Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Chainreactiondan yaptığım sipariş 65-70 gün oldu gelmedi ayda bir mail atıyorum özür dileyip siparişi tekrar yolluyorlar 3. defa yolladılar daha gelmedi.
Bir yerde terslik var:)
Daha öncede sipariş yapmıstım chain reactiondan kredi kartıyla ödemiştim bu sefer kredi kartı bilgisi doldurmaya üşendim paypall ile ödedim.
Paypall ile şimdiye kadar yaptıgım hiç bir alışverişte sorun olmadı.Ama bu sefer ya chain reaction yada ptt kaynaklı bir problem var. sipariş kargo hariç 70 euro civarı tuttu boyut ve agırlık olarakta ufak.
Hiç umudum yok ama bekliyorum bakalım... hadi ilk seferinde gönderdiler pttde uçurdular paketi. 2.ve 3. seferlerde ne oldu? Kimin işine yarayacaksa 48 numara ayakkabı kılıfları:)
 
@Umut Yıldız

Ptt takip numarasız postaları (royal mail) genelde kapı önüne yere,veya posta kutusunda sallar.Zile bile basmazlar.Şansına kim alırsa.Sizin postanız büyük ihtimal bu yüzden kayboluyordur.
 
  • Beğen
Tepkiler: ılgaz özerdim
@Umut Yıldız

Yazık olmuş 70 euroya. Takip numarası almamış mıydın? 70 eroluk alışveriş için chainreaction sitesinin kargo ücretleri de çekilmez çok pahalı. Fiyatları da çok uygun değil zaten. Ben kıyafet vs almıştım bi kaç defa onun dışında bisiklet parçaları falan ebay daha uygun oluyo.
 
@Özgür Tunalı

Böyle bir kaybolma olasılığı çok az 24 saat bekleyen var. Ayrıca şimdiye kadar yüzlerce siparişim oldu yurtdışı ilk defa böyle bir problem oldu.
Ayrıca bize gelen postacılar beni tanıyor aşagıda biri olsa bile evde kimse yoksa bırakmıyor ertesi gün tekrar getiriyorlar.Bazen eve kadar cıkartıyorlar bazende paketim oldugunu söylüyorlar aşagıya inmemi bekliyor bana teslim ediyorlar.
Chain reaction 2. defa gönderim yapmadan önce bana geri ödeme yapabileceklerini yada tekrar siparişimi yollayabileceklerini söylediler 3. gönderimde sadece gönderim yapabileceklerini söylediler.Her seferinde ek ödeme yapıp takip numaralı gönderi yapmalarını teklif ettim hiç oralı olmadılar.
Ben problemin chain reaction da yada ptt merkezinde oldugunu düşünüyorum.

Veya sorunun kaynagı bende olabilirim:) problemin nedeni fatura adresiyle gönderim adresinin aynı olmamasıda olabilirmi???
Chain reaction da kayıtlı adresim ile paypall adresim farklı.Yani ödemeyi paypall ile yaptıgım için adamlar gönderimi paypall adresime faturayı sitede kayıtlı adresime yaptılar,
Ama faturada diğer adresime ulaşmadı.
En son gönderi yapacakları zaman özellikle ikisinide aynı adrese göndermelerini istedim.
Bakalım bekliyorum bu sefer netice ne olacak?
 
@Murat Genç

Evet dediğiniz gibi kargo ücretleri yüksek takip numaralı gönderim 23 eurodan baslıyor sanırım.
Daha önceki siparişlerimde royal maile takip numarasızdı ve 10 günü gecmeden gelmişti.
 
@Enes Topçu

Amerika icin iki buyuk sirket;

www.performancebike.com

www.nashbar.com

Performance bike'a yillik uye olursan her alisverisinde % 10 puan topluyorsun bu puanida bir sonraki alisverisinde dusebiliyorsun. Ozellikle bisiklet gibi yuksek meblag tutan seyler alirsan cok faydasini gorursun. Ayrica bir sene Bicycling dergisinede abone yapiyorlar uyelerini.Senelik uyelik $ 30.00 diger bir avantajida Amerika icinde normal kargo ucreti oduyorsun ama onlar iki gunluk ( hizli) servis ile postaliyor urunleri.
 
chainreactioncycles dan 3 kere alışveriş yaptım.. ilk alışverişim 148 £(sterlin) tutarındaydı. Arkadaşların tavsiyesi üzerine kargo parası dahil 150 sterlini geçmeyecek şekilde ayarlamıştım ve nitekim gümrüğe takılmadan ptt ile 1 haftada evimde olmuştu. Ancak apartman önüne bırakılmış ve gece geç vakitte fark ettik malzemeleri. Adres verirken dikkat edilmesi gereken bir durum.. Bu arada sipariş verilince parcel force numarası ile internetten kargodaki her aşama takip edilebiliyor.
Ancak belirtmek istediğim 2. alışverişim 291 strerlinlikti. Gümrüğe takılmadan yine bir haftada evimde olunca çok şaşırmıştım açıkcası. Böylelikle türkikedekilerin yarı fiyatına bir maşam oldu. Bu durumdan da cesaret alarak 3. alışverişim 509 sterlinlik bir cant seti oldu ve yine gümrükle tanışmadım. Sanırım şanslıyım bu konuda :)
Şimdi de kadro alayım diyorum ama jensonusa, actionsports.de, evanscycles, crc ve birçok sitede bulamadım.. Evanscycles specialized kadroyu ingiltere dışına göndermiyor.. Bildiğiniz kapsamlı hardtail frame çeşitliliği olan amerikan alman veya ingiliz internet siteleri varsa paylaşırsanız sevinirim..
 
Merhaba,
Arkadaşlar bu konuda sizleri uyarayım.
Yurtdışından yapılan alışveriş işleri ticari boyutlara varmış.İşin cılkını çıkarmışlar.
Yakında her şey gümrüğe girecek şekilde düzenleme yapılacak.1 Euroluk alışveriş bile gümrüğe girecek.Bizler gibi arada sırada sipariş verip ihtiyacını ucuz karşılayanlarda sıkıntı yaşıyacak.
Bu aralar sipariş verirken dikkat edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: GokhanAK
actionsports.de den sipariş veren olmuşsa acaba son durum nedir.. dhl ile gelen posta kargoya takılınca sanırım baya bir sorun yaşanıyor.. ordino ardiye ve bir dolu da zaman ayırmak gerekiyor sanırım.. %18 vergiyi ödemeyi göze almak yetmiyor anladığım kadarıyla.. şu anda 400 euro gibi bir sipariş düşünüyorum bu siteden.. son zamanlarda sipariş veren arkadaşlardan bilgisi olan varsa, benimle paylaşırsa sevinirim..

@bts.elektronik
 
@Sabri Atalay

Bu bilgiyi nereden aldınız çok merak ettim doğrusu. Kusura bakmayın ama bana çok saçma ve külliyen yalan bir haber gibi geldi, 1 euroluk alışverişe bile vergi uygulanması lafı özellikle.

CRC konusuna dönersek, CRC'den 10dan fazla toplamda da yurtdışından 30'dan fazla alışverişim oldu şu zamana kadar. Bu aralar onlar mı çok yoğun yoksa Royal Mail mi bilmiyorum ama son siparişimde farklı bir ürün geldi. Kışlık bisiklet ceketi beklerken kutudan slip mayo çıkınca insan kendini bir an daha güneylerde bir yerde yaşıyor sanıyor. :) İşin aslı şöyle olmuş, kargo paketinin üzerine bana ait olan posta pulunu yapıştırmışlar, içine ise başka bir İngiliz abinin, amcanın veya çocuğun (artık kaç yaşındaysa) sipariş verdiği şeyi ve faturasını koymuşlar.
 
@Önder Tarım
Bütün masrafları karşıladıklarından eminim :) gönderdikleri ürün kargoda kaybolunca yenisini gönderen bir şirket bana inanılmaz gelmişti,ama bizzat yaşadım:)
 
(link)
bu site hakkındaki görüşleriniz veya yapmış olduğunuz alışveriş varmıdır arkadaşlar.
ayrıca 10 sayfa olmuş tek tek dolaşmak hayli uzun sürüyor Allah rızası için bi arkadaşımız sorunsuz alışveriş yapılan siteleri tek başlık altında toplarsa çok sevinirim:)
 
@Recep TOPAL

Merhaba,
(link) bu siteyi öneririm.
Bu aralar güzel indirimler de var. 50 Pound üzeri alışverişte kargo ücretsiz.Bir arkadaşım Pazartesi günü sipariş geçti.Bekliyoruz.Herhalde haftaya gelir.
 
@Sabri Atalay

bu siteden çok alışverişim oldu, yalnız son alışverişimde faturaya yanlış miktar yazıldığı için paketim malesef ups gümrüğünde kaldı, ne evanscycles ne de ups kredi kartı dekontumu ve gerçek faturayı gönderdiğim halde yardımcı olmadı, ürünün geri iadesi içinde aynı masrafları istiyor ups. bakalım pazartesi günü gümrüğe gidip bir de derdimi memurlara anlatacağım olmazsa devlete hediyemiz olsun bisiklet taytımız ne yapalım :)...
 
@Güney Tuncer

Nashbar dan 3 kere sipariş verdim ancak 3 siparişi de bir şekilde iptal ettiler.
Birinde Türkiye göndermiyoruz dediler, diğerinde çok uçuk bir kargo bedeli çıkardılar en sonuncusunda da kredi kartı onayı alamıyoruz dediler. O gün bugün bir daha denemedim.

Sorun yaşamadan kullandıklarım;

Chainreactioncycles.com (Bisiklet ve parça bazında çok siparişim oldu hiçbirinde problem olmadı)

Evanscycles.com (3-4 kere sipariş verdim, bir kez sorun yaşadım, yanlış ayakkabı yolladılar, ürünü geri gönderdim, geri gönderirken ödediğim kargo bedelini iade edip doğru ayakkabıyı tekrar yoladılar. )

Wiggle.co.uk (Sanırım şu sıra Türkiye gönderim yapmayı durdurdu, listede Türkiye görünmüyor. 4-5 defa alışveriş yapmıştım, hiçbirinde problem yaşamadım)

Alwaysriding.co.uk (Giyim üzerine bir site 1 kez alışveriş yaptım gayet iyiydi)

bikestore.cc (Avusturya sitesi, kargo ücretleri oldukça uygun hacimce veya ağırlıkça büyük parçalar için ideal.)

Jensonusa.com (2 kez alışverişim oldu hiç problem yaşamadım.)
 
Nashbar dan bende alış veriş yapmaya çalışmıştım ama kredi kartı problemi bende de olmuştu.
 
crcden 2 tane bb7 disk fren almayı düşünüyor daha önce 100$ limiti var diye duymuştum şimdide öyle bi konu varmı yoksa 108$ lık siparişi tekrar gözdenmi geçireyim 108+32=140$ kargoyla birlikte
 
Geri