Scudo Sports

Yol bisikletine başlangıç rehberi

Scudo
Ya arkadaslar başlangıç seviyesi bisiklet önerisi mi olur yav. Nasil bir fark olabilir aralarında en fazla ? Triban 510 alin gecin ehehe

• İnanılmaz
Tepkiler: okuyucuoptik
Arkadaşlar bana bari 10bine alacağım Bi bisiklet önerin
Dostum lütfen yanlış anlama tüm iyi niyetimle yazıyorum, önce 3500 liralık corelli gravel ön siparişi verdin(ki bence o paralara alınabilecek en güzel bisiklet) şimdi 15bin liraya karbon yol bisikleti bakıyorsun. Önce kararını kesinleştir sonra cebinde 1500 euro karşılığı türk lirası var güzel para, o paraya çok iyi bir gravel veya orta sınıf bir karbon yol bisikleti alabilirsin tabiki yurt dışından. Şimdi “ben yurt dışından alışveriş yapamam” felan deme sakın üç ay Eskişehir’den bisiklet gelmesini bekliyorsan 2 hafta yurtdışından gelmesinide beklersin. Ama illa ben hemen bisiklet almak istiyorum dersen o baktığın dükkan zaten evimin yanı gideriz sana bütçenenin içinde olabilecek en iyi bisikleti en uygun fiyata alırız.

(link)

Bu bisikleti almayı düşünüyorum. Fikirleriniz nedir arkadaşlar
Bunun sıfırı 1750€

(link)

Hollanda'dan gelip alırsanız vergi iadesi 250€ tutar ki gidiş dönüş uçak bileti 200€ civarı.
Vizeniz varsa sabahtan gelin, trene atlayıp mağazaya gidip alin akşam uçağı ile dönün. Uçak, tren bileti, kargo ücreti ile sıfırını alırsınız.

Dostum lütfen yanlış anlama tüm iyi niyetimle yazıyorum, önce 3500 liralık corelli gravel ön siparişi verdin(ki bence o paralara alınabilecek en güzel bisiklet) şimdi 15bin liraya karbon yol bisikleti bakıyorsun. Önce kararını kesinleştir sonra cebinde 1500 euro karşılığı türk lirası var güzel para, o paraya çok iyi bir gravel veya orta sınıf bir karbon yol bisikleti alabilirsin tabiki yurt dışından. Şimdi “ben yurt dışından alışveriş yapamam” felan deme sakın üç ay Eskişehir’den bisiklet gelmesini bekliyorsan 2 hafta yurtdışından gelmesinide beklersin. Ama illa ben hemen bisiklet almak istiyorum dersen o baktığın dükkan zaten evimin yanı gideriz sana bütçenenin içinde olabilecek en iyi bisikleti en uygun fiyata alırız.

Selamlar. Evet gravel siparişimi verdim haftaya elimde olacak ve herkese de tavsiye ederim.
Gravel harici bir yol bisikleti daha alacağım. Hemen bisiklet alma gibi bir niyetim yok. Elimde ki para ile en iyisini almaya çalışıyorum. Kararım zaten bu yönde :)

Yol bisikletindeki bütçem 10 -13 arası.
Avşa Adasında görev yapıyorum. 2 yıl daha buradayım. Burada yol bisikleti sürecek ortam hiç bir şekilde yok. Gravel bisikleti burada ve çevre adalarda süreceğim. Yol bisikletini ise trainer üzerinde kullanacağım. 2 yıl sonra da doğuya tayinim çıkacak muhtemelen orada da yol bisikleti kullanacağım bir ortam olmayacak. Böylelikle yine gravel ile yollarda olacağım. Sonrasında batıda yol bisikleti kullanacağım bi yere gidebilirim. İstediğim sadece yol bisikletimin beni uzun yıllar götürmesi. 5-8 yıl arası. Ben de ki bisiklet aşkı sadece. Yol bisikletli bi köşede trainer üzerinde dahi olsa dursun istiyorum. Çünkü benim yaşadığım hayatta boş zaman diye bir durum yok. Sürekli çalışıyoruz. En azından trainer üzerinde kendimi geliştiririm

Selamlar. Evet gravel siparişimi verdim haftaya elimde olacak ve herkese de tavsiye ederim.
Gravel harici bir yol bisikleti daha alacağım. Hemen bisiklet alma gibi bir niyetim yok. Elimde ki para ile en iyisini almaya çalışıyorum. Kararım zaten bu yönde :)

Avşa Adasında görev yapıyorum. 2 yıl daha buradayım. Burada yol bisikleti sürecek ortam hiç bir şekilde yok. Gravel bisikleti burada ve çevre adalarda süreceğim. Yol bisikletini ise trainer üzerinde kullanacağım. 2 yıl sonra da doğuya tayinim çıkacak muhtemelen orada da yol bisikleti kullanacağım bir ortam olmayacak. Böylelikle yine gravel ile yollarda olacağım. Sonrasında batıda yol bisikleti kullanacağım bi yere gidebilirim. İstediğim sadece yol bisikletimin beni uzun yıllar götürmesi. 5-8 yıl arası. Ben de ki bisiklet aşkı sadece. Yol bisikletli bi köşede trainer üzerinde dahi olsa dursun istiyorum. Çünkü benim yaşadığım hayatta boş zaman diye bir durum yok. Sürekli çalışıyoruz. En azından trainer üzerinde kendimi geliştiririm
Yol bisikletini aktif olarak kullanmayacaksanız neden boşuna para yatırıyorsunuz ki? Tranier üzerinde kullanacaksanız alın birtane giriş seviyesinde yol bisikleti onu bağlayın trainera. Çünkü trainer üzerinde 1000 liralık bisiklette aynı 100 bin liralık bisiklette aynı. Ama para bende huzur bende, paramı harcamaya yer arıyorum diyorsanız orası başka mesele.

Yol bisikletini aktif olarak kullanmayacaksanız neden boşuna para yatırıyorsunuz ki? Tranier üzerinde kullanacaksanız alın birtane giriş seviyesinde yol bisikleti onu bağlayın trainera. Çünkü trainer üzerinde 1000 liralık bisiklette aynı 100 bin liralık bisiklette aynı. Ama para bende huzur bende, paramı harcamaya yer arıyorum diyorsanız orası başka mesele.
Onu da düşündüm ama cazip gelmedi. Allaha şükür kazanıyoruz alnımızın teri ile harcamakta hakkımız

• Beğen
Tepkiler: ali önder

Benim düşüncem ilk etapta graveli trainer lastiği ile kullanabilmek için ekstra bir arka jant almandan yana böylece canın istediği zaman sadece arka tekeri değiştirerek antremanını yapabilirsin. Trainer bisikletin ömrünü tahmin ettiğinden çok daha hızlı eritiyor.

fiyatı şöyle belirledim, öncelikle ikinci el olduğu için yarıya düşürdüm, sonra karbon olduğu ve nasıl kullanıldığını yada kazaya karışıp karışmadığını bilmediğim için 1500 daha düştüm oldu sana 7000
Bu hesaba göre sıfırı 3k bisikletleri beleşe, aşağısını da üstüne parayla mı veriyoruz? :D

Bu hesaba göre sıfırı 3k bisikletleri beleşe, aşağısını da üstüne parayla mı veriyoruz? :D
3k bisiklet ikinci elde 1000-1500 arası.
10 bine araba?? Doğru bir karşılaştırma olmamış hocam. Şu anda 2.el piyasada en saçma rakamların döndüğü sektör, otomobil sektörü. Paramızın ne kadar değersiz olduğunu bir türlü kabullenemiyoruz :)
10 bine araba var demedim, ikinci el bisiklete ikinci el araba gibi değer düşümü yapılmaz dedim

• Beğen
Tepkiler: mazot
3.000'e almıştım. Gidip de 1.000-1.500'e vermem bisikletimi.
O fiyata verecegime hiç satmam.

Sıfırı 3 bin tl olan iki bisiklet sattım, ikisinin de durumu çok iyiydi, hatta biri sıfır gibiydi. Biri 1500e gitti (daha temiz olan) diğeri de 1800e gitti. Daha temiz olanı kötü sezonda ve hızlı satmaya çalıştım. O yüzden daha ucuza gitti sanırım. Bu iki bisiklet de popüler ve alıcısı olan bisikletlerdi bu arada. Bu nedenle sıfırı 3 bin TL’lik bisiklete 2500 fiyat koyanlar henüz daha bisikletinden ayrılmayı kabullenememişlerdir diye düşünüyorum.
3.000'e almıştım. Gidip de 1.000-1.500'e vermem bisikletimi.
O fiyata verecegime hiç satmam.
Zaten niye satıyorsunuz ki? Benim bazı bisikletlerim var hiç kullanmadığım için satayım diyorum, fotoğraflarını çekerken “yazık olur bu bisiklete, şimdi anca şu fiyata gider” diye vazgeçiyorum 🙂

3k bisiklet ikinci elde 1000-1500 arası.

10 bine araba var demedim, ikinci el bisiklete ikinci el araba gibi değer düşümü yapılmaz dedim
Hocam biliyoruz tabii durumun öyle olmayacağını, bana sorarsanız 2 yıllık, sıfırı 3k bisiklet 1.7 ve temizse 1.9k olabilir de ben fiyatı hunharca düşürüşünüzü espriyle size belirtmek istemiştim. Gerçi benim 3k altı bisiklet vardı kilidi kırıp beleşe götürdüler, haklı olabilirsiniz de ;)

Geçen sene ilk bisikletim olan Mosso 1821'i aldım 1250TL'ye. 20km anca kullandım. İlana koydum 3. ayda 1250TL'den satıldı.
Daha sonra 2.el LaPierre Audacio 300 aldım sezon başında 3300TL'ye. 3 ay kadar ilanda durdu, geçen ay 3400TL'den satıldı.
Temiz Dahon Mariner D8 buldum. 2 sene önce 1800TL'ye alınmış faturalı ama ben 2000TL'den aldım.

Yani bisikletler temiz olursa değer kaybetmiyor. Tabi bizim ekonomimizin de payı büyük.

Geçen sene ilk bisikletim olan Mosso 1821'i aldım 1250TL'ye. 20km anca kullandım. İlana koydum 3. ayda 1250TL'den satıldı.
Daha sonra 2.el LaPierre Audacio 300 aldım sezon başında 3300TL'ye. 3 ay kadar ilanda durdu, geçen ay 3400TL'den satıldı.
Temiz Dahon Mariner D8 buldum. 2 sene önce 1800TL'ye alınmış faturalı ama ben 2000TL'den aldım.

Yani bisikletler temiz olursa değer kaybetmiyor. Tabi bizim ekonomimizin de payı büyük.
İkinci el aldığınız bisikleti aynı fiyattan satmak temizse çok şaşırtıcı değil. Ayrıca son iki sene ciddi enflasyon ve kur artışı oldu. Triban 500 1200 tlden 2800 Tlye çıkmıştı bir ara. Bu nedenle fiyatları ilana konulduğu zamanki sıfır satışı ile kıyaslamak lazım.

@Anonim tertemiz bisikleti aldığım paranın yarı fiyatına vermem. Veriyorsam eğer gözden cikarmisimdir.
Ama senin de dediğin gibi insan bakmaya kiyamiyorken, bisikletle aramizda manevi bir bağ varken kullanilmasa bile kenarda dursun yeter ki insan uzaktan baktıkça bile içi açılıyor, bir tutku işte bizimkisi 😉

Valla tek bildiğim şey artık sıfır bisiklet alınmaz. Yol alıyorsanız ikinci ellere yönelmenizi tavsiye ederim. :D

Selamlar, kadro boyum 55 bütçem 2000 tl bisiklet seçme konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum beni bilgilenrirseniz sevinirim

Merhabalar,

Boyum: 1.87
Kilom: 90

Maksimum 5.000 TL'ye kadar yol bisikleti arıyorum. Önerebileceğiniz marka ve modeller nelerdir?

Daha önce Carraro Sportive 224 kullanıyordum (satalı uzun zaman oluyor), şimdi yeniden bir bisiklet almak istiyorum ve minimum 2 yıl beni idare etmesini istiyorum.

Önerebileceğiniz bisikletler için şimdiden teşekkür ederim.

Geri