Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle yapılan hız rekoru

Scudo
49 km gördüm ama yüksek sürat felakettir altımızda iki tekerlek ve yanımızdan geçen rüzgar bence iyi değil fazla sürat
 
Kuşadasından yazan arkadaşımla inşallah güzelçamlıda birlikte pedallarız :)
Kuşadasında gerçekten çok eğimli yerler var çok tehlikeli inişler düz bile olsa yollarımız berbat, bide üzerine dengesiz motosiklet kullanıcıları ile düşüncesiz otomobil kullanıcılarıda eklenince deyil hızyapmak iki pedal çevirmek bile çok tehlikeli olabiliyo aman dikkat.
Konuya gelince ben MTB kullanıyorum. Ephesia otelin oradan Aqua Fantasynin oraya inişi çok seviyorum en fazla orada hızlanabiliyosun güvenli olarak kuşadasında(benim denediğim), orada da yaptığım maximum hızlar 53.3, 54.2, 54.3 km (E71'imin sprots tracker uygulamasında) zaten bu hızlarda pedallara bastığında dengeni kaybediyosun hiçbir işe yaramıyo.
 
Hızın felaket olduğunu tartışmak bile yersiz, videodaki abimiz bu işin uzmanı gibi, bisiklet, alet, edavat ve ekipden bunu anlayabiliyoruz. Videonun sonlarına doğru neler olduğunu görmek, hızın sonuçlarını çok net gösteriyor.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: murat bayir
ben 70'ten sonra tırsıyorum açıkçası..

nedeni ise o süratle kontrolün kaybedilmesi halinde kolay kolay ele alınamayacağı düşüncesi.. :rolleyes:
 
@Nostoc Domenica

haklısın... bendede olmuştu o his bir anda gözümün önüne düşmüş halim geldi :eek:
 
arabayla giderken 70-80 kmde bile elinizi bir camdan çıkarın bakın :) bu hızlara hiç ulaşmadım ulaşanlarada yalan söylüyorlar demiyorum ama genede biraz garip :)
 
çok tehlikeli 100 km den sonrası... superbike yarış tulumu gerekli:)
 
bu konuyu okuyunca yazmadan geçemedim.arkadaşlar 30 mart 2010 da bianchimi emektar edip KRON xc 1000 aldım.ve haziran 30 a kadarda nerdeyse hergün bisikletime bindim.bisikletin lastiklerini büyük geldiği için yol için 26*1.75 maxxis kevlar belt, arazi içinse maxxis tomahawk 26*1.95 kullanmak için değiştirdim.bakın bu bilgileri niye verdim.26*1.75 lik yol lastiğimle muğla-gökova yolundaki sakar geçidinden yokuş aşağı biraz da manyaklık yaparak en fazla 66km gördüm.aynı yoldan başka bir zaman 26*1.95 lik lastikle ise 60km gördüm. başka denemelerimde oldu başka eğimlerde iki lastik arasında arada yaklaşık yüzde 10 fark oynadı en fazla.ha hemen merakınızı gidereyim madalya falan takan da olmadı:)) ama çok basit bir önerim olacak.dağ bisikletiyle hız denemesi bence "anlamsız".bunun yerine bir yol bisikleti alın öyle bir deneyin.herhalde 90 civarı bir hız görürsünüz.ama şunu da kendi deneyimlerime dayanarak anlatıyorum ,50 km üstü ciddi bir risk bisiklet için ,her ne kadar kafanızda kask da olsa vücudunuzun diğer kısımları her türlü yaralanmaya açık ve yüzden önerim "DEĞMEZ".Lütfen bisikletinizi amacına uygun yerlerde kullanın ve illede yollarda gitmek istiyorsanız gidin bir hibrid veya yol bisikleti olarak tabir edilen bisiklerden alın.uzun lafın kısası "Dağ Bisikleti ve Hız" biraz ters konular ve kimseyi kırdığınıza değmez..iyi pedallar:)
 
  • Beğen
Tepkiler: mrtcnyldrm0725
26*150 slick lastikle mtb ile 42 aynakol 27 vitesle yokuş aşağı 2, 2.5km (yırtınarak)
64.4 gördüm.Bisikletim whistle ve inanın bisiklete değil kendime güvenemedim, lastikden uğultuya benzer bir ses geliyordu. ben 60 ı geçince bıraktım ve bu hızda gözümden şapır şapır yaş akıyordu. 90 km ile giden motorun arkasına bindiğimde gözlerimi açamadım. Kimse yapamaz demiyorum elbette vardır ama fazla uçmayalım arkadaşlar...
 
Standart yol bisikleti ile gayri resmi rekor Theo Boss'da. Antrenman esnasında araç arkasında 140 km/h hıza çıktı. You tube da videosu var;) Türkiye'de de Atilla ATAY'da özel tasarım bir bisiklet ile şu an gayri resmi 150km/h hıza ulaştı. Devamı sponsor bulunduğu takdirde gelecek. 180 km/h ;)
 
:in: güzel bi rekor tofaş ble 120 den sonra sawrulmaya başlıo :) bisiklet tekerleri yerden kesilir sanardm ama yapan arkadasa helallll tebrikler
 
yaklaşık 500-600 metrelik bir düz yolda 43.5'u, daha uzun bir düz yolda ise 54 km/h gördüm.( rüzgarın olmadığı bir hava) inişli bir yerden 1.95 lik tekerle 76 gören arkadaşım var. ( fakat o kişi profesyonel atlet)
 
yaklaşık 800 metre lık bi inişte 98.6 buldum tabi bu kısa messafe de yokuş aşağı sprinte kalkınca çıktım:D bu tam bir delilik ama yaptık bi kere
 
Geri