Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Onurcan Ökse

Öncelikle Cube alın yazmışım alternatife Carraro eklemişim sorun nedir?

Scudo
@Berke K.

Yo sorun yokta tavsiye konularına vede facebook ta bisiklet seçimi ile ilgili durumlarda hep cr race 52 yi öneriyorsunuzda bir kaç sefer daha gördüm o yüzden sordum.

@ysufdran

Bu da çok başarılı 2. el takıntınız yoksa değerlendirilir.

@Onurcan Ökse

2000-2500 lira bütçesi olanlara öneriyorum fiyatına göre iyi bir donanımı olduğu için.

Sayın Eren, FUJİ SPORTİF 1.1 2015 modelinede bir bakmanızı öneririm, özellikle donanımlarını incelemenizde yarar olabilir

Kadro boyunu söylerseniz ona göre tavsiyelerde bulunabilirim.

Bisiklete yeni başlıyorsunuz sanırım. Madem rotanız da yokuş ağırlıklı, üçlü aynakola veya ikili aynakolda 32'li rubleye sahip bir model tercih edin. Bu yüzden bu modeller arasında bence Cube daha iyi. Cannondale'da da üçlü ayna var (fotoğrafta ikili ama model ismi "triple" olarak geçtiğine göre üçlüdür) ama Cube'un donanımı daha iyi.

Ancak ben olsam kesinlikle Canyon modellerine de bakardım. Yukarıda Ebubekir arkadaşımızın linkini gönderdiği model çok iyi mesela. Hem üzerinde yeni seri 11'li komple 105 donanım var, hem jant seti yukarıdaki modellere göre daha hafif. Ayrıca maşası şaft borusu dahil full karbon (Scott ve Cannondale'da sadece bacaklar karbon, Cube'u bilmiyorum) ve sele borusu da karbon. Bunlar çok çok fark yaratacak detaylar. Ağırlık olarak da yukarıdaki modellerden en az 1 kg daha hafif. Kredi kartı ile alma imkanınız varsa bu modeli öncelikli olarak düşünün derim.

Boyum 1.78 kilom 82. 56 kadro boyu ideal olacaktır benim için

Bisiklete yeni başlamıyorum çocukluğumdan beri bisiklet hastasıyım son olarak da Ghost dağ bisikletim vardı ama ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Canyon bisikletler Türkiye de satılmadığı için almaya sıcak bakmıyorum çünkü o kadar limitli kredi kartım yok :)

56 büyük olacaktır kanaatindeyim, ayrıca markadan markaya kadro boylarında farklılık olabiliyor. Yine de size uygun kadro boyu 54 cm bence. Ayrıca bacak boyunuz da onemli

56 size büyük gelir. Bacak boyunuz gibi farklı etmenler de var. Ama standartlar dahilinde, 56 size büyük.

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar.

Yaklaşık 2 hafta sonra yol bisikleti alacağım.Fiyat olarak 2200 tl gibi bir sınırım var.Düşündüğüm 3 farklı marka var.Carraro,mosso ve salcano.Bu üç firmadan bahsediceğim modellerde hepsi full tiagra set kullanmış.Hepsinde maşa karbon.Hepsinde kadro alüminyum.Ağırlık olarak salcano 8,53 kg yazmış.Diğer 2 firmanın ağırlık bilgilerini bulamadım.Geçen Atilla bisiklete gittiğimde Mosso 730 tiagra modelini inceledim baktım çok hoşuma gitti.Orada duran abi salcanodan ve carrarodan daha kaliteli olduğunu söyledi.Kaliteden kastı kadro idi.Nakit alırsam 2000 e alabiliceğini öğrendim.Gelelim salcanoya.Xrs030 modeli var gayet hoş bir bisiklet ,maltepe veledromda sürme imkanım oldu gayet hoştu.Carraro hakkında ise kullanıcı yorumları çok başarılı.Ama Atilla bisiklette olan muhabbet ''mosso kadrosu carrarodan daha iyi ve daha hafif '' sözü bende kuşku uyandırdı.Sizden bu konu hakkında yardım istiyorum.Kullananlar yorumlarını belirtirse sevinirim.

Salcano

(link)

2357 TL.

Carraro

(link)

2011 TL

Mosso

(link)

Almışken iyi olsun istiyorum.Sevgiler saygılar.

En fazla kar marjı mosso'da varsa mosso'yu önerecek tabi. :) Mosso'yu görüntü olarak beğensem de fuarda inceledim, bana güven vermedi, bir kalitesizlik var.

Carraro 052 2015 var, pedalsız ağırlığı 9,7 kg. Garip biçimde ağır (600 küsür gr) bir selesi ve 2,2kg jant seti var, bunlar değiştirilerek 9 kg altına indirilebilir. Ben seleyi değiştirdim, jantı daha sonra değiştirmeyi düşünüyorum. Ağır ama akıcı bir jant. Bisikletten çok memnunum. Pazarlıkla kredi kartına üç taksit 1800 küsüre aldım.

Salcano'nun o ağırlığına pek inanmıyorum ama kullananlar daha iyi bilir. Kağıt üstünde başarılı özellikleri olan bir bisiklet. Alırken ben de Salcano ile Carraro arasında kaldım ve çok daha güzel bulduğum Carraro'yu aldım.

Mosso'nun üzerindeki lastikler nedir öyle ? "CHOA-YANG" abidik kubidik lastik takmışlar. Salcano XRS 030 lastikler "Continental Grand Prix" oldukça iyi lastikdir kendisi. Salcano ağırlık olarak hepsinden hafif olması gerek.

Mosso marka bisiklet kullandım, çok memnun kaldım, tavsiye de ederim. Fakat şöyle bir durum var, Mosso alırsanız ilerde jant ve lastik değişimi istiyor. Bu masrafları da göz önünde bulundurun derim.

Salcano ise al kullan şeklinde bisiklet. Jantlar R500 sanırım. Mossonun jantlarindan iyi. Sele, sele borusu, gidon vs Ritchey etiketli.

Carraro ise bence Mosso gibi jant değişimi isteyen bir model.Jantlarin Mossodan sağlam olduğu yorumlardan aklımda kalanlar. Ben isinamadim Carraroya, o ayrı.

Sonuç olarak, vereceğiniz para karşılığında alacağınız ekipman olarak olaya bakmanızı tavsiye ederim.

Kendim alacak olsam ne yapardım? Mosso + R500 jant + lastik maliyetine karşılık, Salcanonun maliyetini araştırır, hangisi daha uyguna geliyorsa onu alırdım

@mehmet ulaşi Bana kalırsa görüntü olarak en göze hoş gelen Carraro. Ayrıca diğer markalardan daha prestijli olduğunu düşünüyorum en azından bu forumda. Fakat Salcano ağırlık konusunda ciddi iddalı gözüküyor.

@mehmet ulaş Üstünde ağır bir jant seti olmasına rağmen (2,5 kilo diye hatırlıyorum sadece jantları) bisiklet haddinden fazla hafif. Giriş seviyesi alüminyum kadro o kadar hafif olunca bana güven vermedi, kötülemek için söylemiyorum ama teneke gibi bir hissiyat verdi bana. Salcano veya Carraro daha tercih edilesi. 2250₺ fiyatla @ertanmrtz 'in önerdiği model de güzel, o zaman böyle bir fiyatla karşıma çıksa Lapierre alırdım büyük ihtimalle. Carraro'dan da memnunum daha önce söylediğim gibi.

Bu arada ben incelemedim ama inceleyen kişilerin söylediğine göre Salcano'daki Ritchey set, Carraro'daki FSA setten daha alt seviye bir modelmiş. Biraz göz boyamaya yönelik. Çok da önemli değil.

@ertanmrtz merhaba akıcılığı gibi şeyler nasıl ayrıntılı söylermisiniz ? Alınca tam olsun istiyorum

@Kahveci ağırlığı kaç kg acaba carraro ?

@mehmet ulaş akıcılık olarak söyleyeceğim senin performansına da bağlı olarak başlangıç için memnun edeceğini düşünüyorum.700 km oldu jant seti hala taş gibi bir çok tümsek çukura girdim şuan bisikleti alalı 1 ay oldu ufak tefek sorunlar dışında büyük sorun olmadı.

@ertanmrtz çok kararsız kaldım ya 4 seçenek var salcano mosso carraro lapierre hangisi alınacak acaba.

Geri