Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine geçtikten sonra yaşadığınız değişimler

Scudo
Merida crossway 20v 700x40c lastiklerini 700x28c ile değiştirdim. Neredeyse hiç fark yok varsada çok azdır. Baya şaşırdım, 5~10km/h hız artışı bekliyordum. Yol bisikleti denemek istiyorum ama arkadaşta vs yok nasıl deneyebilirim. Halihazırda merida 40c lastikle eğimsiz asfaltta ort 25km/h yapıyorum. Yol bisikletiyle aynı yolda 40km/h yapamayacaksam neyleyim yol bisikletini, o kadar goygoy yapıyorsunuz:D

• Beğen
Tepkiler: seomam
@sercan_rtr

Sercan bey benim aklımdaki bisiklet mosso cavalier veya Bianchi SLR 200 bu bisikletler hakkında bir bilginiz varsa söylerseniz çok sevinirim

@erhanagir

Yağmurda esas sorun lastikler, yoksa kaliperler ve papuç değil..
Elbette disk fren alınabilir yol bisikletinde de örnekleri var..
Ben hergün işe gidip gelen biri olarak kışın çook yağmur çamur varsa slick lastikli yol bisikleti yerine 26x150 dişli Lastikleri olan Mtb ile gidiyorum..
Özellikle kaldırım yada meydanlardaki döşenmiş kaygan taşlar ve İzmir'de çok yaygın olan yol ızgaraları buz pisti haline geliyor..
Bu konuda tek bir bisiklet ile çözüm önerisi isterseniz cyclocross derim.. onlarda da çoğunda nedense mekanik disk fren görüyorum..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@Bisiklet sever 93 hocam bizzat görüp incelemedim ama fiyat ve performans olarak mosso cavalier claris 10 numara bence bir çok kişi tarafından onay görmüş bir bisiklet kadronun yapısı kaynak izlerinin silinmiş olması ayrıca jantlarının daha iyi bir jant seti olduğunu düşünüyorum bazı usta lar bisiklette önce kadro diyorlar bazı ustalar donanım diyor her ikisini de barındırıyor az çok mosso cavalier başlangıç olarak bianchi yerine mosso diyebilirim

@Seozde şimdi bisikletin kadro yapısı da etkiliyor hızı sadece lastik inceltmekle olmuyor sizin bindiğniz merida sr sountor maşaya sahip mtb kadar ağır olmasada bir yol bisikleti kadar hafif olamaz flat bar bir gidon youtubede aynı özeliiklerde bir yol bisikletini drop bar ve flat bar ile deniyorlar ve sonuçta drop bar la kullanıldığında hız ortalaması flat barlı bir bisikletten 5 km daha fazla hızda gidiyor bir yol bisikleti bulup deneyin derim farkı o zaman anlıyorsunuz ama en önemli faktör bisikletin üstündeki

• Beğen
Tepkiler: seomam
@kapluj

Gidip gözlerimde gördüm. Gerçekten yağmurlu havalari için üretilmiş. Ama merak ettiğim bir şey var. Cahilliğimi mazur görün. Üzerinde 'V Brake' yazıyor. Kumpas fren? Mekaniği farklı da, acaba bunlar ona takılır mı? Kumpas fren kullanmadım hiç.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@erhanagir hocam açıkcası ben de bisiklet cahiliyim, sadece pabuçları gördüm paylaşmak istedim :D

@Decsan Hocam benim 26X1.95 kenda lastikler bile yağmurda kaygan bir taşa denk gelince çok feci kayıyor. Özellikle kaldırımlara yan girerken çok çok tehlikeli yağmurda bisiklet sürmek, ama düzse sorun yok.
Bu yüzden 700X23"ün yağmurda çok tehlikeli olabileceğini düşünüyorum.

@BisikletKolikK

Düzgün ekipman ve dikkatli bir sürüşle bir o kadar da zevkli..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Yunus_tahaa
@Decsan Hocam ilk defa bir yol bisikleti alacağım XRS030 tiagra sizce çok mu gereksiz olur yoksa XRS040'ta mı karar kılmalıyım? (Xrs030 için 2400, Xrs040 için 1600 tl fiyat aldım)

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Başlığa yazan kişilerin %80'i yol bisikletini çok yanlış anlamış.Bu bisikletler daha az güçle daha iyi hız kazanmanızı MUCIZEVI bir şekilde sağlamaz.Güçlendiğiniz zaman pedala uyguladığınız kuvveti minimum kayıpla ve sürtünme direnciyle yola aktarmanızı sağlar.120 kilo adam yol bisikletine bindiği dakika 40km/h ortalama beklerse fena bozarım.5 yıldır biniyorum yaş 18 ben yeni yeni ulaşıyorum altımdaki makinede ortada.En az 1-2 yıl dsiplinli şekilde kullanmadan konforsuz,gitmiyor,abartılıyor gibi tabirler kullanmak saçma.

@Doğanay07 Rüzgarsız ortamda 50 çok kolay olur 45 leri rüzgarda görüyosan kamyon arkasına girsen düzde 60-65 rahat yaparsın :)

Çok sakat iş yapmam ama bikere girdim düz yolda

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Karşıdan rüzgarda 45 avg hız yapabilen varsa 2018 sezon açılış yarışına gitsin 1.olur kesin.

@Ahmettlhtoru
Lastiklerde gereğinden az hava yoksa patlamaz

------------------------------------------------------------------------------------------------------

@oztmert

Sedona Concept yeniköy, konumu da sürüş için çok iyi.

@Yunus_tahaa
Biri yardımcı olabilir mi :/

@Yunus_tahaa 040 alıp mutlu olun, kadrolar %100 aynı o_O Sadece maşa farklı, o fiyat farkına değmez.

Ne kadar SAÇMA değil mi 1500 liralık bisiklet ile 4000 liralık bisikletin kadroları birebir aynı. Sonra biz "Salçano" deyince suçlu oluyoruz :snzdglsn: Salçano kere Salçano işte... :acpsnr:

(link)
(link)

Tabiki sıfır bisikletler İkinci el almam :) Bayinin verdiği fiyatlar bunlar @saglam.serdar

@Serkan Mıstınoğlu Çok teşekkür ederim ya vala kim bilir kaç kişiyi gereksiz harcamadan kurtardınız :) Sizce bir üst modeli olarak hangisi seçilmeli xrs040tan sonra

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri