Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Özet için teşekkürler. Diğer bir seçenek Global Blue ofisine teslim etmek sanırım, ancak onlar komisyon aldıkları için daha düşük oranda vergi iadesi oluyor doğru mudur? Belgeleri Türkiye' den kargo ile göndermek daha mı avantajlı oluyor bu durumda? Gönderim ücreti ve Global Blue' nun yaptığı kesinti açısından soruyorum.
Global blue çıkış yapacağın havaalanına göre farklı yüzde oranında kesinti yapıyor. En güzeli gümrüğe evrakları mühürletip posta ile kendin yollaman. Ne diye aracı firmaya paranı veresin, onların kestiği ücret belki fazla birşey değil ama onlara vereceğine 1 adet çorap alsan kâr kârdır.

Scudo
Düşük miktarlar için size katılmıyorum, işin hızlanması, evrak peşinde koşmamak, kargo derdi ile uğraşmamak , karta iadesinin kısa sürede gerçeklemesi gibi zaman ve emek tasarrufu bazen parayı göz ardı etmeye değer.

Ama 100 dolardan fazla refound alacaksam bende bu yolu izleyebilirim belki.

Swift ücreti düşüyor sadece. 2016 da yapmıştım aynı işlemi Canyon ile. Miktarlar aklımda değil ama Banka swift ücreti alacağınız ücretten kesiliyor.

Yöntem şu şekilde;
Canyon'un sitesinde üyelik oluşturduktan sonra stoktaki bisikletlerden almak istediğinizi seçiyorsunuz.
2. Gönderim adresi olarak Almanya'da yaşayan bir tanıdığınızın adresini giriyorsunuz.
3. Fatura adresi olarak Türkiye 'deki adresinizi yazıyorsunuz.
4. Alım sürecinde not olarak veya kullanıcı ve sipariş numaranızla birlikte Canyon 'a mail atıp taxfree belgelerinizin hazırlanarak bisikletin kutusuna koymalarını özellikle belirtiyorsunuz.
5. Bisiklet kargolanmadan 3 gün önce Canyon size mail atarak ücretin çdenmesini talep edecektir.
6. Ücret ödenip bisiklet Almanya'da belirttiğiniz adrese ulaştıktan sonra gidip alıp gelmek için 3 ay süreniz var. Bu 3 ayı geçirirseniz tax free hakkından yararlanamıyorsunuz.
7. Daha sonra bisikletin kolisi, pasaport, taxfree belgeleri ve fatura ile Almanyadaki havalimanının gümrük/taxfree ofisine gidip belgelerinizi onaylatıyorsunuz. (Bisikleti görmek isteyebilirler)
8. Türkiye'ye döndükten sonra belgelerinizi kargo ile Canyon 'a yolluyorsunuz, vergi iadeniz 2 hafta sonra hesabınıza yatıyor.
2. Gönderim adresi olarak Almanya'da yaşayan bir tanıdığınızın adresini giriyorsunuz. -> Tanıdığımız yoksa nasıl yapıyoruz

Yöntem şu şekilde;
Canyon'un sitesinde üyelik oluşturduktan sonra stoktaki bisikletlerden almak istediğinizi seçiyorsunuz.
2. Gönderim adresi olarak Almanya'da yaşayan bir tanıdığınızın adresini giriyorsunuz.
4. Alım sürecinde not olarak veya kullanıcı ve sipariş numaranızla birlikte Canyon 'a mail atıp taxfree belgelerinizin hazırlanarak bisikletin kutusuna koymalarını özellikle belirtiyorsunuz.
5. Bisiklet kargolanmadan 3 gün önce Canyon size mail atarak ücretin çdenmesini talep edecektir.
6. Ücret ödenip bisiklet Almanya'da belirttiğiniz adrese ulaştıktan sonra gidip alıp gelmek için 3 ay süreniz var. Bu 3 ayı geçirirseniz tax free hakkından yararlanamıyorsunuz.
7. Daha sonra bisikletin kolisi, pasaport, taxfree belgeleri ve fatura ile Almanyadaki havalimanının gümrük/taxfree ofisine gidip belgelerinizi onaylatıyorsunuz. (Bisikleti görmek isteyebilirler)
8. Türkiye'ye döndükten sonra belgelerinizi kargo ile Canyon 'a yolluyorsunuz, vergi iadeniz 2 hafta sonra hesabınıza yatıyor.

Aytaç bey çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler. Bişey sormak istiyorum, Almanya'da tanıdığı olmayanlar Canyon mağazalarından bisikleti bizzat alabiliyor değil mi?

Aytaç Direk. Harikasın gözüm.👍👍👍👍 Bunları sormayı düşünüyordum. Canyon a. Tam nokta atışı oldu

Aytaç bey çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler. Bişey sormak istiyorum, Almanya'da tanıdığı olmayanlar Canyon mağazalarından bisikleti bizzat alabiliyor değil mi?
Canyon'un showroomu var oradan teslim alma imkanı mevcut. Sitesinde yazıyor dikkatli incelerseniz göreceksiniz.

PTT kargonun gönderim ücretine bakmak lazım o zaman UPS 90$ civarı ücret çıkarıyor çünkü. 2 bisiklet alacağım Canyon' dan, Global Blue ile aradaki %9 fark yüksek bir rakama tekabül ediyor. Türkiye' den postalamak daha avantajlı olacak gibi.

Süreç bike24 için nasıl peki . Almanya da kaldıgımız yere göndertsek siparişi sonrası nasıl oluyor

Süreç bike24 için nasıl peki . Almanya da kaldıgımız yere göndertsek siparişi sonrası nasıl oluyor
İşlemler aynı, ödemeyi online yaptığında ödeme sonrası mail adresine gelen faturanın çıktısını alıp havaalanında gümrüğe mühürletip postalaman yeterli.

İşlemler aynı, ödemeyi online yaptığında ödeme sonrası mail adresine gelen faturanın çıktısını alıp havaalanında gümrüğe mühürletip postalaman yeterli.
Teşekkürler
Postalama işlemini Türkiye'den mi yapıyoruz onun en uygun yöntemi nedir

Yöntem şu şekilde;

O kadar güzel anlatmışsınız ki Canyon alasım geldi.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
En iyisi uçaklan gidip bisikletlen gelmek. :krsn:

en mantıklısı :)

naçizhane online ödemelere biraz daha dikkat etmek gerekiyor diye biliyorum, keza online alışverişlerde her firma tax free sağlamıyor. ben Frankfurt B.O.C. den alışveriş yaptım, onların böyle bir hizmeti yoktu. Kasada ödersin kağıdını veririrm hesabı çalışıyorlar.

online storeların çogu tax free desteklemiyor. tax free kagıdı vermeleri gerekiyor. faturayı gösterip ben tax free alacapım diyemezsiniz.
bike24 den emin miyiz?

online storeların çogu tax free desteklemiyor. tax free kagıdı vermeleri gerekiyor. faturayı gösterip ben tax free alacapım diyemezsiniz.
bike24 den emin miyiz?
r2-bike ve bike24 test edildi onaylandı arkadaşlar tarafından.

bike24 den emin miyiz?
Bike 24 , Bike Discount ve R2 Bike dan ürünleri sipariş ettik. Almanya da ki otele. Siparişi veren ismin mail adresine invoice-fatura geliyor. Onu kendisi çıktı almak durumunda. O kağıdı gümrük çıkışında onaylatacak.. Daha sonra gümrükte onaylatılan evraklar Türkiye ye geldikten sonra satın alma işlemi yaptığımız bu 3 firmaya gönderildi.
Onlarda 4-8 hafta içinde yüzde 14 geri iadesi ile karta ödeme yaptılar. Satın alan kişi ile kartın sahibi aynı olmalı faturadaki isim kartla uyuşmalı yani.

Almanya'dan ikinci el bisiklet alan oldu mu peki hiç? İkinci el bisiklet satan büyük alanlar varmış anladığım kadarıyla. Süreç nasıl işliyor?

Ek olarak Hibike da geri ödeme yapabildiğini yazılı olarak iletti bana. Almanya için bunun ayrıca bir formu var, online siparişler için kendiniz de doldurabiliyorsunuz (imza gerekmiyor yazılmış). Alternatif olarak sadece faturanın da yeterli olduğu yazılmış ama form olmadan imzalamayan gümrük memurları olduğunu okumuştum bir yerden. Basit bir form aslında. R2 Bike ile görüştüğümde biz formla uğraşamayız demişlerdi. Ben de doldurup göndermeyi teklif ettim, tamam o zaman imzalarız dediler :) Şart olup olmadığı muallak bir form bu.

(link)

"Ausfuhr- und Abnehmerbescheinigung für Umsatzsteuerzwecke bei Ausfuhren im nicht kommerziellen Reiseverkehr"

Global blue , Global Blue anlaşmalı (Kapıda stickerı bulunur) yerlerden alışveriş yaptığınızda tax free formu ile çalışıyor. Bununla gidip alıyorsunuz. En azından ben en son aldığımda öyleydi. Sadece bir aracı kurum ve komisyon ile çalışıyor. Benim bildiğim kadarıyla Global blue anlaşması olmayan bir yerden alışveriş yapıp, gümrükte onaylanan faturayı Global Blue kioskuna götürüp vergi iadesi almak söz konusu değil.

• Look for the Global Blue star logo in store
  • When paying for your purchases, ask for a Global Blue Tax Free Form
  • If you are a Global Blue member, present your Shop Tax Free barcode to store staff. Your personal details will be filled out automatically
  • In some cases you'll need to remember to fill in your details manually. You can see how to fill out a Tax Free Form (link)

Bunun dışında yapacağınız alışverişlerde önden mutlaka iletişime geçip vergi iadesi yapıp yapmadıklarını öğrenmenizi tavsiye ederim. Her işletme, gönderdiğiniz onaylı fatura için size vergi iadesi göndermeyebilir. Aşağıda açıkça yazmışlar.

Since the customs authority only confirms the export made by a person residing in a third country, the stamp itself does not indicate that the trader has been granted a VAT exemption, which he could then pass on to clients.

• Beğen
Tepkiler: Gringo1903
Merhaba, iyi forumlar herkese,

Ocak ayında bir arkadaşım fuar dolayısıyla bir haftalığına Las Vegas a gidip geleceği için internet üzerinden orada bir mağazadan bisiklet satın aldım. Dönüşünde beraberinde getirecekti fakat işlerindeki aksilik sebebiyle maalesef bisikleti alamadan dönmek zorunda kaldı. Malumunuz yüksek kargo bedeli ve gümrük vergileri yüzünden adresime kargolansın diyemiyorum. Acaba aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek, bisikleti beraberinde getirebilecek Amerikada yaşayan veya orada bir tanıdığı olan var mı ? Getirme masraflarının yanında muhakkak ki yardımının, emeğinin karşılığını da ödeyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: bilaltuna
Geri