Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

ben de geçen Selçuk a gittim İzmirdeki. Yolda çalışma falan olduğundan aynı yolu dönmek istemedim trenle döneyim eve dedim.Baktım internetten bölgesel trene benim bisiklet yasak ama bi şansımı deneyeyim dedim. Gişsedeki adam tekeri sökersen olur dedi söktüm tren gelince araya kapıya yakın koydum,yolcu bölümünde değil yani geçiş de çok rahat .Sonra biletçi kontrol yaparken kimin bu bisiklet dedi benim dedim .Direk "yasssak yasak " dedi ben de gişede binebileceğim söylendi dedim .Lisansın var mı dedi var ama yanımda değil dedim hah işte lisansın olsa bile böyle almayız koliye koycan dedi ki bildiğim kadarıyla öyle madde yok.Adamın da bilmediğini anlayınca bu sefer de ben sıktım dedim internet sitenizde binebileceğim yazıyor öyle bir şey yok dedim .Bir iki dakikalık konuşma sonrası bu seferlik ellemedi :naslyany: Koridordaki amca da biletçi gidince ona saydı ilk defa bisikleti destekleyen gördüm toplumda :komik: Genele bakarsak bana yasak tabi orası öyle ama inisiyatif alınarak binebileceğim söylenmişti zaten
Bisikleti koyduğum yer : photo_2018-09-03_19-35-44.jpg

Scudo
Arkadaşımla tura çıkmak için hazırlanıp bizim evden çıkmıştık. Hava çok sıcak olduğu için şu kovboy şapkalarından kafamıza geçirdik. Çarşının içinden bisiklet üzerinde giderken esnaf dayının o şaşırtıcı sesini duyduk: "Anaaa golombiyalılaa gidiyo ya laaaa"

hadi bende değişiklik yapıp başkasının kurduğu cümle yerine kendi garip cümlemi paylaşayım bir gün okuldan dönerken kaldırımdan ilerliyodum salcano novamla çok sempatik tatlış bir adam neden kaldırımdan gidiyosu diye sordu bende yolda ezileyim mi dedim oda ama burası yayalar için dedi tabi bende yollar da arabalar için diyince konu kapandı

Tayt giymenin azizliğine uğruyorum zaman zaman, yeni başladım bide yol bisikletine, ışıklarda durunca yanda ki araçlardan veya mola verdiğim zamanlar da yakın oturduklarım '' tayt araya kaçıyor mu '' diye soruyorlar :D

Sanırım 2004 yada 2005 yıllarında geçen ama bisiklet hayatımın hiç unutamadığım bir sözünü duymuştum.olay şöyle oldu.

bisikletimin v frenlerini yeni taktırmıştım sabah yani öğleden önce gidip frenleri değiştirdim.papuçlar yeni olduğundan biraz ses yapıyordu iş yerine yetişmek için hızlı gidiyordum düz yolda ara sokakta yaklaşık 25 km ile giderken önüme yoldan karşıya geçmeye çalışan tekerlekli sandalyede 50 yaşlarında bir bayan çıktı bayana çarpmadan hemen durdum tabi frenlerde ses yaptığından bayan biraz korktu tabi ama aramızda yaklaşık bir 2 metre mesafe var.kadın bana şöyle bir tersçe bakıp o meşhur sözünü söyledi yaklaşık 14 sene geçti hala kulaklarımdadır :hhhhhh:

'' EĞER BANA BİR ÇARPSAYDIN HAYATIMIN SONUNA KADAR SENİNLE UĞRAŞIRDIM ''

Bir gece yine 14 yıl olmuştur yaz akşamı yemekten sonra çıktım saat 22 gibi yollar sakin tabi köşede yoldan geçen araçlarda iş arayan bayan bana laf attı :

'' AA BİSİKLETİN NE GÜZELMİŞ BENİDE GEZDİRSENE ''

hızla uzaklaşmıştım :D

birde ailemden duyduğum sözler var sırada

anneme göre bisiklet : DEMİR

hanıma göre bisiklet : boş işler

abime göre bisiklet : bunun yaşıtları ev geçindiriyor bu hala bisiklet derdinde

@S @ T ı abinizin cümlesine yarıldım :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
"Alman kı bunlar" :) Kuzenim ve benim saçlarımız sarıydı. ( Benim şimdi hiç yok :cool: ) Bisiklet üzerinde gören kız yanındakine böyle demişti. Sene 2006

2000 metrelik dağı aştıktan sonra, şehrin içindeki eğimi %10 dahi olmayan küçücük tepeyi görüp: ''Binerek mi çıhıyon? Nasıl çıkacağn?''

Bir de lastiğe 100 PSI hava basıldığını duyunca gelen dumur anı, o yüz ifadesi... O araba ve kamyon lastiklerini düşünüp karşılaştırma çabaları ve inatla inanmak istememe hâli...

Sene 1990 Eskişehir'den gezi antrenmanı İnegöl'e bir yaz günü 8 bisikletli gittik. Parkta bir ağacın gölgesinde ilk giden grup gelecekleri bekliyoruz. Mobilet'li iki zombi kılıklı geldi, aralarında konuşuyorlar: 'Gâvur la bunlar'. Arkadaşım Adnan konuştuklarını duyup onaylamış: 'Evet gâvuruz biz'. Mobilet'li tipler demişler:' Bak sana dedim, gâvurmuşlar sahiden'...
---------------------------------
Başka bir hatıram: Sene 2015, kayınpeder ile Çorlu çarşıdayız, yeni çıkan telefonların fiyatlarını ben göstererek:'Yazık günah verilen o paraya bir telefon için vs. ' konuştum. Kayınpeder onaylıyor tabiki, sonra dedim:' Ben o paraya bisiklet alırım'. Adamcağızın yüzündeki ifade kelimelerle anlatılamaz. :ssrtcbya:

Tarih 16 Nisan 2018.Tuna abimle beraber İstanbul çıkışlı Kartepe’ye gidiyoruz.Masukiyeye gelene kadar herşey yolunda-110 km boyunca kafadan yedigimiz rüzgar hariç -
Sonunda Kartepe zirveye tırmandık biraz dinlendikten sonra inişe geçiyoruz.
Benim askere gitmeme 2 hafta kalmış Tuna abi dedim sen önden in ben arkadan yavaş yavaş Kartepe’nin manzarasını izleye izleye inecem.
İnerken bi anda kendimi yerde buldum, ilk defa düştüğüm için neye uğradığıma şaşırdım. 10-20 metre asfaltta sürüklenmişim,vücudumun sağ tarafı çok yanıyor ama yerde yatarken ben ilk bisikletime baktım ki ne göreyim; gidon değişik bi şekil almış kollar gitmiş jantlarda hasar büyük,sele pedal lastik baktıkça bisiler görüyorum,panikledim 10 saniye öncesini düşünüyorum nasıl oldu bu diyorum kendi kendime anlam veremiyorum bi türlü.(on lastik bumlamis)
En sonunda başımı yere koydum ve kabullenemedigim için banane dedim bundan sonra kalksam ne olucak diye yere uzandım
Derken gelen geçen arabalar bana bakıp solluyor beni kimse yardım etmiyor, 15-20 dk kadar olmuş birden bi araç durdu ve içimden 3 kişi bana dogru geliyor
-Elhamdulillah elhamdulillah elhamdulillah diyolar, hemen anladım Arap olduklarını.
1 i bisikletimi 1 i omzundan 1 ide ayaklarımdan tutup kenara taşıdılar beni.
Bacak kollar kan içinde ,taytım da sürüklenmekten sag taraf yırtılmış.
-Hospital hospital dedi 1 tanesi.
Ben ne kadar istesem de o durumda yok dedim sağolun şükran tenkyu my friend coming .Araplardan nefret ederdim de 20 dk boyunca yerde yatarken bana gelip başka bi Arab’ın yardım etmesi, bizim insanımızın beni görüp takmamasi, fikirlerimi değiştirdi, bundan sonra insanlar hakkında ön yargılı olmamak lazım diyorum kendi kendime.
Sonrasında taksiyle hastaneye ve araçla İstanbul’a ...
İyi forumlar

-Rumeli Fenerine giderken yokuşlar başlamadan önce bir motosikletli arkadaş yanaşıp uyardı ilerde acayip yokuşlar var dedi. Ben de ''biz o yokuşlar için ta Beylikdüzü'nden geldik'' dedim. Allahın delileri bakışı ile ''ohaa'' :D

-Bir gece sürüşünde yanımızdan geçen kamyonun içinden bir kekonun ''laan öleceğeenizz'' diye bağırması beni en çok tiksindiren şeydi.

-Yoldaki araçlarda bisikletli görmemiş masum yurdum insanının gülücükler içinde arka camdan bakması. Her seferinde, kim bilir ne muhabbet çeviriyorlar kendi aralarında diye düşündürür beni.

-Sürüş dönüşü kapının önünde komşumun astronota benzemişsin demesi:) Yine aynı şekilde ufaklık bir komşumun abi sen yarışçı mısın bisikletin mikkemmel deyişi:D

Klasik olarak da ''çok mu hafif, kaç basıyor, kaç para, lastikler dolma mı, lastikler kaymıyor mu çok ince'' vs.

Akrabamız bana;
-Sende diğer bisikletçilerin giydiği yılan kıyafetlerinden giyiyor musun?(diye sordu.):confused::confused::acpsnr::acpsnr:

@S @ T ı kaynananız ne diyor ? Merak ettim yanlış anlamayın

Geri