Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

@birolcakir
Analiz kısmına girerseniz nerede 76 km/h yaptığınızı görebilirsiniz.

Scudo
@birolcakir aynı turda km saatinizdeki max. değerle karşılaştırıp kontrol ederseniz ne kadar doğru göstermiş karşılaştırabilirsiniz

@Eser Sevinç @Tolga Çelebi km saati bırakalı 2 yıl oldu :)
Saat derdim yok. Tura başlayacağım zaman telefonda start bittiği yerde stop.
Benim merak ettiğim sizde varsa denediniz mi? Bu karşılaştırmayı yaptınız mı?
Saat doğru ise 4 yıl önce aynı bisikletle 89 u görmüştüm :)

Bende genelde max. hız +-5 km farkla doğru çıkıyor.

@birolcakir şehir bisikletiyle 89 km/h kimse inanmaz ben de dahil. Yaklaşık %10 eğimde 53-11 devir atarak 89u aşamadım yol bisikletimle

@Çağlar Çağlayan
Eğimde ağırlıktan dolayı şehir bisikleti yol bisikletine göre daha fazla hızlanıyor, yeterli eğim varsa pedal basmaya gerek yok. Her iki bisikleti de uzun zaman kullanmış birisi olarak olması mümkün, Eskişehirde Bozdağdan inişte tur bisikletimle ben de 80km/h yi geçmiştim, yanlış hatırlamıyorsam 86km yapmıştım, yol bisikletiyle %10 eğimde 70km/h yi 53x11 ile zor geçiyorum

@Eser Sevinç Evet ağırığı hesaba katıyorsunuz etkiler mutlaka, ama sanırım unuttuğunuz bir şey var: aerodinami. Bahse konu yol ve şehir bisikletlerinde her seçeneği eşit tutsanız bile oturuş pozisyonundan dolayı yol bisikleti daha çok hızlanır diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın ama bir aracın rüzgarına girmeden, rüzgarın normal olduğu(arkadan esmediği) şartlar altında bir tur bisikletinin o hızlara çıkacağını hiç sanmıyorum :)

@Çağlar Çağlayan
Benim tur bisikletimde yol gidonu vardı :) ayrıca denemeden bilemezsiniz denediniz mi hiç? Ben her iki tür bisikleti de kullandım, inişlerde yol bisikletiyle çok hız yapılamıyor. Yol bisikleti düz yolda ya da tırmanışta daha hızlı diye inişlerde de aynı mantıkla bakarsanız yanılırsınız.

@Eser Sevinç Evet drop gidon kullanmış olma olasılığınızı hesaba katmamıştım :) Ülkemizde tur bisikleti algısı genelde düz ya da kelebek gidon üzerine kurulu olduğu için hiç aklıma gelmedi doğrusu. O zaman bir nebze daha inandırıcı oluyor :D Hiç tur bisikletiyle uzun bir sürüş yapmadım.

%18 %19 inişli bir yerde 103,8 i görmüştüm Yol bisikletimle 53/11 dişli oranıyla

@Çağlar Çağlayan
@Eser Sevinç
Egimi hatirlamiyorum. Ancak tur bisikletinin fidonuna yatarim. Bu yuzden ruzgarla pek sorunum olmaz. Birde duzeltme yapayim 89 degil 82 idi.

@Eser Sevinç Hmmm yanilma payi varsa strava kullanmayi yeglerim. En azindan hem bedava hemde detayli analizleri var. Ustelik gecmiste yaptigin degerlerle kiyaslamasi super.

hız yapacak kadar temiz bir yola sahip değilim buralarda. onun için diren 20km :d

• Beğen
Tepkiler: Seya
Geri