Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Ben yol bisikleti sürmüyorum ama teker setlerinin ağırlık sınıfları olduğunu biliyorum. Keşke siz de bilseniz, böyle tartışmasanız. Hakikaten bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur, üzerine yorum yapmak gerekmiyor
Kanka adamın bisiklet koleksiyonu var
 
Scudo
@Mete Can Karahasan

Mesajlarınızın arasına "bana göre", "bence", "bildiğim kadarıyla" ifadelerini eklemeyi deneyin. Böylece yanlış yapmaya payınız olsun. Bisiklet basit bir makine olsa da teknik manada çok geniş bir dünya. Birşeyleri biliyor olmanız her konuda otorite olabileceğiniz manasına gelmiyor, ki buna gerek de yok zaten. Bilmiyor olmak ayıp değil, ancak sizden öğrendikleriyle elindeki kısıtlı bütçesiyle harcama yapacak olanları yanlış yönlendiriyor olmanın vebali var.
 
Selamlar,

Uzun zamandir yol bisikleti bakiyorum ancak konuyla alakali gereginden fazla bilgi/medya tukettigimi dusundugumden tavsiye almanin daha faydali olacagini dusunerek foruma kaydoldum. Umuyorum birkac senedir heveslendigim ancak henuz yapamadigimi yapar ve onerilerinizle bir yol bisikleti alip surmeye baslarim.

Inceledigim kadariyla forumda olumlu bir ortam var ve bircok farkli baslik altinda paylasimlar ve bilgi alis-verisi yapiliyor. Bisiklet alabilirsem bisiklet tavsiyesi almanin yaninda baskaca guzel katkilari olacak ve devaminda katkilar sunabilecegim bir ortam olacaktir umarim.

Konuya donecek olursam; alttaki bilgiler isiginda onerebileceginiz bir yol bisikleti var midir?

Olculerimi ve olculerle ilgili ek dusunce ve kaygilarimi paylasayim;
  • Boy: 1.93 m
  • Kilo: 102 kg
    • bisiklet surerek kilo verecegimi varsayiyorum ancak uzun vadede aluminyum kadroda egilme, bukulme ve hatta once catlama, zamanla kirilma olur mu acaba bilmiyorum.
  • Ic bacak uzunlugu: 86-87 cm
    • cesitli sitelerden ic bacak boyuna gore hesaplattigimda 57 cm'den 62 cm'ye kadar farkli kadro boylari cikti
  • Ayak numarasi: 47
    • saniyorum bisiklet ayakkabisi bulmak zor olacak. ki zaten normalde zor buluyorum.
    • aynakol'da olculer var mi bilmiyorum ancak normalden uzun bir aynakol ile saniyorum daha az eforla daha fazla is yapmis olacagim
Fiyatlarindan oturu aluminyum yol bisikleti almayi dusunuyorum. Karbon vs gibi ust duzey fiyatlari karsilayacak durumda degilim henuz. Karsilayabiliyor olsam da almayi dusunmuyorum cunku hobi olarak kullanacagim ve TL kazaniyorum.

Yol bisikletinin yaninda kask, pedal, ayakkabi, sort, tisort ve gozluk de gerekecek gibi duruyor. Tabi bazilari zorunlu olarak. :)

*Forum kurallarini okudum ancak klavyeyi TR olarak kullanmak beni yordugundan ENG olarak kullaniyorum. Bu sebeple bazi karakterler olmasi gerektiginden farkli. Affiniza siginiyorum.

Selamlar,

Tekrardan tavsiyenizi almak istiyorum mumkunse.
Alinti yaptigim mesaj, 10 Haziran 2021'de yazdigim mesaj.
1 gun sonra "krank" beni biraz daha aydinlatmisti, sagolsun.

Gecen seneki durumum bu mesajin sonundaki basliktan okunabilir. Soruma gelecek olursam;

Ic bacak boyum 87 cm iken Triban RC120'nin L'sini alsam problem yasar miyim?
Henuz yetkim olmadigindan link paylasamiyorum.​
XL'si uretilmiyor.​
Sitedeki aciklama; 2 boy arasında kalırsanız küçük bisiklet daha sportif, büyük bisiklet ise sürüş sırasında daha rahat olacaktır.​
87 ic bacak boyuna onerilen yol bisikleti kadro boyu 58.​

Tavsiye icin bilgiler
4 aydir Bursa'dayim ve burasi yokusu bol bir sehir galiba. Sehir oyle degilse bile ben yokuslu bir yerdeyim.

Endurance kullanmak istiyorum.
Cunku once Bursa'yi bisikletle gezmek (olabildigince hizli bir sekilde), daha sonra da komsu illerden bazilarina en azindan bir kere gidip gelmek istiyorum.
Yapabilirsem, 1 defa Istanbul'a bisikletle gidip gelecegim. Gucumun yetmedigini hesapladigim noktada feribot vs kullanirim.
Ayrica bir kere de bisikletle Bursa-Izmir dusunuyorum ancak ne kadar gercekci bilmiyorum.
Ozetle ara ara bikepacking yapmak istiyorum galiba ancak bunlari yaparken oram buram feci agrilar icinde olsun istemedigim icin endurance'i daha mantikli buldum.

Triban RC120 belirledigim seyleri karsiliyor gibi gorunuyor ancak kadro boyu konusunda yapilacak donuse gore hareket etmeyi planliyorum.

Eger kadro boyu uymaz diyorsaniz, 10 bin lirayi "olabildigince" asmayan onerilerinize acigim.
Bir urunu fiyat performans acisindan iyi goruyorsaniz, onu da degerlendirmeye alabilirim.
Gravel'da dusundum ancak fiyatlari belirledigim limitin 2 katina cikiyor.

Gecen seneki durum (taviye icin okunmasi gerekmiyor)
Gecen yaz Mosso Matador almistim.
O zaman world tour kafasindaydim, bu sene bikepacking daha hos geliyor.
7 kisa (5-25 km arasi degisen), 1 digerlerine gore uzun (50-55 km) surusler yapmistim.
Bir sure sonra beni tatmin etmedi. Belki tekerlerden, belki kondisyon eksikliginden, bilemiyorum.
Bir kere yokus cikarken vites dusurdugumden zincir koptu, tamir ettirdim.
Bir kere de arka lastik patladi, tamir etmeyi denedim olmadi.
Lastigi tamir edemeyince, suruslerde beni yordugundan her parcasina kadar söküp, temizleyip, geri toplamak istedim.
Bir pedal cok zorluk cikarinca parcalarina ayrilmis sekilde bir kutunun icine koyup biraktim ama bir ara o pedali da söküp bisikletin hakkindan gelecegim.

Sirasiyla; once bisiklet surus/kondisyon, sonra parcalari/marka/model tanima ve daha sonra da kendi basima tamir/temizlik konusunda yol almam gerektigini dusunuyorum.
 
Ustalar Merhabalar, ben yol bisikleti almak istiyorum. bütcem 5-8 bin arası 2.elde alabilirim, beklentim hafif ve hızlı olması tavsiyelerinizi bekliyorum
 
Ustalar Merhabalar, ben yol bisikleti almak istiyorum. bütcem 5-8 bin arası 2.elde alabilirim, beklentim hafif ve hızlı olması tavsiyelerinizi bekliyorum
Hafif bir yol bisikleti için ayırdığın bütçe malesef çok hafif kalıyor, heleki ülkenin ekonomisi bu haldeyken.. O paraya ancak giriş seviyesinde bir yol bisikleti bulabilirsin onlarda senin istediğin gibi pek hafif olmuyorllar. Şuraya bir göz at istersen fikir edinmek için

(link)
 
Merhaba,
Yol bisikleti giriş seviyesi bakıyorum kendime. Bütçem max 8500 daha aşası olursa daha iyi olur. Kafamda Btwin Rc120 , Carraro Race 012 ve Kron Rc2000 modelleri var. Farklı önerilere açığım temiz 2. el bulabilirsem oda olur. Tavsiyeleriniz neler?
 
Arkadaşlar merhaba, bir çok bisiklet kullanma şansını yakaladım şimdiye kadar ama hiç kendi bisikletim olmadı. Her hafta sonu bisiklet sürerim, kondisyonuma güveniyorum. İstanbul'da sahilde, okuldan bir yere giderken ve İzmit'e gidişlerimde kullanacağım bir bisiklet arıyorum. 3 vitesli belediyenin okullara dağıttı şehir bisikletlerini kullandım çoğu zaman. Bütçem çok yok... Corelli diye bir marka buldum, internette kötü bir şey dendiğini görmedim haklarında. 2. el maksimum 2000 TL'ye kadar bir bisiklet alacağım ama daha türüne bile karar veremedim. Bana yol bisikleti gider mi? Toprağa girmeyi düşünmüyorum.
 
Max 2000se bütçen salcanonun çelik yol bisikletleriyle başlayabilirsin zamanla geliştirirsin
 
Arkadaşlar sakatlıktan dolayı artık istediğim performansta süremiyorum. Bisikletimi satacağım elden satmak dışında en güvenli yöntem nedir?
 
Lastik ile kadro demir i arasında ki boşluk önemli....ark olsun ön olsun lastik ebatı gelecek te büyürse kadroya değmesin....
 
Merhabalar, 2020 model Mosso Reborn Aero almayı düşünüyorum fakat tam anlamıyla karar veremedim. Kullanan veya bilgisi olan var ise bilgi verebilir mi?
 
Merhabalar, 2020 model Mosso Reborn Aero almayı düşünüyorum fakat tam anlamıyla karar veremedim. Kullanan veya bilgisi olan var ise bilgi verebilir mi?
Sele borusuna dikkat edin arkadaşım kadroyu çatlattı bu şekilde. İlk yol bisikletiniz olacaksa aero kadro önermem.
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Sele borusuna dikkat edin arkadaşım kadroyu çatlattı bu şekilde. İlk yol bisikletiniz olacaksa aero kadro önermem.
Aero Reborn'un kadrosu mu yoksa bir önceki nesil Reborn'un kadrosu muydu çatlayan?
 
Merhabalar, 2020 model Mosso Reborn Aero almayı düşünüyorum fakat tam anlamıyla karar veremedim. Kullanan veya bilgisi olan var ise bilgi verebilir mi?
Benimde arkadaşım sele borusu kısmı kadroyu kırdı. Tavsiye etmem. Aero bisiklet de tavsiye etmem. Tırmanış yada endurance kadroları tavsiye ederim. Başlangıç için çok daha iyi olur
 
Benimde arkadaşım sele borusu kısmı kadroyu kırdı. Tavsiye etmem. Aero bisiklet de tavsiye etmem. Tırmanış yada endurance kadroları tavsiye ederim. Başlangıç için çok daha iyi olur
Aynen tırmanış ve endurance kadro konusunda sana katılıyorum. Daha önce aero bisikletim vardı, şuan için tırmanış kadrom mevcut. Aero ile tırmanışlardaki eziyet gitti, tırmanış kadro ile aero kadro ile yaptığım hizlarada rahat ulaşabiliyorum. Elbette aero kadronun kazanımları var ancak profesyonelce yarışlarda kullanılmadığı sürece granfondo vvb yarışlarda aero kadronun vereceği marjinal kazanımlara gerek yok bence.
 
Merhabalar,
Carraro Sportive230 kullanıyorum, yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum.
(link) bisikleti kullanan, deneyimleyen var mı ?
Biraz araştırdım, pedallarını değiştirmeyi tavsiye ediyorlar, ayrıca arka aktarıcıyı da (link) ile değiştirilmesi tavsiye ediliyor.

Sizce fiyat/performans olarak yeterli gelir mi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: nhtpkl
@Aysfkrky25 mesaj ile gerekli açıklamayı ilettim, oradaki konu daha faydalı olacaktır.

Vakti zamanında forumda gelen bazı yorumlardan dolayı foruma küstürülmüş @Muhammet Ağrı abinin TT 'den yola geçiş macerası şeklinde bir bisiklet. Facebook üzerinde "Yol Bisikleti Alım Satım Grubu" grup üyelere özel olarak geçiyor, link olarak sona ekleyeceğim. Bisiklet Isaac Marka bisikletin boyanması ile elde edilmiş yorumlarda orijinal hali de vardı. Bisiklet iyidir kötüdür bir şey diyemem ama üzerindeki ultegra grup set, karbon mavic jantlar ve karbon kadro olunca fiyatı hayli ucuza geliyor. Şuan aliexpress gibi sitelerden kadro alsanız bile 7000 rahat gideri var. (yeni gümrük kanunu sağ olsun bir çok firma kadro göndermiyor) Ürünle veya satıcıyla ilgili bir bağım yada yakınlığım yok ihtiyacı olanın işine yarayabilir. (link)

1656925067317.png
 

Dosyalar

  • 291973476_10221599620641803_7188668693230169092_n.jpg
    291973476_10221599620641803_7188668693230169092_n.jpg
    123,6 KB · Okunma: 50
  • 291928279_10221599621081814_370642949772176086_n.jpg
    291928279_10221599621081814_370642949772176086_n.jpg
    44,3 KB · Okunma: 50
Merhaba,
Yakın zamanda Hollanda'ya taşınıyorum ve şehirde kullanım için bisiklet arayışı içindeyim. Orada daha pahalı olduğundan buradan alıp götürmeye karar verdim.
Carraro juliana ve julio modeli aldım tavsiye olarak kaliteli midir?
Bisiklet almak için nerelere bakabilirim tavsiye edeceğiniz satıcılar var mıdır?
Teşekkür ederim.
 
Geri