Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Kron markası tercih edilir mi? Verilen parayı hak eder mi??

Bugün itibariyle 1.765,00 liraya '2017 model 18" KRON TX500' modeli siparişi vermiş bulunmaktayım. Bisiklet içeriği ise şu şekilde;

Bisiklet Tipi : Tur ve Şehir Bisikleti
Jant : 28
Vites : 27
Fren : H-Disc
Kadro : Double Butted Aluminyum
Kadro Ölçüleri : 18"
Maşa : Suntour SF-14 NVX DS / HLO
Arka Vites : Shimano RDM3000
Ön Vites : Shimano FD-M310
Vites Kolu : Shimano SL-M3000
Fren : Shimano
Aynakol : Shimano FC-M371
Ruble : Shimano
Gidon : Zozo
Gidon Boğazı : Zozo
Sele Borusu : Zozo
Orta Göbek : Neco
Jant : 28"Zozo çift kat alüminyum
Lastik : 700X40
Sele : Kron
Hazne : Shimano

aldığım bisikletle ilgili, deneyimli arkadaşlardan özellikle fiyat/performans yorumu bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Herkese Selam ,

Bugün 2017 model Scott Speedster 30 yol bisikletini aldım. Forum sayesinde bisiklet ile alakalı çok fazla şey öğrenmiş oldum ve o nedenle bisiklet seçme sürecim biraz uzun sürdü :) Öncelikle bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Boyum 181 ancak istediğim bisiklet sadece L kadro olduğundan L kadro almak zorunda kaldım. İç bacak boyum da 83 cm olarak ölçtüm. sizce bu bana bir sorun çıkartır mı ? Ya da nasıl daha konforlu bir sürüş yapabilirim ? (sele boyu, gidon açısı vb gibi) . M kadro ve L kadro arasında çok kaldım çünkü.

Bisikletin teknik özellikleri şu şekilde :

2017-scott-speedster-30-yol-bisikleti-20015-59-B.jpg

Frame
Speedster Aero / D.Butted 6061 Alloy
Road geometry / Integrated Headtube
Fork
Speedster Carbon
1 1/8" carbon steerer
Headset
Integrated Steel Cup
Rear Derailleur
Shimano Sora RD-R3000-SS
18 Speed
Front Derailleur
Shimano Sora FD-R3000
Shifters
Shimano Sora ST-R3000
Dual control 18 Speed
Brakes
Tektro SCBR-525
Catridge Pads
Crankset
Shimano Compact
FC-R345 Octalink 50x34 T
BB-Set
Shimano Octalink BB-ES300A1
Handlebar
Syncros RR2.0
Ergonomic 31.8mm
H'stem
JD ST92A Alloy
1 1/8" / four Bolt 31.8mm
Seatpost
Syncros RR2.5 31.6/300mm
Seat
Syncros FL2.5
Hub (Front)
Formula Comp 24 H
Hub (Rear)
Formula Comp 28 H
Chain
KMC X9
Cassette
Shimano CS-HG50
9 Speed 11-30 T
Spokes
HTI - Standard Black 2mm
Rims
Syncros Race 22
24 Front / 28 Rear
Tires
Kenda Kontender
700x25C
Approx weights in KG
9.48

Yol bisikletinde tecrübeli olanlar biraz başlangıç tavsiyesinde bulunursa çok memnun olurum. genel olarak yapmam ve yapmamam gerekenler şu an için pek hakim olduğum konular değil maalesef. özellikle de bakım kısmı.

Bir de ilk sürüşte tekeri çevirdiğimde ayağıma çarpıyor gibi geldi bu durum normal midir acaba ?

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

@Pherserd
@Pherserd hiçbirşeyi değiştirmedim, 2018 model aldım.
Bu berbat diyenlerde katalog üzerinden inceleyip yorum yapıyor sanırım :)
Jant lastik sele ilerleyen zamanlarda değiştirilebilir aksamlar, bütçe olarak çok fazla kasmaz diye düşünüyorum.
Vites sistemi ve kadro ciddi maliyet, bence bunlar daha önemli unsurlar..
Bazı arkadaşlar ilerde üst seviye vites sistemi takarım gibi şeyler yazmışlar, bence çok yanlış CR052 veya XRS035 gibi kadrolarda
vites sistemini üst bişeyle değiştirmek maliyet olarak mantıksız.

@Berkem hayırlı olsun iyi günlerdekullanın kaça aldınız

@YinSe Hu hayırlı olsun güle güle kullanın

@Revolutions arkaşın bisikletinin fiyatı kaç bengöremedim galiba

@Revolutions giris seviyesi bisiklette ultegra mi olacakti? :snzdglsn:

Bir tavsiyede ben alayım 5bin tl ye kadar bütçem var. 182cm boy 83 cm iç bacak boyu...
Kafam çorba oldu kaç gündür.
Scott speedster 20
Mosso 735tca tiagra ve ya 105
Mosso 790 pro 105 ( kablolar kadronun dışında yoksa direkt basacam parayı alacam)
Mosso 750 cb 105 5binin biraz üstüne çıkıyor
Aslında daha var ama uzatmayım.
İkinci el olarak meridan reacto 400 var .
İkinci elde de satıcıyla güven sorunu yaşıyoruz. O önce parayı ben ise bisikleti istiyorum:acpsnr:
Yani iyice kabak tadı verdi bu ne alayım işi.
Belki sizlerden bir kaç fikir alarak, sonuca varabilirim:kötü:

@Revolutions tesekkur ederim :) Acikcasi su an viteslerin arasindaki farklari cok anlayabilecek duzeyde degilim. Ama ileride yetersiz geldigini hissedersem o zaman durumu yeniden degerlendirmem gerekicek :)

beyler yol bisikletine yeni başlayacağım yarışlara katılmayacağım hangi bisikleti önerirsiniz

@YinSe Hu sakin kafayla baktımda senin bisiklet yol bisikleti değil maalesef ama yine de hayırlı olsun sadece mesajı yanlış konuya atmışsın :)

@rodya O markayı o sete yakıştıramadığımdan benim yorumum. Başlangıç seviyesi olabilir bisiklet ama az para da değil sonuçta en azından marka değeri adına Tiagra kullansalar fena olmazmış.

• Beğen
Arkadaşlar yol bisikletine yeni başlayacağım.
Şuan elimde şehir bisikleti var,bunu satıp triban 500 veya claris setli bir bisiklet alabiliyorum 2000tl ye yakın para oluyor.Şimdi düşük sistemli bir bisiklet alsam birde bunu satması var sonuçta herkes düşük sistemli bir bisiklet aramıyor.Kafam çok karışık almışken en iyisini (f/p) almak gibi bi takıntım var.2-3 ay daha para biriktirip güzel sistemli bir bisiklet mi alsam diyorum.Gerçi önümüz de kış ama(soğuk hava kar vs.)sıfır alsam hiç fiyat düşeceğe benzemiyor.5000 tl ye yakın para birikir2.el bir bisiklet mi yoksa sıfır min. tiagra setli bir bisiklet mi almamı tavsiye edersiniz.Şuan düşük sistemle yenisini alana kadar alışmamı tavsiye edermisiniz.

Parası yeten Tiagra'dan aşağı almazsa iyi olur. Elden çıkarırken düşük setlileri satmak hayli zor oluyor.

@Azzi514 Aziz bey bu düşüncelerin arda ardına gelen önerilerin inanın sonu yok. Eğer aldığınız bisikleti ya da herhangi bir ürünü bu araba vs herhangi birsey olabilir sattığınızda edeceğiniz zarar (aslında zarar değil amortisman demek daha doğru)sizi üzmeyecekse o an neyi zorlanmadan alabiliyorsanız onu alın. İlerde sıkıldığınızda ya da kullandığınız bisikletin size etmediğini düşündüğünüzde elbet satar istediğiniz modeli alırsınız. Boş yere hayatı ötemeye gerek yok derim :harika:

Merhaba bugün carraro 52 mdoelini sipariş ettim yarın geliyor umarım bir sorun olmaz aldıgımda paylaşacağım çok heyecanlaııym :)

• Beğen
@Azzi514 kışın felan düştüğü yok, yol bisikletlerinin fiyatları stabil kalıyor.
tavsiyem sıfır bir claris set almanız. maşa çelik değil en kötü aliminyum olsun. jantlarda minimum shimano r500.
seneye bu zamana kadar kullanın inciğini cinciğini öğrenin sonra tiagra setli karbon maşalı bisiklete geçersiniz.

mosso,bianchi,sedona,carraro başlangıç için iyi markalar hatta sedona bir tık daha kalitelidir kadro sağlamlığı açısından.

• Beğen
@brstrmn teşekkürler hocam dediğiniz gibi yapacam ama düşük sistemi satması zaman alıyor.:harika:

@bayırniyazi
@Ahmet TOPAL

Cube Attain SL 105 Set. Erdoganlarda var.

• Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
@Azzi514 bianchi slr 400 var ben de claris set. letgo'ya yalandan ilan koydum yüksek bir fiyata ona rağmen günde 2-3 kişi ile yazışıyorum. satmak sıkıntı değil yeter ki yol bisikleti olsun.

Geri