Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar,

7 yıllık Bianchi SLR 400 (Claris) kullanıcısıyım ama artık sıkıldım ve bir üst levele geçmek istiyorum, piyasan uzak kaldım açıkçası ama ithal markalara param yetebilirse full Tiagra set almak istiyorum.

Bütçem maksimum 30.000 TL, önerilere açığım. 19 Ağustos haftası almayı planlıyorum. Hani çok zorlarsam 5.000 TL daha ekleyebilirim.
Sıfır için birşey diyemem ama 2 nci elde güzel bisikletler çıkacaktır o paraya istersiniz piyasayı inceleyin sonrada sarı siteye bir göz atın.

• Hahaha
Tepkiler: safex
Scudo
Merhabalar,

7 yıllık Bianchi SLR 400 (Claris) kullanıcısıyım ama artık sıkıldım ve bir üst levele geçmek istiyorum, piyasan uzak kaldım açıkçası ama ithal markalara param yetebilirse full Tiagra set almak istiyorum.

Bütçem maksimum 30.000 TL, önerilere açığım. 19 Ağustos haftası almayı planlıyorum. Hani çok zorlarsam 5.000 TL daha ekleyebilirim.

Sıfır düşündüğünüzde bütçenize uygun eli yüzü düzgün bir bisiklet bulmak biraz zor. İkinci ellerde ise iyi markaların daha yüksek donanımlı modellerini bulmak mümkün.

Hızlıca bir arama yaptığımda karşıma çıkan bir örnek: (link)

@brstrmn Selam, yakın zamanda ekstra bir indirim vardı ama bu hali de iyi duruyor. (link) diğer kadro boyları da mevcut incelemeni tavsiye ederim. Az bir farkla 105 setli olanı da mevcut.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhabalar,

Lapierre Sensium 3.0 bakabilirsiniz o fiyatlara.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Merhabalar,

Merhabalar, kendinizi biraz daha zorlayarak daha daha önce tavsiye edilen Lapierre Sensium 3.0(Tiagra) ya da Mosso SCA 739 (105) arasından seçim yapabilirsiniz.

Lapierre Sensium, endurance bir kadroya sahip olduğu için daha konforlu sürüş yapabilirsiniz, tırmanışlarda daha avantajlıdır. Tiagra set mevcut. 10.5 kg

Mosso SCA 739 ise aero bir kadroya sahip olup daha agresif bir pozisyonda, düz yolda daha hızlı sürüşler yapmak için idealdir. 105 set mevcut. 36-52(yarı kompakt) aynakola sahip olmasıyla başlangıç seviyesi bisikletlileri rampalarda zorlayabilir. 9.3 kg ile daha hafif.

Mosso SCA 739 kadrosu Tayvan üretimi olup halis muhlis orijinal Mosso'dur.

Geçtiğimiz yaz Lapierre Sensium 3.0 Disc aldım, memnunum. Sadece jant seti (Ryde DP19) biraz ağır, ilerleyen dönemde daha kaliteli jantlar ile güncellemeyi düşünüyorum.

Teknik özellikleri: (link)

Photo Mar 13 2024, 18 59 37.jpg

Photo Oct 22 2023, 12 31 33.jpg

Uzun sürüşlerde beni üzmeyecek bir yol bisikleti arıyorum bütçem ise 40.000tl yardımcı olursanız çok sevinirim , çok fazla araştırma yaptım ama gene de sormak istedim.
yani 40 bin tl ile gidip bomboş aliminyum 11 kg bisikletlere para vereceğinize birazcık araştırmayla temiz 2
el karbon bisiklet bulabilirsiniz. Yani fırsatları değerlendirmek varken 0 alma merakı neden anlamıyorum. Zaten belli bir piyasa var yani dün aldığın 40 bin tllik 0 bisiklet sarı sitede bir sonraki gün ilana koysan 30 bin. Tamamen zarar tamamen israf. HATTA merak edip bu fiyat bandından 2. el bisikletler derledim ;
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Hiç bir ilan sahibiyle tanışığım yoktur...
Yani hatta bir abimiz mosso tharsis önermiş güzel bisiklet doğrudur ama nerdeyse 11 kilo ve tiagralı temiz kullanılmamış modelleri bile 2. el sadece 20 bin tl alınabiliyor. 105 olsun diyelim minimum 25 maksimum 30 a gider satılmak istense mesela. Bilmiyorum belki yanılıyorumdur belki 0 almanın güvenilir olması harici bilmediğim bir detayı vardır hepsi kendi fikrim sadece. Bahsettiğim tüm 2. el bisikletlerin fiyatları da bisiklet kondisyonu açısından en temizi olarak düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben de Lapierre Sensium 3.0 kullanıyorum ve çok memnunum. Neden sıfır bisiklet diye sorulması bana garip geliyor ama tercih meselesi saygı duyarım. Bence bu da tıpkı araba gibi bir konu işçiliği ve malzeme kalitesi görece daha f/p olan A markasını da alabilirsiniz ya da işçiliği daha iyi tasarıma malzeme kalitesine marka ismi gereği daha özen gösteren B markasını da alabilirsiniz.Sonucta bu husus ne beklediginize bağlı çoğunlukla. Elbette ikinci ele geçtiği anda değeri düşer ama ben hep sıfır almayı tercih ettim. Neticede ekipman ve bisiklet çok önemli olsa da bisikleti bisikletçi sürüyor. Eğer çok iddialı bir profesyonel ya da yarı profesyonel değilseniz keyfinize bakın derim. Bu işi biraz rahatlamak,keyif almak ve sağlıklı olmak için yapıyorsak stres kaynağı olmayacak güven veren bir bisiklet alarak başlamak amaca uygun olacaktır.

(link)
Bisiklet araştırması yaparken dikkatimi çekti. Rakip fiyatlarına bakınca biraz daha uygun gibi. Ücretine değer mi?

Merhaba selamlar herkese, 1 ay sonra kadar bi yol bisikleti almak istiyorum. Şu ana kadar hep MTB kullanmıştım, yol bisikletine geçmek istiyorum ama açıkçası yalan söylemeyeyim, pek te anlamıyorum bisikletin neyine çok dikkat etmem gerektiği konusunda. 40-45 bin lira civarı bütçem var, belki biraz daha çıkabilirim. Dikkatle önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba selamlar herkese, 1 ay sonra kadar bi yol bisikleti almak istiyorum. Şu ana kadar hep MTB kullanmıştım, yol bisikletine geçmek istiyorum ama açıkçası yalan söylemeyeyim, pek te anlamıyorum bisikletin neyine çok dikkat etmem gerektiği konusunda. 40-45 bin lira civarı bütçem var, belki biraz daha çıkabilirim. Dikkatle önerilerinizi bekliyorum.

Bütçeniz 105 sete yetiyor. 105 yol dünyasındaki F/P set. Claris - Sora, Tiagra, 105 - Ultegra - Dura Ace şeklinde üç gruba ayırabileceğimiz setlerde üst grubun en makul fiyatlısı.

Özellikleri bakımından, karbon maşa ve HD freniyle şu ürün F/P:
(link)

Jant frenlisi daha hesaplı: (link)

Jant frenlilerde frenin dezavantajları dışında en fazla 28 mm lastik takılma sınırı da var, daha kalın lastik kullanmayı düşünğrseniz disk frenlilere bakmanızda fayda var.

Bütçeye uygun ama Tiagra'lı iki alternatif daha, biri HD, biri jant frenli:
(link)
(link)

• Beğen
disk frenli bakın derim. uzun süre kullanırım derseniz

• Beğen
Bütçeniz 105 sete yetiyor. 105 yol dünyasındaki F/P set. Claris - Sora, Tiagra, 105 - Ultegra - Dura Ace şeklinde üç gruba ayırabileceğimiz setlerde üst grubun en makul fiyatlısı.

Özellikleri bakımından, karbon maşa ve HD freniyle şu ürün F/P:
R0013-D - 28" 22V HD

Jant frenlisi daha hesaplı: R0013 - 28" 22V CB

Jant frenlilerde frenin dezavantajları dışında en fazla 28 mm lastik takılma sınırı da var, daha kalın lastik kullanmayı düşünğrseniz disk frenlilere bakmanızda fayda var.

Bütçeye uygun ama Tiagra'lı iki alternatif daha, biri HD, biri jant frenli:
Lapierre Sensium 3.0 Disc
Lapierre Sensium 3.0 20 Vites Yol Yarış Bisikleti
Önerileriniz için teşekkür ederim, bu doğrultuda araştırmalarıma devam edeceğim. Attığınız bisikletler gerçekten hoşuma gitti.

disk frenli bakın derim. uzun süre kullanırım derseniz
Disk fren evet uzun ömürlü olacağına eminim ancak normal alıştığımız frenler bunun yanında gerçekten kötü mü kalır? Bindiğim MTB de HD var ancak yol bisikletlerinde gördüğüm kadarıyla pek yaygın değil gibi, yani en azından kendi gördüğüm kadarıyla. Artısı eksisi benim için ne olur bunun?

Merhabalar,

Merhabalar hocam. Yaklaşık 2 gün önce Bianchi r0014 full tiagra set bisiklet satın aldım 24.5k fiyatına. Bu fiyata daha iyi özellik sunup daha ucuz herhangi bir bisiklet göremedim ve bisiklete baktığımda da herhangi bir eksik göremiyorum jant dahil gayet iyi. Sizlerin yorumlarını alabilir miyim bisiklet hakkında?

Önerileriniz için teşekkür ederim, bu doğrultuda araştırmalarıma devam edeceğim. Attığınız bisikletler gerçekten hoşuma gitti.

Disk fren evet uzun ömürlü olacağına eminim ancak normal alıştığımız frenler bunun yanında gerçekten kötü mü kalır? Bindiğim MTB de HD var ancak yol bisikletlerinde gördüğüm kadarıyla pek yaygın değil gibi, yani en azından kendi gördüğüm kadarıyla. Artısı eksisi benim için ne olur bunun?
yol bisikleti alacaksanız tırmanış da normal olarak yaparsınız diye düşünüyorum. her tırmanışın bir inişi de olacağından disk fren bence v frene göre daha emniyetli iniş sağlıyor. en azından ben öyle düşünüyorum.

bende disk frenli bir yol bisikleti vardı (giant defy) ondan v frenli başka bir yol bisikletine geçtim. kendimce bu düşünceye vardım.

• Beğen

Selamlar. Üreticiler disk frene özendiriyor diye hepimzin disk frene geçmesi gibi bir husus yok bence.

Hele hele yol bisikletinde disk fren olmazsa olmaz değil, MTB alacak olsanız evet mutlaka disk derdim.

Kumpas (v) fren ideal ayarlanmada görevini layıkıyla yapıyor, daha hafif, tamiri-bakımı daha kolay ve ıvırı zıvırı daha az.

Herkese merhaba,

Bisan Reload 105 Disk model bisikleti almayı düşünüyorum. 105 R-7070 Hidrolik Disc Set, Campagnolo Scirocco Disk, Easton Gidon, Fizik Sele gibi özellere sahip. Sıfır durumda. Fiyatı 85.000 TL. Sizce bu fiyat iyi mi yoksa bu rakamlara sıfır ya da ikinci el daha iyi bisiklet alınabilir mi ? Değerli görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkür ederim.

Merhaba,

Bisiklete yeni baslayacak biri olarak yaziyorum. Hem arada Izmir'de sehir icinde ulasimimi saglayacagim hem de ileride triatlon etkinliklerine katilmayi planladigim icin yol bisikletini tercih etmeyi dusundum.

Butcem 15-20k arasinda. Biliyorum cok iyi bir butce degil ama maalesef elimden bu kadar geliyor. Hem de yeni baslayan olarak cok bir yatirim yapmak istemiyorum. Boyum 173-174 olmasi lazim. Kilom ise yil boyunca 68-75 arasi degisiyor. Ne onerirsiniz?

Disk fren yol bisikletinde bayağı yaygın hatta yurtdışında artık janttan fren kullanan kalmadı desek yalan olmaz. Türkiyede görememenin nedeni insanların alım gücünün kalmaması, yabancılarda ki imkan bizim insanımızda olsa emin ol hemen hemen herkeste disk frenli bir bisiklet görebilirdiniz

• Beğen
20 25 bin arası bir bütçem var bundan daha hızlı bir bisiklet varsa önerebilirmisin boyum 195 kilom 85 toprakta sürmeyi düşünmüyorum ama sağlam bişey olması lazım bisikleti zorlayacağım çünkü

1) Ön÷arka hangisinde düşük çıkıyorsa rampada verimli olan o.
2) Ağırlık bakımından aynakolu küçültmek sağlayabilir ama farklı yapıda/malzemede aynakol kullanmak daha efektif olabilir. 24'lü çelik aynakoldan daha hafif 53 aynakollar var mesela. Ayrıca göbek tipi de çok önemli. HT göbek ve aynakollar kaset göbek ve aynakola kıyasla çok daha hafif.

Bisiklet önerileri , Şehir/tur bisikleti seçim rehberi , Yol bisikleti tavsiyeleri konularında birçok modelden bahsediliyor. "Hızlı giden" dışında tür ve diğer beklentiler belli olunca model önermek daha kolay olur.

Her türlü yol bisikleti "hızlı gitmek" için iyidir.
Düz gidonlu olarak yol bisikleti donanımlı olan "fit bike"lar "hızlı giden" modeller olarak iyidir, ilki biraz pahalı ama iyi örnek olarak veriyorum: (link) . Hesaplı model olarak: (link)
Bunların dışında trekking bisikletleri yeterince büyük aynakolluysa "hızlı gitmek" için iyidir, mesela: (link)

Duruş, ergonomi ve hafiflik dışında hızlı gidebilmenin altın kuralı, rublenin en küçük dişlisi yeterince küçük, aynakolun en büyük dişlisi yeterince büyük olacak. Rublede 11'den aşağıya düşmek pek kolay değil, özel göbek gerekiyor. Aynakolda trekking bisikletlerinde 48, yolda 50, 52 ve 53'ler var. Tabii hızın elde edilebilmesi bu oranlar çevrilebildiği sürece geçerli.

@AES1622 Barış abinin dediği üzere buradan öneriler bakın hız tutkunuz nedir kaçla gitmek size geliyor bilmiyorum ama en mantıklı konu buradan devam etmek gibi görünüyor. Öncelikle boyunuz 195 olarak bahsetmişsiniz ve profilinizde yaşınız 16 yazıyor. Eğer 16 ise sizin biraz daha uzama ihtimaliniz var. 198 boyum var ve 58 kadro btwin kullanıyorum, yine de 1 boy büyüğü olsa daha iyi olurdu. Yurt içinde 2.elde güzel yol/yarış bisikletleri var. Bir kaç ay önce bende kendiminkini satıyordum aklımdaki bisikleti bulana kadar şimdilik satmama kararı aldım. Ayrıca Barış Abinin tavsiyelerini de gözden geçir derim. Forumda en çok öneri ve yardımı kendisi yapıyor.

Sportive X modeli güzel benimde beğendiğim bir bisiklet. Sadece şahsi fikrim diğer konudaki gibi x marka bisiklet alıp üzerine yapacağın ek masrafların bir çoğu satarken yaptığın masraf kadar sana dönmüyor. Onun için doğrudan bir bisiklet bakmanı tavsiye ederim. Ama dediğim gibi kendi tecrübem ve görüşüm olarak.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri