amasseia
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.701
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Decathlonda satılan huthinson - epsilonu yeni kullanmaya başladım. Yol tutuşu güzel, patlamaya dayanıklı, yollarımız için uygun, fiyat performans ürünü diyebilirim..Arkadaşlar merhaba, bu işe yeni başladım ve çocukluk zamanlarını saymazsak ilk bisikletim Triban 500 oldu. Sizlerden lastik konusunda destek rica edeceğim. Bisikleti 2. el aldım ve üzerindeki lastiklerde aşınmalar gözlemledim ve yol tutuşundan pek memnun değilim. Genellikle İstanbul anadolu yakasında şehir içi ulaşım amaçlı, hafta sonları Şile yolu gibi yerlerde kullanıyorum.Lastik fiyatları ve tipleri çok kafamı karıştırdı. Yaptığım aramalarda aynı fiyat bandında çok fazla çeşitlilik göremedim. En çok karşıma çıkan modelleri altta listeledim kullanım şeklime uygunluğu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum. Bu lastiklerin avantajları/dezavantajları (hızlanma, yokuş çıkışı, kayma vs.)
nedir veya başka ne önerebilirsiniz?
Not: Lastik konusunda forumda çoğu konuyu okudum ama bu konuda yeni olduğumdan tam netleştiremedim desteklerinizi rica ederim.
- Continental Ultra sport 2 700x25
- Schwalbe Lugano 700x25 K-Guard Telli Dış Lastik
- YUMUŞAK DAMAK TELLİ YOL LASTİĞİ EPSILON - 700 X 25 / ETRTO 23-622 - SİYAH HUTCHINSON
- Continental Grand Sport Race 700x28 Telli Dış Lastiği
- RANDONNEUR 700X28 YOL BİSİKLETİ LASTİĞİ - PATLAMA KORUMASI / ETRTO 28-622 VITTORIA
Benimde bir sorum olacaktı. Yeni aldığım Sedona 610 üzerinde Schwalbe Lugano Active Line Kevlar Guard (700x23c) ile birlikte geldi. Araştırmalarım sonucu tam olarak bir fikre varamadım. Patlamaya dayanaklı olduğu söylense de, sanırım bu türlerin en dip ürünü. Cumartesi günü bisikleti Shimano servisinde bir uzman tarafından gözden geçtikten sonra ilk defa binişi gerçekleştireceğim. Sorum şu: Uzun yol turları için sanırım daha dayanıklı lastikler almak zorundayım ve bunu doğru kabul edersek eğer, bisikletime 700x25 veya veya 25 üstü lastikler olur mu, olursa tavsiye eder misiniz ve en önemlisi, dış lastik boyutu büyüdükçe iç lastiği de değiştirmek gerekli mi? Teşekkürler.
Ben decathlonda satılan VITTORIA randonneur u satın aldim. Güzel lastik ama eski lastiklerime 110psi hava basiyordum. Bu lastiğin üzerinde ise Max 75psi yaziyor. Kafamı karıştırdı biraz.
2.el aldığım bisikletin üstünde bu lastikler geldi. Yol tutuşu ve dayanıklılığı iyi, ıslak yolda nasıldır bilmiyorum hep kuru yollarda ve asfaltta sürüyorum. Eğer bu fiyat aralığında bakıyorsanız tavsiye ederim.Decathlonda satılan huthinson - epsilonu yeni kullanmaya başladım. Yol tutuşu güzel, patlamaya dayanıklı, yollarımız için uygun, fiyat performans ürünü diyebilirim..
Sizin olumlu yorumlarınızdan sonra bir sonraki tercihim Pro3 olacak büyük ihtimalle. 25 mm lastikten sonra 23 mm lastiğe geçince konfor kaybı yaşar mıyım, bilemiyorum.@lamalakamala Benim için de ilk kriter bu. Yol tutuş konusunda gözünüz kapalı Michelin Pro serisini alabilirsiniz. Ekstra olarak ben kullanmakta olduğum Pro3'lerin yuvarlanma ve patlama direncinden de oldukça memnunum. Az önce kayıtlarıma baktım, 4300 km. olmuş takalı ve geçtiğimiz gün sahilde geç farkettiğim kırık cam öbeğinden geçtiğim için lastik patladı. Zırhlı dışında her lastik patlardı muhtemelen. Continental kullanmadım yorum yapamam, ama Michelin hem dağ hem yol bisikletimde tercih ettiğim ve memnun kaldığım bir lastik. İmkanınız varsa Pro4 Endurance, bütçe daha düşük derseniz de Pro3 sizi üzmez.
Benim de çoğunlukla soğuk ve tırtıklı asfalt, açıkcası 25 mm ile gayet memnunum ancak önerdiğiniz lastik bütçe ve f/p olarak bana uyuyor. Bakalım, lastikler ömrünü tamamlayıncaya dek araştırmaya devam edeceğim.@ogishelby Sürdüğünüz zemine göre değişebilir konfor. Benim de düşüncem kullanmakta olduğum Pro3'ler ömürlerini tamamlayınca 25mm'ye geçmek, 23mm konforundan memnunum ama sürdüğüm rotanın yarısı ezilmiş soğuk asfalt. Daha iyi performans almak amacıyla geçmeyi düşünüyorum. Birçok yerde de yuvarlanma olarak 25mm lastiklerin 23'e oranla daha iyi olduklarını okudum.
Decathlonda satılan huthinson - epsilonu yeni kullanmaya başladım. Yol tutuşu güzel, patlamaya dayanıklı, yollarımız için uygun, fiyat performans ürünü diyebilirim..