Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

Scudo
Cvp için teşekkür ederim. Ancak linkler çalışmıyor

Çok ilginç ben de denedim olmuyor gerçekten. Size cevap vereceğim, ama linkler neden çalışmıyor anlamadım.
Cvp için teşekkür ederim. Ancak linkler çalışmıyor

Zincir yağı önerileri

Link çalıştı şimdi.

Şu an 5 6 ay trainer üzerinde, yaklaşık 300 km ise yolda kullandım. Açıkçası ürün beni tembelleştirdi. Çünkü kirli bir görüntü olmadığı için yaklaşık 4 5 saatlik kullanımda birer ikişer damla damlatıp geçiyorum. Zincir sesi yok, yağ sökme işi yok.

Fakat şunu da söyleyeyim, artık 4 5 saatlik kullanımda sadece damlatıp bırakmayacağım. Önce fırça ve bezle güzelce silip ondan sonra damlatacağım. Zira geçen gün bisikleti bakıma götürdüm. Özellikle de zincir yağlaması yapmayın diye belirttim wax kullandığım için. Yağlama yapmamışlar ama iyi niyetle temizlemeye çalışmışlar. Tabii degreaser benzeri ürünler kullanmışlar. Bu yanlış. Oysa sıcak su ile tam temizlik yapmak mümkün. Bir de bakım yapan arkadaş "arka rublenin her tarafında vardı bu ya çok kötü" dedi. Bence alışılmışın dışında bir uygulaması olduğu için öyle dedi. O yüzden bir iki tur sonra zinciri söküp kaynar su ile temizleyip arka rubleyi ve vites sistemini de temizlemeyeceğim.

Yani kullanımı için özet geceyim size;

Tamamen arındırılmış zincir üstüne uygulayın (ilk uygulama) Arındırılmıştan kastım Zincir üstünde herhangi bir yağ ya da degreaser olmayacak. Ben önce gaz yağı ile tamamen yağdan arındırıyorum. Sonra pril yağ sökücü ve sıcak su ile yıkıyorum ve elimde hiç bir madde ile kaplanmamış zincir kalıyor. Bunu paketten yeni çıkardığınız zincire de yapın, onlar da koruyucu madde ile kaplı.

Bu bölüm zahmetli gelebilir ama sadece ilk kullanım öncesi yapıyorsunuz ve en fazla yarım saat sürüyor.

Sonra temiz zincirin bakla aralarına birer damla wax damlatın. 5 dk sonra 1 er damla daha damlatın. Zincir kullanıma hazır.

Peki kullanmaya başladıktan sonra ne yapmalı. Dedigim gibi bu güne kadar pek silmeden 4 5 saatlik sürüşte 1 2 damla damlattim bakla aralarına. Buna rağmen toz kir olmadı zincirde. Yanı 3 4 dk sürüyor ve son derece zahmetsiz.

Ama bakım yapan arkadaş "rublenin icinde hep bundan vardı" deyince şimdi 4 5 saatlik kullanım sonunda önce fırçalama yapıp sonra damlatacağım.

Genel temizlik yapacağım zaman ise zinciri söküp kaynar suda temizleyeceğim (her hangi bir kimyasal kullanmadan ).. Sonra da fırçalayacağım. O kadar.

Son düzenleme:
Çok ilginç ben de denedim olmuyor gerçekten. Size cevap vereceğim, ama linkler neden çalışmıyor anlamadım.

Zincir yağı önerileri

Link çalıştı şimdi.

Şu an 5 6 ay trainer üzerinde, yaklaşık 300 km ise yolda kullandım. Açıkçası ürün beni tembelleştirdi. Çünkü kirli bir görüntü olmadığı için yaklaşık 4 5 saatlik kullanımda birer ikişer damla damlatıp geçiyorum. Zincir sesi yok, yağ sökme işi yok.

Fakat şunu da söyleyeyim, artık 4 5 saatlik kullanımda sadece damlatıp bırakmayacağım. Önce fırça ve bezle güzelce silip ondan sonra damlatacağım. Zira geçen gün bisikleti bakıma götürdüm. Özellikle de zincir yağlaması yapmayın diye belirttim wax kullandığım için. Yağlama yapmamışlar ama iyi niyetle temizlemeye çalışmışlar. Tabii degreaser benzeri ürünler kullanmışlar. Bu yanlış. Oysa sıcak su ile tam temizlik yapmak mümkün. Bir de bakım yapan arkadaş "arka rublenin her tarafında vardı bu ya çok kötü" dedi. Bence alışılmışın dışında bir uygulaması olduğu için öyle dedi. O yüzden bir iki tur sonra zinciri söküp kaynar su ile temizleyip arka rubleyi ve vites sistemini de temizlemeyeceğim.

Yani kullanımı için özet geceyim size;

Tamamen arındırılmış zincir üstüne uygulayın (ilk uygulama) Arındırılmıştan kastım Zincir üstünde herhangi bir yağ ya da degreaser olmayacak. Ben önce gaz yağı ile tamamen yağdan arındırıyorum. Sonra pril yağ sökücü ve sıcak su ile yıkıyorum ve elimde hiç bir madde ile kaplanmamış zincir kalıyor. Bunu paketten yeni çıkardığınız zincire de yapın, onlar da koruyucu madde ile kaplı.

Bu bölüm zahmetli gelebilir ama sadece ilk kullanım öncesi yapıyorsunuz ve en fazla yarım saat sürüyor.

Sonra temiz zincirin bakla aralarına birer damla wax damlatın. 5 dk sonra 1 er damla daha damlatın. Zincir kullanıma hazır.

Peki kullanmaya başladıktan sonra ne yapmalı. Dedigim gibi bu güne kadar pek silmeden 4 5 saatlik sürüşte 1 2 damla damlattim bakla aralarına. Buna rağmen toz kir olmadı zincirde. Yanı 3 4 dk sürüyor ve son derece zahmetsiz.

Ama bakım yapan arkadaş "rublenin icinde hep bundan vardı" deyince şimdi 4 5 saatlik kullanım sonunda önce fırçalama yapıp sonra damlatacağım.

Genel temizlik yapacağım zaman ise zinciri söküp kaynar suda temizleyeceğim (her hangi bir kimyasal kullanmadan ).. Sonra da fırçalayacağım. O kadar.
Teşekkür ederim bu özenli ve güzel cevap için. Elinize sağlık

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Bugün mazot ile zincir ve ruble temizliği yaptık. Bu kapkara hale gelmesinin sebebi shimano yağ. Bir daha kullanmam. Temizledim ve en son xcp ile yağladım. Sonuç ortada. Ben memnun kaldım, bundan sonra böyle devam 😄
Ben de xcp kullanıyorum ve bu ilk fotoğraftaki gibi kararıyoru neden acaba
?

Bahsedilen XCP yağı bu mudur?

Dosyalar

• indir (1).jpeg
    indir (1).jpeg
    5,8 KB · Okunma: 9
  • Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Ben de xcp kullanıyorum ve benim de arada kararıyor. Sebebi de tahminlerime göre fazla yağ kullanmak. Xcp den az kullanmak lazım bidahaline öyle yapacağım

• Beğen
Tepkiler: Hayaksisheytan
Başlığı biraz inceledim daha öncede post altında paylaşan arkadaşlar olmuş uzun zamandır parafine PTFE kaplamayı düşünüyordum 10:1 oranında 1 kg parafine 100gr 1.6 um powder PTFE le zincirimi kapladım hafta sonu hava durumuna bağlı test edip sonucunu burdan paylaşacağım

Dosyalar

• IMG_20220222_221220.jpg
    IMG_20220222_221220.jpg
    56,6 KB · Okunma: 75
Başlığı biraz inceledim daha öncede post altında paylaşan arkadaşlar olmuş uzun zamandır parafine PTFE kaplamayı düşünüyordum 10:1 oranında 1 kg parafine 100gr 1.6 um powder PTFE le zincirimi kapladım hafta sonu hava durumuna bağlı test edip sonucunu burdan paylaşacağım
Sonucu merakla bekliyorum. Ptfe yi nereden edindiniz?

ben xcp aldım kullanıyorum iyi

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
Bugün 115 km 1935mt elevation gain li bir antrenman yaptım parafine PTFE kaplamayı yeterince test ettiğimi düşünerek sonucunu paylaşmak istedim yağ dan hiç bir farkı yok geçişler mükemmel zincirden herhangi bir ses gelmiyor benden tam not alarak bundan sonra yağ yerine parafine PTFE i tercih edeceğim 👌

• Beğen
Tepkiler: makaram
Arkadaşımın Zefal zincir yağını denedim çok hızlı karardı beğenmedim. XCP zincir yağı aldım aslında oda kararıyor ama nedense zincire baktığınızda karartıyı göremiyorsunuz. Her baklaya bir damla şeklinde sürüyor 1-2 saat sonra fazlasını bez ile alıyorum beze siyah yağ geliyor. 200-250 km sonra bez ile zinciri sıkarak tüm yağı ve tozu alıyor tekrar yağlıyor 200-250 km daha yapıp zinciri söküp temizliğini yapıyorum. Daha uzun km ler yapılabilir ama zincir çok rahat temizleniyor. Zinciri kavanozun içine atıyorum 100ml asperox sarı güç ile çalkalıyorum 1 dk ardından fırça ile çok az bir müdahale sonra su ile yıkıyor ve başka bir kavanozda fairy ile 1 dk çalkalıyor su ile gene durulayıp temiz bir bezle güzelce siliyor ve kuruması için bekliyorum sonuç muhteşem.
Şimdi ise ilk defa parafin içerikli zincir yağı kullandım bakalım nasıl olacak.
C58C5F08-8E66-4B54-8615-082307ECEE3D.jpeg
4799054C-C05B-421B-8E9B-68B4FFD671E7.jpeg
5951B0CE-D5DA-4290-A63C-53F1B3F18C3F.jpeg
604F3478-74B9-4F15-A3AF-FFAF42C9627F.jpeg

Son düzenleme:
Fazla karartmayan kaliteli bir yağ tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Videoyu baştan sona izleyin markaya takılmayın.
(link)
Aldık bakalım gelmesini bekliyoruz. Herkese ısrarlı tavsiyeleriniz üzerine aldım bilginiz olsun. Memnun kalmazsam bozuşuruz :)

Aldık bakalım gelmesini bekliyoruz. Herkese ısrarlı tavsiyeleriniz üzerine aldım bilginiz olsun. Memnun kalmazsam bozuşuruz :)
Wax olanlarını bekletip kurutuyorsunuz, kullanmadan önce içindeki suyun uçmasını bekliyorsunuz. Bir de sıcak paraffin var, molten wax, tavada eritip zinciri içine batırıyorsunuz. Onu hazırlaması daha kısa. Bence düz beyaz mum ile de halledilebilir.

Wax olanlarını bekletip kurutuyorsunuz, kullanmadan önce içindeki suyun uçmasını bekliyorsunuz. Bir de sıcak paraffin var, molten wax, tavada eritip zinciri içine batırıyorsunuz. Onu hazırlaması daha kısa. Bence düz beyaz mum ile de halledilebilir.

Videodaki Squirt marka yağdan aldım işte. Direk zincire döküp kullanamıyor muyuz?

Videodaki Squirt marka yağdan aldım işte. Direk zincire döküp kullanamıyor muyuz?
Evet ama wax onlar, içinde suya karışık uçucu maddesi var, askıda geliyor yağlayıcısı. Sürüp gitmiyorsunuz yani, herkes öyle reklam yapsa da kuruması gerek. Nasıl kuruttuğunuzun önemi yok.
Kuru ortam yağı bunlar, özelliği tozu tutmamasında. Yağ olsa yapışırdı ki, gerçekten de bunlar kötü koşullarda zinciri uzatmayan iki yağdan birisi - diğeri tamamen parafin mumu içeriyor ama squirt yine en zor koşulda daha iyi diye belirteyim.
Kuruması için de beklemesi gerek.

Geri