Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine başlangıç rehberi

@Clint Eastwood
Kadans sensörü yoktur o arkadaşların ?
Ben ilk başladığımda suluğun hemen yanına takıyorum 5 aydır takmıyorum çünkü kadans senörü ile sürekli çarpışma riski var. Pompamı, çantam varsa çantamda yoksa forma arka orta cebimde taşıyorum ?
 
Scudo
merhabalar herkese ben yol bisikletine geçiş yapmayı düşünüyorum bisikletle aram çok iyidir ama hangi bisikleti alcağıma dair bi fikrim yok 0 bisiklet almayı düşünmüyorum 2.el bisiklet alıcam böyle 1000tl civarı birşeyler almayı düşünüyorum arkadaşlar bi yardımcı olabilecek varmı lütfen :) (181cm boy,85kilo)
 
(link):


Senelerce kullanıp tecrübe ettiğim vazgeçilmez pompa! Rahat rahat 90-100 hava basabiliyorsunuz. Bununla kaç müsabakaya girdim . Alın geçin.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Merhabalar,

önümüzdeki aylarda bir yol bisikleti almak istiyorum.
şuan salcano insomnia 29 mtb kullanıyorum, fazlası ile mutluyum, ama yol bisikletinin zevki apayrı, daha uzun yollar ve turlar yapmak biraz daha hız kazanmak istiyorum.

fiyat açısından 1500 den 2500e kadar vereiblirim, sıfır almayı düşünmüyorum.

genelde claris set sıfır ayarında, veya 2 yıllık ama temiz kullanılmış sora bisikletler denk geliyor ikinci el piyasasında.
sora veya claris arasındaki farkı büyük ihtimalle ilk başta anlamayacağım, burada açıklarsanız sevinirim. çünkü ben ucuz diye clarise yönlenebilirim.

ek olarak zayıf biri değilim o yüzden ağırlık takıntım yok, ama genel algı 11 kilodan aşağı olmalıymış hatta 11kg ağırmış, bu kısma alırken odaklanmalı mıyım?

son olarak düşündüğüm markalar salcano, mosso, carraro, btwin, sedona, bianchi belki corelli.

önerilerinize yorumlarınıza açığım.
 
Kitli pedal olarak ilk tecrubem olucak look keo2 max aldım giriş seviyesi orta halli ayakkbı önerilerinizi alabilirmiyim. Hafta sonları sürmeyi planlıyorum .bakıp beğendiğim modeller mavic aksium elite(650tl) düşünüyorum yada en uc kısım bana göre cosmic pro (1270tl)modeli hangisini önerir tavsiye edersiniz. Başka markalarda olabilir. Tecrübenize dayalı fikirlere açık Benim için hangisi yeterli olur.
 
@Clint Eastwood

Ben 30 liraya 100 psi destekli ve göstergeli giyo pompa aldım. Gayet güzel.
 
@bariscpt
Ben sora ile başlamıştım, sonra bir gün tiagra kullandım, vitesler o kadar hoşuma gitti ki sorayı beğenmemeye başladım ve sonunda da sattım bisikleti, tiagraya geçtim. Muhtemelen bunun da başına aynı şey gelecek. Hep daha iyisi oluyor. İmkanlar oluşunca daha iyisini istiyorsun. Madem satıp Tiagraya geçecektim, bana Claris ile başlamak daha az maliyetli olurdu. Ama tabi sora bisiklet de bana bisikleti sevdirdi, clariste bu olur muydu bilemem.

İki ekol var. Birisi diyor ki alabileceğin en iyi bisikleti al, olabildiğince kullan, bu şekilde daha çok kullanmak istersin ve daha çok binersin; ikinci ise madem yeni başlıyorsun bisikleti ve kendini (ne istediğin) tanıyana ve anlayana kadar çok fazla yatırım yapma, daha ucuz bir bisikletle takıl, bu arada ne istediğini daha iyi anlar bir sonrakine daha iyi bir karar verirsin. İkisinin de kendine göre haklı yönleri var. Sonuçta seçim senin.
 
@Anonim

En iyi bisikletin bile beğenmediğin bir parçası çıkacak, boştan yere o kadar masraf yapıp pişman olmamak daha iyi. 7 vites vidalı göbekli tourney setli Triban 100 aldım. Şimdi kendi planlarımı yapıyorum hangi parçalar sipariş edilecek diye :) Önde tek nw-oval dişli, arkada sora aktarıcı ve uzatması, 11-40T ruble ile gravel tarzı bisiklet toplayıp bikepackinge çıkmayı düşünüyorum. Hazır alsam ya dişli sayısını beğenmeyecektim, ya kolları beğenmeyecektim, ya çok pahalı olacak ya da orjinalliği bozulmasın triplerine girecektim. Böyle daha iyi.

Hele yeni başlayan biri çok para bayılıp beğenmediği bisikleti ikinci el yarı fiyatına satmak zorunda kalırsa daha moral bozucu olur.
 
@bariscpt
sora ve claris sana ileride yeterli gelmeyecek zaten
benden sana akilli bir tavsiye
Kadrosu iyi olan,hafif olan bir bisiklet sec sora ya da claris çok da önemli degil.İleride ikinci elel tiagra,105 felan bulursun bisikletine takarsin,jantlari degistirsin.Bunlara cok da kafa yorma iyi bir kadrosu olan bir bisiklet bul derim.Öneri olarak benden daha iyi oneri verebilecek bir sürü insan var onlar elbette yardim edeceklerdir
 
@Oxsy
Teşekkürler, bu pompadan daha önce bir arkadaş bahsetmişti iyi şişiriyor diye. Ama n11'de satıcıya sormuşlar, yol bisikletini şişiremezsiniz gücü yetmez demiş. Biraz fazla uğraşmayı göze alıyorum, başka kullanıp aynı fikirde olan var mı? Fiyatı güzel, alayım hemen. Önceki bisiklette kullandığım tchibo pompası var aslında ama yol lastiği şişirmek sıkıntılı olduğundan yeni almak istiyorum. Kalın siboplu lastiği bile çok uğraşıp ancak 40psi yapabiliyordum.

@turcudede
Giyolara bende baktım ama yorumlarda 30-40 basmak bile işkence diyen çok kişi var, denediniz mi? Biraz fazla uğraşmayı göze alıyorum ama uğraşıp uğraşıp şişiremeyeceksem hiç bulaşmayıp topeak alacağım. Güvenilir bir ürün arıyorum, araç bulma imkanımın olmadığı yerlerde min. 80psi basabilmeliyim ki kafam rahat etsin.
 
@Clint Eastwood

Pompa ne kadar küçükse şişirme o kadar uzun sürer. Pompanın hasar görmeden ya da hava kaçırmadan dayanabileceği belirli bir basınç vardır, ürün ona göre sınıflandırılır. 30-40 basmak işkence diyenler ekmek yemeyen çocuklar olabilir, çünkü pompanın ağzını parmağımla tıkayıp 100 psi basabiliyorum diğer elimle.

Asıl mevzu lastiğin hacmini doldurarak 100 psi'ya ulaşmak. Bu da biraz zaman alıyor. Sıkılıp bırakmadan 80 basıyorum, gerekirse 100 de basarım, fakat 80 den sonra işler zorlaşıyor, insan yoruluyor, sıkılıyor.
 
@Clint Eastwood
Bir bisiklette sele çantasında, diğerinde ise kadroya bağlı. Forma cebi bana tehlikeli geliyor
 
(link)
@vetohan 'ın dediği gibi Lifeline ürünleri gerçekten çok kaliteli. Bu pompayı kullnıyorum ve 90-100 civarı basabiliyorum.
 
@Clint Eastwood
İki sene önce aynen bu durumdaydım, hatta acaba ben mi yazmışım bunu diye kontrol ettim?. Sorunu gidon boğazı çözmüyor malesef, sadece pansuman yapıyor, idare ediyor yani. 80 mm boğaz aldım (iyi ve ucuz olanı zor bulunuyor) boyu uydu ama sürüş kalitesi biraz düştü. (Boğaz boyunun yüksek olması yüksek hızlarda daha iyi oluyor sanıyorum) Sonunda bisikleti orijinal boğazıyla daha uzun boylu bir arkadaşa sattım, aynı markanın boyuma uygun kadrosunu ikinci el bulup aldım. Ve sorun çözüldü.

Not: Satış ve alış ikinci el olunca pek maliyeti olmadı bana. Sadece sonradan aldığım sattğıma göre daha yıpranmıştı.
 
@Anonim

Teşekkürler yorum için, boğazı değiştirdim bende, fena değil aslında. Tutuş pozisyonu düzeldi, omuzlarım ve kollarım son derece rahat. Ufak oynamalarla açılarını da güzelce ayarladım. En uzun 30km sürüş yaptım, belimin sol tarafında hafif bir ağrı oluştu sadece. O da dik durunca anında geçiyor ama sürüş pozisyonunda 30-40 dk eğilince hafif ağrıyor, alışınca geçer diye önemsemiyorum.
Değiştirmeyi düşündüm ama bisikleti özenle seçerek almıştım, tekrar aynı temizlikte bulayım desem denk gelene kadar yaz mevsimi biter. O sebeple bu yaz boyu kullanıp şikayetçi olursam sonbahara doğru değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz kullanıp alışayım, eskisi gibi açılayım, ondan sonra rahatsız olursam değiştiririm.
Kadro boyu zaten çok büyük değil, üreticinin belirttiği sınırlar içerisindeyim.
 
@Clint Eastwood


Bende de aynı sorun vardı. gidon boğazını 3 cm daha kısa olan bir boğaz ile değiştirdim. öne fazla eğiliyormuş gibi olma hissi kayboldu. artık daha rahat sürüyorum. gidon boğazının uzun olması bisikletin kontrolünü kolaylaştırıyor. boğaz kısaldıkça gidonun manevralarına bisikletin tepkisi daha fazla oluyor. örnek vermek gerekirse tek elimi gidondan ayırıp arkadan gelen arkadaşı kontrol etmek için geriye doğru baktığımda bisikletin dümdüz sürmek zorlaşıyor. ben bu şekilde hissettim farkı en çok.
bildiğim kadarı ile yol bisikletinde 7-8 cmnin altına düşmemek gerekiyor kabaca. denildiği gibi en ideal çözüm uygun kadro almak ancak sizin durumunuzda boğazı kısaltmak sorunu epeyce çözer diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Pompa arayan arkadaşlar varsa, sonunda tam aradığım ürünü buldum. Üstte bir arkadaş tavsiye etmişti ama o zaman stokta yoktu, decathlon tekrar stoklara eklemiş. Mağazadan gidip aldım, hem şişirmesi son derece başarılı, hemde hafif ve ufak. Çok kullanışlı bir ürün yapmışlar, fiyat/kalite oranı dengeli.

Lastiği tamamen şişirecek kadar denemedim ama hızlı bir şekilde şişiriyor, siboba sağlam bir şekilde vidalanıyor. İhtiyacı olan varsa mutlaka bir göz atsın: (link)
 
Selamlar

Ayrı bir başlık açmak istemedim , ben de mevcut Şehir bisikletimden Yol bisikletine ( aslında önce Gravel veya Endurance tarzı istiyordum ancak az bulunuyor ve olanların da fiyatları uçmuş) . En son decathlon'dan Btwin Triban 520 buldum son kalan ki çok beğendim arka ve önce bagaj delikleri olmasından ve endurance kadro geometrisinden ancak kadro XL olunca malesef öne çok eğildiğimi gördüm. L kadro olsa alacağım bisiklet net oydu. Boyum 1.83 , iç bacak 82cm gibi (oğlanlara olan mesafe :) )

Uzun süredir araştırdım , bizim forumu kurcukladım , incelemeleri izledim , yorumları okudum ama kafa daha çok karışıyor. Sıfır alma niyetindeyim zira çevremde ya da Antalya şehrinde istediğim tarz/temizlikte ikinciel neredeyse hiç yok.

Amacım daha uzun turlar yapabilmek ve tabiiki kondisyonu da artırmak bu sayede. Hatta 32km olan iş yerime zamanla gidip gelmeyi planlıyorum .

Dün T-mall 'e gidip Peugeot GTR930 baktım 53 kadro çok da küçük olmadı ama 54-55 bana uygun gibi geliyor . Rengini vs beğendim.

Bir liste oluşturdum kendimce:

MOSSO 700 SORA
KRON RC 3000 SORA
PEUGEOT GTR 930 SORA (R15)
BİSAN RX9400 SORA
CARRARO 042 SORA

tek tek özelliklerini yazmakdan ziyade tecrübeleriniz yön verici olacaktır. Ağırlık da 10kg ve altı olması çok iyi olur. (Triban 520 yi kaldırınca tüy gibi gelmişti benim bisikletten sonr)

Yorumlar için teşekkürler şimdiden
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben bu zamana kadar klasik mtb bisiklet kullanıyordum ama son 1 2 yıldır sporu takip etmeye başladım (giro, vuelta, tdf, dauphine) bu yüzden de yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum ama hangi marka almam gerektiği ya da bazı modellerin lastikleri mtb lastiği gibi aralarındaki farkları vs bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi Forumlar.
 
@TatanQa_tr Bisan ve Mosso'nun kadroları cok agresif duruyor, kendim de Mosso kullaniyorum ve memnun olduğumu soyleyebilirim.
Bisan'in maşası karbon olduğundan artısı var, karbon maşanin yoldaki titreşimleri bir nebze absorbe ettiği söylenir.
Ve Bisan biraz daha hafif, dolayısıyla Bisan guzel bisiklet yapmış tercih edilebilir ?
 
Geri