Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

@specific Czar konusunda bilgi karmasasi vardi ortada, sayenizde gidermiş olduk.
İhtiyacım olduğunda katlanirini, 60tpi olanını alacagim o zaman, eyvallah 👍

• Beğen
Tepkiler: specific
Scudo
Arkadaşlar bende CST Czar 700x25 almaya karar verdim. Aklımda şimdi şöyle bir soru oluştu. Benim Bisikletim Salcano NG modeli fakat ön havalı amortisörümü değiştirmem gerekir mi? Virajlarda sıkıntı yaşarmıyım?

Yol bisikletim icin 700x25 bir lastik almayı düşünüyorum. Her sabah üniversiteye bisikletle gidip geliyorum. Bayağı yol yapiyor yani. Üstündeki lastikler Continental in lastikleri. Çok memnundum fakat yarıklar oluştu artık. Dayaniksizlikligindan değil. Ben çok yol yaptım üstünde. Continental den memnunken farkli bir markaya gecmek istemiyorum.

Yol tutuşu benim için en önemli husus. Continental ultra sport mu almaliyim yoksa michelin pro 3 mu? Çok fazla övülmüş michelin.

Farkli bir tavsiyeniz de kabulumdur. Yardımlarınız için teşekkürler

Arkadaşlar merhaba, bu işe yeni başladım ve çocukluk zamanlarını saymazsak ilk bisikletim Triban 500 oldu. Sizlerden lastik konusunda destek rica edeceğim. Bisikleti 2. el aldım ve üzerindeki lastiklerde aşınmalar gözlemledim ve yol tutuşundan pek memnun değilim. Genellikle İstanbul anadolu yakasında şehir içi ulaşım amaçlı, hafta sonları Şile yolu gibi yerlerde kullanıyorum.Lastik fiyatları ve tipleri çok kafamı karıştırdı. Yaptığım aramalarda aynı fiyat bandında çok fazla çeşitlilik göremedim. En çok karşıma çıkan modelleri altta listeledim kullanım şeklime uygunluğu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum. Bu lastiklerin avantajları/dezavantajları (hızlanma, yokuş çıkışı, kayma vs.)
nedir veya başka ne önerebilirsiniz?

Not: Lastik konusunda forumda çoğu konuyu okudum ama bu konuda yeni olduğumdan tam netleştiremedim desteklerinizi rica ederim.

• Continental Ultra sport 2 700x25
  • Schwalbe Lugano 700x25 K-Guard Telli Dış Lastik
  • YUMUŞAK DAMAK TELLİ YOL LASTİĞİ EPSILON - 700 X 25 / ETRTO 23-622 - SİYAH HUTCHINSON
  • Continental Grand Sport Race 700x28 Telli Dış Lastiği
  • RANDONNEUR 700X28 YOL BİSİKLETİ LASTİĞİ - PATLAMA KORUMASI / ETRTO 28-622 VITTORIA
Decathlonda satılan huthinson - epsilonu yeni kullanmaya başladım. Yol tutuşu güzel, patlamaya dayanıklı, yollarımız için uygun, fiyat performans ürünü diyebilirim..

• Beğen
Tepkiler: baris.34
Benimde bir sorum olacaktı. Yeni aldığım Sedona 610 üzerinde Schwalbe Lugano Active Line Kevlar Guard (700x23c) ile birlikte geldi. Araştırmalarım sonucu tam olarak bir fikre varamadım. Patlamaya dayanaklı olduğu söylense de, sanırım bu türlerin en dip ürünü. Cumartesi günü bisikleti Shimano servisinde bir uzman tarafından gözden geçtikten sonra ilk defa binişi gerçekleştireceğim. Sorum şu: Uzun yol turları için sanırım daha dayanıklı lastikler almak zorundayım ve bunu doğru kabul edersek eğer, bisikletime 700x25 veya veya 25 üstü lastikler olur mu, olursa tavsiye eder misiniz ve en önemlisi, dış lastik boyutu büyüdükçe iç lastiği de değiştirmek gerekli mi? Teşekkürler.

@badocan Fiyat ne kadar ve ebati nedir?

Benimde bir sorum olacaktı. Yeni aldığım Sedona 610 üzerinde Schwalbe Lugano Active Line Kevlar Guard (700x23c) ile birlikte geldi. Araştırmalarım sonucu tam olarak bir fikre varamadım. Patlamaya dayanaklı olduğu söylense de, sanırım bu türlerin en dip ürünü. Cumartesi günü bisikleti Shimano servisinde bir uzman tarafından gözden geçtikten sonra ilk defa binişi gerçekleştireceğim. Sorum şu: Uzun yol turları için sanırım daha dayanıklı lastikler almak zorundayım ve bunu doğru kabul edersek eğer, bisikletime 700x25 veya veya 25 üstü lastikler olur mu, olursa tavsiye eder misiniz ve en önemlisi, dış lastik boyutu büyüdükçe iç lastiği de değiştirmek gerekli mi? Teşekkürler.

Sedona 610'ların stok lastikleri 25mm görünüyor Aslı Bisiklet'te. Siz de 700x25c lastik alıp takabilirsiniz yani. Hem de bir tık daha konforlu olur.

İç lastiği de, dış lastiğin boyutuyla doğru orantılı olarak değiştirmek gerekir normal şartlarda ama sizin mevcut iç lastiklerin ölçüsü yüksek ihtimalle 18-25mm'dir. Bakarsınız. Eğer öyleyse değiştirmeniz gerekmez şimdilik.

Ben decathlonda satılan VITTORIA randonneur u satın aldim. Güzel lastik ama eski lastiklerime 110psi hava basiyordum. Bu lastiğin üzerinde ise Max 75psi yaziyor. Kafamı karıştırdı biraz.

Her lastik üreticisi bunu yazar ve uymanız gerekli. Lastik genişliği arttıkça max psi düşer ters orantılı.

Decathlonda satılan huthinson - epsilonu yeni kullanmaya başladım. Yol tutuşu güzel, patlamaya dayanıklı, yollarımız için uygun, fiyat performans ürünü diyebilirim..
2.el aldığım bisikletin üstünde bu lastikler geldi. Yol tutuşu ve dayanıklılığı iyi, ıslak yolda nasıldır bilmiyorum hep kuru yollarda ve asfaltta sürüyorum. Eğer bu fiyat aralığında bakıyorsanız tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: baris.34
@lamalakamala Benim için de ilk kriter bu. Yol tutuş konusunda gözünüz kapalı Michelin Pro serisini alabilirsiniz. Ekstra olarak ben kullanmakta olduğum Pro3'lerin yuvarlanma ve patlama direncinden de oldukça memnunum. Az önce kayıtlarıma baktım, 4300 km. olmuş takalı ve geçtiğimiz gün sahilde geç farkettiğim kırık cam öbeğinden geçtiğim için lastik patladı. Zırhlı dışında her lastik patlardı muhtemelen. Continental kullanmadım yorum yapamam, ama Michelin hem dağ hem yol bisikletimde tercih ettiğim ve memnun kaldığım bir lastik. İmkanınız varsa Pro4 Endurance, bütçe daha düşük derseniz de Pro3 sizi üzmez.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@lamalakamala Benim için de ilk kriter bu. Yol tutuş konusunda gözünüz kapalı Michelin Pro serisini alabilirsiniz. Ekstra olarak ben kullanmakta olduğum Pro3'lerin yuvarlanma ve patlama direncinden de oldukça memnunum. Az önce kayıtlarıma baktım, 4300 km. olmuş takalı ve geçtiğimiz gün sahilde geç farkettiğim kırık cam öbeğinden geçtiğim için lastik patladı. Zırhlı dışında her lastik patlardı muhtemelen. Continental kullanmadım yorum yapamam, ama Michelin hem dağ hem yol bisikletimde tercih ettiğim ve memnun kaldığım bir lastik. İmkanınız varsa Pro4 Endurance, bütçe daha düşük derseniz de Pro3 sizi üzmez.
Sizin olumlu yorumlarınızdan sonra bir sonraki tercihim Pro3 olacak büyük ihtimalle. 25 mm lastikten sonra 23 mm lastiğe geçince konfor kaybı yaşar mıyım, bilemiyorum.

@ogishelby Sürdüğünüz zemine göre değişebilir konfor. Benim de düşüncem kullanmakta olduğum Pro3'ler ömürlerini tamamlayınca 25mm'ye geçmek, 23mm konforundan memnunum ama sürdüğüm rotanın yarısı ezilmiş soğuk asfalt. Daha iyi performans almak amacıyla geçmeyi düşünüyorum. Birçok yerde de yuvarlanma olarak 25mm lastiklerin 23'e oranla daha iyi olduklarını okudum.

@ogishelby Sürdüğünüz zemine göre değişebilir konfor. Benim de düşüncem kullanmakta olduğum Pro3'ler ömürlerini tamamlayınca 25mm'ye geçmek, 23mm konforundan memnunum ama sürdüğüm rotanın yarısı ezilmiş soğuk asfalt. Daha iyi performans almak amacıyla geçmeyi düşünüyorum. Birçok yerde de yuvarlanma olarak 25mm lastiklerin 23'e oranla daha iyi olduklarını okudum.
Benim de çoğunlukla soğuk ve tırtıklı asfalt, açıkcası 25 mm ile gayet memnunum ancak önerdiğiniz lastik bütçe ve f/p olarak bana uyuyor. Bakalım, lastikler ömrünü tamamlayıncaya dek araştırmaya devam edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Bende Cst conquistare 700x25 modeli var bir seneye yakin kullaniyorum. Fiyat performans olarak tavsiye edebilirim. Yagmurlu ve karli havalarda da kullandim ama cok disli bir lastik degil kullaniciya gore degisir.

Bu lastigi inceledigimde sırt kısmı baya dayanıklı ama yanaklar biraz zayıf gibi gelmişti. Kullanım sonrası tekrardan bilgi paylaşabilir misiniz?

Merhaba,

Mosso Monza ( Cyclocross/Gravel) sahibiyim. çifti 350 - 450 TL bandında 700x28c - 700x32c aralığında lastik öneriniz ne olur? Gravel sürüş de yapıyorum ama ağırlıklı olarak bozuk da olsa asfalt üzerinde gidiyorum. Turlarım hafta sonları 30 ile 110 km arasında değişiyor. Aşağıda bir kaç seçenek de buldum ama gene de farklı öneriniz varsa sevinçle kabul ederim.

1) (link)
2) (link)
3) (link)
4) (link)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

@Osmın
Yurtdışı sitelere bakmanızı tavsiye ederim. Zaffiro için o fiyat çok yüksek, Contiler telli ve ağır lastikler, Schwalbe de yol veya gravel değil tur için uygun. Gravelda agresif sürmeyecekseniz, 28 veya 30 mm genişliğinde yol lastiği alın.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Murat B. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Direk önerebileceğiniz marka/model var mıdır?

IMG_20200304_172215_615.jpg
Bende bugün elime geçtikten hemen sonra rubino pro 3 leri taktım janta hasta olduğum için daha kullanamadim.ama iyi gibi duruyor fiyat ise çiftini 280 e aldım nasıl aldiniz derseniz kusura bakmayin reklam olacak flamme_rouge_izmir adinda bi instagram hesabından aldım ama kesinlikle kârım veya bi payım yok onuda belirteyim bu kişiyi kocaeli deki bisiklet grubundan bi abinin sayesinde keşfettim zaten yoksa çok güzel kaziklnacaktim bilmeseydim malum biliyorsunuz internette sadece tanesi 275 tl fiyatları da lastikleri yurtdışından getirttiği için uygun bence bir bakın alıp almamak size kalmış

Geri