Alüminyum kadroya kıyasla, Tubeless set kullanmadığım halde fark edilir derecede konfor farkı var öncelikle. Benim bisiklette yerden gelen irili ufaklı darbeleri diğer bisikletteki kadar net hissetmiyorsun. Bu farkı yalnızca FOX maşa sağlamıyor elbette, karbonun payı da az değil, esnemeye imkan tanıması hoş bu yüzden.
Karbon kadrolarda kaynak izi yok ve pürüssüz bildiğiniz üzre, bu zaten dışarıdan bakıldığında normal bir bisiklet olmadığının ilk etapta anlaşılmasını sağlıyor. Bir profesyonellik havası kattığını söyleyebiliriz.
Karbon olunca ilk başlarda pek hoş olmayan bir g*t korkusu yaşatıyor sizlere maalesef
Hatta bizzat Accel bisikletten alınmış sıfır, faturalı kadro bile elinize gelince kadroyu çakma zannediyorsunuz. Hafifliği zaten anlatılabilir bir şey değil, kadro mangal şişi ağırlığında falan
Bildiğin tuvalet kağıdının içindeki sert mukavvanın işlenmiş hali gibi bir şey
İlk başta çok korkuyorsun bir şey olur diye ancak sonradan 110KG adama bile gönül rahatlığı ile verebiliyorsun amortisör havasını ayarlayıp, yani gerçekten alimünyumdan da daha fazla güven sağlıyor alışabilirseniz
Yani artıları : Kusursuz hatlar - darbeyi emme - hafiflik - sağlamlık.
Diğer yandan karbon pahalı ve tekerlek aracılığıyla gelmeyen darbelere maruz kaldığında maalesef çabuk hasar alıyor. Alimünyum kadroya gidon çarpsa çizilir ancak karbonda, alaşım karbonlarda dış boya çabuk hasar alıyor. Karbonu kullanan vatandaş hiçbir suretle bu bisikletten düşmemeli, düşmeye hakkı yok. Ben aldım alalı 1 kez olsun en ufak problem yaşamadım. Ancak gerek gidonun kadroya çarpması gerekse orta aktarıcıyı takarkenki tecrübesizlik yüzünden boya katmanı hasar alabiliyor, sağlamlığına bir dezavantajı yok ancak tasarım anlamında kolay hasar alabiliyor.
Öyle sağa sola dayayamıyorsun kadroyu hiçbir şekilde, kadroyu demir elektrik direklerine dayamalar falan kesinlikle eskide kalıyor.
Eksileri : Pahalı - düşme lüksün yok yani çabuk çizilir, karizması kayar
Genel anlamda hafiflik ve sağlamlığı bir arada sunar, buna karşılık belirli bir profesyonellik bekler. Son 6 ay içerisinde herhangi bir şekilde bisiklet altınızdan kaçtıysa almamanız gereken bir kadro türü. Paranız değerliyse almamanız gereken bir bileşen.
"Ben alırım ama hakkını vererek de kullanırım, başına bir şey gelirse de çok kafama takmam" diyebiliyorsanız buyurun alın.
Kadro - maşa jant seti ile birlikte Carbon gövdeli hafif bir Tubeless bisiklete geçince çok ilginç oluyor. Tüğ sürüyor gibi hissediyorsunuz.
Carbon kadro kullananlara tavsiyem Tubeless tercih etsinler, güzel bir süspansiyon ve lastik ile birlikte konfor öylesine artıyor ki anlatamam.