Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@BugAdam

2015'te serileri "sıfırladılar". O zamandan sonra çıkan bütün seriler x000 olarak duyuruldu. Ultegra'nın yenisi R8000, 105'in yenisi R7000, Sora'nın yenisi R3000, Claris'in de yenisi R2000 oldu. Muhtemelen seneye yeni Tiagra R4000 veya R5000 olarak çıkacak.

Scudo
Arkadaşlar gözünüzü seveyim. Yarın gidip almayı düşünüyorum. 54 cm Carraro mu, 12 kg Peugeot mu? 2 cm mi göz ardı edeyim, 2kg mi? İş komik hal almaya başladı.

@veterans

Hocam daha fazla bulacağım ama şimdilik gözüme çarpan b'Twin Triban 500 ve Corelli Sprint KR300 var. Düşünür müsünüz bu bisikletleri?

@BugAdam Triban 500 düşünmüyorum. Kr300 bayinin dediğine göre artık satışa sunulmayacakmış.

Mosso cavalier 700 Claris 2017 sahibi birinden şöyle bir teklif geldi. 45 günlükken 2. el alınmış, 1500 km'den sonra 1750 ₺'den satmaya çalışıyor. İrdeleyebilir misiniz?

.

Dosyalar

• Screenshot_2018-09-03-22-28-49.jpg
    Screenshot_2018-09-03-22-28-49.jpg
    76 KB · Okunma: 35
@veterans

Km.sine göre fiyatı yüksek. Çok az binilmiş olanını 2.000 TL+ pazarlık bırakıyorlar. Kadro boyu size uygun mu?

@BugAdam evet

@Serkan Mıstınoğlu Dediğiniz gibi Aybike mağazasına gittim. Ben 56'ya ikna olmuştum, oradan 54 alabileceğimi söylediler. Ben şimdi ne yapayım? 56 kadro bulacağım diye günlerdir kendimi yedim. :)

Bir sorum olacak, bisikletin performansına etki eden faktörler nelerdir? Mesela yokuş çıkacak birisi nelere dikkat etmeli? Ağırlık tek faktör mü?

@veterans

Almayı düşündüğünüz bisiklet nedir? Bir geometri tablosu paylaşabilir misiniz?

Merhaba, Kron marka bisikletler için yakınım bana indirim yapıyor. RC5000 RC4000 RC3000 inceliyorum. Fiyat olarak kıstasım yok, amacım bunlardan hangisinin fiyat performans olarak uygun olduğunu düşünürsünüz? (Şu anki piyasa fiyatlarını göz önünde bulundurarak).

@Scatz
@Scatz
Yeniyseniz,dişli oranlarına dikkat etmeniz lazım..Aynakol oranları Kron bisikletlerinde belirtilmemiş ama 50-34'dür diye tahmin ediyorum..Ruble 11-25 veya 12-25 olarak belirtilmiş..
Biraz kilo sorununuz varsa,ilk defa yol bisikleti alacaksanız,dik yokuşlarda zorlanırsınız,hatta çıkamazsınız..Yakınınızdan ruble değişikliği isteyin..Çok faydasını görürsünüz..Model olarakta 4000 alın,geçin..Tiagra yeterli olur..

@ahlaksız Kilo problemim yok sporla uğraşan birisiyim, fakat kullanacağım yerler çok olmasada biraz eğimli. RC4000 ve RC5000 için fiyat alıp döneceğim. Verdiği fiyata başka marka alternatifi bulamazsam bunlarda karar kılacağım. Teşekkürler.

@Scatz
Fiyat önemli tabi...5000'in fiyatı 5000 TL..105 set var üzerinde..Btwin Ultra 900 ile bu bisikleti kıyaslayabilirsiniz..Ultra 900'de de 105 set var ve fiyatı da 5000 TL..

@ahlaksız RC5000 hakkında fazla bir bilgi yok sanırım yeni bir bisiklet? kilosunu tahmin edebilir miyiz?

@Scatz Kron da öyle müthiş kaliteli bir marka sayılmaz. O kadar yüksek bir meblağ vermem Kron'a, hele ki alüminyum kadrolu ise. Onun yerine tekrarlıyorum Salcano XRS 001 Tiagra öneririm. RC serisi mükemmel değil.

Yol bisikletlerinde en iyi malzeme önce karbon, sonra aluminyum sonra çelik. Sıralamayı böyle biliyorum, doğru mu?

Bu bisikleti 4500 TL'ye alır mıydınız? (link)

@Sergüzeşt
Doğru ama buna mesela ''çelik daha sağlam'' gibisinden itiraz edenler de oluyor..
Şu anda yarışlarda kullanılan bisikletlerin tamamı karbon..Bu veri bence,bu konuyu açıklamaya yeter..
@Scatz
Alınır tabi..Marka sonuçta,güzel de gözüküyor ama 2016 model..
Sıfır alacaksanız,yeni bisiklet alın bence..
Kron 4000'de de tiagra var..Kaç model ama?2018'se,Kron'un görünüşünü de beğendiyseniz,Kron alın..Hem 500 TL daha ucuz..

Geri