Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Seçiminiz Bisan olursa diye yazıyorum, sizin boy - bacak benimki ile aynı. Ben Bisan'ın Grand Tour serisinde 52 kadro kullanıyorum. Tam geliyor.
Ancak farklı firmaların, farklı kadro hesaplamaları var. Bazı markaların 52 kadrosu size uyarken, bazı markaların 54 ü uygun gelebiliyor. Ya da tersi. Kadro türleri, şekilleri dışında markalara göre de değişim gösterebiliyor. Bunu da göz önüne almak gerekiyor.
abi bizim bisikletten piyasada pek yok galiba. yada diğerlerini üretiyor. stokta göremiyorum hiçbir sitede.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Merhaba, şu an yaz için piyasa araştırması yapıyorum. 6000-8000TL arası yol bisikleti tavsiyeniz var mı? Özellik olarak ne aradığımı tam bilmiyorum. 30km uzun süre sahil yolunda bisiklet turları yaptım ve kilitli pedala geçtim. Yeterli verimi alamadığımı düşünüyorum ince teker taktıktan sonra da. Yol bisikletine geçmek gibi bir arzum var ilk defa yol bisikleti kullanacağım. Daha düşük profil bir bisiklet bütçe aralığına mı bakmam gerekir? Ayrıca bir arkadaşım triban rc500'den bahsetti. Araştırma yaparken bu konuda bir bilgim olmadığı için sizlere danışmak daha mantıklı geldi. Fikirleriniz nelerdir? 175 boyundayım.
Merhaba, bizim eve bir Giant Contend aldık. Başlangıç için iyi ve uzun süre kullanılabilecek bir bisiklet. Aşağıda örnek olarak Sora setli bir Contend’in linkini paylaşıyorum ancak kadro boyu ML. Sizin için M kadro daha uygun olacaktır.
(link)

Merhaba, bizim eve bir Giant Contend aldık. Başlangıç için iyi ve uzun süre kullanılabilecek bir bisiklet. Aşağıda örnek olarak Sora setli bir Contend’in linkini paylaşıyorum ancak kadro boyu ML. Sizin için M kadro daha uygun olacaktır.
(link)
güle güle kullanın dostum

merhabalar...salcano xrs033 almayı düşüüyorum önerirmisiniz?
akıcılığı ve yol tutuşu nasıl bilenlerin yardımını rica ediyorum

Ben xrs033'ün tiagra setlisini kullanıyorum. İlk yol bisikletim ve 9 ay önce almıştım. İlk yol bisikleti deneyimim ve mtb'den geçtiğim için tabikide uçak gibi geldi. Pedalları, matara kafesi vb ile birlikte 9.3kg ağırlığı var. Genel anlamda performanstan memnunum. Jant olarak shimano r500 modeli ile geldi, bu jantlar biraz ağır kaçabilir kullanıcıya , sitede yazan değerlere göre yaklaşık 2.1 kg ağırlığı var , aero olarakta avantajı pek yok. Yol tutuşu anlamında ise üzerinde continental grandprix 4000 lastikler ile geldi bu lastiklerde performans lastiği ve epey kaliteli. Şu anki fiyatı maalesef zamlandı ve stok göremedim bir türlü. 105 setli Bisan 9500 ise Salcano'yu aldığım zaman arasında 1200 Tl fark vardı aslında alsam çok güzel olacaktı jantları ve grup seti daha iyi, sadece lastikleri biraz daha düşük seviyeydi. En son 9 bin küsüre ilan vardı o ilan duruyorsa kaçırma derim ama zamlı fiyatı 13 bin küsür olması lazım.

Bugün Bisan'ın RX 9500 105 setli yol bisikletini aldım. @M.Hamza.Afacan'ın yolladığı ilandan. Geldiği ve ilk sürüşümü yaptığım zaman fikirlerimi paylaşırım. Ben de yerel bir bisikletçiye gittiğimde Bisan'ın ileride %100 zam yapacağını söyledi. Ne kadar doğru bilemem ama geçen seneki fiyat listesini gösterince bu fiyatların dolar ile beraber %50 artacağı en azından garanti. O yüzden daha fazla beklemek istemedim sizlerin de bu yönde tavsiyeleri üzerine. Fikirlerini paylaşıp beni bilgilendiren ve yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim :)

Bugün Bisan'ın RX 9500 105 setli yol bisikletini aldım. @M.Hamza.Afacan'ın yolladığı ilandan. Geldiği ve ilk sürüşümü yaptığım zaman fikirlerimi paylaşırım. Ben de yerel bir bisikletçiye gittiğimde Bisan'ın ileride %100 zam yapacağını söyledi. Ne kadar doğru bilemem ama geçen seneki fiyat listesini gösterince bu fiyatların dolar ile beraber %50 artacağı en azından garanti. O yüzden daha fazla beklemek istemedim sizlerin de bu yönde tavsiyeleri üzerine. Fikirlerini paylaşıp beni bilgilendiren ve yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim :)
Dostum tebrik ederim. çok doğru bir tercih olmuş . çok kaliteli bir kadro ve sete sahip oldun. ekonominin sıkıntılı olduğu şu günlerde burada ki dostlarıma yardımcı olabilmek beni çok mutlu ediyor. güle güle kullanın . bir fotoğraf bekleriz o zaman 😉😉😉

Merhabalar ben bu foruma yeni katıldım.Bende şuan 6000 TL bütçem var yol bisikleti tavsiyesi alabilirmiyim.Şuan dağ bisikleti kullanıyorum bazen arkadaşımın salcano yol bisikleti kullandım alıştırma yapmak için aklımdaki model Triban rc500 şuan 6000 TL olması lazım bu ay almak istiyorum çünkü zam gelicekmiş.
Bir yerlerde varsa bile artık 7500 TL olmuş durumda.

• Beğen
Tepkiler: ssafak
Şafak kardeşim sana full sora setli Carraro nun freccia modelini öneriyorum. bence kaliteli fiyat performans ürünü . hem de çok stil sahibi . bir değerlendir derim . ayrıca kadro olarak 52 den büyük almamalısın bence .

Şafak decathlon da şimdilik triban rc500 mevcut değil gözüküyor. eğer denk getirirsen bu model daha mantıklı hem yol hem gravel bisikleti olduğundan . ama rc500ü beklerken zamlara kadar geç kalmış olma.
carraro freccia bak derim. rc500 den sonra ikinci tavsiyem
Abi buldum sayılır ama ikinci el en azından bugun yapılan 1500 TL'lik zamdan sonra çok yükseğe almamış olucam önerdiğin 2. tavsideki bisiklet bütçemi şuan için aşıyor onada zam gelmiş galiba
Seçiminiz Bisan olursa diye yazıyorum, sizin boy - bacak benimki ile aynı. Ben Bisan'ın Grand Tour serisinde 52 kadro kullanıyorum. Tam geliyor.
Ancak farklı firmaların, farklı kadro hesaplamaları var. Bazı markaların 52 kadrosu size uyarken, bazı markaların 54 ü uygun gelebiliyor. Ya da tersi. Kadro türleri, şekilleri dışında markalara göre de değişim gösterebiliyor. Bunu da göz önüne almak gerekiyor.
Kesinlikle haklısınız abi markadan markaya kadro boyları değişebiliyor.Bisanda çok araştırdım hatta alıcaktım ama rc500 daha ağır bastı, bütçemide biraz aşıyor 6 aydır birikim yapıyorum ama sürekli zamlar geliyor.
rc500 stokta aylardır yok diye biliyorum. kontrol ettiniz mi siteyi ?
fiyatı artmış ve stokta hala yok bu zamlar hayallerimize alıp götürüyor.
Bir yerlerde varsa bile artık 7500 TL olmuş durumda.
Temiz bir tane buldum anlaşırsak alıcam hayırlısıyla :)

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Abi buldum sayılır ama ikinci el en azından bugun yapılan 1500 TL'lik zamdan sonra çok yükseğe almamış olucam önerdiğin 2. tavsideki bisiklet bütçemi şuan için aşıyor onada zam gelmiş galiba

Kesinlikle haklısınız abi markadan markaya kadro boyları değişebiliyor.Bisanda çok araştırdım hatta alıcaktım ama rc500 daha ağır bastı, bütçemide biraz aşıyor 6 aydır birikim yapıyorum ama sürekli zamlar geliyor.

fiyatı artmış ve stokta hala yok bu zamlar hayallerimize alıp götürüyor.

Temiz bir tane buldum anlaşırsak alıcam hayırlısıyla :)
kardeşim güzel günlerde kullan . carraro freccia hem güzel bir kadro hem de sora kaliteli bir donanım . güle güle kullanın kardeşim

• Beğen
Tepkiler: ssafak
güzel bisiklet ama 105 setli bisan rx 9500 varken , sıfır fiyatı sitede 12350 tl olqn salcano yu önermem dostum. bir de salcano nun sitesinde fren kaliperleri tektro yazıyor .
hocam açıklamalar için sağol....şimdi mosso nun 739sca aero modeliyle ilgineniyorum.gerçi geçen gün epey zamlandı ama yinede almayı düşünüoyorum.bu bisiklet ile ilgili bilgin varmı.

• Beğen
hocam açıklamalar için sağol....şimdi mosso nun 739sca aero modeliyle ilgineniyorum.gerçi geçen gün epey zamlandı ama yinede almayı düşünüoyorum.bu bisiklet ile ilgili bilgin varmı.
dostum çok güzel bisiklet. ama Aero olduğu için alın borusu çok kısa . yani sürüş pozisyonu olarak çok zorlayacak bir bisiklet. düz yolda hız ve performans için kullanacaksanız olur derim. eğer genel amaclı yokuş inişli çıkışlı ve düz yol karma kullanımsa yol bisikletinden beklentiniz sizi çok zorlayabilir bıktırabilir hatta kendinden sogutabilir
onun için mutlaka mağazada deneyerek alın . internetten görmeden alırsanız bence hata olur
eğer o bütçelere çıkabiliyorsaniz daha iyi bir marka olan Giant in şu 3 modelini önerebilirim
(link)
(link)
(link)
ama mosso 739sca modelinin aero kadrosu ve fiyatı size uygunsa daha mantıklı bir seçenek olarak full karbon kadro ve maşalı 105 setli Bisan Rc9800 modelini öneririm. resmi teknik özelliklerinde ağırlığı sadece 8.10 kg .
mosso nun ise 9.30.
mosso ya ödeyeceğiniz parayı Bisan rc9800 alarak değerlendirin derim .
son 1 ürün bu arada

(link)
Dostlar bu arada ihtiyacı olan arkadaşlar için şu an alışveriş sitelerinde105 setli en uygun yol bisikletinin linkini atıyorum .
Carraro cr 062 . kadro boyu ve tarzı kendisine uygun olan arkadaşlar kaçırmasın . kalan son ürün

(link)
@Hakan Ergül kardeşim Bisan Rc 9800 gibi full karbon kadro ve maşaya sahip 105 setli peugeot R12 modelini de inceleyebilirsiniz
(link)

yukarida en uygun fiyatlı carraro cr 062 linkini attım

ama yine 105 setli peugeot R13 modellerinin de fiyatları da şu an çok uygun .
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
105 set hidrolik disk arayanlar için süper fırsat ürünü

(link).

105 set hidrolik disk arayanlar için süper fırsat ürünü

(link).
1639024736164.pngTam olarak koldan hidrolik bir sistem değil. Giant bir dönem kullandı artık bıraktı bu sistemi.

278243 dosyayı görüntüleTam olarak koldan hidrolik bir sistem değil. Giant bir dönem kullandı artık bıraktı bu sistemi.
evet doğru dostum. bunun anlatımı Giant in baska bir bisikletinin inceleme videosunda 3 . dakikadan itibaren yapılmaya çalışılmış
sistem şöyle . 105 in hidrolik kaliperleri bisikletin üzerinde var ama frenleme de onlara yağ basıncını gönderen sti kollar değil . çünkü telli fren vites kolları kullanmışlar. fren koluna basıldığında tel gidon da ki bu mekanizmada bir tetiği çekip içindeki onun içindeki hidrolik yağbasıncını kaliperlere aktarıyor .
kesinlikle bu sistem yerine 105 in hidrolik fren vites kolları daha verimlidir. ben hiç denemedim. ama söz konusu marka Giant olduğu için tavsiye etmekte sıkıntı görmüyorum .
eğer tatmin edici değilse bu sistem sökülüp yerine sadece 105 in hidrolik fren vites kolları takılıp shimano fren sistemi tamamanabilir.
buna rağmen önermekte sıkıntı görmüyorum çünkü 105 hd komponentli frenler 17000 lerden başlıyor yerli firmalarda .
muadil olarak buna en yakın fiyatı en uygun örnek mosso tharsis.onun fiyatı da 16000 lerde (link)

bu sistemin kullanılmadığı 105 hidrolik sistemli yeni model giant contend sl nin fiyatı 23000 lerde (link)

(link)

Risk alınacak gibi değil bence.
Doğru diyorsun kardeşim . astarı yüzünden pahalıya geliyor
ama ben bu bisikleti 105 setli yol bisikleti arayan ama kumpas fren yerine hidrolik sistem arzulayıp fakat bu piyasa da bütçesi buna yeterli olmayan arkadaşlar için paylaştım .
çünkü aynı marka Giant ta kumpas fren 105 set yeni model model contend 17000 tl
evet 16800 e hidrolik fren 105 mosso tharsis de alınabilir .
ama bence giant ile mosso marka eş veya benzer özelliklerde iki bisiklet seçeneğim varsa kesinlikle giant öneririm.

bir de giant ın bu sistemini denemedim . belki çok verimli veya yeterli çalışıyordur . belki iyi ki de almışım da dedirtebilir . çünkü fiyatı şu an çok uygun .
Giant in bu hidrolik fren sistemini deneyen arkadaşlar varsa deneyinlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum

gençler şu bisikleti kaçırmayın . yerli firmaların tüm yol bisikletleri arasında en konforlusu ve bence kadro işçiliği bakımından en kalitelisidir. sora setli yol bisikleti almaya niyeti olan varsa kaçırmasın . ileride bu fiyata hayal olur
(link)

• Beğen
Tepkiler: estaba
gençler şu bisikleti kaçırmayın . yerli firmaların tüm yol bisikletleri arasında en konforlusu ve bence kadro işçiliği bakımından en kalitelisidir. sora setli yol bisikleti almaya niyeti olan varsa kaçırmasın . ileride bu fiyata hayal olur
(link)

Bisan marka bisikletleri çok beğenmeme rağmen uzun boylular için kadro üretmemesi yüzünden alamıyorum . 1,90 cm 90 iç bacak ölçüsüne uyumlu kadrosu varsa bilen yeşillendirirse sevinirim .

• Beğen
Bisan marka bisikletleri çok beğenmeme rağmen uzun boylular için kadro üretmemesi yüzünden alamıyorum . 1,90 cm 90 iç bacak ölçüsüne uyumlu kadrosu varsa bilen yeşillendirirse sevinirim .
dostum bütçe aralığın nedir

Geri