Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Taskar
Bilader gercekten ne istedigine bir karar ver artik , ben yardimci olurum. Yol Bisikleti ne alaka mtb ye dissiz lastik takmak ne alaka ? Seninki Tayvan'da çig kofteci Adiyamanli Haci Yusuf'un dukkanini sormaya benziyor.
Once bi kafanin bulanikligi gecsin bana ulas yardimci oluruz
 
Scudo
Arkadaşlar kafama bir soru takıldı. Yol bisikleti ile arnavut kaldırımı sorun yaratır mı? (Lastik patlaması vs) yoksa aravut kaldırımı için illa gravel mı almam lazım
 
@Taskar

Zamanında dediginizi yapar gibi olmuştum. MTB geometrisi ile yol bisikleti geometri farkını bir köşeye bırakırsak eğer...

-Görüntü olarak çok garip duran bir bisiklet ortaya cıkıyor. Kadrolar geniş oldugundan ince tekerlekle ben melezim diye resmen bagırıyor.
-Mtb kadro olsa bile yol bisikleti parçaları takman gerekiyor cünkü hantal kalacaktır. Sırf hidrolik frenli tiagra yol grupseti 4000 TL civarında.
-Ayrıca ne kadar yol gibi toplasanda bu seferbisiklet agrılar oluşturmaya başlayacaktır geometriden dolayı.

Yoksa her bisiklet üreticisi bir kadro üretir bunu yol tur sehir mtb ne varsa takar piyasaya sürerdi.
 
@dabann
Hocam ona arnavutkaldirimi bisikleti almak zorundasin Bağcılar-road bike yani :D

Şaka bir yana o kadarda değil , bir kaldirim icin gravel alinmaz hocam. O aletler daha ekstrem yollarda giderler, oyle tasarlanmislar.

Yol bisikletiyle elbet kum-cakil haric bi cok yerde gezebilirsin rahat ol :)
2019-07-23 04.33.46.png
 
@dabann

Arnavut kaldırımında xrs030 kullanmak zorunda kalıyorum. 700x23 lastikler. Ayakta gittigin sürece sıkıntı yok ?
 
@dabann bazen ben beşiktaş ta giriyorum Arnavut kaldırımlara. Henüz bir sorun yaşamadım sarsıntı hariç.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@dabann

İki bardak süt içmek için inek alınmaz.Zaten yol bisikleti ile de arnavut kaldırımında gidebilirsin.Gideceğin yolun tamamı arnavut kaldırımından oluşsa bile yol bisikleti ile gidilir.
Baharda düzenlenen Dwars Door Vlaanderen,E3 Bincbank ,Ronde Van Vlaanderen,Kuurne Brussel Kuurne,Le Samyn gibi taşlı Flaman Klasiklerinde de görmüşsündür.Yarışçılar çatır çatır pave(Arnavut kaldırımı)ler üzerinde bisiklete binerler.Ki o yarışlarda yani pave oranının çok yüksek olduğu Flaman topraklarında bile tüm yollar paveden oluşmaz.Muhtemelen sizin gideceğiniz yolun çok küçük kısmında arnavut kaldırımı göreceğinizden yol bisikleti işinizi görecektir.
 
Teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için. İnek örneği çok mantıklı.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Herkese merhabalar. Yol bisikleti almak için yola çıktım :) Önceden kullanmış olduğum yol bisikletlerim Carraro 052 ve CAAD10 idi. 2 yıldır iş nedeniyle binemiyordum. Tekrardan başlamak istiyorum. Bütçem maks. 10.000 tl. Çelik kadrolu bir bisiklet mi yoksa karbon kadrolu bir bisiklet mi noktasında kararsız kaldım. Bu bütçe varken ultegra 6800 - R800 grupset olursa iyi olur. Yoksa 105 yeterli normalde. Jant seti olarak çok önerilen setlerden biri olan Zonda seti kovalıyorum :) Kadro konusunda yardımlarınızı bekliyorum değerli forumdaşlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
benim ihtiyacım olan agresif yarış bisikleti izmirde yaşıyorum. City trekking kron tx300 ile haftalık 300km ortalamam ve 21km/s hız ortalamam var. Bütçe sıkıntısı nedeniyle düşük setli bisiklet alıp ilerleyen vakitlerde kendim yükseltmek isterim. Açılar ve dişli konusunda pek bilgim yok. Mesela haftasonu bisan in yeni revizyon bisikletlerinin tanıtımına katıldım ordaki yol bisikletlerini test etme imkanım oldu. Rc9900 bindiğimde sele rahatlığı ve gidon büyüklüğü ve acisi çok güzeldi. Fakat ardından rc9100 e bindim sırtta inanılmaz ağrılar yaptı. Sizden nacizhane istediğim acaba düşük setli uygun fiyatlı açısı ve kaynak yerleri iyi olan bi yol bisikleti oneriniz
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Fatih Anıl
Bence bu kadar bütçen varken çelik kadro almamalısın güzel bir karbon kadrolu bisiklet alabilirsin.Tabi ki bu sana kalmış ama ben olsam çelik kadro alacağıma karbon kadrolu 105 grupsetli bir bisiklet alırdım. :))
 
Merhaba arkadaşlar 3-4 model arasında kaldım sizce hangisi
Carraro 042- 2400₺ ikinci el
Bianchi slr 400-1750₺ 2.el
Corelli kr300 -3300₺(sıfır)
Mosso 700 -2500₺ İkinci el
Hangisini seçmem lazım sizce bu işe yeni başlıyorum.

Yol bisikletine yeni başlayacağım bu arada.
 
Arkadaşlar,
  • Max 8000 TL (az esnetebilirim)
  • Karbon kadro (esnememesi lazım :) )
  • Max 8.3 kg
  • Çok fazla endurance geometrisinde olmayan
bir yol bisikleti arıyorum. İnternette araştırma olanağı kısıtlı. Gezip bakarak fiyat vs ortaya çıkıyor anca. Bostancı tarafında bir kaç yeri biliyorum ama tam hakim değilim. Bakarken hangi dükkanlara uğrayayım?

Şimdiden teşekkürler. Önerileriniz benim için değerli. Önceden bisiklet konusunda yaptığım hataları şimdi yapmamak istiyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@zsinankarabulut

Yol bisikletine yeni baslayacaksaniz aynakol oraninin 34-50 olmasina dikkat edin, kompanent olarak en alt segment olarak Claris'i ve sonrasindaki modelleri tercih edin. Bisiklet ağırlıklarını göz önünde bulundurun.
Bu kıstasları göz önünde bulundurarak kendinize uygun olani tercih edebilirsiniz.
 
@amasseia

Bu set işine bir soru sorayım zira merak ediyorum çokça.

Btwin Triban serisindeki özellikle Microshift R8 için ne diyorsunuz ? Sora ile eşdeğer midir ? Dayanıklılık , uzun kullanım sonrası nasıldır merak içerisindeyim.

Decathlonda bir kaç tur attım , sora setten farkı vites değiştiricisindeki küçük parça daha çok ben burdayım diyordu daha güzel gelmişti bana daha çıkıntılı olduğundan sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: muratokan
@TatanQa_tr Microshift R8'in 2*8'i Claris'le 2*9'u Sora'yla mukayese ediliyor. Zira daha once Microshift kullanmadım zeten ülkemizde de cok fazla tercih edilen bir marka değil kesin bir şey diyemeyeceğim bu marka icin ama Shimano ile Microshift arasindan Shimano'yu tercih ederdim.
Yeni nesil Claris ve Sora grupseti halefinden çok cok daha iyi.
Microshift R8 kullanıcıları varsa fikirlerini sunabilirler.
 
Özellikle yakın noktalara tur yapmak, gezi yapmak isteyenlere neden yol bisikleti öneriliyor senelerdir bunu anlayamadım. Trek'in şehir bisikletini kullanıyorum, 28 jant, oldukça hafif, lastikleri ince ve sorunlu yollarda gayet iyi performans sağlıyor.

Forumlarda görüyorum, İstanbul Anadolu yakasından Sakarya'ya gideceğim, orada da doğa turu yapacağım diyen birine yol bisikleti al diyorlar. Gideceği mesafe zaten 90-100 km civarında ve gittiğinde de süreceği alanlar yol bisikletine uygun değil. Yol bisikletimde var, şehir bisikletimde var, MTB'de var ama şehir bisikletinin rahatlığını hiçbir sürüşte yaşamıyorum.

İstanbul'da Bursa'ya gidecekseniz, tamamen ana yolları kullanacaksanız, gidişte köprüden geçecekseniz ve performansa dayalı bir sürüş istiyorsanız yol tamam ama gezeceğim, şuraya çıkacağım, doğa turu yapacağım, parkları gezeceğim diyene yol bisikleti önerilmesini hala anlayabilmiş değilim. :)

Bu yorum konunun geneli içindir. Bir kişiye veya bir yoruma yönelik değildir.
 
Teşekkür eserim dikkate alacağım.
 
İstanbul'da yaşıyorum "Avcılar" İstanbul un iç kesimlerine ve Tekirdağ'a gidebilecek aynı zamanda Tekirdağ'daki memleketimin dağlarına bisikletle çıkabilmek kumlu çakıllı taşlı yollarda sürebilmek için bisiklet arıyorum 5.000TL bütçem var aklımda Carraro Gravel g2 var tiagra 4700 setli sizin başka öneriniz var ise yardımcı olabilir misiniz.
(link)
 
@alicangul29
Anlaşılan 0 istiyorsunuz. 8000TL civarına karbon bulmak kolay olmayacaktır. Fakat 2017-2018 bisikletler bulunabilir. Ben biraz araştırayım sizin için.
 
  • Beğen
Tepkiler: ag249
Geri