Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

Scudo
@Hikmetbyz
Bende mosso tca 735 kullanıyorum ama bu fiyata değmez flatbarlı triban 520 alsan senin için daha iyi olur ileride dropbara da çevirirsin.

300 400 tl civarında paranız var diyelim,

kilitli pedal + ayakkabı mı yoksa jant setine(r500 vb.) mi yatırım yaparsınız?

@özgür duygu
Jant seti vasatsa jant. Bisikelt akıcı olmadıktan sonra pedala daha fazla güç vermenin manası yok bence.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
@özgür duygu
R500 yeterli gelmeyebilir ben spd diyorum

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
@özgür duygu hocam, bu r500 jant setini bazı bisikletini yeni alan kullanıcılar direk değiştirdikleri için bisikletten çıkma az kullanılmış ikinci el sitelerinden bulabilirseniz almanızı tavsiye ederim. Kalan paranızın üstüne de spd için 200 tl biriktirip eklerseniz tadından yenmez...

@FurkanKamacı
Ben de Samsun daki Mosso bayisi üzerinden kırmızısı için 52 kadro siparişi verdim fakat bayi birkaç gün sonra bana dönüp kırmızının sadece 50 ve 54 kadro üretildiğini söyleyince tercihimi kırmızı-siyah olarak değiştirmek zorunda kaldım .Öte yandan acaba bayi bana doğru mu söylüyor, neden kırmızı renk 52 de üretilmesin diyorum ,halbuki renk benim için en az donanım kadar önemli.

@emir yakup bulut Merhaba Ben konuştuğumda böyle bir şey söylenmedi ama doğru olabilir eğer bacak boyunuz biraz uzunsa 54 ü seçmeniz sıkıntı olmaz bence kırmızı kırmızı o seriden bağımsız duruyor yani olumlu manada.Tabi ben alamıyorum mlsf :(

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Arkadaşlar bütçeyi zorladım 5.000 TL Bütçem var 4800 Tlye Merida Reacto 400 buldum al geç mi dersiniz yada muadili o fiyat bandında önerirsiniz?

@masumane reacto 400 serisi yerine scultra 400 serisi almanizi tavsiye ederim. zira reacto görüntü olarak harika olmakla beraber yaklasik 10 kg. scultra 400 ise 8.65 kg. arada ciddi agirlik farki var. ayrica scultra daha enduroance kadro oldugu icin daha rahat bir sürüs pozisyonuna sahip.
zoom-bike-picture-7bc55bd3a4a004a2e67238f5dc05f239.jpg

• Beğen
Tepkiler: ATTy
@clk merhaba hocam zaten ilk bunu istiyodum malesef kimsede 2017 merida scultura 400 kalmamış ellerinde reacto var, o yüzden reactoya yoneldim bende ellerinde diskli scultura 400 kalmış o da indirimle 5500 falan.

@masumane Merhaba. Reacto modelleri çok şık fakat arkadaşın da belirttiği gibi biraz ağır ama düşünürseniz Mosso'nun bu modeli çok hoş bir bakın isterseniz

(link)

• Beğen
Tepkiler: masumane
@Hikmetbyz Mossolar 39-53 aynakol beni çok zorluyor kaldıkı bende de vardı mosso, mossomu bu yaz sattım. Şehir bisikletimle çıktıgım rumelifeneri yokuşunu mossoyla çıkamadım.

@masumane hangi modeli vardı acaba sizde Mosso'nun ?Ayrıca bu aynakol oranı ne ifade ediyor Tam net cevap alamadım birkaç arkadaşa sormuştum

(link) mesela bu modelinde sizce aynakol oranı nedir,ne gibi artı ve eksileri vardır rica etsem bilgilendirir misiniz?

Scultura; tırmanış kadrosudur.Merida ürün gamının endurance kadrolu modeli "Ride" modelidir.
14 km/sa hızdan itibaren aerodinamik kuvvetlerin etkisi belirginleşmeye başlar ve Reacto nun hünerleri buradan itibaren hissedilir.
Kadro geometrisi olarak aero kadrolar biraz daha agresif tır ve ağırdır

Geri