Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

@Gökhan Kuş,
Bu mesajı yazmanız, içinizden gelenleri paylaşmanız gayet şık olmuş ! Geleyim şimdi kendi görüşlerime. Yol kenarında durmuş bisikletini onarmaya çalışan veya tekerini değiştirmeye çalışan vs. vs. bir bisikletçi kardeşimi görünce durup sorarım : " Yardıma ihtiyacınız var mı? Bir yardımım dokunacaksa mutlu olurum" diye. Sonuçta hepimiz trafikte biriz. Yollarda Biriz. Yarın öbür gün sizin de dediğiniz gibi " yol kenarında veya yolda kalan biz olabiliriz".

Saygılarımla.

Scudo
@lealtad şu dil çıkartmayı bi bırakmadın :D
dursunda var karede. bu foto yeni mi. vay kerata bisikleti bıraktım diyodu.
neon tayfasına selamlar. :cool:

Geçen hafta Pazar günü, alçak gönüllü şehir bisikletimle, Veledrom'da yarış izledim. Giant ile ilgili birşey kafamı kurcalıyordu. Selam verdim ve sağolsunlar bilgi verdiler. Üstüne KTM revelator neden düşünmüyorsun dediler :)

Yani Bisiklet severlerle sohbet etmek keyifli.

@Gökhan Kuş Olması gerekeni anlatmışsınız aslında ama öyle insanlar var ki selamdan soğutuyorlar. Örneğin antrenmanda yol bisikletiyle sprinte kalkmış gidiyorum ya da yokuş aşağı yüksek süratte adam benden selam alamadığı için gördüğünde trip atıyor ya da bir mtblinin yanından geçerken selam verip geçiyorum adam hırs yapıyor arkadan şakur şukur vites yükseltip beni geçebilme adına nafile bir çaba içine giriyor. Duran ve yardıma ihtiyacı olan birine elimden geldiğince destek olurum ancak artık sürerken dikkatimi bir başkası için dağıtmıyorum.

@chnkrmz konuyla alakası yok ama şu videodaki şarkının ismi ne ya sözleri google a yazıyım dedim bulamadım bi türlü

@Erdem Şiğva hoşuna gitti dimi :D
<3 <3 hyuna <3 <3 koreli tatlı bi hanım ablamız.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Şiğva
Beşiktaş-sarıyer arasında çoğunlukla selam verme olayı oluyor. Ama konunun en önemli ayrıntısı birbirimize yardım etme gerekliliği. Şahsen bugüne kadar 10'dan fazla kez patlak onarmışımdır ve hiçbiri kendi lastiğim değildi. İnanın kendi lastiğimi değiştirmek (en azından dış lastik değişimleri) bana zulüm gelirken, başkasının lastiğini yamamak veya değiştirmek keyif veriyor. ama en güzeli zincir tamiri oluyor. Nadir karşılaştığımız için galiba. Keşke her zinciri kopan bana yakında olsa. : ))

@chnkrmz Foto geçen seneden :)
@Onur YCL Sana katılıyorum. Ama yazımda da belirttiğim gibi yolculuk esnasında selam sıkıntı. Yol yarışların peşine inatla yardıran mtb lere de hastayım :D

@hashus1099 Evet bende 2 senede 200 e yakın lastik tamiri yapmışımdır. Sadece 5 adeti benim :D ama zevkli oluyor dediğin gibi, diyorum ya biz dünyalıyız.:hhhhhh:

bende 2 defa patlayan lastiği onarmıştım yolda kalan birinin.. 3 senede 3-4 defa lastiğim patladı , 4-5 kişi gelip sordular sagolsun yardım lazım mı diye..

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Birbirine yardımcı olmak konusu önemli ancak bunun için yardıma ihtiyaç duyanın yardım istemesi yeterli diye düşünüyorum. Selam konusunda ise bu kadar duyarlı olma çabasını gereksiz buluyorum. Neden böyle bir role bürünme ihtiyacı içine giriyoruz anlayamıyorum. Çıkmışım bisikletimle kafa dağıtacam ve spor yapacam her geçene zil mi çalayım ya da el mi sallamalıyım. Bir de karşımdaki bana kaş, göz zille selam verme çabasına girince bu sefer karşılık verecem diye bununla uğraşıyorum. Kısaca yolda "bisikletliler selamlaşır" anlayışı benim açımdan gereksiz. Yeri gelirse bisikletli bisikletsiz herkesle selamlaşırım ve/veya yardım ederim ama bunu görev edinmem.

@chnkrmz Bazı şeyler değişir bazı şeyler değişmez :D He değişen şey pek ses çıkartmıyorum artık, kendi yoluma bakıp uslu uslu sürüyorum. Krank setim konuşsun derler ya o hesap(elimizden geldiğince) ;)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
@Kerem Özbayrak selamlar zaten tur esnasında sıkıntılı bir durum, ben duraksarken etkileşimden bahsettim. Tur esnasında selam durumuna bende karşıyım. Zaten yol yarışta selam vermek daha ciddi bir problem. Yollarımız kaymak olduğu için :D

2-3 sene öncesine kadar herkes birbirine istinasız selam verirdi sahil yolunda. Bu sene kimse selam vermiyor ben hala gördüğümde selam veriyorum fakat o kültür yok olmuş karşıdan gelen bisikletçi bana bile bakmıyor :)

@Rifat Demir Rıfat bey benim vurgulamak istediğim bulunduğumuz şehir veya bölgelerdeki günlük sürüşlerde, karşılaştığımız bisikletlilerle selamlaşma trafiği. Sizin kasdettiğiniz uzun yol sürüşleri ise o başka. Orada ben de selamımı esirgemem.

• Beğen
Tepkiler: Rifat Demir
ben bisikleti yeni aldım, tamir işlerinden falan da hiç anlamam; Allah lastiğime zeval vermesin, veyahut sizin gibi yardımseverleri çıkarır karşıma :)

@hikko gün gelecek o lastik patlayacak. internette bol miktarda kaynak mevcut. youtube videoları izleyerek iyi kötü öğrenin. güzergahınız neresi bilmiyorum ama benim olduğum tarafta yardım edecek bisikletli bekle ki denk gelsin.

@Ahmet Ayaz İstanbul-Esenler'de oturuyorum, İstanbul Avrupa yakasında sürücem kısmetse, videoyla falan öğrenecek gibi değil, tüm teorisini bilsem de elim teknik konulara yatkın değil, kardeşim tamirci onu çağırırım en olmadı...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Yoldan arabayla geçerken
Dat da da da dadadada daaat diye selam veriyorum. Birileri de elle selam verirse seviniyorum.
Bisikletle giderken birileri de bana selam versin isterim. Ama o esnada herhalde herkes bisiklete bindiğinden kimse selam vermiyor.
Olsun verir heralde.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Fergen Geçenlerde, Polonezköy'e giderken 3 bisikletçiye korna çaldım ve el salladım. 1.si el salladı, 2.kim bu dedi, 3.sü, sanırım sonda olduğundan, somurtuyordu. :D

Geri