@umutcelik aslında bu topik te düz yol performansı olarak başlamış ama 2011 yılında daha 5. mesajda yan çizmişler..😁..Aslında inanılmaması, tartışma konusu olması gereken doğal olarak düz yol hızı..İnişlerde, rüzgarıda arkadan alırsanız, asfalt kaliteliyse, jant takımınız iyiyse 80 üstü hızlar çok kolay..Buna inanmak inanmamak zaten çok anlamsız, çabalayıp yapılan bir hız değil zira..Oturup, kafayı eğip bekliyorsunuz, bahtınıza ne çıkarsa..🙂...
Hakan abi konu başlığının ucu açık olunca, benim gibi arkadaşlar doğrudan bisiklet üzerinde yapılan hızı dikkate almışlar ve bence bu durum çok normal. "Kasla Yapılan En Yüksek Hız" gibi adrese teslim bir başlık olsaydı, eminim konu o yönde ilerlerdi.
Aslında konuda birkaç farklı nokta var. Birincisi gövde gösterisi, sporcu, atletik performansa dayalı kimselerin bakış açısı. Bu açı nabız ve kadans gibi detaylarla ilgilenen kimseleri kapsadığından, sadece kas gücüyle bizim gibi standart kullanıcıların 80 ve üzeri yapamayacağını savunan kişilerdir. İkincisi, benim gibi kas gücüyle ilgilenmeyen, spor değil zevk amaçlı bisiklet kullanan ama "acaba kaç yapabilirim" diye düşünüp, uygun yol ve eğimde "saldım çayıra, mevlam kayıra" mantığıyla tamamen cesaretini test eden kimselerdir ki ben bu ikinci gruptayım (çokta cesaretli olmadığımı fark ettiğimi belirtmiştim).
Düz yolda kas gücüyle bugüne kadar en fazla 50 yapmışımdır (aslında en fazla 48'i gördüm ama hani belki bakmadığım sırada... 🙈). Yani evet sönük, cılız, performansı olmayan, hele iddiası hiç olmayan amatör bir kullanıcıyım kabul ediyorum ama hız verilerim birçok açıdan doğru ve bu hızlar aşağı resimde görülebileceği gibi bu şartlarda yapılabilecek olağan hızlardır. Yani birçok arkadaşın dediği gibi aslında "anormal" bir durum yok ortada.
Gelelim esas meseleye... 80'i görmek benim hayalimdi; şartlar! umurumda değil yeter ki o an (herhangi bir şeyden yardım almadan) bisikletin üzerinde olayım ve o hızda tabiat anayı hücrelerime kadar hissedeyim. Bahsettiğim yokuş ise GPS ölçümüne göre 7.1 KM (kabaca işaretle Google Earth'a göre biraz daha düşük olması normal) bal dök yala otoban benzeri bir yol. Eğim ise oldukça güzel.
237720 dosyayı görüntüle
Üstteki grafikte başlangıç ve bitiş noktam görülmekte. İki nokta arası eğim yüzdesine ve yola dikkat!
237721 dosyayı görüntüle
@hamlet2006 Biz aslında iyi anlaşacağız ama bir türlü yıldızımız barışmıyor.
@erdlylmz Dün beni yalancı, sahtekar veya teker kalibrasyonunu dahi yapamayacak kadar saf birisi olarak göstermeye çalıştığınız için kızgınlıkla kırıcı bir mesaj yazmış olabilirim; kendi adıma özür dilerim. Bazen bu tür gereksiz suçlamalara tahammül edemiyorum.