ödenen ücret doğru orantılı iken 105'ten sonra bir orantısızlık söz konusu oluyor.

105 R7000 set özellikleri itibariyle pro seriye bir nevi ilk adım olarak görülür.Spor ihtiyacınızı da karşılar, granfondolarda da yolda bırakmaz, günlük kullanıma da gelir.Kısacası hobi kullanıcısı bir sporsever için 105 biçilmiş kaftan denilebilir.Olay ultegraya gelince işin rengi biraz değişiyor.Eğer ki daha hafif ve daha seri bir set isterseniz ultegra tercih edin ama gerçekten buna ihtiyacınız var mı ya da bütçe ayırabiliyor musunuz.

Ben 105'in bir altı olan tiagra kullanıyorum.Tek modifiyem 105 fren ayaklarına geçerek simetrik dual pivot sistemine geçmek oldu.İnanın tiagra bile çok yeterli hobi kullanıcısına.10000 kmyi aşalı çok oldu, daha vites ayarı bile bozulmadı.

merhabalar benimde 3 bin zorlarsam 3.5 lira bütçem var yol bisikletine yeni merak sardım ilk yol bisikletim olucak ne önerirsiniz teşekkürler şimdiden :) bu arada boyum 1.90 kilom 95 yani iç bacakta 90 larda kadro boyu vs yazarsanız sevinirim bilgi verirken

@obsidiantheory Mosso Cavalier Claris kullanicisiyim, seceneklerinzin en başında bu bisiklet olsun derim.
Yeni model diri bir bisikletiniz olmuş olur. Şu anki profil jantlariyla 10.5 kg ve aslında profilsiz ortalama bir jantla 10 kilonun altinda bir bisiklet esasen.
Yeni nesil Claris ki ayarı tam yapildiginda çok iyi vites gecislerine sahip.
Daha saymadigim bir çok güzellikleri var.
@hamlet2006 Tiagra fren sisteminden neden 105 fren setine geçtiniz?
Tiagra tek pivot evet ama yeterli mi gelmedi, başka bir sıkıntısı mi oldu?

@amasseia
105 R7000 fren sistemi simetrik çift pivotlu bir sistem bildiğiniz gibi.Bu sisteme geçince daha dengeli , daha hassas , daha güçlü frenaj yapabiliyorsun.Özellikle de inişlerde ve yağmurda fark kesinlikle var.Hele de swissstop fren pabucu takarsanız verimi çok daha fazla artırıyorsunuz.
105 R7000 fren ayakları ile birlikte swissstoplara geçmenizi tavsiye ederim.Bence bir hobi kullanıcısı için 105 ile tiagra arasındaki en büyük fark fren sistemi.

Selamün aleyküm
Ben sizin yardımınızla cararo cr 062 ye karar verdim. Benim boyum 182 kadro kaç olur

Teşekkür ederim

tiagra 4600 veya eski sora setli bianchi slr 400 alinir mi?

Şuan 3900 tl ye en iyi yol bisikleti olarak ne alınabilir
İkinci el olur sıfır olur fa ketmez
(son fiyat, 3900 dahası yok)

@trainspotting35 teşekkür ediyorum
olarak[QUOTE="trainspotting35,

Cararo cr 062 yi düşündüm
Boy 183 bacak 85 bacak boyu
Cr 62 için bu ölçulerde hangi kadro olabilir

Son düzenleme:
Bisan RX9200 ve Mosso Cavalier 700 (Claris) kullanan kişiler yardımcı olursa sevinirim. Mosso kullanıcılarında ki grupset önemli değil kadro ve maşa ilgilendiriyor beni ondan dolayı herkes yazabilir. Donanım olarak Bisan üstün ve ağırlık konusunda da daha iyi fakat Mosso' nun jant çemberini değiştirince ağırlıkları eşit yada daha hafif olur Bisan' dan. Aklımda ki soru şu; Kadro ve Maşa esneme yapıyor mu ? Bazı kişilere sorduğumda Mosso' nun kadro kulağı sıkıntısı, kadronun orta göbek kısmında esneme ve sprintte maşa esniyor gibi cevaplar ardım. Kafam çok karıştı her alüminyum bisiklet esner mi ? Yada hepsinin esneme payı farklı mı olur ? Sonuçta ikisi de 6061 Alüminyum dan yapılmış.

@BAHADIR34 Cavalier Claris kullanicisiyim ve Bisan markasina da ayrı bir sempati duyarım.

Şunu belirtmek isterim, belki kadruyu kıracak kadar abanmadigimdan olsa gerek ben Mosso'nun kadrosunun esnedigine şahit olmadim. Elbette, mutlak bir esneme payı vardir ancak ben bunu hissedemedim.

O pedal göbeğinden esnedigini yalnizca bir arkadas belirtmişti ama biz diger kullanicilar o fikre katılmamıştık.

Bisikletin ağırlığı 10,5 kilo. Jantlari profil jant olduğu için gerçekten ağır, yaklaşık 2.850 gram. Giriş seviyesi Shimano bir jant ile birlikte(1.900 gr) bisikletin ağırlığı yaklaşık 1 kilo düşer bisiklet yaklasik 9,5 kilolarda olur.

Kompanent olarak Bisan rx 9200 ile hemen hemen aynı bir bisiklet zaten ben bir farkını göremedim, kadro yapıları bile çok benzer, yalnizca Cavalier'de ruble orani 11-28 iken Bisan'da 11-30.

Geri