Scudo Sports

Aksiyon Kamera

@samet akkaya

Peki bağlantıyı ve ağırlığı bir tarafa bırakırsak, çekim kalitesi nasıl olur sizce? Daha önce bisiklet üzerinde video çekmedim.

@ramotek
Elimde mevcut olan kamera Sx400. Uygun fiyatlı aksiyon kameraları da benim kameraya kıyasla çok küçük değil. O yüzden tek problem ağırlık gibi görünüyor. Bir de aksiyon kamerasına masraf yapmaktansa, bu işimi görürse neden olmasın ki...

Scudo
@uguryilmaz144

muhtemelen kamerayı gidona sabitleyeceksin ancak bisiklet sürerken gidon deli gibi titremekte..
makinanın görüntü sabitleme özelliği bunu yeteri kadar minimize edemeyebilir..

normalde mantıklı olan, aksiyon kamerasını göğsüne asmak yada kaska monte etmek.
çünkü gidon titrese de gidonu tutan kollarımız bunu minimize ediyor, vücudumuz daha stabil kalıyor.

yine de bi deneme yapabilir, bu olayı bizzat tecrübe edebilirsin

Göğüs bandı hatta kask bandı gidondaki aparattan her zaman daha kaliteli açı ve stabilizeye sahiptir. Aksini iddaa eden düzgün ayarlayamamıştır diye düşünüyorum. Ne kadar amortisorunuz olursa olsun kesinlikle titriyor. Bir örnek olarak profil fotoğrafımı verebiliriz, bütün açılara hakim.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Türka¥
Aynen hocam yol bisikleti zaten yoldan gelen titreşimlerle rezonans'a giriyor resmen :) Benim de aklıma gelen kaska ya da gövdeye bağlamak. Nasıl yapabiliriz bu işi ne dersiniz ?

@uguryilmaz144 Kompakt bir makine gayet tatminkar olacağını düşünüyorum ama göğüsbandı veyahut kafa bandı kaska takılabilir mi bilmiyorum ama bir bisikletçi abimiz sanırım @lucasbrunelle kaskına 2 tane handycam takıyordu olabilir denemek lazım . Kalite konusunda şüphem yok ama taşımak ve titreşim sorun olabilir gibi . Lucasın nasıl taktığına bir bak istersen fikir olabilir . Kolay gelsin şimdiden

Benim gibi aksiyon kamerayı "amacı dışında" kullanmayı düşünenler için de gayet faydalı bir başlık olmuş. :)

Sıklıkla yaptığım fuar ziyaretleri ile müşteri mekanında keşif çalışmalarını kayıt altına almak ve @Anonim gibi ürün tanıtım videoları hazırlamak için düşünüyordum bir kamera.

Bu çalışmalar için de uzun bir pil ömrü şart oluyor. Ancak şurada bahsedilen Xiomi Yi için 3. parti bir power pack ile şarj sorunu büyük ölçüde ortadan kalkacağa benziyor:

(link)

Bu durumda kamerayı katlanır cop gibi görünen selfie stick ile beraber almak ve üzerine linkteki powerpack'i ilave etmek yeterli olacak gibi.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144

Dosyalar

• 1661185_736247853086825_7132530466310480499_n.jpg
    1661185_736247853086825_7132530466310480499_n.jpg
    32,3 KB · Okunma: 29
  • h7mMRHQK.jpeg
    h7mMRHQK.jpeg
    37,8 KB · Okunma: 30
@samet akkaya Benim kullandığım kamera ve aksesuarlar genelde 1/4" Tripod bağlantısına sahip. Yani demem o ki tripod girişi olan bütün cihazları mesela benim göğüs aparatına takabiliyorsunuz. Ama denemek lazım tabi 70gr aksiyon kamera ile 200-250 gr dijital makina yada (tamamen sallayarak) 500gr kamera nasıl tepki verir göğsünüzde :) 200 lira gibi bir bütçeye (ben o rakamlara aldım) Xiaomi Yi edinin en mantıklısı gibi.

@Sadettin Z. Saadettin abi, Telefon şarj aletine bağlı olarak kullanıyorum ben bazen batarya bitme durumu yaşanmıyor. Ama batarayanın ömrünü yiyoruz tabi. Elektrik kaynağına yakınsanız takın kullanın hafıza dolana kadar Yi'de bi problem olmuyor.

Her yerde kullanıyorum ben. 70 gr'ya kamera taşımaya üşenirsiniz bi yerden sonra.

Ekranlı ve biraz daha şarj süresi uzun bir cihaz arayanlar Yi2'yi inceleyebilir. 300mah daha fazla batarya ve 2 küsür inç dokunmatik ekrana sahip Yi'ye göre. Ama fiyatı biraz tuzlu, vergiye takılır kesin.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@sspl Hocam kompakt kamerayı göğse bağlamak en iyisi gibi. Zira kaskta geniş bir alan kaplayacağından ağırlığından ziyade rüzgardan dolayı denge bozabilir diye düşünüyorum. Benim kamerada da 1/4" tripod bağlantı somunu mevcut. Göğüs bağlantı aparatını kendimiz mi yapıyoruz yoksa hazır satılan modelleri var mı ?

@sspl Bende göğüs aparatımda kullanıyorum ama canon 1100 d boyutlarındaki bir kamerayı göğüs aparatına takmak bence delilik kask, gidon olabilir ama göğüs bandı temiz bir görüntü vereceğini düşünmüyorum makine ağır ve sürekli eğilmeye maruz kalacaktır kompakt da olsa lensi var sorun yaratabilir. Ama kask bantları ile kaska takılabilir sağlam bir şekilde . Bilyalı sistemle gidona da takılabilir.

@uguryilmaz144 Kendimiz nasıl yapalım gerekli adaptörler ile satın alıyoruz :) maliyeti 6-7 Dolar civarında gerekli adaptörler ile. Yanlız bunlar maks 100gr aksiyon kamera için yapılmış aletler. Sizin kullanacağınız kamera kaç gr bilemiyorum problem yaratır mı bi şey denemiyor bundan dolayı. Buraya not düşeyim siz bir kaç seferden sonra o kamerayı göğsünüzde kullanmayacaksınız gibi geliyor bana :)

@samet akkaya Benim bahsettiğim durum geniş açılı aletler için. Kask'da da oynama titremeler oluyor az da olsa. Siz kompakt makinaları nasıl göğüse tutturacaksınız nasıl günlük kullanacaksınız açıkcası kafamda canlanamadı zaten :)

@uguryilmaz144

ağır bir kamerayı kaska takmak bana mantıklı gelmiyor,
uzun turlarda boynunun ağrımasına neden olabilir..
bu kamerayı mutlaka deneyeceksen göğsüne yada omzuna asarak deneme yapabilirsin..

N11 sitesinde bu askılar satılıyor, tabi bu askıların tripot yuvası aparatlarını da alırsan ortaya güzel bir sonuç çıkabilir
diyelim ki kayıt sonuçları başarısız oldu, o zaman "xiaomi yi" alırsın bu askıları yine kullanırsın ;)

(link)

(link)

@Sadettin Z. Xiaomi 16000 lik powerbank tüm sorununu çözer özellikle yurtdışı fuarlarda, ben o gemi seyahatlerini çektiğim yunan adalarında 3 gün boyunca bir tek 16000 ile şarj ettim :)

Göğüs açısındaki tadı bana başka açı vermiyor valla :)
Kask'a takınca biraz yukardan bakıyor gibi geliyor.
Görüntü merak edenler için Yi'den.

YDXJ0408.jpg

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Anonim

Powerbank oldukça iyi bir çözüm ancak fuarda hareket halindeyken biraz sıkıntı çıkarabilir gibi geliyor. Tek seferde 6 saat stand gezdiğim Hannover - Guangzhou gibi fuarlarda kesintisiz çekim şart. Onun haricinde akşamları otelde şarj etme sorunu yok zaten.

Powerbank daha çok kamerayı tripod üzerinde kullanırken faydalı olur sanki. Bu arada Xiomi kullanıcılarını bulmuşken sorayım : doğrudan powerbank üzerinden çalışıyor mu cihaz, yani adaptöre takılıymış gibi? Sabit çekimlerde kendi bataryasının ömrünü tüketmemek adına bataryayı çıkarıp powerbank ile kullanmayı düşünüyorum mümkün oluyorsa.

@Sadettin Z. batarya takılıyken powerbank ile çalışıyor. batarya çıkmış bir haldeyken denemedim. Prizden çalışıyorsa (5v 1a telefon adaptöründen bahsediyorum) teorik olarak powerbank ile de çalışmalı (çalışıyor denendi) Yedek bataryası da 5 $ gibi bir rakama alınabildiğinden ve bulunabildiğinden ben uğraşmıyorum hiç

Düzenleme: Sırf senin için denedim çalışıyor abi :) telefonla da bağlandım %0 görünüyor şarjı ama çekim yapıyor

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@Sadettin Z. O zamam direkt yanında 3 adet yedek batarya olması lazım ortalama 1.5 saat gibi bi çekim yapar tahminen 1080 30 fps de yanlış hatırlamıyorsam

@Anonim Tek batarya ile zorlasak 70-80dk alabiliyoruz hava koşullarına göre. Tahminimce 5200mah bir powerbank ve kendi bataryası ile 5-6 saat rahat görülür. uzunca bir micro usb kablosu ile powerbank'ı sırt çantası ya da cebe atarsak bence mobilitede de bir sorun oluşmaz

@sspl
@Anonim

Çok teşekkür ederim gece vakti şak diye sorulara cevap verdiğiniz için. :harika:

Öyleyse bir sonraki masraf kapısı bir adet Xiomi Yi ve bir dolu batarya :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
@sspl Aynen aynen işte öyle bişeydi ben o videoyu çekerken test etmiştim 25 derece oda sıcaklığında 1.5 saat ortalama 108üp 30 fps çekim yapıyordu yalnız powerbanki kamerada pil yokken denemedim bende hiç... Ben her iki kamerada da çift batarya geziyorum her ihtimale karşı çift de sd card taşıyorum :)

Geri