Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Scudo
@ulas Peki ulas hocam ben şehir bisikleti kullanacağı boyum 1.68 >>
boy kadro boyu
165 - 170 38 - 41 cm
böyle mi olmalı birde kadro boyu dediğiniz şeyi nasıl ölçüyorsunuz kadroyu göz önüne alırsak yani 38 cm bi kadroyu neresinden ölçmeliyim ? saygılar..

Merhaba.
Daha önce kadro boyu konusunda acı bir tecrübe yaşamış biri olarak yeni bisiklet alacak arkadaşlara yardımcı olmaya çalışayım. Boyum 184, normalde yol bisikleti kullanıyordum fakat yol bisikleti her rotaya girmediği icin bir tane de mtb almaya karar verdim. Uzun araştırmalar sonucu sedona 940 da karar kıldım, tabi kadro boyunu hic düşünmedim ve internetten 21" kadro boyu olan bir bisiklet siparis ettim, (sipariş ettiğim yer ikamet adresime çok uzak) bisiklet geldi, bisiklete bindim, o da ne? Takımlar üst boruya temas ediyor, bir iki tura çıktım acayip rahatsız oldum hatta bisiklet kullanmaktan soğumaya basladım, bir kaç defa daha bindim tabi ki artık iade edemeyecegime göre ya satacaktım ya da yeni bir bisiklet alacaktım, şansım yaver gitti bisikleti yarı fiyatına sattım, 19" yeni bir bisiklet aldım ve şu anda gayet mutlu bir sekilde bisikletimi kullanmaktayım.
Özetle; 175-185 cm boyu olanlar yol bisikletinde L (56); MTB ise 18-19" almaları uygun olacaktır.
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Cetinbudak
Ya arkadaşlar alacağım bisikletin öyle 60 Cm kadrosu falan yok biri 47 biri 51 ben 1.86yım nasıl olacak bu iş ben mi yanlış anladım olayi

@ulas burda sehir tur bisikletleri hangi tabloda gosteriliyor hocam?

Mosso lagarde modelinden almayı dusunuyorum. Maalesef buluundugum yerde bu bisikletten yok, sipariş gecıcem.
Boy 1.66
İç bacak boyu 72.5 cm

Satıcı 16 veya 18 inch olur dedi, kesinlikle small olucak ancak 16 kaç kadroya tekabul edıyor? Mosso kullananlar yardımcı olabilir mi?

@ers35 Mosso Wildfire kullandım bir dönem boyum 1.68 kadro boyum 16'' çok rahat ettim.

@trainspotting35

Dostum 16" 41 kadro oluyor sanırım. Hocam bakayım o zaman denemeden de almak istemıyorum.

@ers35 inç olarak kadro boyu x 2,54 = cm olarak kadro boyu.

Merhaba Yol Bisiklet'i Aldım Boyum 170 , 54 kadro ölçüsü Bana Uyumlumudur? Arkadaşlarım Büyük Ölçü Aldığımı Söylüyorlar. Ne Gibi Sıkıntı Olur? Yada Sıkıntı Olurmu?

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam boyum 171 cm aradığım bisiklet tin kadrosu 46 sorun yaratır mı bana

Tur bisikleti konusunda kararsız kaldım. Bisikletin kadrosu mtb olsa da tur bisikleti standardında mı kadro boyu seçmek lazım. Mesela boyum 175, 55cm kadro mu almalıyım? Büyük değil mi? :)

Arkadaşlar boy değil iç bacak da önemli. Yine de kadro geometrisine göre farklılık gösterebilir gidip görmekte fayda var.

@muzaffer KOCABAŞ İyi akşamlar. Benim boyum 1.68 52 kadro Fuji kullanıyorum. Bence bisikletiniz size büyük. 50 kadro mu alsam acaba diye düşünüyordum ki arkadaşın 50 kadro Sedona sını kullandım benim bisikletimden çok daha rahatsızdı açıkcası. Drop bar genişliği de rahatlık için çok önemli faktör ayrıca Gidon boynu uzunluğu da . Benim bisikletim 52 olmasına rağmen drop bar Fuji de 40 Sedona da 42. Gidon boynuda uzun. Bisikletinizin marka ve tipide önemli. Benim ki endurance kadrolu bir bisiklet.

@Ali61 Yol bisikletimi alacağınız bisiklet.

@Hakkı Derik Mtb ler inç cinsinden yazılır 16'' gibi bu rakamı 2,54 ile çarparsan cm karşılığını bulursun. Bu işlemi tersten yaparsan alacağınız bisiklet yaklaşık 21 '' oluyor. Bence size büyük ama daha bilgili arkadaşların cevabını dikkate alın. Tur bisikleti alan arkadaşlar genelde 1 boy büyük alıyorlar ama bu bisiklet biraz fazla büyük gibi.

Trainspotting35 Bisikletim Cannondale Caad5 Carbon , Acaba Marka Model Boy Ölçüsünde Neticeyi Değiştirirmi? Bisikletcime Sordum Benim Boyum İçin Olurmu Diye.. Kadro Ölçüsü Beden Ölçülerimin Sınırında Olduğunu Söyledi Sorum Yaşamayacağımı Söyledi. Diğer Arkadaşlarım Farklı Yorum Yaptığı İçin Kafam Karıştı :)

@muzaffer KOCABAŞ Yukarıda belirttiğim gibi marka model farklar yaratır mutlaka. Ben Büyükçekmece deyim bana yakın oturuyorsanız Bayram'dan sonra haberleşelim benim bisikletimi deneyin. Sınırlarda olduğunuz bisikletin büyük kadrosu size sıkıntı yaratabilir.

merhaba arkadaşlar cube şehir bisikleti almayı planlıyorum belirlediğim bir model var fakat sadece 58 cm kadro bulabildim.Boyum 1.80 acaba uygunmudur benim için ?

(link)

Arkadaslar yakin zamnda carroro 227 alicam ama kadro boyunu bi turlu netlestiremedim boyum 1.82 biyerde almak iatedigim bisiklete ayakta deneme yaptim ust boru tam degiyo deymiyonarasi burda denilen genelde pay olarak3 4 parmak kalmasi gerektigi benim gibinolqn ve kullanan varsa yard olursa sevinirim

Merhaba arkadaslar .merida Speeder 200V Fitness/Şehir Bisikleti almayi dusunuyorum.boyum 180 cm ic bacak boyum 88 cm .52 kadro bana uyar mi?ufak mi gelir buyuk mu.?iyi gunler

Geri