Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

Sözümde durdum?
Merhaba
Acaba durano plus bu şekilde takılabilir mi?
Hiç deneme şansınız oldumu?
benim lastikler yolda.Berk bey in bahsettiği levye de yok.
Direk bisikletçiye mi götürsem sizce ?

Scudo
Merhaba
Acaba durano plus bu şekilde takılabilir mi?
Hiç deneme şansınız oldumu?
benim lastikler yolda.Berk bey in bahsettiği levye de yok.
Direk bisikletçiye mi götürsem sizce ?
Normal levye de mi yok elinizde? Benim bahsettiğim levye sadece daha hızlı ve pratik.
(Bu arada durano plus'larla deneticem bu yöntemi kendisine ilk fırsatta :) )

@srdrmrs su an agliyorum. Fakat duranolarin ortasinda koruma katmani oldugu icin diger lastiklere gore daha etli bu nedenle ovalanmaktan ortalanmaktan pek hoslanmiyorlar ama denemeden buyuk konusmayayim. Eline saglik.

• Beğen
Tepkiler: Ersanozturk37
Normal levye de mi yok elinizde? Benim bahsettiğim levye sadece daha hızlı ve pratik.
(Bu arada durano plus'larla deneticem bu yöntemi kendisine ilk fırsatta :) )
normal levye var 3 tane ama durano plus ı biraz gözümde büyüttüm sanırım : )

normal levye var 3 tane ama durano plus ı biraz gözümde büyüttüm sanırım : )
Levye varsa dert etmeyin. Çok daha inatçı lastikler var. Mesela Btwin Resist lastik almıştım trainer için. Tyrekey kullanmama rağmen avuç içlerim morardıydı takarken. Bir ara lastik 27,5 ben mi yanlış aldım diye düşündüm hatta :D

Lastiği takmakla bitmiyor.Lastiğin düzgün şekilde oturtulmasında,lastiğin düzgün balanslı olmasında da çok iyi bir yöntem.
Lastiğin düzgün oturtulmasında lastiği ovalayıp ortalama hareketi yaparken subapı da geri ittirmelisiniz.Lastik takıldığında az biraz kısmı düzgün oturmadığında (bu yöntemde çok az kısmı düzgün oturmayabiliyor,bu da aslında avantajı),oturmayan inatçı kısmı elinizle kanırtın o da oturuyor.

@srdrmrs su an agliyorum. Fakat duranolarin ortasinda koruma katmani oldugu icin diger lastiklere gore daha etli bu nedenle ovalanmaktan ortalanmaktan pek hoslanmiyorlar ama denemeden buyuk konusmayayim. Eline saglik.

hocam bende lifeline armour var. korumalı ve sert lastik oda. aynı yontemle takıyorum. bu arada lastik ilk uzun yolda başarılıydı. zaman zaman güncelleme yaparım. bildiğin kadarı ile burada kullanan pek kimse yok.

Levye varsa dert etmeyin. Çok daha inatçı lastikler var. Mesela Btwin Resist lastik almıştım trainer için. Tyrekey kullanmama rağmen avuç içlerim morardıydı takarken. Bir ara lastik 27,5 ben mi yanlış aldım diye düşündüm hatta :D
Ona benzer bir lastikte bende var. Adamlar bir tel takmış lastiğe abartısız takmak için bir saat uğraştım taktım, bir baktım patlak iç lastik ile takmışım, sonra bir saatte çıkarmak adına uğraştım bu sırada 2 tane levyeyi de kırdım. Böyle lastik mi olur dedim kendisi kenarda duruyor. Ön lastikteki yarıklardan dolayı forumdan bir abimizden temin etmiştim ama maalesef kullanma fırsatım olmadı.

Sözümde durdum?
Video için teşekkürler.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: mazot ve srdrmrs
Giant Escape Air imde ve almayı planladığım yol bisikletimde kullanmak amacıyla 700x25 fiyatı uygun,sağlam ve çok ağır olmayan yuvarlanma direnci az olan f/p lastiği arıyorum ve son aşamada iki lastik arasında kaldım:
1-Schwalbe marathon Plus
(link)
2- Schwalbe Durano Plus
(link)
Hangisini tavsiye edersiniz ?

Giant Escape Air imde ve almayı planladığım yol bisikletimde kullanmak amacıyla 700x25 fiyatı uygun,sağlam ve çok ağır olmayan yuvarlanma direnci az olan f/p lastiği arıyorum ve son aşamada iki lastik arasında kaldım:
1-Schwalbe marathon Plus
(link)
2- Schwalbe Durano Plus
(link)
Hangisini tavsiye edersiniz ?
Ağır olmayan ve direnci az olan diyorsanız ikiside değil :) Ama yol bisikletinde de kullanacaksanız maraton değil plus seçin. 9000km'ye yaklaştım patlaksız ?

@BerkEvren Yok onu görsel olsun diye attım zaten çok daha uygun fiyata alabileceğim nasipse ...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Michelin Pro3 Race Service Course lastiklerin yanaklarında rotation yani yön işaretleri yok.Desen olmadığı için takarken neye göre takmam gerekir?

Fark etmez @Ceyhun Özkan, rotation işareti yoksa kafana göre takabilirsin.
Bu, “rotation” yazısı olmayan slick lastikler için mi geçerlidir? Yazı bulunmayan desenli lastiklerde bir farklılık yaratabilir mi sürüşte?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bu, “rotation” yazısı olmayan slick lastikler için mi geçerlidir? Yazı bulunmayan desenli lastiklerde bir farklılık yaratabilir mi sürüşte?
Aynısı geçerlidir. Üzerinde desen olsa bile, aşağıdaki belirteçlerin bir veya birkaçı yoksa, o lastik her iki yönde takılabilir:

➡ // rotation // rotation ➡ // ⬅ rear front ➡ gibi.

Yol tutuşunu veya frenleme gücünü artırmak için arka lastik ters yönde takılabilir. Ön lastik için tavsiye edilen yönü kullanmak iyidir.

Geri