Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine geçtikten sonra yaşadığınız değişimler

Scudo
Merhaba, ben de dağ bisikletinden çevirme tur bisikleti kullanıyorum. 1,5 yaşından beri bisiklet hobisini aşılamaya çalıştığım, şu anda 11 yaşında oğlum var. En baştan , çocuk koltuğu, römork, 3 teker derken 3 yıldır 24 jant 24x1,95 lastikli dağ bisikleti kullanıyordu. Ama son 1-1,5 yıldır biraz benim zorlamamla biniyordu. 1 ay kadar önce kendime bir yol bisikleti aldım. Eve getirdiğim gün "Baba bu çok güzel görünüyor, yarın (link) dedi. Ertesi gün birlikte yaklaışık 12 km. sürdük. Baba bu süpermiş, öbür bisiklet gitmiyor dedi :=) Bir seferde 40 km.ye kadar ulaştı. Artık benim yol bisikletim değil, onun bisikleti. Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim.IMG_20210611_200539.jpg
 
Merhaba, ben de dağ bisikletinden çevirme tur bisikleti kullanıyorum. 1,5 yaşından beri bisiklet hobisini aşılamaya çalıştığım, şu anda 11 yaşında oğlum var. En baştan , çocuk koltuğu, römork, 3 teker derken 3 yıldır 24 jant 24x1,95 lastikli dağ bisikleti kullanıyordu. Ama son 1-1,5 yıldır biraz benim zorlamamla biniyordu. 1 ay kadar önce kendime bir yol bisikleti aldım. Eve getirdiğim gün "Baba bu çok güzel görünüyor, yarın (link) dedi. Ertesi gün birlikte yaklaışık 12 km. sürdük. Baba bu süpermiş, öbür bisiklet gitmiyor dedi :=) Bir seferde 40 km.ye kadar ulaştı. Artık benim yol bisikletim değil, onun bisikleti. Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim.269017 dosyayı görüntüle
Çok güzel tebrikler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
Yol bisikletine geçtikten sonra ani fren yapamaz oldum. Fren kollarına parmaklarım yetişmiyo :kötü:

Edit: Biraz araştırma yaptıktan sonra kolların üzerinde aralığı ayarlamak için vida olduğunu öğrendim. Sanırım yarın sürerken daha rahat edeceğim.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geçeli 2 hafta oldu da hâlâ yolda gitmek beni korkutuyor sahilde falan sürüyorum. Bu korku nasıl gider ya arabalar yanımdan hızla geçince tırsıyorum
 
Yol Bisikletimi Yeni Aldim Triban 500 (kadrosu kırmızı olanından) tek değiştiğini hissetiğim şey hafif çukurlardan tümseklerden geçerken o korku acaba bisikletin jantını bozup başıma iş çıkarıp aile bütçesine açık verme korkusu bugün ilk kilometrelerimi yaptım lütfen beni hafif çukurlara biraz hızlı girince bisiklete bişey olmadığı konusunda aydınlatın. Ilk günüm yol bisikletinde daha önce tadımlık sürmüştüm.
Eski Bisikletim Öndeki.

20210815_004056.jpg
 
Son düzenleme:
Yol Bisikletimi Yeni Aldim Triban 500 (kadrosu kırmızı olanından) tek değiştiğini hissetiğim şey hafif çukurlardan tümseklerden geçerken o korku acaba bisikletin jantını bozup başıma iş çıkarıp aile bütçesine açık verme korkusu bugün ilk kilometrelerimi yaptım lütfen beni hafif çukurlara biraz hızlı girince bisiklete bişey olmadığı konusunda aydınlatın. Ilk günüm yol bisikletinde daha önce tadımlık sürmüştüm.
Eski Bisikletim Öndeki.

271760 dosyayı görüntüle
İlk günlerde öyle oluyor korku. 1 hafta sonra yavaş yavaş düşünmüyorsun böyle şeyler. geçer yani
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Bunların dışında jilet gibi bisiklete binince ister istemez üst başı da düzeltiyosun. Sonra bi cafe ye falan elinde bisikletle girince bakışları hissediyosun :) hatta bisiklet park yerine abi senin bisikleti buraya koyalım devrilmesin deyip kendi bisikletini duvara dayayan dağ bisikletçisi ile dahi karşılaştım.
Bunlarda ye kürküm ye kısmı :)
Hiç işim olmaz koysun nereye koyuyorsa 😁
 
Uzun turda ve asfalt yolda zevkiniz kat kat artıyor. Yol bisikleti kullanınca ayrı bi havası oluyor, vayy sen yarış bisikleti kullanıyorsun havasından. Yol bisikleti kendini çok belli eder, birisi eline aldığında bu ne kadar hafifmiş yaa der. Hafiflikten dolayı daha az yorar, mtb bisiklet asfalt için eziyetttir. Daha agresif bir duruş sergilersiniz. Bisiklet grubu falan çevre genişler, grup antrenmanları güzel oluyor. Giyimi değiştirir, asla tayt giymem diyenlere tayt giydirir. Daha seri gidersiniz. Diyelim merdiven çıkacaksınız ya da elinize alıp karşıya geçireceksiniz mtb bisiklet gibi kolu koparmaz. Yola geçtikten sonra öbür bisikletlere binmek istemezsiniz. Ha bide dez avantajları var mesela şehir içi çok sıkıntı oluyor. Yolların ne kadar kötü olduğunu daha iyi farkediyorsunuz. Akor bozulmasın, janta zarar gelmesin diye dikkat ediyorsunuz. O yüzden genellikle şehir içi mtb sürerim. fren mesafesi uzun olabiliyor. Yedek parçası, ekipmanları falan pahalı. Öbür bisikletler gibi dik ve rahat bir pozisyonda oturamıyorsunuz.
 
Yol bisikleti kullanıyorum 2 haftadır. Benimki öyle karbon falan değil bildiğim demir yığını 😁 ama iyi kondisyonda yağ gibi akıyor. Mtb ye göre çok fazla dezavantajı var. Yolda mtb de olduğum kadar agresif olamıyorum. Toplam 100 küsür km bindim herhalde 7-8 defa durup inmek zorunda kaldım ki daha önce 30 yılda bu kadar durup inmişliğim yoktur belki. Hızlı gitmesine hızlı ona diyecek yok. Duruş pozisyonu beni zorluyor biraz, üstten frenleri lavrayarak tutuyorum tokalaşma şekli, alttan tutarak sprint atarken gittim zevkli. Dediğim gibi son model olsa elbet daha iyi olur ama üsten fren sıkmaktan orta parmaklarım kas yaptı 😁 eğilerek kullanmakta sıkıntı yok. Dediğim gibi mtb ile çok daha agresif kullanıyorum mesela bağdat caddesinde giderken araçların arasından dilediğim gibi zigzag yapıp gidebiliyorken yol bisikleti ile belirli bir doğrultugu tutmak gerekiyormuş gibi geliyor. Manevra kabiliyeti asla bir mtb gibi değil zaten şeklen bu imkansız.
Bir de sertlik mevzusu var. 700/35 lastik kullanmama rağmen taş düşürürcesine bir sertlik var, çukura girmekten bahsetmiyorum incecik bir asfalt çizgisi (çıkıntı diyelim) bile bayağı hissedilir halde. Normalde hiç bakmadığım kadar yerdeki tozdan az büyük parçacıklara bakmaya çalışıyorum tekere denk gelmesin diye. 700/18 kullananların halini tahmin bile edemiyorum tam bir işkence olmalı. Kaldırımdan gitmek sanki mtb ile 5cm çapında taşlarla kaplı bir yolda gitmek gibi diyeceğim ama ondan da beter çünkü en azından amortisör var diğerinde bunda onda yok 😁 henüz bisikletten gacırtılar gelecek kadar sert darbelere maruz kalmadık çok şükür, zaten dengesine alıştım kadronun artık ufak setlerden ya da çizgi çukurlardan geçerken bunny hop yapıyorum. Ha bir de hayatımda ilk defa yoldaki mazgallara dikkat eder oldum, dün kaldırım kenarında yolda Gidonda bir ayar yapmak için durduğumda sol ayağımı yerde duran mazgala koyduğumu anladığımda fark ettim 3 küsür cm genişliğinde dikine mazgallararın yanında durmuşum 😱 sonra inanın sağ ayakla 3mt ittirdim kendimi mazgal bitti de öyle binmeye başladım.
Tabi şimdi burada bir çok kişi benim mtb yi vücudumun bir uzvu gibi kullandığım gibi onlar da yol bisikletini öyle kullanıyordur nana diyecekler ki ne alaka bin git biz 5cm lik yerde biniyoruz 😁😁 ama yol bisikletine geçince ne olduğunu söylüyorsak eğer bu böyle.

Neyse binmeye devam. Bakalım daha neler yaşayacağız. Görelim.
 
Manevra kabiliyeti asla bir mtb gibi değil zaten şeklen bu imkansız
Bence tam tersi.
Kısacık wheelbase, dik açıya yakın head tube açısıyla yol bisikleti daha atiktir ve manevra kabiliyeti çok daha yüksektir.
 
Bence tam tersi.
Kısacık wheelbase, dik açıya yakın head tube açısıyla yol bisikleti daha atiktir ve manevra kabiliyeti çok daha yüksektir.
Alıştıkça daha rahat bir yorum yapabilirim. Ama gidonu çevirince pedal çevirmeye ara vermek gerekiyor yoksa ayak tekere sürtüyor. Bu da bana biraz kısıtlama gibi geldi. Yoksa mantıken dik açı saha atik olması lazım ama dediğim gibi, bugun bike başıma geldi duran trafikte aniden bir aracın diğer tarafına geçeyim dedim ayağım tekere sürttü ve bocaladım tabi o an 🙂

Edit: gidonu çevirince belli bir açıdan sonra sürtmeye başlıyor ayağa.
 
ayaklık takamiyorsun . yaslayacak bir yer arıyorsun . bu da bir sıkıntı . onun dışında verdiği lezzet için her eksisine değer
 
ayaklık takamiyorsun . yaslayacak bir yer arıyorsun . bu da bir sıkıntı . onun dışında verdiği lezzet için her eksisine değer
Yol bisikletine ayaklık takmak; Velominati'ye uymaz.Racona ters.
Hangi kural olduğuna bakmak lazım.
@Murat B. Üstad, Velominati'nin Türkiye, Orta Doğu ve Balkanlar baş temsilcisi. O bilir.
(link)
 
Geri