Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Scudo
@MertV Mucofff bisiklete yapılan en doğru yatırımlardan biri diyebilirim. Shimano yerin dibine bat emi. :huhuu:

@MertV Mucofff bisiklete yapılan en doğru yatırımlardan biri diyebilirim. Shimano yerin dibine bat emi. :huhuu:

Shimano çok kir tutuyor gerçekten, temizlemek baya zorlaşıyor. Bakalım bunun performansı nasıl çıkcak. Bi abimede aşağıdaki ürünü aldırdım, ikisini karşılaştırcam bu vesileyle 😂
(link)

@Nis 😀😀niye öyle dediniz?

Ne ka ekmek, o ka köfte.

XCP hakkında görüşleriniz nedir?

Würth HHS 2000 ucuz, kaliteli, yağlayıcı. Toz tutmayan cinsinden.

@OİMTR Hocam merhaba, ben zincirde hiç sıvı gres ya da püskürtmeli yağ kullanmadım. Siz memnun musunuz? Yani gres yağı yapısı gereği biraz viskozitesi yüksek bir yağ çeşidi. Shimano Dry kullanmaktayım, bir sonraki tercihim farklı bir yağ olsun istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
@Ceyhun Özkan normal gres gibi birşey gelmesin aklınıza, wd40 gibi sıktığın anda zincirin her yerine nüfus edip yapışıyor. (Tabi küçük küçük fıs fıslar ile, tamamen sıkarsanız çok fazla geliyor) Bu yapışma bir tabaka şeklinde değil, ince gözle görülmeyen bir tabaka, toz kirde tutmuyor. Açıkçası ben memnunum, vites geçişleri rahat. Tozlanma vesaire de bana göre az. Denemek lazım tabi, çok pahalı bir ürün olmaması sebebiyle denemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@OİMTR Evet fiyatı boyutuna göre gayet makul olduğundan alıp denemek lazım dediğiniz gibi. Shimano yağın memnun olmadığım kısmı sudan çok çabuk etkilenip özelliğini kaybetmesi. Yağmurda akması gayet doğal adı üstünde kuru havalar için zaten ama yerdeki su birikintisi veya hafif nemli yol bile yağı akıtıyor. Zincire yapışıyor, tutunuyor yorumunuz benim için yeterli. Birkaç farklı siteden fiyat karşılaştırıp sipariş edeyim, değerli yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
Decathlon'dan aldığım 4 mevsim(ıslak-kuru) yağı kullanıyorum gayet de memnunum.

Cok öyle macera aramam, belirli km sonrasi zaten dünyanın en pahali yağı da olsa temizlenip tazelenmesi gerek.

Ekran Resmi 2020-06-07 12.55.57.png
bu sprey ile zincir yağlama yapılır mı ? kullandıktan sonra başka bir yağ kullanmaya gerek var mı ?

Merhabalar. Chain L yağ kullanıyordum ve çok memnundum. Ne denediysem(muc off, shimano, würth, xcp, makine yağı) yerini tutmadı. Tavsiye edebileceğiniz uzun kullanım sağlayan, az toz toplayan, zincir seslerini azaltan koyu kıvamlı chain l muadili bir ürün var mıdır? ChainL nedense yok oldu bulamıyorum. Alabileceğim bir yer yahut stok yapmış biri varsa severek ücretini gönderebilirim.

Arkadaşlar bugün bisikleti temizleme işine giriştim. Daha önce hiç bu kadar süre temizlemeden bırakmamıştım.

Sizlere tavsiyem bisiklete binmeseniz bile mutlaka temizlemeniz. Yoksa zincirdeki kir bildiğimiz metal ile bütünleşmiş baklaların arasında siyah ince tabaka oluşmuş. Az bi mazotum vardı yatırdım ama olmadı. Zorda olsa temizledim. İlk defa zinciri söktüm.

Soru : Peki tiner mi? Mazot mu? Benzin mi?

Soru : Mazot ile işlem bittikten sonra deterjanlı su ile yıkayormusunuz? Yıkadıktan sonra kuru olarak mı yağlama yapıyorsunuz yoksa çok az bi mazot yada WD40 püskürtüyor musunuz?

Yağlama için ilk defa aldığım XCP kullanacağım. Ama youtube'a şöyle bir bakayım dedim. Aşağıdaki videoyu buldum. 1 TL lik yağı ısıtarak uygulama yapıyor.Bu şekilde yapan aramızda var mı?

(link)

• Beğen
Tepkiler: çimtay
229287 dosyayı görüntüle
bu sprey ile zincir yağlama yapılır mı ? kullandıktan sonra başka bir yağ kullanmaya gerek var mı ?

Ben ilk bisiklet aldığında yağlama temizleme işleri için alışverişi de decathlon'dan yaptım. Her ne kadar all in one dese de bu ürünü zincir uzerindeki eski kirli yağı sökmek için vermişlerdi. Bence all in one mantığı zaten "hiç bir şeyin tam olmadığı" anlamına geldiği için çok kullanmadım. Wurth balata spreyi ile akıttım yağı. Yağlama işini ise yine decathlon'un yeşil şişede satılan ve teflon bazlı olduğu iddia edilen yağı ile yaptım. Açıkçası memnun olmadım hiç. Kararıyor ve çabuk kir tutuyor. Xcp sipariş ettim.

• Beğen
Tepkiler: mericservet
Merhabalar. Ben xcp seti aldım. Kullanan ve bilen arkadaşların fikrini almak isterim zira kafam karıştı.

Resimde gördüğünüz şeyler çıktı kutudan. Tamam en sağdaki ile yağlama yapacağız. Beyaz şişe de mevcut yağı akıtmak için. Fakat üstünde "kullandıktan sonra yıkayın" demiş. Bu benim kafamı karıştırdı. Su teması zamanla korozyon ve paslanmaya neden olmaz mı? Ya da beyaz şişedeki xformula 'yı kullandıktan ve şu ile zinciri rubleyi yıkadıktan sonra wd40 ya da ortadaki "xcp one" adlı su itici ürünü kullansam daha mı sağlıklı olur.

Bu arada bisiklet yeni ilk yağlanmasını yapacağım.

20200611_154918.jpg

en sağdaki yağ. temizlik sıvısı dediği ise bisikleti temizlemek için sanırjm. bu ürünleri satan Mehmet Karakaş facebook ta falan arama yap mesaj ile danış yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri