Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle yapılan hız rekoru

Tschibo dan aldığım KM saati bu gün 99km yi gördü. Hatta 99.9. Sanırım gerilim falan gibi bir nedenle aniden sapıtmıştı saat:))
 
  • Beğen
Tepkiler: Koray Uzun
Scudo
Maşallah herkestede bc 1009 var :) Bende 2 ay kadar önce aldım ve şuan maks. hızım izmir-körfez evlerinden yokuş aşağıda iner iken virajlı yolda 65 oldu. Cidden bir an frenler kopacak gibi hissettim :) Birde ağırım tabi yokuşta hemen hızlandım.Aman çok adrenalinli işlere girmeyin ufak bir kaza çok kötü şeyler doğurabilir.
 
abartmasız söylüyorum 60.3 hafif rampa aşağı dağ bisikletiyle ilk başta arkadaş 57 yaptı ben onu geçerim diye zorladım 3 üncüsünde 60 zor yaptım v fren tutmuyor 50 den sonra fren papuçları un ufak oldu 50 den yukarı nasıl yapıyorsunuz bir anlayabilirsem herkese kazasız sürüşler
 
Burada bir bisikletçiye aynakolu söktürmem gereği gittim, bisikletçinin babasının babası artık Eskişehirin ilk bisikletçilerindne(miş). Mişli mışlı geçmiş zaman işte. Ankara-Konya yolunu bilirsiniz bir çoğunuz işte Ankaradan gölbaşına inen o yolda bu bisikletçi 146km yapmış. (mış, yaptı demiyorum.) Tabi gülemedim o an tek isteğim aynakolun söktüğü gibi kadroyu alıp oradan uzaklaşmak oldu. Yani rekor bence bu bisikletçi arkadaşta hiç boşa çabalamayın. :D
 
Yol bisikleti ile, yokuş aşağı, kamyon arkası vs. olmadan 78 yapmıştım.
Buluşmaya geç kalıyorum diye zorlamıştım bayağı.
Onun dışında 70km üstü hızlar, özellikle hafif insanlar için pek de mümkün değil.

Yol bisikletinde, aero jantlar, 23mm lastiklerle gidona kapanmışken bile sürtünme bu kadar yavaşlatıyorken, MTB ile o hızlara çıkmak, özellikle dişli lastiklerle pek de mümkün görünmüyor.


2. olarak, ağırlık çok önemli bir faktör. Bisikletçiler genel olarak hafif oldukları için yokuş inerken yerçekimi pek de yardımcı olmuyor.
Fakat benden yaklaşık 30kg ağır olan arkadaşım, yokuş inerken rahatlıkla 5-6km yüksek hızda inebiliyor benden.


Ek olarak, araba arkası vs. çok farklı bir olay. Orada rüzgar yok, hatta arabanın arkasında türbülans sizi arabaya doğru çeker. O nedenle yokuş aşağı araba kaç yapıyorsa siz de o hızı yapabilirsiniz.
 
Üsküdar,dan Kadıköy'e giderken Tıbbiye Caddesi'nden aşağıya Marmara Üniversitesi'nin yanından doğru 70'i görmüşlüğüm vardır.
 
@Reahaxv Daha THY ye yetişemedik ama fena değil yine de :D
 
Yok hafif tırmanışta sprint atarken çıkmış o değer :D az daha bassam 700 ü görecekmişim. Tabii o kadar odaklanmışım ki saate filan bakmadan hunharca bastım.Demek ki bu kadar hızlanabilmişim :D
 
Başıbüyük rampası 82,4
image.jpg
 
Geri