Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bisan Reload bisiklet bildiğim kadarıyla karbon kadro, bianchi via nirone ise alüminyum kadroya sahip yanılmıyorsam düzeltin, Bisan reload bisikletin sıfır fiyatı sanırım 100 bin civarında 60 bin fiyat iyi gibi duruyor ama sarı sitede 2 nci elde 60 bin rakamına daha güzel modeller bulunabilir. Tercihe göre.
Evet, dediğiniz şekilde karbon gibi görünüyor, ancak Reload şu anda 105 ve Ultegra olarak satışta. Eski bir modeli 60.000 TL'ye satılıyor olabilir. Sıfır ve karbon ise çok iyi fiyat.

Scudo
Herkese tekrar merhaba, öncelikle geri dönüşleriniz çok teşekkürler. Evet bisiklet karbon fiber ve sıfır. Benim aklıma takılan Tiagra mı yoksa Shimano 105 mi olacağı ? İkisinin arasındaki farkları kullanan biri var ise kısaca özetleyebilir mi acaba ? Çok teşekkür ederim ilginiz için..

Herkese tekrar merhaba, öncelikle geri dönüşleriniz çok teşekkürler. Evet bisiklet karbon fiber ve sıfır. Benim aklıma takılan Tiagra mı yoksa Shimano 105 mi olacağı ? İkisinin arasındaki farkları kullanan biri var ise kısaca özetleyebilir mi acaba ? Çok teşekkür ederim ilginiz için..
Profesyonel değilseniz Tiagra set yeterli gelecektir ama yaratılışımız gereği doyumsusuz, Tiagra üzmez sağlamdır, üst seviyeye geçmek isterseniz tüm seti yenilemeniz gerekir
Fakat sürekli kullanırım, aradaki fiyat farkı beni sarsmaz diyorsanız 105 setli alın, kafanız rahat olsun

Merhabalar, ikinci el kısmında ilan veremediğim ve bu başlıkta sürekli olarak link dolaştığı için burada bisikletimi sattığımı duyurabilirim diye düşündüm. Yoğun iş tempomdan dolayı artık bisiklete vakit ayıramadığım için bisikletimi ve tüm ekipmanlarımı toplu olarak satıyorum. Bianchi R0013 50 kadro ve komple Shimano 105 r7000 aksamlı bisikletimi ve pedal kask ayakkabı bilgisayar diğer ekipmanlarımı toplu olarak 35.000₺ fiyata satıyorum. Forumdaki arkadaşlar için indirim yapabilirim. İlgilenenler sahibinden üzerinden bu ilan kodu ile inceleyebilir: 1183810351
İyi forumlar dilerim.

Ben 174/84 ile 46 kadro Legarda, 54 kadro yol kullanıyorum. Yol için Legarda'daki durumu tamamen kenara bırakıp tüm hesabınızı yol bisikletine göre yapın.
Boyunuza göre 54, iç bacak boyunuza göre 52 daha iyi gibi. Herhangi birini deneyin, o zaman durum netleşir.
Bilgilendirme için çok sağolun. Bir sorum daha var uygun görürseniz. Her bakımdan ele alınırsa Mosso cavalier claris mi yoksa bisan rx 9300 sora mı?.
Teşekkür ederim.

Bilgilendirme için çok sağolun. Bir sorum daha var uygun görürseniz. Her bakımdan ele alınırsa Mosso cavalier claris mi yoksa bisan rx 9300 sora mı?.
Teşekkür ederim.
Bence %100 9300 SORA.

Teşekkür ederim.

Karşılaştırmayı eski modeller ile yapıyoruz sanırım, o yüzden 9300 ve Cavalier Claris dediniz diye düşünüyorum.
Her türlü üst set iyidir, Sora ile Claris arasında çok önemli fark olmasa da kısa bacak Claris ve 11-28 rubleye karşı yine kısa bacak olsa da Sora ve 11-32 ruble kazanır.
Üstüne Bisan 9300'de karbon maşa var, göbekler ve lastikler de daha iyi.
Mosso'nun jantının markası belli ama pek hafif bir jant değil, Bisan'ınki markasız ve ağırlığını bilmiyorum.
Her ikisi de en fazla 28 mm lastik destekler diye düşünüyorum ama kullananlara sorup emin olmak lazım, belki 25'te kalabilirler.

Karşılaştırmayı güncel modelleri (link) ve (link) arasında yaparsak daha farklı düşünebilir miyim diye baktım ama Cavalier Claris D disk frene uygun kadrosuyla yükseltmeye açık olsa da hala Bisan iyi.

Son düzenleme:
Karşılaştırmayı eski modeller ile yapıyoruz sanırım, o yüzden 9300 ve Cavalier Claris dediniz diye düşünüyorum.
Her türlü üst set iyidir, Sora ile Claris arasında çok önemli fark olmasa da kısa bacak Claris ve 11-28 rubleye karşı yine kısa bacak olsa da Sora ve 11-32 ruble kazanır.
Üstüne Bisan 9300'de karbon maşa var, göbekler ve lastikler de daha iyi.
Mosso'nun jantının markası belli ama pek hafif bir jant değil, Bisan'ınki markasız ve ağırlığını bilmiyorum.
Her ikisi de en fazla 28 mm lastik destekler diye düşünüyorum ama kullananlara sorup emin olmak lazım, belki 25'te kalabilirler.

Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba iyi akşamlar. Ben de Bisan RX 9500 Sora ile Lapierre Sensium 2.0 arasında kaldım. Daha önce bunlardan herhangi birini denemiş veya kullanmış olan var mı? Hangisini almak daha mantıklı olur?

Merhaba iyi akşamlar. Ben de Bisan RX 9500 Sora ile Lapierre Sensium 2.0 arasında kaldım. Daha önce bunlardan herhangi birini denemiş veya kullanmış olan var mı? Hangisini almak daha mantıklı olur?

Neden arada kaldınız?
Frenden ve belki model yılından başka ibreyi Bisan'a döndürebilen ayrıntı var mı?

Yani size göre Lapierre 2.0 çok daha alınası bir model. Ben ilk defa yarış bisikletine geçeceğim için uzun zamandır araştırma yapıyorum da aslında kafam da çok karıştı araştırırken. Eskişehir'de yaşıyorum ve bugün gezmediğim bisikletçi kalmadı. Hiçbirinde yol bisikleti yoktu. Sadece en bilinen bisikletçilerden birinde Lapierre 1.0 2.0 ve 3.0 vardı. Ben de araştırmalarım sonucu Lapierre 2.0'ı beğenmiştim zaten. Orada görünce iyice bir baktım, hoşuma da gitti. Ama gezdiğim 4 5 Bisan bayisinde bırakın RX 9500'ü herhangi bir yol bisikleti bile yoktu. :) Deneyip göremediğim için de sizin gibi bilgisi ve tecrübesi olanlara sormak istedim.

Yani size göre Lapierre 2.0 çok daha alınası bir model. Ben ilk defa yarış bisikletine geçeceğim için uzun zamandır araştırma yapıyorum da aslında kafam da çok karıştı araştırırken. Eskişehir'de yaşıyorum ve bugün gezmediğim bisikletçi kalmadı. Hiçbirinde yol bisikleti yoktu. Sadece en bilinen bisikletçilerden birinde Lapierre 1.0 2.0 ve 3.0 vardı. Ben de araştırmalarım sonucu Lapierre 2.0'ı beğenmiştim zaten. Orada görünce iyice bir baktım, hoşuma da gitti. Ama gezdiğim 4 5 Bisan bayisinde bırakın RX 9500'ü herhangi bir yol bisikleti bile yoktu. :) Deneyip göremediğim için de sizin gibi bilgisi ve tecrübesi olanlara sormak istedim.

Lapierre global olarak da kalitesi bilinen bir model.
İki bisikletin ana hatlarıyla özellikleri benzer ama Lapierre'in bazı özellikleri daha iyi. Kadro işçiliği, Bisan'da kısa bacak arka attırıcı olup bundan dolayı ruble 11-32 ile kısıtlanırken onda uzun bacak sayesinde 11-34 ruble olması, lastikleri, vites sistemi dışında kalan tüm bileşenler daha iyi. Sadece frenleri Promax. Ben hiç Promax fren kullanmadım ama hem HD, hem kumpas frenleri hakkında olumsuz yorumlar okudum. Bu haliyle denenip gerek duyulursa en kolay değiştirilebilen bileşenlerden biri olduğundan setin orijinal frenleriyle değiştirilebilir ((link), (link) diye ayrı ayrı satılıyor ama aslında aynı, hangisi ucuzsa bir çift alınıp birinin pabuçları bacaklar arasında karşı karşıya yer değiştirilince önse arka, arkaysa ön oluyor).

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve f1ght3r
Evet frenlerin değişmesi kolay. O çok sorun değil hatta bir videoda Lapierre 1.0 alan bir bisikletçiye Lapierre'in fren pabuçlarının çok dayanıklı olduğu söylenmiş. Lapierre'in kadro tasarımı ve işçiliği daha çok hoşuma gitti. Mavi rengi de gayet güzel. Büyük ihtimalle yarın gidip alacağım.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Uzun sürüşlerde beni üzmeyecek bir yol bisikleti arıyorum bütçem ise 40.000tl yardımcı olursanız çok sevinirim , çok fazla araştırma yaptım ama gene de sormak istedim.

Uzun sürüşlerde beni üzmeyecek bir yol bisikleti arıyorum bütçem ise 40.000tl yardımcı olursanız çok sevinirim , çok fazla araştırma yaptım ama gene de sormak istedim.

Bütçeniz 105 setli bir model almaya uygun.
Bütçeyi az yükseltebilirseniz, kampanya yakalayabilirseniz disk frenli model: (link)
Bütçe içinde kalıp ekipman için para arttırarak: (link)

(link)

105 setlilerle ile aynı fiyattayken Tiagra setli önermem ama şunlar da güzel:
(link)
(link)

Forumda bir kaç kez daha buna benzer bir cevap aramıştım. Belki de belli koşullara dayanan makul bir cevabı yoktur. Ama bir kaç kişi ben şu sebeple bu markayı tercih ediyorum diye dönse bile çok makbule geçer. İnanılmaz paralar vermeyi planlamıyorum ama bugün itibariyle 100k - 200k arası para verecek olsam TR'de hangi yol bisikleti markasına yönelmek gerekir. Giant, Specialized, Orbea, BMC, Trek gibi markalardan (bir başka marka da olabilir) hangisine yoğunlaşmak daha anlamlı.

Karbon kalitesi, fiyat performans durumu, estetik ve müşteri memnuniyeti açısından benim tercihim Scott olurdu. Diğerlerini kötülemiyorum, sadece tercihimi ve sebeplerini yazıyorum.
99spokes diye bir site var, farklı model bisikletleri fiyat ve sahip oldukları özellikler açıdından kıyaslıyor. Oraya da bir göz atabilirsiniz.

Forumda bir kaç kez daha buna benzer bir cevap aramıştım. Belki de belli koşullara dayanan makul bir cevabı yoktur. Ama bir kaç kişi ben şu sebeple bu markayı tercih ediyorum diye dönse bile çok makbule geçer. İnanılmaz paralar vermeyi planlamıyorum ama bugün itibariyle 100k - 200k arası para verecek olsam TR'de hangi yol bisikleti markasına yönelmek gerekir. Giant, Specialized, Orbea, BMC, Trek gibi markalardan (bir başka marka da olabilir) hangisine yoğunlaşmak daha anlamlı.

Trek hariç hepsi.

Saydıklarınızdan hiçbiri sizi pişman edecek veya üzecek markalar değil ancak benim tercihim geçtiğimiz aylarda Scott olmuştu. Sebebi ise özellike Addict serisi bisikletlerin şu an Türkiye'deki satış fiyatı neredeyse yurt dışı satış fiyatıyla aynı. Örneğin Trek'te bu makas oldukça açık.

105 di2 komponentli bir Scott Addict'e an itibariyle 116.000 - 129.000 aralığında bir fiyata sahip olabiliyorsunuz.

Ben de listeye Scott ve Cannondale'i ekler, Trek'i çıkarırdım.
Aslında yeni ürünleriyle (link)'yu ve Bazı modelleriyle (link)'yi de eklerdim ama muhtemelen o markalar kapsam dışıdır.

Geri