Çok ilginç ben de denedim olmuyor gerçekten. Size cevap vereceğim, ama linkler neden çalışmıyor anlamadım.
Zincir yağı önerileri
Link çalıştı şimdi.
Şu an 5 6 ay trainer üzerinde, yaklaşık 300 km ise yolda kullandım. Açıkçası ürün beni tembelleştirdi. Çünkü kirli bir görüntü olmadığı için yaklaşık 4 5 saatlik kullanımda birer ikişer damla damlatıp geçiyorum. Zincir sesi yok, yağ sökme işi yok.
Fakat şunu da söyleyeyim, artık 4 5 saatlik kullanımda sadece damlatıp bırakmayacağım. Önce fırça ve bezle güzelce silip ondan sonra damlatacağım. Zira geçen gün bisikleti bakıma götürdüm. Özellikle de zincir yağlaması yapmayın diye belirttim wax kullandığım için. Yağlama yapmamışlar ama iyi niyetle temizlemeye çalışmışlar. Tabii degreaser benzeri ürünler kullanmışlar. Bu yanlış. Oysa sıcak su ile tam temizlik yapmak mümkün. Bir de bakım yapan arkadaş "arka rublenin her tarafında vardı bu ya çok kötü" dedi. Bence alışılmışın dışında bir uygulaması olduğu için öyle dedi. O yüzden bir iki tur sonra zinciri söküp kaynar su ile temizleyip arka rubleyi ve vites sistemini de temizlemeyeceğim.
Yani kullanımı için özet geceyim size;
Tamamen arındırılmış zincir üstüne uygulayın (ilk uygulama) Arındırılmıştan kastım Zincir üstünde herhangi bir yağ ya da degreaser olmayacak. Ben önce gaz yağı ile tamamen yağdan arındırıyorum. Sonra pril yağ sökücü ve sıcak su ile yıkıyorum ve elimde hiç bir madde ile kaplanmamış zincir kalıyor. Bunu paketten yeni çıkardığınız zincire de yapın, onlar da koruyucu madde ile kaplı.
Bu bölüm zahmetli gelebilir ama sadece ilk kullanım öncesi yapıyorsunuz ve en fazla yarım saat sürüyor.
Sonra temiz zincirin bakla aralarına birer damla wax damlatın. 5 dk sonra 1 er damla daha damlatın. Zincir kullanıma hazır.
Peki kullanmaya başladıktan sonra ne yapmalı. Dedigim gibi bu güne kadar pek silmeden 4 5 saatlik sürüşte 1 2 damla damlattim bakla aralarına. Buna rağmen toz kir olmadı zincirde. Yanı 3 4 dk sürüyor ve son derece zahmetsiz.
Ama bakım yapan arkadaş "rublenin icinde hep bundan vardı" deyince şimdi 4 5 saatlik kullanım sonunda önce fırçalama yapıp sonra damlatacağım.
Genel temizlik yapacağım zaman ise zinciri söküp kaynar suda temizleyeceğim (her hangi bir kimyasal kullanmadan ).. Sonra da fırçalayacağım. O kadar.