Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

Yol bisikletine geciste acaba rahat edebilirmiyim, alisabilirmiyim sorulari olanlara "Merida Ride" serisini tavsiye ederim.

Endurance kadro geometrisine sahip oldugu icin uzun sureli suruslerde konfor sagliyor.
50x34 ve 11-32'lik oranlari ile de "diz dostu" bir modeldir

Scudo
Hocam merhaba, şehir bisikletim var(sedona 345) ,yol bisikleti veya saykılcross almak istiyorum hafif olduklarından ama hakverirsiniz onca parayı herkes veremiyor. Yol,saykılcross ve tur bisikletlerinin kadro yapıları birbirinden çok mu farklı yapıdadır, yeni bir bisiklet almaya değer mi bu farklılık?yoksa örneğin sedonamın amörtisörlü maşasını düz maşa yapmayı filan düşündüm, hafifletmek adına, bunun gibi değişiklikler yeterli midir?

@bervierge Tabi. Giant iyidir. Defy 2 de başlangıç için çok iyidir.

@Cem Tunç Yol ya da cyclocross bisiklete neden geçmek istediğinize bağlı. Yolda hız ve performans lı sürüş yapmak istiyorsanız yol bisikleti; çamur, hafif arazi ve asfalt karışık performans istiyorsanız cyclocross alacaksınız. Ancak, şehir bisikletinden yol/cyclocross' a geçtiğinizde hakkını vermelisiniz. Yoksa düz maşa takın mevcut bisiklete, olsun bitsin...

@Orhan Akarkut hocam ben fıtık ameliyatı oldum, evim üçüncü katta hergün kucaklayıp aşağı indiriyordum, tabi bir iki ay ara vermek zorundayım, hafifliği ençok o yüzden istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
Pazar günü, maltepe dolgu bölgedeki parkta, arkadaşın redbull yol/yarış bisikletini denedim. Hibrid bisikletimle, yarıla yarıla 1,5 turu, 33 km/h hızla zor bitirdiğim veledromda 4 tur kadar atmışım. Atmışım diyorum çünkü aklımdan tek geçen "ulan bu bisikletin vitesini nasıl sertleştiriyorduk ?" sorusu oldu ki sanıyorum zaten sertmiş olay anında. Bir de kadro sele vs. ayarlara dokunmamıştım bile ki o bisiklet muhtemelen benim için oldukça küçüktü :D. Şimdi yol bisikletine geçmek için nereyi imzalıyoruz ?

Giyim vs. konulara hiç değinmiyorum, gayet commuter modda bir insanım mevcut halimle.

abi konuyu şimdi gördüm hemen okuyup fikrimi söylicem.ben alanya da bir izcilik ve spor kulubünün üyesiyim.arasıra kısa bisiklet turları yapıyoruz. benim bisikletim yok ama tabiki bir kulüpte yol bisikleti kullandım.turlarda yol bisikleti kiralıyorum.inanın o turlarda benden bisikleti isteyipte ayrılamayan bütün arkadaşlarım şuan dağ ve şehir bisikletlerini satıp yol bisikleti almak istiyorlar.yav o yüzden yol bisikleti olsun bütçeye göre olsun.:harika:

Merhabalar öncelikle herkese ben 15 yaşında bir kardeşinizim. Küçükken sürdüğümden başka bisiklet tecrübem olmamasına rağmen yarın gidip bir B'Twin Triban 500 almaya karar verdim. Sizce kolayca alışabilirmiyim ? Çok endişeliyim bu konuda lütfen yardımcı olun.

@mehmet46707
bence antalyadasın amortisörsüz bi bisiklet al biraz düşmeyi kalkmayı öğren, sonra yol al

ama illa yol diyorsan da çok çabuk alışırsın, sevmen yeter

şöyle de bi video varmış :)

@Tasogare
Evet Antalyadayım burada 4 mevsim biniliyor. Yollar güzel asfalt güzel. Umarım alışabilirim Çarşamba gününe kadar almayı düşünüyorum bisikletimi. Yorumunuz için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Herkese iyi günler.

B'Twin Triban 500
Mosso Cavalier 700 Tourney
Carraro Cr-Race 012

Bu üç bisiklet arasında kaldım, ek olarak aynı segmentte önerilerinizi varsa güzel olur, teşekkürler.

Edit: + Bianchi SLR 200

• Beğen
Tepkiler: mehmet46707
Yol bisikletine geçtim. Gidonu tutarken kol dirseklerime çok yük biniyor ve ağrıyor. Normal mi? Zamanla alışırım diye düşünüyorum.

Merhabalar yaklaşık aydır yol bisikleti kullanıyorum artık spd pedala geçme zamanının geldiğini düşünüyorum.Fakat yol pedalı mı yoksa mtb pedalı mı karar veremedim.Benim için öncelik rahat olmas,fakat eğer yol pedalının performans olarak çok farkı olacaksa onu da alabilirim.Yol bisikletinde mtb pedalı kullanan arkadaşlar bi yardımcı olabilir miyiz :)

@Cem Tunç merhaba fitik sorunu bende de var herhalde ameliyat derecesinde olduğunu düşünmüyorum ama sonrasında yol bisikleti kullanmada herhangi bir sıkıntı olabilir mi sizce ?

@Hakkı Derik
aslında normal değil, bisikletinizin ayarları doğrumu, ve gidon ve fren kollarını kendinize göre ayarladınız mı ? yol bisikletine ilk geçişte bazen kollara ve gidona gereksiz yüklenilebiliyo, ara sıra gidonunuz ne kadar serbest kontrol edin ve dirsekleriniz biraz bükülmüş olarak kullanmaya özen gösterin.

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Herkese merhaba,
Ben 4-5 ay once Carraro 227 aldim. Duzenli kullaniyorum.
Eylul ekim gibi yol bisikletine gececegim.
3000 tl butce ayirdim. Ne alacagim konusunda arastirmaya devam ediyorum.
Tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

@kemalkeskin hocam fıtık varsa ameliyat kaçınılmaz, geciktirdikçe yırtı büyür, dikiş tutması zorlaşır. Bisikleti sürmekten ziyade, taşımak sıkıntıtabi ağırsa.

• Beğen
Tepkiler: kemalkeskin
@Cem Tunç abi korkutma :) araştırdım biraz çoğu kişi flan da dediğine gore fizik tedavi flan da işe yariyabiliyomus ilerlemediyse

@kemalkeskin hocam ben 1 apandisit, 2 fıtık, 1 bypas ameliyatı oldum, tatil oluyo hem korkma. Ayrıca yırtıksa dikilmeli. Doktora sor, kulaktan dolma olmaz.

@Cem Tunç geçmiş olsun. Ameliyattan korku yok daha 19 yaşında apandist ,kıl dönmesi ameliyatlarından sonra :)) Sıkıntı ameliyat hastane ardından toparlanması flan gidicem bir doktora zaten teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Geri