Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese merhaba Antalya'da yaşıyorum, 18 yaşındayım, daha önce çok fazla bisiklet tecrübem yok sadece basit bisiklet sürüyordum, 90 kilo 190 boyundayım uzun yol ve hızı seviyorum. Birazda spor olması için bisiklet bakıyorum.Ne tarz uygundur orta seviye olarak? Teşekkürler.

Scudo
Herkese merhaba, benim bir sorum olacak.
Spora yeni başlayacağım ve kask dahil hiçbir ekipmanım yok ve şu anda bütçem her şey için toplamda 20.000₺, bu bütçe ile kendimce bazı bisikletler buldum ancak farklı grupsetler ve bunların da kendi içerisinde model farklarının bulunması sebebiyle kafam oldukça karıştı. Sizce bu seçtiğim bisikletlerden hangisini almak en mantıklı karar olur ? Forumda yeni olduğum için link paylaşamıyorum ancak sarı sitedeki ilan numaralarını bırakıyorum.

Bisan grand tour // Sora => 10.500₺
ilan no: 1118891702

Peugeot R15 // Sora R3000 => 11.000₺
ilan no: 1096014397

Bianchi SLR 600 // Tiagra =>12.500₺
ilan no: 1124188424

SCOTT SPEEDSTER 20 // Tiagra 4700 => 17.000₺
ilan no: 1087029583

Bianchi R0013 // 105 R7000 => 19.368₺
erdoğan bisiklet comda kampanya ile bu fiyat oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Spora yeni başlayacağım ve kask dahil hiçbir ekipmanım yok ve şu anda bütçem her şey için toplamda 20.000₺, bu bütçe ile kendimce bazı bisikletler buldum ancak farklı grupsetler ve bunların da kendi içerisinde model farklarının bulunması sebebiyle kafam oldukça karıştı. Sizce bu seçtiğim bisikletlerden hangisini almak en mantıklı karar olur ? Forumda yeni olduğum için link paylaşamıyorum ancak sarı sitedeki ilan numaralarını bırakıyorum.
yeni başlayan birisinin vites setinden çok ekipmana odaklanması gerekir, zaten tecrübesiz birisi kör sette vites setleri arasında ayrım yapmakta oldukça zorlanır.

bu yüzden vites sistemine takılmak yerine daha düşük seviye bir bisiklet ile daha iyi ekipmanlar denemenizi tavsiye ederim. tecrübe kazandıkça ihtiyaç doğrultunuza göre seçimler yapmaya başlıyorsunuz genellikle, bu yüzden marka modele çok fazla takılmayın.

• Beğen
Tepkiler: Ozi48 ve el Cezeri

Bu sporu düzenli yapacağım 3-5 ay sonra sıkılıp bırakmayacağım diyorsanız direk 105 setli olanı alın. Zira gelişiminiz ilerledikçe düşük seviye olanların yetmediğini farkedeceksiniz, ki daha iyisine yönelmek isteği duyacaksınız. Ama ülkemizde bu tarz ürünler döviz üzerinden fiyatlandırıldığı için şuan X fiyata olan 3-5 ay sonra XX fiyatında olacak.

Ekipman konusunda ise sıkıntı o kadarda büyük değil, ilk başlarda kaliteli olanlara muadil olanlar ile idare edebilirsiniz, bunu yapmadım diyen kişi sayısı eldeki parmak sayısını geçmez.

105 set tavsiye ederim. Hem kullanırken ilerledikçe bir eksiklik hissetmezsiniz, hem de satmak isterseniz daha rahat elden çıkarırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Ozi48
Bu fiyata 105 set mi olur diye siteye girdim ama stokta görünmüyor. Stokta olan Peugeot R13D disk frenli, M boy 25.000 tl.

• Beğen
  • Spora yeni başlayacağım ve kask dahil hiçbir ekipmanım yok ve şu anda bütçem her şey için toplamda 20.000₺, bu bütçe ile kendimce bazı bisikletler buldum ancak farklı grupsetler ve bunların da kendi içerisinde model farklarının bulunması sebebiyle kafam oldukça karıştı. Sizce bu seçtiğim bisikletlerden hangisini almak en mantıklı karar olur ? Forumda yeni olduğum için link paylaşamıyorum ancak sarı sitedeki ilan numaralarını bırakıyorum.

Bisan ve Scott fiyatlarına göre temiz durumdalar. Bianchi R0013'ün o fiyatta olması pek mümkün değil.
Burada karar vermeniz gereken konu sporu ne şekilde yapacağınız, beklentileriniz ve hedefleriniz.
  • Bu sporu düzenli olarak yapacağım, kısa sürede büyük gelişimler kaydedeceğim diyorsanız üst segment ürünler ile başlamanız iyi olur. Scott bence fiyat-performans açısından iyi durumda. Tiagra set te uzun vadede yeterli olacaktır.
  • Spor-hobi gibi bir düşünceniz var ise, çok hırslı değilseniz Bisan yeterli olacaktır. Ama bu bisiklet ile spor yapılmaz demek değil. Kondisyonlu bir sürüş istediğinizde de sora set ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Düz yolda 30km/h ortalama ile de sürüş yapılabilecek bir bisiklet. O seviyeye gelmeniz ise bence kısa sürmeyecektir.
  • Bisiklet ekipmanları günümüzde oldukça pahalı. Toplam bütçenin dışına çıkamayacaksanız bunları da hesaba katarsanız iyi olur.
  • Decathlondan veya orta fiyatlı ürünleri aldığınızı varsayarsak; Kask 900TL, Işık 700TL, 2 adet yedek iç lastik 400TL, küçük pompa 200TL, Yama+levye 100TL, Sadece kışlık kıyafet 1500TL. En temel durumda bile neredeyse 3500-4000 lira civarında kıyafte-ekipman masrafı var. Kilitli pedal kullanacaksanız ve gelecek yazın kıyafetleri de bütçeye dahilse bunlar da 3000-4000 lira civarından aşağıya gelmez. Doğru kıyafet-ekipman kullanımı ise çoğu sporda olduğu gibi alınan keyfi arttırıyor. Minimalist bir yaklaşımda olmama rağmen başladığımdan beri sürekli olarak alışveriş yapıyorum :D
  • Ben Bisan'dan yana tercihimi kullanırım ama daha iyi bir bisiklet istiyorsanız bütçenin minimum 5000-6000TL'sini kıyafet ve ekipmanlara ayırmanız iyi olur.

Bisan ve Scott fiyatlarına göre temiz durumdalar. Bianchi R0013'ün o fiyatta olması pek mümkün değil.
Arkadaş indirimler ile o fiyata geldiğini yazmıştı. Yanlış bir bilgi vermemiş, imkansızda değil. Ama stokta kalmamış orası ayrı konu.

Screenshot 2023-10-28 at 18-01-48 Bianchi R0013 Yol Bisikleti Siyah_Celeste (S_50cm).png

Son düzenleme:
  • Beğen
Herkese verdiği cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim. Bahsi geçen Scott'u almaya niyetlenmiştim ancak sahibi ile iletişime geçtiğimde fiyatı 20.000₺ yaptığını söyledi bu sebepten dolayı eledim. Diğer bisikletlerden de spora uzun süre devam etme isteğimden dolayı yükseltmek istediğimde ne kadar hızlı satabilirim düşüncesiyle vazgeçtim ve erdoğanlar bisikletten Bianchi R0013'ü sipariş ettim ve sanırım stoğun bitmesinin sebebi ben oldum :) anlayacağınız 2. el almaya param yetmeyince 0 almış oldum. Aynı zamanda indirim sayesinde Giro marka kaskı da 580₺ gibi bir fiyata aldım. Işık ve kıyafet için bütçem kalmadığı için bir süre gündüz sürüşleri yapacağım artık :D Herkese tekrardan teşekkür ederim, bisikleti tecrübe edince deneyimlerimi eklerim. Ayrıca Bianchi R0013 esasında Peguot r13 imiş bu bilgi sayesinde bianchi üzerinden olmasa da peguot ile inceleme okuma fırsatı bulabildim. @Okan Vural 'a bu bilgi için teşekkür ederim.

🇹🇷 Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun 🇹🇷

Hocam merhaba memnun musunuz bende yeniyim henüz pek bilgim yok

Hocam merhaba memnun musunuz bende yeniyim henüz pek bilgim yok
Merhabalar, ben de spora yeni başladığım için diğer bisikletlere göre bir kıyas yapamayacağım ancak şahsen çok memnunum. Bisikleti sürmeye başladığım günden beri üzerine koya koya ortalama günlük 25km yol yapıyorum. Oturduğum ev tepede kalıyor bu sebeple sürüş için civar ilçelere çevreyollarını ve otoyolları kullanarak gidiyorum, çok keyif alıyorum. Eve dönüş biraz zorlayıcı oluyor, 22 vitese sahip olduğum için şükrediyorum. Eksi olarak ise bahsetmeden geçemeyeceğim durumlar var. 1- bisiklet adı üstünde yol bisikleti ve bu tip bisikletlerde bildiğin gibi süspansiyon ya da amortisör gibi sistemler yok o yüzden yolda nasıl bir yüzey varsa hemen hemen hepsi selene ve gidonuna yansıyacaktır. ilk günlerde tutuş ve duruşumun yanlışlığından dolayı biraz ağrı çeksem de sonradan işi kavradım ve artık öyle bir derdim yok ancak arnavut kaldırım gibi yollardan geçmemeye hala özen gösteriyorum. 2- benim bisikletimde 700x25c tekerler var. Daha inceleri bulunmasına rağmen bu tekerlere alışmaya gerçekten zor oldu benim için. yere temas eden yüzey çok limitli olmasının bir sürü avantajı olmasına karşılık yüksek dikkat de gerektiriyor. sürmeye başladığım ilk günlerde tekerlerim ıslandı ve yokuş için pedala yüklendiğim bir anda kendimi yerde buldum neyse ki kaskım takılıydı :). o günden beri ıslak yüzeylerden geçerken hep bir acaba gene kayar mıyım diye bir şüphe oluyor içimde. Ancak tüm bunlara rağmen gerçekten çok keyifli bir alet; o ivmelenebilme, duruş, düzlükte yorulmamak, incecik bir aletin üstünde rüzgarla dans etmek gerçekten de tarifsiz duygular oldu benim için. söylemeyi unutmuşum 171cm/73kg ölçülerindeyim ve 50cmlik kadro kullanıyorum ama anladığım kadarıyla her firmanın kadro boyları geometriden dolayı kişiden kişiye değişebiliyor onu araştırmaya dikkat et. yorumlarım aldığım bisikletten ziyade genel manada bisiklet olayına yönelik oldu ama dediğim gibi çok tecrübem olmadığı için ancak bunları söyleyebiliyorum, umarım yardımcı olmuştur.

Dosyalar

• IMG_5234.jpeg
    IMG_5234.jpeg
    148,9 KB · Okunma: 112
  • IMG_5230.jpeg
    IMG_5230.jpeg
    193,6 KB · Okunma: 112
Merhabalar

Geotech marka bir bisiklet karbon bir bisiklet gelmiş . Bu bisiklet ve marka hakkında bilgisi olan var mı? 60000 tl civarı karbon bisiklet arıyorum . Bianchi infinito xe bulmuştum aslında bu bisikleti görünce değerlendirmek istedim. 2 bisiklette 105 setli.

(link)

Merhabalar

Geotech marka bir bisiklet karbon bir bisiklet gelmiş . Bu bisiklet ve marka hakkında bilgisi olan var mı? 60000 tl civarı karbon bisiklet arıyorum . Bianchi infinito xe bulmuştum aslında bu bisikleti görünce değerlendirmek istedim. 2 bisiklette 105 setli.

(link)

Böyle yol-yarış bisikleti var mı? Kadro açıları yarış tarafında değil bence.. Tırmanışı fazla etaplarda bile en fazla aero olmayan ama buna rağmen sıfır furş spacerlı kadrolar kullanılıyor..Ama elbette elit sporcu olmadıktan sonra böyle şeylere çok takılmamak lazım.. Bence güzel kombinasyon... Marka da hatrı sayılır derecede rüştünü ispatlamış diyebiliriz..

Merhabalar

(link)

Geotech, Delta Bisiklet'in kendi markası: (link).

Dolayısıyla bisiklet hakkında yorum/inceleme bulmanız çok zor. Ancak kadronun asıl üreticisini bulabilirseniz onun yorumlarına ulaşmaya çalışabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
söylemeyi unutmuşum 171cm/73kg ölçülerindeyim ve 50cmlik kadro kullanıyorum
Bu bisikletin kadro boyu (yeşil çizgi) 50 cm'den kesinlikle büyük. 53-54 vardır.

86975828_2639996266220576_3212497368310087680_n.jpg

Geotech, Delta Bisiklet'in kendi markası: (link).

Dolayısıyla bisiklet hakkında yorum/inceleme bulmanız çok zor. Ancak kadronun asıl üreticisini bulabilirseniz onun yorumlarına ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Kadro üreticisi hakkında net bir bilgi bulamadım ama , görsel olarak kadro (link) şu model bisiklete çok benzettim acıkcası .

500 mm olarak anılıyor ama böyle anılmasının yanlış olduğunu belirtmek istemiştim. 500 mm olarak geçen ölçü, fotodaki mavi çizgi. Ortak dil sağlamak adına konuşulması gereken kadro boyu ise, yeşil çizgi. Alın borusunun üst merkezinden çekilen paralelin arka boruyu kestiği noktanın orta göbek merkezine mesafesi. Elinizdeki kadro 171 cm birine, bacak boyu ortalama ise, genel kanıya göre büyük. Gerçek kadro boyu 54-55 çünkü.

IMG_5234.jpeg

Son düzenleme:
Şöyle bir bisiklete denk geldim L kadro BTwin. Fiyatı makul, bisiklet iyi görünüyor, belki buradan bir arkadaşa kısmet olur.

(link)

Şöyle bir bisiklete denk geldim L kadro BTwin. Fiyatı makul, bisiklet iyi görünüyor, belki buradan bir arkadaşa kısmet olur.

(link)

İlginç olan, o bisiklet karbon değil ama başlığında "Btwin triban 520 carbon yol bisikleti" yazılmış, Sora setli ama 3x10 vitesli yazılmış.
Doğrusu 6061 T6 Alüminyum ve 3x9 Sora setli. Zaten bu fiyata karbon bisiklet pek olabilecek bir şey değil. En iyimser tahminle "karbon maşalı" demek istemişlerdir ama öyle yazmaları gerekirdi.

1700399158016.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri